1V12V Tampereella 28.-30.8.2020

Kiitos asiallisesta ja kattavasta vastineesta Milla & Bike Polo Tampere ry. Asiat ei muutu ainakaan parempaan suuntaan, jos ei-toivottuun käytökseen ei koskaan puututa. Hyvä että uskalsitte järjestävänä tahona ottaa pässiä sarvista.

bikepolotampere - 13:58, 22.7.2020 » Yhdistys on eilen antanut yhdelle skenen jäsenistä henkilökohtaisesti etukäteisilmoituksen, että ei ole tervetullut YV-synttäreille. Syynä tähän on hänen käytöksensä aiemmissa skenen tapahtumissa - esimerkiksi rasistinen, seksistinen ja homofobinen kielenkäyttö, joka on ollut runsasta ja toistuvaa. Asiasta on huomautettu, toistuvasti, mutta henkilö on ollut haluton korjaamaan tai muuttamaan käytöstään, eikä ole sitä myöskään meidän kuullen pahoitellut. Esimerkiksi Tampereen YV-pikkujouluissa viime vuonna asiaton kielenkäyttö oli räikeää ja jatkuvaa, asiasta mainittiin henkilölle moneen otteeseen ja pyydettiin lopettamaan, tuloksetta. Tämä koettiin ahdistavana, ja tapahtumasta on myös poistuttu tämän käytöksen seurauksena. Asia näkyy myös yhdistyksen pikkujouluista saamassa palautteessa.
Aika selvää että henkilölle on annettu mahdollisuus tarkastella omaa toimintaansa sekä tehdä asialle jotain. Käsittääkseni hänelle on huomautettu vastaavasta käytöksestä myös aiemmin menneiden [i]vuosien[/i] varrella. Mitään ei kuitenkaan ole tapahtunut.

Tulin vain nostamaan postcounttiani…

bikepolotampere - 13:58, 22.7.2020 »

Turvallisemman tilan periaatteisiin kuuluu siis olennaisesti se, että jos periaatteita ei noudata, asiasta huomautetaan, ja mikäli tämä ei auta, voidaan periaatteita rikkova henkilö tarvittaessa poistaa tilasta tai evätä pääsy sinne kokonaan.
(asioista huomautettu henkilölle suoraan itse tapahtumassa, huomautus ei tuonut muutosta käytökseen, ei syytä olettaa että tulevassakaan tapahtumassa mikään olisi toisin, osallistumisen estäminen tulevaan tapahtumaan perusteltua)

Tarkoituksenamme ei nyt eikä jatkossakaan ole suorilta bännätä tai tuomita ihmisiä asiattomasta käytöksestä, vaan ensin tehdä tietoiseksi että syrjivä käytös tai kieli ei ole ok, ja pyrkiä puuttumaan siihen ensin sanallisesti. Tässä tapauksessa kuitenkaan sanallinen huomauttaminen ei toistuvista yrityksistä huolimatta ole auttanut, joten koimme että ainoa mahdollinen keino puuttua on olla toivottamatta kyseistä henkilöä tervetulleeksi tapahtumaamme. Näkemyksemme mukaan tämä on ainoa tapa turvata se, että tapahtuma on turvallisempi tila ja viihtyisä kaikille siihen osallistuville. Huomautettakoon myös, että mikäli tämä henkilö kykenee osoittamaan muuttaneensa käytöstään, hän on tietenkin erittäin tervetullut tapahtumiimme jatkossa. Mitään henkilökohtaista skismaa tässä ei ole.
(Alempaa: “Rasismi, seksismi, tai muu syrjintä ei poistu, jos sitä vastaan ei aktiivisesti taistella.”)
Kuitenkin siinä vaiheessa kun käytös loppunut, henkilö on tervetullut takaisin tapahtumiin.

