P: Crescent Världsmästarcykeln, ideoita ja ajatuksia myös kaivataan!

Rengaskuvan perusteella vähän näyttäisi että on samanlaiset umpiteräksiset vanteet kuin mulla oli karvalakkikasarikressussa. Ajamisen ilo vähintään kymmenkertaistuu kun niistä pääsee eroon. Jarruista mieltä että jos toimii niin mitä siinä kuoria, vaijereita tai mitään muutakaan vaihtelemaan.

NKOTB - 9:35, 8.3.2018 » Mites toi keskivetojarrun yhdysvaijeri pujotetaan tosta läpi?
yksipäinen vaijeri linkistä läpi ja joku ruuvattava [irtonippa](http://www.singlespeedshop.com/BMX/Bremsen-Zubehoer/Schraubnippel-Tonnenform---pro-Stueck.html) perään.

keskivetojarrut on ihan metkoja puuhastelun kannalta. eri asia kannattaako niillä aina itteään kiusata.

Noniin, pikku hiljaa etenee. Kävin irrotuttaa pakan paikallisessa liikkeessä ja hajottavat vielä oman avaimen siinä rytäkässä. Kävin hakee lähi kaupasta kiitoksena paketin kahvia. Nyt sitten laakereiden putsaus ja kasaus illan epistola.

Hmm Weinmannin vanne, varmaan ei täysi ankkuri sittenkään. Ajaisin.

hyvämeno

toi maalaushomma on sellainen että ei ehkä kannata kiirehtiä sitä, hoida loput palikat eka ja pyörä ajokuntoon.

fillarin purkaa maalausta varten nopsaan ja kasaa kyllä rivakasti tarpeen tullen kun oot sen siinä vaiheessa jo kertaalleen tehnyt.

ihan asiallinen projektihan toi tuntuis olevan, kiinnostaa kuinka paljon tähän lopulta tulee menemään rahaa kun veivitki (ja kiekot?) näkyis olevan käyttökelpoiset.

pieni merenneito - 17:30, 9.3.2018 » toi maalaushomma on sellainen että ei ehkä kannata kiirehtiä sitä, hoida loput palikat eka ja pyörä ajokuntoon. fillarin purkaa maalausta varten nopsaan ja kasaa kyllä rivakasti tarpeen tullen kun oot sen siinä vaiheessa jo kertaalleen tehnyt. ihan asiallinen projektihan toi tuntuis olevan, kiinnostaa kuinka paljon tähän lopulta tulee menemään rahaa kun veivitki (ja kiekot?) näkyis olevan käyttökelpoiset.
Joo näin ajattelinkin että maalaus saa jäädä ja jos kiinnostus vielä herää niin sitten puran uudelleen. Kiekot pitää rihlata uudelleen mutta ajattelin laittaa ne kyllä ensiksi kiinni. Rihlauksen saa hoitaa ammattilaiset. Veivit jää myös.

Rihlaus:

Rihtaus:

Konsta - 17:47, 9.3.2018 » Rihlaus: https://3.bp.blogspot.com/-dI5T69TloMI/Wfl6BjvnoVI/AAAAAAAAJXc/tJEvzvwqiWk0-UigikSANVWy_i8oeVVJQCLcBGAs/s1600/barrel%2Bgrooves.jpg Rihtaus: http://www.bikefixer.fi/uploads/5/8/8/7/58875115/3310439_orig.jpg
Haha totta :D lähes sama sana mutta merkitys hieman eri, kiitos korjauksesta :D
Ollipy - 17:56, 9.3.2018 » Haha totta :D lähes sama sana mutta merkitys hieman eri, kiitos korjauksesta :D
halusin tulla tänne puhumaan minimipareista ja niiden merkityksestä kielten tutkimuksessa, mutta kommentoinkin sen sijaan että hyvä projekti

Noniin nyt on navat putsattu ja vaihdettu rasvat. Seuraavaksi alan tutkimaan tuota keskiön salaisuuksia ja ylipäätään mitä sieltä löytyy.

Aikaisemmin tämmöistä en ole purkanut mutta onko tuolla perus kuulalaakeri vai mitä onko jollain tietoa? Sen verran rohisee että varmasti kilo hiekkaa sisällä.

On kuulat juu

Mallailin alustavasti ketjulinjaa, toki ei vielä ole edes tiedossa käykö noista rattaista joku eteen ja mihin väliin sen sopivan saan mutta sen tiedän että ei tule osumaan kerralla mitenkään kohdilleen. Onko ainut ja järkevin vaihtoehto lyödä suoraa renkaan kierteille vapaaratas ja siirtää rengasta oikealle ja sen jälkeen liikkeeseen rihtaukseen? Otetaan ideoita vastaan.

Jarrut ja vaihteet purin tuossa illalla vielä ja jarruissa oli molemmissa reach n. 65mm paikkeilla. Olisikohan nämä hyvät?

Jarrujen tarvittava reach kannattaa mitata laittamalla kiekot runkoon ja mittaamalla etäisyys jarrun reiästä vanteen jarrupunnalle.

