P: Masi

Salamyhkäisen otsikon takaa paljastuu pitkällinen projektini joka on ollut käynnissä reilut pari vuotta kun ensimmäisen kerran päädyin tämän pyörän entisen omistajan kanssa juttuun. Kauppaa on käyty enemmän ja vähemmän aktiivisesti kunnes vihdoin saatiin lyötyä kättä päälle.

Osia tähän ei kauheasti tarvita, mutta maantiemallin ohjaamo tulee vaihtumaan rataisammaksi. Tarpeita on joko alumiiniselle cinelli pista tangolle, koska 2A stemmi löytyy jo. En kieltäydy ohjaamostakaan. Ensialkuun myös cinellin criterium tanko voi kelvata. Toinen vaihtoehto on krominen cinellin rataohjaamo.

Runko on vuonna 1976 tilattu ja 1977 toimitettu mittojen mukaan valmistettu Masi Pista, joka sattui olemaan kokoani. Kaikki osat ovat 151bcd aikaista campagnolon pistaa ja rattaitakin on vino pino. Pyörä on siistissä kunnossa ja tästä lähdetään hiljalleen pyörää siistimään varastorasvoista. Navoille pientä hinkkausta jne.

Katsotaan mihin päädytään, mutta kokoelman helmi tästä tulee. Hinta kirpaisi kyllä muakin, mutta parhaasta maksetaan paras hinta. Palstallahan ei näitä enää laajalti arvosteta, mutta ehkä jonkun päivää lämmittää nähdä tällainen.

Masi Pista

Upiaa. Tee sitte huolellisesti.

Konsta - 11:48, 28.11.2017 » Upiaa. Tee sitte huolellisesti.
+1 molemmille.

Lisäksi: ota sit kunnon kuvat kanssa.

RTZ - 12:00, 28.11.2017 »
Konsta - 11:48, 28.11.2017 » Upiaa. Tee sitte huolellisesti.
+1 molemmille. Lisäksi: ota sit kunnon kuvat kanssa.
+1 ja kuville kans.

Miten muuten tuo kokoelma, puhutaanko tässä yhteydessä omistuksessa olleista vai mitä siellä tämänhetkisessä kokoelmassa on? Kysyn koska useamman kerran osun silmään ja miettiny mihin viitataan.

Lämmittää.

@dansku kyl kokoelmalla lähtökohtasesti tarkotan omistuksessa olevia :smiley: jotkut pyörät on sit kuitenki jatkaneet matkaa ja meinasin rossininki myydä tän rahottamiseks mut onneks en myynyt vaan ostin lisää. Toistaiseksi ainakin ehjät rossinit ja tää tulee säilymään pidempiaikaisesti ja pinkki rossin jatkaa ens kesänä käyttöpyöränäkin :smiley:

Arvostan!

Kiitos selvennyksesä josba.
Oispa parempii kuvii, jo nyt.

Hienoa.

Hyvä setti ja hyvä hinta.

Masi Pista

Masi Pista

Parit kännyräpsyt, otetaa järkkärillä kuvia kunha saan kotosalle sen.

…ja taustaksi jotain edustavampaa kuin toi lauta-aita?

oikein hieno. btw Cinelli Criterium tankohan on ihan korrekti tohon.
Eikö se ole rata ja maantietangon välimaastossa ja jossain myytykin ratatankona?

Siis toi aita on upea aihe josban valokuvissa, pyörät ovat kuin villiä voimaa uhkuvia häkkileijonia, jotka eivät koskaan pääse tuota kauemmas kotoa :wink:

on muuten siisti runko ja mikseo pyöräkin

Sellasia vinkkejä tässä vois kaipailla, että kuinka kannattaisi lähteä putsaamaan alumiiniosia. Lähinnä navoissa ja vanteissa on kevyttä hapettumaa ja ne olisi kiva putsailla. En viitsisi ehkä lähtökohtaisesti purkaa ainakaan noita kisakiekkoja osiin, koska pinnat on juotettu ja kiekot on kasannut Faliero joten tuntuis vähän pahalta pistää osiin ja kasauttaa uusiksi. Saako autosolilla kirkasta jälkeä jos kiillottelis kehät vaan nippelit kiertäen vai kannattaako unohtaa kokonaan?

Entä millä rasvalla kannattaisi noita vanhoja sträppejä vetreyttää?

Autosol ja laikka. Dremel tms.sopii tuollaiseen hyvin. Siihen puuvillalaikka.
Nahkaisiin remmeihin esim.varustelekasta juoksevaa nahkaöljyä. Ja maltillisesti. Hieman kerrallaan,antaa imeytyä ja toisto tarvittaessa. Prismassa myydään myös peltipurkissa ns.skunkkiöljyä. Toimii ihan kivasti. Mutta se nestemmäinen on kyllä hyvää!

josbanse - 11:47, 28.11.2017 » Palstallahan ei näitä enää laajalti arvosteta, mutta ehkä jonkun päivää lämmittää nähdä tällainen. Masi Pista
Masi Pista ei oo mikään Tampereen Turveukkojen maahantuoma Rossin. Hieno runko. Ja Criterium on ihan hyvä tanko tähän, ei liian syvä mutta silti velo-hyväksytty.

Noi kisakiekot on kyllä vintagekiekoiksi keposet varsinkin noi vanhat campan korkealaippaset navat ei oo varmaan kevyimmästä päästä. Etukiekko painaa 765 ja takakiekko painaa 830g. Ilman tuubeja ja rattaita

elegantti_masi