Tämä on juuri se syy, miksi koimme, että nyt pitää puuttua. Muutosta parempaan ei tapahdu, jos ongelmalliseen käytökseen ei puututa. Rasismi, seksismi, tai muu syrjintä ei poistu, jos sitä vastaan ei aktiivisesti taistella. Huomattavaa on myös se, että skene puuttuu todella nopeasti ja voimakkaasti siihen, jos esimerkiksi tällä foorumilla joku (etenkin vähemmän skenessä tunnettu henkilö) käyttäytyy huonosti tai vaikkapa heittää rasistista läppää. Siitä sanotaan heti ja suoraan, mikä on hyvä, koska syrjintää ei tule sallia. Kuitenkin jos kritiikki kohdistuu keskeiseen henkilöön (kuten tässä tapauksessa), siitä nousee äläkkä, vaikka käytös olisi ollut pitkäaikaista ja toistuvaa. Ongelmallista käytöstä ei kuitenkaan tulisi katsoa kenenkään osalta sormien läpi, riippumatta henkilön asemasta yhteisössä. Niinpä emme nähneet muuta vaihtoehtoa kuin puuttua asiaan nyt tällä tavalla. Haluamme järjestää tapahtuman, joka on vapaa rasismista, seksismistä, ableismista ja kaikenlaisesta muusta syrjinnästä.
Ei yv-tapahtumissakaan ihan miten vaan voi olla ja se että tuntee modet ei aina riitä. Hyvä niin.

Kannatan varauksetta tätä lähestymistapaa, jossa mikäli huomautuksista huolimatta käytös ei muutu, perseilylle laitetaan loppu sulkemalla ongelman aiheuttaja ulos tapahtumasta. Muiden ihmisten oikeus viettää aikaansa rauhassa ylittää poistetun henkilön oikeuden puhua samassa tilassa ihmisryhmistä epäkunnioittavasti. Tämä tapa, jonka vuoksi ihmiset ovat joutuneet poistamaan itsensä tapahtumista on riittävän haitallinen pidettäväksi poissa, vaikka sulkemalla henkilö tapahtumien ulkopuolelle.

Arvomaailman ylläpitämisen lisäksi arvostan myös, että löytyy selkärankaa tehdä rajuja päätöksiä.
Palstalla ei ole koskaan jaettu bänniä yhtään mistään kevyin perustein eikä niin tehty tälläkään kertaa.

Henkilö/henkilöt jotka eivät huomautuksista huolimatta osaa olla kunnolla, voidaan mielestäni jatkossakin oikeutetusti sulkea tapahtumien ulkopuolelle. Jos tätä kautta oppii olemaan niin hyvä.

Jos oikeasti pitää kysyä, että mitä sääntöjä tapahtumissa ylipäänsä tulee noudattaa, tälle sulkemiselle on entistä enemmän tarvetta. Jos ei osaa sääntöjä/käyttäytyä niin sitten joku tulee sanomaan(niin kuin tässäkin on käynyt) mutta jos ei huomautuksista huolimatta pysty muuttamaan käytöstään niin vohooooi vittu.

Tää asiallinen, muut huomioon ottava käytös eio mitään salatiedettä tai velominatin käskyjä, joita kukaan ei muista, paitsi sen tarpeellisimman eli vitosen.

vähä hassua, että täällä ollaan sitä mieltä, että “hyvä että puututaan” mutta samaan aikaan “puututaan väärin”.
Ne jotka kokee että puututaan väärin nyt, niin monta kertaa aijemmin te olette puuttuneet vastaavan kaltaisiin tilanteissiin ja puolustanut itseänne tai muita syrjijääpuhetta tai tekoja vastaan? varmasti moni on puuttunut ja varmasti joku aina voi neuvoa jälkeen päin, että näin ja näin ois ollu parempi. mun mielestä tässä on menetelty ihan hyvin.

kaveri on saannu palautetta päin naamaan? kuten nyt täällä jotkuu toivookin.
kaverin toiminnasta on annettu palautetta jälkeenpäin myös.
kaveri ei ole osoittanut mitään muutosta toimintaansa? ainekaan ei ole käynyt ilmi.
kaverille on ilmoitettu yksityisesti asiasta. mutta sit kaverin kaverit teki asiasta julkista.

