1V12V Tampereella 28.-30.8.2020

riippuu kuinka keitoissa tuut paikalle

Ootan jo näitä.

Valmistelut on varmaan jo pitkällä, mut toivon et tästä jukin Haulitornista tulis paitagrafiikka. Pienellä vaan “1V12V” alakulmaan.

juki - 10:01, 2.4.2020 » Jokaisella on varmaan ollut joskus oma kallovaihe elämässään :) Eilen Aamulehdessä oli hyvä aprillipila siitä, että Pispalan haulitornia ollaan siirtämässä hotelli Ilveksen katolle!Screenshot-2020-03-31-amazingskull-Instagram-photos-and-videos

siisti graffa kyl!

me ollaan täällä kyllä vallan innoissamme siitä että päästään nää järkkäämään! laitellaan tarkempaa infoa kaikesta tässä lähitulevaisuudessa =)

bump!

kattokaa ku siisti graffa! kiitos iisa :slight_smile:

Haistakkeeha vittu Tampereen 1V12V synttärit.

Jos teillä on tarkotus järjestää YV-tapahtumia, niin pikkasen avoimuutta siihen toimintaa. ymmärtäkää, et teidän omat henkilökohtaset ja julkisuudessa itse auki revittelemät ihnissuhteet ei anna teille oikeutta kieltää ketään tulemasta meidän yhteisön tapahtumaan. oon nähnyt kaikenlaisia urpoja yv-hommissa ja kaikki ne on saanut osallistua ihan samalla lailla.

jos taustalla on muuta kuin näiden kahden ihmisen ihmissuhteet nii antaa tulla, selvitetään asia

Muuten Tre ei ole tervetullut minun järjestämiini YV-tapahtumiin, koska haluan, että tapahtumani ovat syrjinnästä ja kiusaamisesta ja niitä harrastavista ihmisistä vapaita.

normaali - 6:48, 22.7.2020 » Haistakkeeha vittu Tampereen 1V12V synttärit. Jos teillä on tarkotus järjestää YV-tapahtumia, niin pikkasen avoimuutta siihen toimintaa. ymmärtäkää, et teidän omat henkilökohtaset ja julkisuudessa itse auki revittelemät ihnissuhteet ei anna teille oikeutta kieltää ketään tulemasta [u]meidän yhteisön[/u] tapahtumaan. oon nähnyt kaikenlaisia urpoja yv-hommissa ja kaikki ne on saanut osallistua ihan samalla lailla. jos taustalla on muuta kuin näiden kahden ihmisen ihmissuhteet nii antaa tulla, selvitetään asia Muuten Tre ei ole tervetullut minun järjestämiini YV-tapahtumiin, koska haluan, että tapahtumani ovat syrjinnästä ja kiusaamisesta ja niitä harrastavista ihmisistä vapaita.
[s]Hyvin sanottu! toistaiseksi tapahtuma boycottiin kunnes nämä ongelmat ovat ratkaistu.[/s]
normaali - 6:48, 22.7.2020 » Haistakkeeha vittu Tampereen 1V12V synttärit. Jos teillä on tarkotus järjestää YV-tapahtumia, niin pikkasen avoimuutta siihen toimintaa. ymmärtäkää, et teidän omat henkilökohtaset ja julkisuudessa itse auki revittelemät ihnissuhteet ei anna teille oikeutta kieltää ketään tulemasta [u]meidän yhteisön[/u] tapahtumaan. oon nähnyt kaikenlaisia urpoja yv-hommissa ja kaikki ne on saanut osallistua ihan samalla lailla. jos taustalla on muuta kuin näiden kahden ihmisen ihmissuhteet nii antaa tulla, selvitetään asia Muuten Tre ei ole tervetullut minun järjestämiini YV-tapahtumiin, koska haluan, että tapahtumani ovat syrjinnästä ja kiusaamisesta ja niitä harrastavista ihmisistä vapaita.
Kun siinä julkisesti tiputtelet knowledgeä nii avaisitko nyypälle et mikäs tää juttu on? Jos ongelmallinen tilanne on tässä threadissa niin voitko osoittaa sen mulle?

