SPD pyöräilykengät

^what he said. mulla on sekä sidin dominatorit että giron privateerit päivittäiskäytössä eikä sideihin kyllä saa mitenkään teknistä etumatkaa suhteessa puolet korkeampaan hintaan.

lisäksi on muutoinkin melko hipsteriä tukeutua markkinoinnin kyllästämiin merkityksiin sen sijaan että pureksisi tuotteet tuotteina.

Minkä kokoiset töppöset ostit, Welho? Mulla on nyt toista vuotta ajossa Sidin Eaglet, enkä oo vieläkään ihan varma, onko ne mulle hyvät. Menettelevät, ja niillä pystyy kyllä ajamaan pitkiäkin lenkkejä ilman suurempaa vammaa, mutta siitä huolimatta en ole varma ovatko ne nyt niin mukavat tai sopivat kuin pyöräilykengät voisivat olla. Istuvuutta olen parantanut Specializedin jalkoholvia tukevilla pohjallisilla, jotka ovat olleet ihan hyvä ostos.

Epäilin yhdessä vaiheessa lestin sopivuutta ja kävin ihan uhalla Velosportissa kokeilemassa Mega-mallia ja totesin sen ihan tohveliksi. Ongelma sidien kanssa on se, että tuntuu kuin holvikaaren tuki menisi ohi, ja sen sijana että se palapelin lailla tukisi tuota jalkaholvia niin se osittain painaa jalkaa liian edessä. Pitäisi varmaan vielä kokeilla eri valmistajien kenkiä, jos löytyisi joku paremmin istuva. Siihen saakka mennään noilla. Vähän kyllä keljuttaa kun ostin nuo Sidit ajatuksella ettei enää hetkeen tarvitse kenkiä ostaa. Olen myös miettinyt, että jalkani on saattanut nyt leventyä vielä lähiaikoina, osittain seisomatyön johdosta, osin ihan iän myötä. Isälläni samaa vikaa, että jalka ei ole iso, mutta lesti on leveä.

Tarkennan sen verran että mulla oli Giron Code ja Mavicin Fury speksauksen alla, joten siihen 200€ luokkaan lähti Sidit joista ei ole löytyny moitteen sijaa.

mistä saa kuitupohjamaastosidit parilla huntilla?

oishan täältä foorumiltakin vasta saanu yhdet 120 eurolla.

Kiinnostaisi testata Giron kenkiä, jos jollain olisi Helsingissä about kokoa 42-43. Gauge tai Privateer esimerkiksi. Sidien kanssa on painittu nyt vajaa vuosi. Mega-lestillä menee ihan liian leveäksi, mutta tuo normaalilestinen taas aiheuttaa mulle aika hankalia hermosärkyjä, sillä kenkä ei istu tukevasti jalkaa vasten puristamatta jalkaa leveyssuunnassa kasaan. Ongelmana siis on, että joko kantapää nousee ja kenkä on löysä, tai sitten kaikki paino on jalan reunoilla ja jalan keskiosa jää vähän tyhjän päälle. Olen kokeillut muutamia holvituellisia (laadukkaitakin) pohjallisia, mutta tulokset eivät ole olleet mainittavia. Tukea on kyllä tullut, mutta holvikaaren tuki on pahimmillaan ollut jo niin epämiellyttävän tuntuinen itsessään, että en tiedä kumpi on sitten parempi.

Jos joku on vastaavien ongelmien kanssa paininut, ja löytänyt hyvän ratkaisun, niin kerro ihmeessä. Harmittaa kalliit kengät jotka eivät oikein aja asiaansa.

Sirkus - 10:50, 16.10.2013 » Kiinnostaisi testata Giron kenkiä, jos jollain olisi Helsingissä about kokoa 42-43. Gauge tai Privateer esimerkiksi. Sidien kanssa on painittu nyt vajaa vuosi. Mega-lestillä menee ihan liian leveäksi, mutta tuo normaalilestinen taas aiheuttaa mulle aika hankalia hermosärkyjä, sillä kenkä ei istu tukevasti jalkaa vasten puristamatta jalkaa leveyssuunnassa kasaan. Ongelmana siis on, että joko kantapää nousee ja kenkä on löysä, tai sitten kaikki paino on jalan reunoilla ja jalan keskiosa jää vähän tyhjän päälle. Olen kokeillut muutamia holvituellisia (laadukkaitakin) pohjallisia, mutta tulokset eivät ole olleet mainittavia. Tukea on kyllä tullut, mutta holvikaaren tuki on pahimmillaan ollut jo niin epämiellyttävän tuntuinen itsessään, että en tiedä kumpi on sitten parempi. Jos joku on vastaavien ongelmien kanssa paininut, ja löytänyt hyvän ratkaisun, niin kerro ihmeessä. Harmittaa kalliit kengät jotka eivät oikein aja asiaansa.
Multa löytyy 42 privateerit, mutta ovat tuolla leveämmällä lestillä, ilmoita jos kiinnostaa moisia kokeilla.