eli nyt tämän kaiken jälkeen tyyppi tosiaan pitäisi päästää näillä statseilla pitämään hauskaa muiden hauskaa pitävien kanssa. jos tilanne toisiintuu ja häiritsevää käyttäytymistä ilmenee, niin kenen vastuulla nyt sit on asiaan puuttua ja kaveri pihalle juhlista vääntää?++
onko kaverin mahdollinen poistaminen hänen puolestaan puhuvien kaverien? vai järjestäjän vastuulla joka alunperin halusi kaverin tulon estää tapahtumaan? onko kaveri itse valmis millaiseen vastuuseen?

kaikesta tästä lässytyksestä huolimatta ja juuri sen takia antaisin järjestävän tahon ja kaverin hoitaa asiaa keskenään. minut ainekin vakuutettiin perusteissa ja ilmitulleiden perusteiden perusteella on mielestäni päätös ihan ok. en tosin ole tasavertaisuus tai yhdenvertaisuusvaltuutettu, mutta voin kommentoida.

ONHAN MINULLA SENTÄÄN VIELÄ ÄÄNIOIKEUSA101203921312

Minäpä tässä nyt vähän varmuudeksi tarkennan aikaisempaa viestiäni kun tässä jo ehditty siteeraamaankin ja ei ehkä aivan kuten olin tarkoittanut.
Vältin tietoisesti käyttämästä viestissäni sanaa väärä. En pysty millään sanomaan päätöksen olleen väärä. Minulla ei ole riittävää tietoa siitä mitä kaikkea on tapahtunut. Väärin olisi ollut asian ohittaminen puuttumatta.
Pohdin ainoastaan, että tässä tavallaan tämän kyseisen tapahtuman osalta ohitetaan se reaaliaikaisen puuttumisen porras mikä mielestäni aina viestinä kaikille ymmärrettävin ja selkein. Tästä tulee myös tyypillisesti vähiten spekulointeja. Halusin tuoda esiin toiveen, ettei suora ennakkobännäily muodostuisi uudeksi normaaliksi ja tällä ajauduta pakenemaan sitä livenä tilanteisiin tarttumista ja vastuunkantoa itsestä ja kavereista.

Frankton tuossa jo hyvin avasi sitten niitä haasteita mitä tähän tapahtumasta poistamiseen sitten mm. liittyy ja nämä ovat aitoja juttuja. Tästä syystä myös ymmärrän tuota järjestäjienkin puolta ja sitä miten tähän ratkaisuun on lopulta päädytty. En näe tätä mitenkään syrjintänä. Vaikea päätös on varmasti ollut.

Joo ehottomasti hyvä pointti juddalta että ei saa tulla normaalikäytäntö tämmösistä.

Suomen poliisihan käyttää tällästä taktiikkaa. Se on kai ollu jo vuosia mahsollista ja kai kaks kertaa käyttän. Kopittan siis nettikirjotteluiden perusteella ennakkoon tyyppejä ketkä oli menossa mielenosotukseem ja lli antanut sen mallista puhetts että myllyä olis ehkä luvassa.

Tulipahan mieleen.

full support turvallisemman tilan periaatteita noudattavalle järjestämiselle, ei ole helppoa! eritoten puuttuminen on hankalaa kuten tässäkin langassa on jo nähty. lähtökohtaisesti itselle ainakin tulee hyvä fiilis lähteä tapahtumaan jossa järkkärit on selkeesti asioitten tasalla ja pyrkii aktiivisesti järjestämään tapahtumaa, jossa kaikilla on turvallinen ja mukava olla.

tsemii & zenii

ps. randojuna helsingistä vois kiinnostella

nutip - 21:06, 22.7.2020 » ps. randojuna helsingistä vois kiinnostella
Aattelin torstaina illalla starttailla, 46:17 ja ainaki osa tavaroista kulkee Bagaboossa.

Tulin vain sanomaan, että tästä kehkeytyi loppujen lopuksi hyvä keskustelu. Uskon, että meillä on mahdollisuus entistä parempiin ja turvallisempiin tapahtumiin.