Ketjulinja-asioissa kannattaa lueskella Sheldonia. Edessä nykyisillä kammilla ja keskiöllä ketjulinjan pitäisi olla noin 46 milliä ulko- ja 41 milliä sisäpaikalla. Takana voit mitata työntömitalla navan lukkomuttereiden etäisyyden toisistaan (todennäköisesti n. 126 mm) ja sitten mitata etäisyyden navan vapaarattaan kierteiden lopusta toisen puolen lukkomutteriin. Jälkimmäisestä mittaustuloksesta kun vähennät puolet ensimmäisesä tuloksesta, saat kierteiden lopun etäisyyden navan keskilinjasta (todennäköisesti n. 29-30 mm). Tähän lukuun sitten lisätään sen tulevan bmx-vapaarattaan rattaan etäisyys vapaaratasrungon kierteiden alusta, niin saadaan laskettua ketjulinja takaa.

Sheldonilla oli noita vapaarattaiden leveyksiä listattuna jossain, mutta en nyt pysty kaivamaan sitä tietoa esille, kun teksti häviää tästä pädiltä, jos vaihdan välilehteä.

Edit: Tuoltahan niitä löytyi. Vapareiden ketjulinja on siis keskimäärin n. 8 mm. Jako-, miinus- ja ynnälaskujen lopputulokseksi todennäköisesti tulee siis jotain 37-39mm.

NKOTB - 2:10, 10.3.2018 » Jarrujen tarvittava reach kannattaa mitata laittamalla kiekot runkoon ja mittaamalla etäisyys jarrun reiästä vanteen jarrupunnalle. Ketjulinja-asioissa kannattaa lueskella [Sheldonia](https://www.sheldonbrown.com/chainline.html). Edessä nykyisillä kammilla ja keskiöllä ketjulinjan pitäisi olla noin 46 milliä ulko- ja 41 milliä sisäpaikalla. Takana voit mitata työntömitalla navan lukkomuttereiden etäisyyden toisistaan (todennäköisesti n. 126 mm) ja sitten mitata etäisyyden navan vapaarattaan kierteiden lopusta toisen puolen lukkomutteriin. Jälkimmäisestä mittaustuloksesta kun vähennät puolet ensimmäisesä tuloksesta, saat kierteiden lopun etäisyyden navan keskilinjasta (todennäköisesti n. 29-30 mm). Tähän lukuun sitten lisätään sen tulevan bmx-vapaarattaan rattaan etäisyys vapaaratasrungon kierteiden alusta, niin saadaan laskettua ketjulinja takaa. Sheldonilla oli noita vapaarattaiden leveyksiä listattuna jossain, mutta en nyt pysty kaivamaan sitä tietoa esille, kun teksti häviää tästä pädiltä, jos vaihdan välilehteä. Edit: [Tuoltahan niitä löytyi.](https://www.sheldonbrown.com/chainline-single.html) Vapareiden ketjulinja on siis keskimäärin n. 8 mm. Jako-, miinus- ja ynnälaskujen lopputulokseksi todennäköisesti tulee siis jotain 37-39mm.
Okei joo täytyy perehtyä.

Siis jarrujen reach on mitattu jo kyseisellä tavalla. Edessä taisi olla jotain 64mm ja takana 67mm. Puhelimessa vielä tarkemmat mitat.

Ei taida noiden Tektrojen lisäksi olla kovinkaan montaa vaihtoehtoa sivuvetojarruista noin pitkälle reachille. Mut onneksi en on ainakin internetin mukaan hyvät jarrut.

Kantsii varmuuden välttämiseksi mittailla se ketjulinja edestäkin (etäisyys rattaan keskilinjasta pystyputkeen + 1/2 * putken paksuus) vaik noi NKOTB:in/Sheldonin lukemat tod. näk. aikalailla oikeat ovatkin. Saattaa olla, että joudut siirtämään takanavan akselia vasemmalle päin, että saat vasemmalle sopivasti tilaa holkille, jonka avulla siirrät napaa oikealle päin. Oikealta taas vastaavasti holkkia pois/kapeampaa mutteria leveämmän tilalle/mitä siellä akselilla nyt onkaan. Noita akselille sopivia holkkeja voi kokeilla pummata sen pyöräliikkeen miljoonalaatikosta, jolle oot luvann rihtausduunin sit kun napa on siinä missä sen kuuluu.

RTZ - 8:47, 10.3.2018 » Ei taida noiden Tektrojen lisäksi olla kovinkaan montaa vaihtoehtoa sivuvetojarruista noin pitkälle reachille. Mut onneksi en on ainakin internetin mukaan hyvät jarrut.
[Ebaysta löytyy noi Alhongat.](https://m.ebay.com/itm/ALHONGA-Caliper-Brake-Long-Reach-Brakes-Set-Adjustable-414g-nutted-version/331815037718?epid=1440166917&hash=item4d41b7ab16:g:oBcAAOxySOlR8cv3) Laadusta en sit tiedä, eroaako tehoiltaan nykyisistä, mut on tietty helpommat säätää.

sivuhuomiona: en ostaisi rahalla yhtään mitään missä lukee alhonga, siinä määrin on saanut tapella v-jarrujen muotoon leivotun laaduttoman halpapaskeen kanssa

tektrot on jees

Meisterin Will oli ihan kyseistä tuotetta testannut, eikä ollut ihan noin negatiivinen.