Kiitos kyssäristä nyyb. YV-käyttäjä on tässä langassa kysynyt, saako hän osallistua ja häntä on tämän langan ulkopuolella kielletty osallistumasta.

normaali - 8:11, 22.7.2020 » Kiitos kyssäristä nyyb. YV-käyttäjä on tässä langassa kysynyt, saako hän osallistua ja häntä on tämän langan ulkopuolella kielletty osallistumasta.
Älä ny? Mää luulin että toi ..... vitsillä vaan kysy saaks osallistua, mut empä tajunnu, että siinä taustalla oliki jotai iha niinku irl juttuakin sitte. No vähän on lamemberttii kyl!

Jaha, eipä tarvitse lähtee näihin kinkereihin. Kerrankin ajattelin rohkaistua ja osallistua johonkin kivaan yv-hommaan, mutta en halua supporttaa ulossulkevaa/syrjivää tahoa, varsinkaan jos syyt syrjivään toimintaan on siinä, mihin ylempänä viitattiin. Tai missään muussakaan henkilökohtaisuuksissa.

No siis mä en edelleenkää tiä mitä tääl tapahtuu paitti sen mitä nimim. normaali on kertonut. Eli periaatteessa urlia kehiin missä kiusataan jne. Emmä ala noit kaikkee thredejä perkaam et missä tapahtuu

Moro Yksivaihde. Seuraa julkinen ja virallinen avaus skeneä kuohuttaviin bänneihin. Toivon asiasta kiinnostuneiden lukevan tämän kirjoituksen ennen asiasta käytävään keskusteluun osallistumista.

YV12V-tapahtumaa järjestää Bike Polo Tampere ry, ja tapahtumaa koskevista päätöksistä vastaa yhdistyksen hallitus. Bike Polo Tampere yhdistyksenä noudattaa turvallisemman tilan periaatteita, ja tämä koskee myös järjestämiämme tapahtumia. Turvallisemman tilan periaatteet lyhyesti (mukaillen Vasemmistonuorten listausta, joka löytyy kokonaisuudessaan täältä):

Ei tehdä oletuksia tai johtopäätöksiä muiden ihmisten sukupuolesta, seksuaalisuudesta, syntyperästä, uskonnosta tai muistakaan piirteistä. Kunnioitetaan kaikkia tilassa olevia heidän taustastaan riippumatta, eikä sallita minkäänlaista sanallista, fyysistä tai muuta häirintää, eikä mitään ihmisryhmää syrjivää käytöstä tai kieltä. Ei siis suvaita esimerkiksi rasismia, seksismiä, homo- tai transfobiaa, ableismia, jne. Edes ironisesti, edes vitsillä. Ongelmalliseen kielenkäyttöön tai toimintaan puututaan.

Turvallisemman tilan periaatteisiin kuuluu siis olennaisesti se, että jos periaatteita ei noudata, asiasta huomautetaan, ja mikäli tämä ei auta, voidaan periaatteita rikkova henkilö tarvittaessa poistaa tilasta tai evätä pääsy sinne kokonaan.

Yhdistys on eilen antanut yhdelle skenen jäsenistä henkilökohtaisesti etukäteisilmoituksen, että ei ole tervetullut YV-synttäreille. Syynä tähän on hänen käytöksensä aiemmissa skenen tapahtumissa - esimerkiksi rasistinen, seksistinen ja homofobinen kielenkäyttö, joka on ollut runsasta ja toistuvaa. Asiasta on huomautettu, toistuvasti, mutta henkilö on ollut haluton korjaamaan tai muuttamaan käytöstään, eikä ole sitä myöskään meidän kuullen pahoitellut. Esimerkiksi Tampereen YV-pikkujouluissa viime vuonna asiaton kielenkäyttö oli räikeää ja jatkuvaa, asiasta mainittiin henkilölle moneen otteeseen ja pyydettiin lopettamaan, tuloksetta. Tämä koettiin ahdistavana, ja tapahtumasta on myös poistuttu tämän käytöksen seurauksena. Asia näkyy myös yhdistyksen pikkujouluista saamassa palautteessa.