Edit. Mutta aion silti tulla vaihteilla.

hyviä pointteja täällä kaikilla ja kiitos hyvästä keskustelusta!

tai jotain.

mutta kamoon, onko teidän mielestä syrjintää jos joku tietty tyyppi irtisanoutuu turvallisen tilan periaatteista ja jatkaa tietyllä tavalla käyttäytymistä vaikka on saanut palautetta monesta eri kanavasta että tää ei oo ookoo

tääl ollaan jo nostettu esille montaa hyvää pointtia (esim FF ja Frankton) joita en nyt jaksa toistaa koska oon samaa mieltä.

En oo ees seurannut tätä topia mutta aika kovaa maalittamista ja cancel-kulttuuria taas tampereen suunnalta.

lähenpä tästä kiusaamaan, syrjimään ja vetää porukkaa turpaan oman turvallisen tilani takaamiseksi

e. hups väärä nikki

Sanotaanko nyt näin et tre pikkujouluissa tuli kännissä huudeltua baarissa / saunalla mitä sylki suuhun tuo.

Olen pahoillani siitä miten käyttäydyin.

Tahmatassu - 22:30, 22.7.2020 » En oo ees seurannut tätä topia mutta aika kovaa maalittamista ja cancel-kulttuuria taas tampereen suunnalta. lähenpä tästä kiusaamaan, syrjimään ja vetää porukkaa turpaan oman turvallisen tilani takaamiseksi e. hups väärä nikki
Taas? Saisko parit esimerkit aiemmista tapauksista Tampereen suunnalta? Tai ei tartte jos tuottaa vaikeuksia. Ois ihan jees jos pidettäis provoilut tämän aiheen tiimoilta poissa. Rakkaudella bipotre maantiejaosto.
Tahmatassu - 22:30, 22.7.2020 » En oo ees seurannut tätä topia mutta aika kovaa maalittamista ja cancel-kulttuuria taas tampereen suunnalta. lähenpä tästä kiusaamaan, syrjimään ja vetää porukkaa turpaan oman turvallisen tilani takaamiseksi e. hups väärä nikki
Mitä jos taas vaan painuisit sinne ylilaudalle tai homma-foorumille argumentoimaan eli ns VITTUUN.

Minäkin olen pahoillani reagoinnistani tähän asiaan, en toiminut parhaan tiedon valossa. Tässä tapauksessa näkemäni käytöksen perusteella on varmasti ollut hyvä syy pyytää jättämään tapahtuma väliin.

Mielestäni on hyvä asia, että käydää tämä asia avoimesti läpi. En näe, että tämän kaltaiset ongelmat korjaantuvat sillä, että kielletään käyttäjää osallistumassa johonkin tapahtumaan ja toiseen ei. Se antaa vain viestin, että jossain saa sikailla ja toisaalla ei. Yhteisön arvojen pitäisi olla sillä tavalla yhtenäiset.
Parasta olisi yrittää ottaa asia puheeksi niin, että asiattomasti käyttäytynyt ymmärtää tekemänsä virheen, pyytää sitä asianosailta anteeksi ja korjaa käyttäytymistään. Tunnustan, ettei se aina ole mahdollista, eikä missään tapauksessa pidä käydä niin, että uhri joutuu sovinnontekijäksi.

Esimerkkinä itsekin olin sitä mieltä, että tahmikselle kickban forever, renkaat paskaksi ja sakinhivutusta, mutta näkisin, että hänen käyttäytymisensä foorumilla on selkeästi parantunut alkuajoista muun yhteisön hyvän esimerkin ansiosta.

Yhtäältä näe, että yhtään YV-tapahtumaa ei pitäisi boikotoida, sillä tapahtuman tekevät lopulta ihmiset, eivät järjestäjät tai yksittäiset vessan nurkkiin kuseskelijat.

Vilpitön anteeksipyyntöni 1V12V järjestäjille, otan haistavittuni takaisin.

fiksusti postattu Eetulta -

Moro taas Yksivaihde!

Mukava huomata että tunteita kuohuttavasta aiheesta on saatu rakentavaa keskustelua aikaiseksi. Lämpimästi kiitoksia kommenteista ja mielipiteistä. Kiitoksia myös anteeksipyynnöistä, anteeksi on annettu. No hard feelings. Tässä vielä selvennystä aiheeseen.

