P: Masi

tmar - 19:57, 28.11.2017 » Aika lepposan näköset kulmat, varmaan kadulle just hyvä! Luin netistä että criterium tankoa käytetään radalla koska sitä sai leveämpänä kuin cinellin ratatankoja ja ylämutka on tilava käyttötarkoitukseen.
Kulmista sen verran, että ainakin pyörän alkuperäisen omistajan mukaan Masilla rungon kulmat oli tarkoin harkitut nopeuden suhteen. Hän puhui pyörän "liito" ominaisuuksista, eli liittyisiköhän sitten siihen palstallakin pyörineeseen aiheeseen, että runko fleksaa tietyllä tavalla.. Tiedä sitten, kadulle tää pyörä ei kuitenkaan varmaan tuu pääsemään

Yhdellä palstalaisellahan taitaa muistikuvieni perusteella olla masi-projekti, jota ei ole foorumilla näkynyt eli ainoa tämä ei ole. Jokunen vuosi takaperin siihen keräiltiin osia vielä.

Rip Rossin hype :(((

DanielBraun - 13:48, 29.11.2017 »

Rip Rossin hype :(((

Kyl Rossin on silti mun suosikkimerkki, älä huoli. Siksi en tän rahotukseksi lopulta raaskinut kuitenkaan myydä kumpaakaan runkoa :D

Projektissa tapahtuu. Ei-vedonpuolen dekaalit ovat hieman hiertyneet. En ole varma ovatko nuo jopa alunperin lakan päällä, tai sitten lakkaa on todella ohuesti. Noh, laitoin facebookissa Masin pajan sivuille viestiä ja kysäsin rungosta, on muuten reiskan 531 putkea. Kysäsin samalla että onko noita dekaaleja vielä. Yksi orkkissetti kuulema löytyi ja hintaa 40€. Sanoin et pistäkää tolla hinnalla tulemaan niin ompahan tulevaisuuden varalle, jos tolle nyt mitään koskaan aion tehdä. Saahan käytönjäljetkin kertoa historiasta.

Noh, eilen tuli viestipyyntö suoraan Albertolta. Kuvat tuotteesta ja lähetystiedot. Kysyin maksutietoja ja vastaus oli, että dekaalit ovat lahja eivätkä maksa mitään. Pakko kehua palvelua vaikka olisin täysin mielelläni nuo maksanut.

2017-12-01_09-54-06

Hieno lahja.

Me ei muutes kukaan odoteta tältä prujulta kovin pieniä.

Just sayin’

lnstj - 14:11, 1.12.2017 » Hieno lahja. Me ei muutes kukaan odoteta tältä prujulta kovin pieniä. Just sayin'
Ajattelin ottaa tän projektin kanssa aika rauhassa ettei tule hätäiltyä. Esim kiekkojen kiillottelun suhteen oon vähän kahta mieltä, koska tavallaan se ikä joka nyt näkyy kuuluu pyörään ja toisaalta kiillottelua voi aina tehdä, mutta orkkiskuntoa ei voi palauttaa.

Koitan entisöidä satulan kylkien dekaalit, koska kyseessä on alunperin masin logoilla oleva satula, jonka tarkkaa mallia en tiedä. Näyttää aika paljolti Unicanitorilta, mutta takaosa on slimmimpi.

Sit ohjaamohommat vaatii vähä panostusta, koska oikeesti tähä pitää laittaa cinellin milano logolla oleva teräs tai alumiinistemmi ja mätsäävä tanko eli joko cinellin kilpilogollinen 67 tai sit teräkseen teräksinen. Tai sit jotain oikeesti vanhaa 3ttt kamaa.

En välttämättä lähtis kiekkoja nyhräämään kerta purkaminen ei nappaa. Hirvee vaiva tunkee laikkaa ahtaisiin rakoihin ja lopputulos on silti puolitiehen jääny paskankiillotus.

Pienellä tasasella patinalla tää on varmasti oikein arvokkaasti ikääntyneen näköinen kokonaisuus.

walto - 16:45, 1.12.2017 » En välttämättä lähtis kiekkoja nyhräämään kerta purkaminen ei nappaa. Hirvee vaiva tunkee laikkaa ahtaisiin rakoihin ja lopputulos on silti puolitiehen jääny paskankiillotus. Pienellä tasasella patinalla tää on varmasti oikein arvokkaasti ikääntyneen näköinen kokonaisuus.
Komp. Toki kannattaa putsata enimmät kuonat, kunhan sen tekee kaikkialta samalla tarkkuudella. Nuo vanteet saattaisivat kirkastua jonkin verran ihan käsipelillä villasukalla hinkkaamalla. Laikalla kiillotetuista vanteista ja hapettuneista pinnoista saattaisi tulla vähän ristiriitainen kontrasti, mutta loppujen lopuksi parasta orkkiskuntoa on mielestäni sellainen, että pyörä näyttää siltä kuin sillä olisi ajettu tuhannen perkeleesti muttei laiminlyöty säännöllistä huoltoa, ja säännölliseen huoltoon voi hyvinkin kuulua vuosien mittaan hapettuneiden osien kiillottelua.

Oma mielipiteeni on, että jos on mahdollista kiillottaa vanteet ilman pinnojen irroitusta ja vanne on sellaista alumiinia että puhdistuu helposti niin go for it! Jos puhutaan kokoelman helmestä,garage queenista niin kyllähän se pitää olla nätissä,alkuperäisessä loistossaan. Kaikki alumiiniset kehät eivät kiillotu nätisti. Tulee sävyeroja jne.

Onko noi osat edes alkuperäisesti kiillotettu peilikirkkaaksi. Itse kyllä vaan puhdistaisin.
Tosi hieno projekti kyllä!

Edit. Projekti kun on noin arvokas niin toivoisin kuvia siten, että taustalla ei näkyisi tuo bulkki keittiö tai lauta-aita koska ne ei sovellu näin hienoon projektiin.

ei oo tullu tästä vielä semmosta floatingeyebrows-efektiä niiku rossinista mutta annetaan aikaa

Sovittelin vähän osasia ja nappasin muutamat kuvat. Vielä vähän opettelua kameran kanssakin.

Masi Prestige Pista
Masi Prestige Pista
Masi Prestige Pista
Masi Prestige Pista
Masi Prestige Pista
Masi Prestige Pista

Nättihän se on. Niin noiden välillä eroja havaitse, mutta nätti joka tapauksessa.

Suunta kuitenkin parempi.
Mut kivan näköinen kyllä.

Projektissa saanee olla projektikuvat, amaan sitten vimpan päälle. Hyvännäkönen vintaakipelihän tämä on.

Miksi sininen tankonauha?

nostalgian kyynel. tälläsil me ajeltiin kaduilla nuoruudessa.

Uomo - 13:36, 2.12.2017 » Miksi sininen tankonauha?
Kunhan jonkun heitin tankoon. Ei ole varmaankaan tuo ohjaamo jäämässä pyöräänkään.

Mikä toi ohjainlaakeri on? Näyttää joltain kuppaselta Hattalta.