Tarkoituksenamme ei nyt eikä jatkossakaan ole suorilta bännätä tai tuomita ihmisiä asiattomasta käytöksestä, vaan ensin tehdä tietoiseksi että syrjivä käytös tai kieli ei ole ok, ja pyrkiä puuttumaan siihen ensin sanallisesti. Tässä tapauksessa kuitenkaan sanallinen huomauttaminen ei toistuvista yrityksistä huolimatta ole auttanut, joten koimme että ainoa mahdollinen keino puuttua on olla toivottamatta kyseistä henkilöä tervetulleeksi tapahtumaamme. Näkemyksemme mukaan tämä on ainoa tapa turvata se, että tapahtuma on turvallisempi tila ja viihtyisä kaikille siihen osallistuville. Huomautettakoon myös, että mikäli tämä henkilö kykenee osoittamaan muuttaneensa käytöstään, hän on tietenkin erittäin tervetullut tapahtumiimme jatkossa. Mitään henkilökohtaista skismaa tässä ei ole.

Päätöksen asiasta teki Bike Polo Tampere ry:n hallitus, ja foorumin vihjailuista huolimatta yksittäinen henkilö ei ole päätöksen takana, ja kuten jo totesinkin, päätös ei liity mitenkään henkilökohtaisuuksiin. Ihmisten välisillä keskinäisillä ihmissuhdeasioilla ei ole mitään tekemistä tämän päätöksen kanssa. Tämä päätös pohjautuu julkiseen skenen tapahtumissa havaittuun käytökseen. Asia ei myöskään kohdistu vain yhteen ihmiseen sinällään, vaan odotamme ihan kaikilta turvallisemman tilan periaatteiden noudattamista ja kunnioittavaa käytöstä muita ihmisryhmiä kohtaan. Jos havaitsemme synttäreillä käytöstä, joka rikkoo näitä periaatteita, aiomme siihen myös puuttua.

Tämä on raskas ja vaikea asia, sekä raskas ja vaikea päätös. Emme tehneet päätöstä kevyin perustein, emmekä mielellämme. Halusimme kuitenkin toimia asiassa vastuullisesti, ja siksi ilmoitimme asiasta ensin henkilökohtaisesti asianosaiselle ennen asian tuomista julkiseen keskusteluun. Mielestämme oli parempi ilmoittaa asiasta henkilölle suoraan, eikä ryhtyä julkisesti ns. lynkkaamaan.

normaali - 6:48, 22.7.2020 » oon nähnyt kaikenlaisia urpoja yv-hommissa ja kaikki ne on saanut osallistua ihan samalla lailla.
Tämä on juuri se syy, miksi koimme, että nyt pitää puuttua. Muutosta parempaan ei tapahdu, jos ongelmalliseen käytökseen ei puututa. Rasismi, seksismi, tai muu syrjintä ei poistu, jos sitä vastaan ei aktiivisesti taistella. Huomattavaa on myös se, että skene puuttuu todella nopeasti ja voimakkaasti siihen, jos esimerkiksi tällä foorumilla joku (etenkin vähemmän skenessä tunnettu henkilö) käyttäytyy huonosti tai vaikkapa heittää rasistista läppää. Siitä sanotaan [u]heti[/u] ja suoraan, mikä on hyvä, koska syrjintää ei tule sallia. Kuitenkin jos kritiikki kohdistuu keskeiseen henkilöön (kuten tässä tapauksessa), siitä nousee äläkkä, vaikka käytös olisi ollut pitkäaikaista ja toistuvaa. Ongelmallista käytöstä ei kuitenkaan tulisi katsoa kenenkään osalta sormien läpi, riippumatta henkilön asemasta yhteisössä. Niinpä emme nähneet muuta vaihtoehtoa kuin puuttua asiaan nyt tällä tavalla. Haluamme järjestää tapahtuman, joka on vapaa rasismista, seksismistä, ableismista ja kaikenlaisesta muusta syrjinnästä.