Kutsu juhliin on avoin ja koskee kaikkia yksivaihde.netin käyttäjiä. Yksittäiselle foorumin jäsenelle on aiempiin huonoihin kokemuksiin vedoten esitetty tieto että tervetulotoivotus ei koske häntä, eli suomeksi toivottu että hän ei saapuisi paikalle. Syyt löytyvät aiemmasta tiedotuksesta. Emme haluaisi joutua tapahtuman aikana poistamaan ketään tapahtumasta. Jos kyseinen henkilö kuitenkin pystyy käytöksellään osoittamaan hyväksyneensä turvallisemman tilan periaatteet toimintansa todelliseksi arvopohjaksi ilman ironiaa tai pilkkaa, sekä periaatteita tapahtuman ajan noudattamaan, hän saa paikalle tulla, eikä häntä tulla tapahtumasta poistamaan.

Olemme keskustelleet asianomaisen kanssa tilanteesta tänään sekä käyneet läpi Tampereen pikkujoulujen tapahtumia. Haluamme antaa henkilölle mahdollisuuden osoittaa korjanneensa tapojaan, mutta huomautamme, että ns. viimeinen varoitus on annettu. Tämä tarkoittaa sitä, että tämän henkilön kohdalla asiaton käytös synttäreillä johtaa ihan oikeasti tapahtumasta poistamiseen. Asia on myös käydyn keskustelun pohjalta molemmille osapuolille selkeä ja käsitelty.

Tarkoituksemme ei ole kaivella vanhoja ja canceloida koko skeneä suorilta ja varoituksetta, vaan omalta osaltamme varmistaa avoin ja mukava tapahtuma niin vanhoille kuin uusille kasvoille.

Haluamme että tulevissa juhlissa kaikki ymmärtävät että nämä periaatteet eivät ole käytössä siksi että roisi huumori, hauskat läpät ja ilottelu karsittaisiin minimiin vaan siksi että joukossamme olevat kaikenlaiset ihmiset kokisivat olonsa mukavaksi ja viihtyisivät. Toivomme vilpittömästi että tulevassa tapahtumassa juhlimme yhdessä ilman selkkauksia ja toisiamme kunnioittaen.

Juuso Aaltonen
Bike Polo Tampere ry puheenjohtaja

&

Milla Rajakallio
Bike Polo Tampere ry sihteeri
YV12V viestintävastaava

Olen helpottunut kuullessani, että keskusteluyhteys kaikilla asianomaisilla on päällä-tilassa, osapuolet kuulevat toisiaan vastavuoroisesti ja sivustakommentoinnin laatu on tasaisen vakaasti nousussa. Eetun todella rehtiin takaisinvetoon nostan lastenlippistä ja … soritkin tulkitten vilpittömiksi.

Toivon henkilökohtaisesti tosi kovaa, että tapahtuma sujuu smoothisti ja pidäkkeettömän ilonpidon merkeissä. Tämä on koko kesän tapahtumista/menoista/matkoista ainoa/ensimmäinen johon otan erikseen vapaapäiviä, joten haluan itse myötävaikuttaa tapahtuman onnistumista siinä missä voin.

Onks täällä jotain nimendroppailutopsutinta?

Kaikki hyvät pointit täällä onkin jo sanottu niin tulin vain kertomaan, että iloitsen ja arvostan suuresti, että yhteiseen hyvinvointiin liittyviin asioihin puututaan vaikka se vaatisi vaikeita ratkaisuita, samoin kuin että pyydetään rehdisti anteeksi jos tulee hutkittua ennen kuin tutkittua. Muutenkin avoin keskustelu siitä, mikä on hyväksyttävää ja mikä ei, mitä tässäkin on virinnyt, on todella ilahduttavaa ja aivan varmasti auttaa luomaan ilmapiiriä, jossa kenenkään ei tarvitse haluamattaan ahdistua.

En itse näillä näkymin varmaan pääse osallistumaan tähän tapahtumaan, mutta toivon kaikille mukavaa ilonpitoa ja yhdessäoloa!