P: Singular Peregrine V1

Toistaiseksi: ihanaa

kyttyra - 13:35, 7.12.2017 » Toistaiseksi: ihanaa
tää
Rayton - 13:42, 7.12.2017 »
kyttyra - 13:35, 7.12.2017 » Toistaiseksi: ihanaa
tää
+1

Mikä funktio tos rattaassa on noilla hampaankolojen pienillä lisäkolosilla?

tässä olis tällanen pohtiva vinkintapanen kun on tullut ite tällaisten ebb-hommien kanssa pulattua.

yksipulttinen ebb lipsuu valitettavasti kohtuullisen helposti, toki toleransseista ja materiaaleista riippuen. tossa kun on tollanen muhvinkiristyssysteemi, niin voi olla, että edellinen omistaja on vetänyt noi pultit üüberiin juuri välttääkseen lipsuntaa.

kannattaa tutkailla asennusvaiheessa miten palaset asettuvat ja reagoida mieluummin etukäteen kuin keskellä metsälenkkiä. ite olen saanut lipsumisen ja nirskunnat loppumaan kierroksella kierretiivisteteippiä (matskuna polytetrafluorietyleeni, pfte).

Joo ookoo. Kattelin itte tässä että vähän väljän olonen toi muhvi kieltämättä on. Ja tosta pulttien kohdalta aavistuksen ikäänkuin ulospäin venynyt. Ittellä pyöri lähinnä mielessä vaihtoehtoina Phil-mötikkään tiukasti pikaliimatut alumiiniset shimmaussuikaleet tai kiekka tai pari alumiiniteippiä tai jotain sen suuntasta. Mutta tuoha on hyvä vinksu, kiitti.

Josbanse: tuskinpa niillä mitään funktiota on muuta ku sähäkältä näyttäminen. Käytännön epäfunktio niillä ainaki on se että ratasta ei voi kääntää. Tai no minä en ainakaan suostuis ajelemaan lisäkoloset eteenpäin.

Aah mitkä kammet! Hyvää tekemistä kyllä.

happo-orgiat - 13:42, 7.12.2017 »
Rayton - 13:42, 7.12.2017 »
kyttyra - 13:35, 7.12.2017 » Toistaiseksi: ihanaa
tää
+1
+1 kyllä nyt niin

+1 edellisiin

Ja kammetkin on ihanat, älä vaihda

Ihanaaha tää on juu. Oon kipeenä himassa nii on aikaa nyhrätä detskujen kaa. Just innovoin tolpan kiristyshommelit lopullisesti kuntoon.

Asianmukainen titaanipultti, näitä sai CNC:ltä joskus ennen, ehkä vieläki.

Toiselle puolelle messinkinen hylsymutteri:

Detail teasers

Konsta - 13:50, 7.12.2017 » Ittellä pyöri lähinnä mielessä vaihtoehtoina Phil-mötikkään tiukasti pikaliimatut alumiiniset shimmaussuikaleet.
Suosittelisin vielä palaamaan tähän.

Alumiiniin voi kans tehdä pistepuikolla jälkiä, kraaterin reunat nimittäin nousevat koholle ja tällä tavalla voisi sovitteen saada tiukemmaksi ilman mitään lisäosia.

Kaikesta päätellen pyörä on hyvissä käsissä. Odottelemme jatkoa.

Konsta - 13:50, 7.12.2017 » tuskinpa niillä mitään funktiota on muuta ku sähäkältä näyttäminen.
mudan/soran/kivien poistuminen rattaan ja ketjurullan välistä on eduksi, veikkaan ma

aika paljon on kyllä tehty asioita maailmassa vaan tekemisen vuoksikin

Reikiin lähinnä tarttuu mutaa jne.

Hyvän näköisesti täällä.

Rungon kylkiäisenä tuli tämmone iha asialline Racktime Foldit Fix -tarakka:
https://1554652485.rsc.cdn77.org/i/p/2/1/56412_00_d.jpg

Myyjä on ilmeisesti kustomoinu vehjettä aika metkalla tavalla:

Varmaankin tarkotus on ollu madaltaa jalkoja jotta tarakka ei jäis liian ylös. Toi jalkojen kiinnike sijaitsee varsin ylhäällä seatstayssa nääs. Kiva juttu kaiken kaikkiaan ja aika huolellista työtäkin minusta. Harmi vaan että mun on varmaan pakko vähä yrittää oikoo noita mutkia koska tarzi istuu kyl jo liianki alhaalla ny. En usko että lokari mahtuu.

ostitko saksalaiselta?

Ei ku britiltä. Gui.

Eikös noi aisat ois pystynyt vaan poikkaseen sopivaan mittaan, litistään päät ja poraan uudet reiät. Tota venkuraa kattellessa tulee jotenkin huono olo.

Siisti 5/5. Kuvasta silmämääräsesti katoin että ei se kauheesti lähempänä kumia ole kun toi seatstayn kiinnike, joten lokasuoja vois ehkä jopa mennä. Ellei noi aisanpidikkeet oo liian lähekkäin.

Ihan ei kuvasta käy ilmi, mutta ainakin omassa hieman erilaisessa Racktime folditissa oli alla joku pumpunpidike tjsp joka tuli ikävän lähelle rengasta ja vähintäänkin painoi ikävästi lokarin kaareen.

Dremelillä ratkes, suosittelen.

Edit: taisin myös väännellä sitäkin tarakkaa aikoinaan, joskaan ihan vastaavaa taideteosta en saanut aikaseks.