Matkapyöräily, pyörämatkailu, retkipyöräily ja pyöräretkeily

Jahas, kai sitä itsekin voisi lähteä marraskuussa jonnekin lämpimämpään ajelemaan. Espanjan GR247 kiinnostaisi, koska käytännössä ei yhtään asvalttia: The GR247, Spain - BIKEPACKING.com

Tuo Lemmenjoen raportti oli oikein osuva. Suunnilleen samat polut tullut tunkattua täysjäykällä eikä oikein voi suositella. Kävellen varmasti todella hyvä reitti.

GR247 varmasti oikein kiva reitti vielä tähänkin aikaan vuodesta, korkeimmat kohdat kuitenkin “vain” 1700-1800metrissä. Transnevadaa voi kans suositella viikon-puolentoista reissulle lyhennettynä versiona eli siitä vuoriston yli oikaisten. Ei varmaan vielä kauheasti ole lunta marraskuussa korkeimmissa kohdissa eli reitin kesäversiokin ajettavissa. Täyspitkälle reissulle varaisin ite varmaan 2 viikkoa.

Gr247:aa kattelin kans ekana. Samoin gr48:ia The GR 48: Off-road Bike Touring Spain
Edit: lämpötila tuolla semikorkeella marraskuussa just mietityttää

eiköhän sinne kahteen tonniin jo lunta ripsottele.

Niin se Lyngenin rapsa.

Eka pätkä.

Ja toka.

Suosittelen tienoota lämpimästi leppoisaan bikepackingiin. Poluthan tuolla ovat ns. melkoisia, mutta ne jotka voi ajaa, kannattaa ajaa. Jos pysyy asvaltilla, ei pääse pois asvaltilta. Tupia, kotia ja huikeita leiripaikkoja riittää.

Tosi hieno pätkä ja rapsa!!

Kiinnostaa tietää miten suunnittelet noi reitit? Meneekö ihan tihrustamalla karttaa polkuja etsiessä vai onko joku ohjelma helpottamassa työtä?

Hyvä Rapo. Peukkua.

^norgeskart.no on ollut hyvä työkalu jalanvaellushommissa. Ton saa jonain puhelinsovelluksenakin, jolloin kartat kai näkyy offlinessakin. Ite tosin oon hommannut reissuille ihan paperikartat kun ei ne kuitenkaan paljoa maksa ja eipähän sit tartte olla sähkön varassa.

Rosco - 9:00, 13.10.2018 » Tosi hieno pätkä ja rapsa!! Kiinnostaa tietää miten suunnittelet noi reitit? Meneekö ihan tihrustamalla karttaa polkuja etsiessä vai onko joku ohjelma helpottamassa työtä?
Karttapaikka ja Retkikartta Suomessa ja Norgeskart Norjassa näyttävät karttojen lisäksi kivoja ilmakuvia, joista näkee enemmän mönkijäuria ym. kuin topokartoista ja voi päätellä yhtä sun toista jos osaa.

Ei-mobiilissa Retkikartassa on kiva etäisyysmittausominaisuus, joka tuottaa tallennettavaa GPS-jälkeä. Voi piirustaa ilmakuvan tai kartan päälle jälkeä suoraan.

Tiesiirtymät, merkityt polut ym. sekä lopulliset reitit piirtelen Suunnon Movescount-aplikaation karttapuolella. Se osaa seurata erilaisia teitä ja uria automaagisesti. Siellä on myös monenmoisia, vähän kehnoa parempia ilmakuvia, joiden päälle yleensä pystyy piirtämään reitin, kun samalla väijyy paremmasta kuvasta.

Reissulla gepsinä Suunto Ambit3 Peak -rannekello. Näyttää pelkän viivan, mutta se riittää, kun pohjoisessa vaihtoehtoja on yleensä aika vähän. Akun kesto todella hyvä. Kartat ja kompassi mukana tietysti myös. Kompassiin en ole kyllä katsonut moneen vuoteen.

Alkuvuodesta pyöräretket pörräsivät mielessä tiuhaan tahtiin. Guuglailimme ahkerasti käyttäjien spacer ja olko kanssa Norjan teitä. Erityisesti kiinnostus heräsi Trollstigen-tietä ja sen lähiseutuja kohtaan. Kiemurtelevat serpentiininousut ja kapeat asfalttitiet näyttivät street viewin kauttakin jo hätkähdyttävän hienoilta. Kohde lukittiin ja matkaa alettiin zuumailla tarkemmin kevään edetessä. Alusta asti oli selvää, että tämä reissu jouduttaisiin osittain taittamaan epäromanttisesti autolla. Juhannusviikon sunnuntaiksi sovimme spacerin kanssa tärskyt Vaasan satamaan. Vaasasta hurautimme olkon auto täyteen ahdettuna autolautalla Ruotsiin ja sieltä 900 kilometrin siirtymän Trollstigenin liepeille. Pyöräiltiin Trollstigen Cämpingiltä käsin kolmena päivänä ja päästiin huristelemaan pyörillä myös huikean hieno Atlanteshavvegen ja pyörähtämään Ålesundissa.

Tunnelmia voi katsella videolta: Pyörämatkailua: Trollstigen, Norja on Vimeo

Kivaa se on pyöräily näinkin ja näin hienossa seurassa, mutta ensi kesän haaveissa siintää jo retki ilman autoa ja pöpelikössä yöpyen.

Mukavannäköistä menoa, ja hienoa että olet jaksanut leikkailla lomavideot koherrentiksi kokonaisuudeksi.

Hyvän mielen viteo!

Oli kyl hyvä video!

Kävin aamukahvilla Lemmenlaaksossa ja pääsin kokeilemaan kunnolla tätä risukeitintä. Vaikka tuolla laavulla on hieno halkoliiteri, niin eihän siellä ole koskaan puita. Mulla on tarakkalaukussa kourallinen kakkosnelosen jämästä sahattuja 10cm mittaisia tikkuja ja aivan hyvin ja nopeasti kiehahti kahvivedet.





Asiallista!
Helevetin vaikuttava on tuo sumumaisema jossa tehdas tupruttelee taustalla.
Täytyspä piru vie tässä joku viikonloppu itekkii polkasta johonki leiriytyyn, kunhan nyt ees parin päivän vapaat koittaa.
Kiitos kuvista, viboista ja inspiksistä & naattikee!

Ajettiin viisi päivää Näsijärveä ympäri.

Hyvät kansanopistovibat videosta :slight_smile:

hyvät bikepackingvibat videosta :slight_smile:

Vähän yllärinä tuli, kun yhdellä laavulla olikin porukkaa ihan reilusti. Ja selkeesti pitkiä ajopäiviä, kun pimeässäkin tuuttasitte? Minkälainen reittisuunnitelma oli ja miten vastas odotuksia? Fatbiket näytti vähän övereiltä monessa kohtaa, mutta olihan siellä trailblissiäkin.

Reittisuunnitelma oli juurikin niin summittainen kun videossa sanotaan. Pirkan ura oli odotettua huonommassa kunnossa. Jouduttiin jopa skippaamaan joitain pätkiä kun polkua ei meinannut näkyä. Uralle fatbike oli sopiva vehje. Näsijärven itäpuolella olisi ehkä ollut mukavampi sotkea kevyemmällä pelillä. Fätillä oli kuitenkin aina mukava olla liikenteessä kun voi mennä “mistä vaan”. Porukkaa oli lähinnä autotien päässä olevilla nuotiopaikoilla makkaranpaisto puuhissa.

Mo pakeni muuttuvaa Berliiniä itään