Kehät

Saattaapi olla, mutta missään kaupassa ei ole tullut koskaan vastaan mitään Mavicin mallia kirkkaana ja 28-reikäisenä. Olen tosin mieluusti väärässä tässä asiassa. Myös Open Pron CD-malli kelpaisi, mutta eipä ole sitäkään näkynyt kuin 32/36-reikäisenä.

edit.
Ehkäpä nuo kiekot vaan vois myydä tuommoisenaan ja rakentaa kokonaan uudet. Joku vintageintoilija saa kuitenkin paskahalvauksen, jos rupean noita purkamaan.

Löytyykö kokemuksia, miten sisäleveydeltään 19mm 28"/29er/622 -kehät toimivat 45-50mm renkaiden kanssa? Tän taulukon mukaan ollaan toimivan rajoilla, Sheldonin taulukosta mennään yli. Onko yhdistelmä siis stabiili, vai onko odotettavissa ongelmia?

En oleta, että rengas posahtaisi kaarteessa irti, mutta kapeammista kehistä on kokemusta, että liian leveillä renkailla meno on vähän epämääräistä.

Mielessä esim. 50mm fat frankit tai 45mm panaracer fire crossit.

sanon n. sadannen kerran: leveät nakit leveille kehille. rengas ei pääse tarkoitettuun muotoonsa ja menettää leveyttään (+ mahd. lisää korkeutta). lisäksi, ja myös väärään muotoon liittyen, rengas saattaa ns. muljahdella kaarteissa yms. pöljää. noin suurilla eroilla saattaa olla ongelmia ihan jo renkaan vanteella pysymisessäkin.

vaikka monet täällä tämän ehkä dumaavatkin, niin itse en aja yli 38-millisillä renkailla alle 18-millisille kehille (sisäleveys) viritettynä.

#basedonrider’sownexperience

Haluan varmistaa, puhutko nyt kehän sisäleveydestä (johon itse viittasin)?

kyllä (korjasin viestiäni hieman tätä vastaamaan).

tässä vielä kuva, jossa ainoastaan 29-millin levyiseksi tarkoitettu rengas on viritetty normaalille maantiekehälle (15mm?):

http://a248.e.akamai.net/origin-cdn.volusion.com/ctxtv.wmppt/v/vspfiles/photos/t104-4.jpg

Kannattaa nyt muistaa, että renkaiden ilmoitetut leveydet varsin usein päin helvettiä. 1,21mm on ihan toleranssin rajoissa. Ks. 4season 28mm, joka on yleensä noin ~26mm.

juu, tuo kuva on kuitenkin ämdeeceecee_testeriltä, joten toleranssiheitot eivät koske ko. fotoa.

muutoin renkaiden aktuaalisista leveyksistä kuulisi mielellään enemmänkin. netistä ei taida löytyä mitään databasea?

kid_scientifik - 10:48, 20.4.2012 » kyllä (korjasin viestiäni hieman tätä vastaamaan).
Ok, korjasit viestiäsi. Mutta selvennys oli ehkä paikallaan, koska edelleen "18mm = 38mm" menee nähdäkseni kehävalmistajien mitoitusten alarajoilla, 18mm sisämitalla liikutaan jo kuitenkin kevyempien maastopyöräkehien leveyksissä. Ja olen tietoinen 23mm maantiekehät -suuntauksesta.

50mm rengas ETRTO 622x19 -kehällä tosiaan arveluttaa hieman, mutta koska oon kokeilemassa Fat Frankeja semisti läpällä, kohtuullisen hyvä toimivuus riittäisi.

Noiden aikaisemmin linkittämieni taulukoiden perusteella 21mm sisäleveys voisi osua paremmin ajateltuun käyttötarkoitukseen, mutta kun speksattu hyvältä vaikuttava kevyehkö kohtuuhintainen kehä olis 19mm (WTB Frequency I-19 29er).

No joo, ehkä tässä liikutaan jo nysväyksen rajamailla…

konkeli - 10:53, 20.4.2012 » Kannattaa nyt muistaa, että renkaiden ilmoitetut leveydet varsin usein päin helvettiä. 1,21mm on ihan toleranssin rajoissa. Ks. 4season 28mm, joka on yleensä noin ~26mm.
Continentalin kumit tuntuvat muuten olevan kauttaaltaan kapeampia, kuin ilmoitettu. Syynä kusetus grammanviilausmarkkinoilla.