Kysymyksiä asiasta voi esittää tähän lankaan, tai halutessaan yksityisviestinä. Kysymyksiin vastaa allekirjoittanut.

Bike Polo Tampereen hallituksen puolesta
Milla Rajakallio
Bike Polo Tampere ry:n sihteeri ja YV12V-tapahtuman viestintävastaava

edit 22.7 klo 14:02 korjattu typo

saluttiset ylemmälle ja etenkin tälle:

bikepolotampere - 13:58, 22.7.2020 »
normaali - 6:48, 22.7.2020 » oon nähnyt kaikenlaisia urpoja yv-hommissa ja kaikki ne on saanut osallistua ihan samalla lailla.
Tämä on juuri se syy, miksi koimme, että nyt pitää puuttua. Muutosta parempaan ei tapahdu, jos ongelmalliseen käytökseen ei puututa. Rasismi, seksismi, tai muu syrjintä ei poistu, jos sitä vastaan ei aktiivisesti taistella. Huomattavaa on myös se, että skene puuttuu todella nopeasti ja voimakkaasti siihen, jos esimerkiksi tällä foorumilla joku (etenkin vähemmän skenessä tunnettu henkilö) käyttäytyy huonosti tai vaikkapa heittää rasistista läppää. Siitä sanotaan [u]heti[/u] ja suoraan, mikä on hyvä, koska syrjintää ei tule sallia. Kuitenkin jos kritiikki kohdistuu keskeiseen henkilöön (kuten tässä tapauksessa), siitä nousee äläkkä, vaikka käytös olisi ollut pitkäaikaista ja toistuvaa.
sit ihmetellään kun skeneen ei tuu uutta jengiä

erittäin kova kans kun tullaan julkisesti puimaan asioita ja luomaan väärinymmärryksiä vaikka tiedetään aivan hyvin mistä on kyse

Kiitos Milla ja järjestäjät vastineesta. Mä en ole ollut monessakaan jutussa paikalla viime vuosina, enkä etenkään viime vuonna Tampereella, joten en ota kantaa tapahtumiin sinänsä.
Mutta käyttäytymismallien muutostarpeen tunnistan. Kaikenlaista käytöstä on nähty, ja turhan paljon siedetty.
Lienee itse kullakin peiliin katsomisen paikka, jos palaute käytöksestä ei tehoa.

Paavo

Kiitos vastineesta Tampere. Jatkossa varmasti olisi hyvä ilmoittaa jo ihan ensimmäisessä postauksessa tapahtuman periaatteista.

bikepolotampere - 13:58, 22.7.2020 » Tässä tapauksessa kuitenkaan sanallinen huomauttaminen ei toistuvista yrityksistä huolimatta ole auttanut, joten koimme että ainoa mahdollinen keino puuttua on olla toivottamatta kyseistä henkilöä tervetulleeksi tapahtumaamme. Näkemyksemme mukaan tämä on ainoa tapa turvata se, että tapahtuma on turvallisempi tila ja viihtyisä kaikille siihen osallistuville. Huomautettakoon myös, että mikäli tämä henkilö kykenee osoittamaan muuttaneensa käytöstään, hän on tietenkin erittäin tervetullut tapahtumiimme jatkossa. Mitään henkilökohtaista skismaa tässä ei ole.
Eli annoitteko bännit vai ehdot joiden mukaan saa osallistua? Nyt jäi vähän epäselväks, kun puhutaan alkuun bänneistä, mutta tässä kohtaa puhutaankin vähän jostain muusta kuin bänneistä.

Itse olen samaa mieltä turvallisen tilan periaatteista ja parhaani mukaan puutun omasta ja/tai muiden aloitteesta. Mulle saa aina tulla yv tai muissa tapahtumissa sanomaan jos joku vaivaa.

2020 ihan ok olettaa, että mikä tahansa tapahtuma on 110% vähintään turvallista tilaa tavoitteleva. Joku Soldiers of Odin “perhetapahtuma” ei, mutta poikkeukset helpompi listata erikseen.