^^juu, tässä kohdassa “itse en aja yli 38-millisillä renkailla alle 18-millisille kehille (sisäleveys) viritettynä” on tarkoittamatonta epätarkkuutta. lisäksi luin ensimmäisen viestisi ulkomitta mielessä ja vastasin saman tien ennen kuin aloin pohtimaan kummasta mitasta on kysymys. pahoittelen.

omat pointtini liian kapeiden kehien käytöstä kumpuavat lähinnä (14-16-millisten) maantiekehien yhdistelemisestä yli 38-millisten (ilmoitettu leveys) kumien kanssa. tuosta leveämmille kehille, kuten 18-milliselle chukkerille virittää kokemukseni mukaan kumeja puolen sentin leveyteen saakka, ja toimivat ihan ok.

maantiepuolella 23-millisinä myytävät kehät, kuten velocity a23 ja hed c2, ovat sisämitoiltaan niin ikään 17-18-millisiä, mutta niille ei tietenkään ole tarkoitus heitellä 50-millisiä kumeja vaan saada aikaan haluttu muoto maantiekumien rajoissa liikkuville renkaille.

vastaus alkuperäiseen kysymykseesi: minusta tuo 19-millinen kehä riittää 50-milliselle kumille, varsinkaan jos ei ole tarkoitus ajella kovilla paineilla.

omia kokemuksia listattuna (kehän sisäleveys, kumin ilmoitettu ulkoleveys):

->16mm ->38mm
->19mm ->50mm
->23mm ->2.75’

MItes kaposempi rengas toimii leveällä kehällä. esim. kehän sisäleveys 18-19mm ja rengas 25-28mm onko kokemuksia. Taulukoiden mukaan 28mm pitäisi toimia. Mutta pystyykö ajamaan vaikka 25mm renkailla.

Holkitettu vs. holkittamaton kehä? Holkittamatoman kanssa ei suositella alu nippoja, mutta eritoten erot kestäyydessä kiinnostaa.

kid_scientifik - 10:55, 20.4.2012 » muutoin renkaiden aktuaalisista leveyksistä kuulisi mielellään enemmänkin. netistä ei taida löytyä mitään databasea?
Marathonit taitaa olla ~2mm leveämpiä kuin ilmoitettu. randot taas ~2mm kapeampia.

paselan todellinen koko kiinnostaa

[s]Siirsin tänne hieman sopivampaan lankaan.

Auttakaas miestä mäessa kehän valitsemisessa.
Viikon päästä olis mäksyjen ETA, superlight low flange 32h. Nyt siis noiden ympärille pitäisi vielä keksiä kehät. Vaatimuksina oikeastaan ainoastaan väri: hopea sekä paino samaa luokkaa tai mielellään jopa vähän alle Open Pro:n, eli siellä 440g tienoilla. Jonkinlainen jarrupinta ei ole haitaksi, eli olkoon se plussaa.

Onhan näitä vaikka kuinka, mutta A23 valitettavasti ei saa mustana kuten ei myöskään Alphan 340:pistä.

  • velocity aerohead, luvattu 425g.
  • H-Son h son archetype, luvattu 450g.
  • DT Swiss RR465, luvattu 465.
  • Open Pro, 440-450g tienoolla, yleensä.
  • KinLins XR-200, luvattu 390g.
  • KinLins XR-270, luvattu 445g.
  • Muu, mikä?

Tuossa nyt ei niin olla paneuduttu, hintoihin tai saatavuuksiin, mutta sellanen setti jonka saisi about 150 egellä olis melko sopiva budjettiin.
Kinkelinssit kiinnostaa, etenkin XR-200 kevyen painonsa takia. Paino näile yleensä ollut jotain 360-380 välillä, tosin aina voi osua kohdalle se 390g painava kehä. Näitä ei tosin suositella yli 85kg kuskille, mutta ei toisaalta huolta kun painoa löytyy 60 kiloa.[/s]

Taidan mennä joko XR-200 tai sitten 270 kehillä eteenpäin.

Tonin pyynnöstä tänne siis…

CXP12 aj CXP14 painot kiinnostaa…google ei auttanut tai sitten en vaan osaa.

ei se ollut pyyntö, vaan vastaus kysymykseesi. ole hyvä.

Tosta

kiitos. 90g painoero 12 ja 14 välillä kuulostaa jo aika paljolta.

EDIT: en tiennytkään että Gamagoololla on Helsinki 52 kehät =)

Joo, mä ihmettelin noiden CXP:iden eroja kanssa joskus. En sit tiiä onko noi kuinka varmaa tietoa, mutta paremman (omien mittausten) puutteessa menettelee. Eikös Gamppa oo joka kesäolympialaisiin pykännyt omat kehät? Tai ainakin valtaosaan.

dpstyles - 12:39, 28.9.2012 » EDIT: en tiennytkään että Gamagoololla on Helsinki 52 kehät =)
Gangnamgoolohan tekee paljon kaikkia mageita gehiä :)

http://www.alfabb.com/bb/forums/attachments/anything-about-alfa-romeos-alfabb-com/5622d1078369990-campagnolo-wheels-camp-wheel.jpg