Täysi supportti sille, että uskalletaan toimia, kyllä nykyään on kaikki paremmin.

Aika paska maku jäi myös pienen piirin touhuista, julkinen anteeksipyyntö ei välttämättä olisi hullumpi idea.

peltsip - 14:56, 22.7.2020 » 2020 ihan ok olettaa, että mikä tahansa tapahtuma on 110% vähintään turvallista tilaa tavoitteleva. Täysi supportti sille, että uskalletaan toimia, kyllä nykyään on kaikki paremmin.
Tismalleen. Me osataan kyllä tunnistaa milloin häiritsevään käytökseen tulisi puuttua, mutta vaatii kanttia oikeasti toimia kun oman skenen sisällä sikaillaan. Arvostan. Se että voidaan kirkkain silmin sanoa tapahtumien noudattavan turvallisemman tilan periaatteita ja pyrkivän olemaan häirinnästä ja syrjinnästä vapaita edellyttää että näiden periaatteiden vastainen käytös rajataan ulos myös silloin kun päätös on hankala.

Hienoa on, että asioihin halutaan puuttua ja luoda kaikille turvallisempia ja viihtyisempiä tapahtumia. Tästä hatunnosto järjestäjille.
Nyt vain vähän pohdin onko kuitenkaan se toimenpiteistä rajuin eli ennakkoon osallistumisen kieltäminen se paras tapa edistää asioita. Varsinkaan kun ymmärrykseni mukaan henkilöä ei kuitenkaan aikaisemmin ole esim. mainituista Tampereen tapahtumista jouduttu poistamaan/poistettu.
Ehkä olisin lähtenyt siitä, että olisin henkilölle(ymmärtääkseni vain yksi) laittanut tapahtuman nimissä ennakkoon viestin missä kertonut tilanteesta ja antanut sen “suullisen varoituksen” jo ennen tapahtumaa pohjautuen aikaisempiin. Sitten tapahtumasta pois jos ei olisi mennyt viesti perille. Näin toiminnalla myös selkeämmin osoitettaisiin mitä yhteisössä suvaitaan ja mitä ei. Nyt puhtaasti vanhoihin juttuihin pohjaten kielto tuntuu väistämättä enemmän rankaisulta jälkikäteen tai jopa kostolta kuin aidosti siltä tapahtuman turvaamiselta mikä varmasti aidosti on järjestäjien ajatuksena. “Olisi pitänyt silloin aikaisemmin poistaa sinut tapahtumasta koska X mutta ei kuitenkaan niin tehty joten kielletään sulta tulo tähän tapahtumaan.” Kyse kai tässä kohtaa kuitenkin sopimattomista puheista kuin muusta uhkailusta?
Itselläni ei asiaan osaa eikä arpaa. Tulin kirjoittamaan tämän vain siksi, että toivoisin aidosti tunnistettavan ne kaikki keinot joilla ongelmiin puututaan. En halua nähdä tulevaisuutta jossa vain ennakkoon rajoittamalla pyritään pitämään ongelmat poissa tapahtumista, ettei sitten itsessään silloin kenenkään tarvitse puuttua. Tämä kun ei vielä oikeasti muuta mitään, eikä toisaalta tarjoa sitä mainitttua mahdollisuutta “osoittaa olevansa muuttunut”. En ainakaan vielä ole kuin kerran todistanut tilannetta, missä yhteisön tapahtumasta(vahvasti sen jatkoilta) on hieman ohjaillen jouduttu henkilöitä siirtämään pois ja tämäkin osin vain siksi, että tiloja piti oikeasti saada jossain kohtaa tyhjiksi ja homma alkoi näyttää siltä, ettei tule tapahtumaan.
Ymmärrän hyvin järjestäjien huolen ja paineen tilannetta kohtaan. En ehkä pidä lopullista ratkaisua parhaana, mutta ei tämä puoleltani myöskään mitään boikotteja tai muuta biiffiä aiheuta. Hankalia asioita ja varmasti tässä ihan kaikkien hyvä vähän miettiä toimintaansa jatkossa.