Sitten seuraavaan asiaan, jalassa on tälläkin hetkelle shimanon MW80. Meikäläisen latuskajalalle lesti on hivenen kapeanpuoleinen, mikä ilmenee ennenkaikkea siinä että, tossu puristaa jalkaa epämiellyttävän paljon päkiän kohdilta, mikä johtaa varpaiden puutumiseen. Kyse ei ole liian kireällä kiristetystä tossusta, koska sträppejä ei tarvitse ollenkaan kiristää tämän efektin saavuttaakseen. Tossua on tullut jo käytetty hyvän aikaa, joten en jaksa uskoa että venyvät. Kysymyksenä onkin, onko ihmisillä kokemusta pyöräkenkien muokkaamisesta? Omat kokemukseni ovat telemarkkenkien parista, ja saavutetut tulokset ovat olleet hyviä. Näissä kuitenkin on kyse lämpömuokattavista, tai ainakin helposti muokattavista pehmeistä sisäkengistä, ja kovista ulkokuorista jotka ovat totelleet kiltisti kuumailmapistoolia? Oma ajatukseni tällä hetkellä olisi vuoleskella puiset muotit jotka tungen tuohon päkiän kohdalle, kiristän tossut tiukalle ja laitan saunaan jälkilämmölle yön yli, minkä jälkeen ehkä uusi kiristyskierros ja toinen yö saunassa.

Kommentteja? Vaihtoehtoisesti, vaihdetaan shimanon koon 43 gore-talvispedut leveämpilestisiin.

Kannattaa kastella kenkä jos haluat sen muovautuvan. Käytän samaa tekniikkaa luistimissa, eli märkänä jalkaan.

Sirkus - 10:50, 16.10.2013 » holvikaaren tuki on pahimmillaan ollut jo niin epämiellyttävän tuntuinen itsessään, että en tiedä kumpi on sitten parempi
[Steve Hogg](http://www.stevehoggbikefitting.com/bikefit/2011/02/foot-correction-part-1-arch-support/) on sitä mieltä, että pyöräilykengän holvituen kuuluukin olla "mildly intrusive".

Tosin ton sun ongelman kohdalla tulee mieleen, että voisko ihan kengän kiristyksen säätöjen haulla saavuttaa ainakin jotain? Ylhäältä kireälle et kantapää pysys paikallaan, keskeltä/alhaalta sit löysemmälle?

Miun Giro Privateerien oikean jalan räikkä on näköjään mennyt paskaksi. Räikän sisällä oleva metalliväkänen, mikä kiristää pylälöitettyä muoviremmiä on vääntynyt. Eihän tuo voi osumaa ottaa, koska on räikän sisällä. Huonoa laatua vissiin? Onko muilla yhtä huono kesto? Nää on ollu ajossa kesän.

Pitää laittaa viestiä Evansille Amazon UK:lle tai suoraan Girolle, että mitäs tehdään.

Edit:

http://farm3.staticflickr.com/2840/10418029803_007e1da767_z.jpg

Tuollai se on vääntyny. Welho vinkkaskin fiksusti PM:llä, että noista kengistä saa näppärästi vaihdettua tuon räikän ruuvin avulla. Kyselen sen perään Girolta.

Olisko kellään stadissa Giroja (code, gauge tms.) koossa 42? Koon testaaminen kiinnostaisi.

sidi to lake size conversio kiinnostaa eli jos sulla on molemmat niin missä koossa ja kuvaile fittiä kiitos

Myös 43-44 koon lakejen testaus kiinnosta

RTZ - 10:24, 22.10.2013 »
Sirkus - 10:50, 16.10.2013 » holvikaaren tuki on pahimmillaan ollut jo niin epämiellyttävän tuntuinen itsessään, että en tiedä kumpi on sitten parempi
[Steve Hogg](http://www.stevehoggbikefitting.com/bikefit/2011/02/foot-correction-part-1-arch-support/) on sitä mieltä, että pyöräilykengän holvituen kuuluukin olla "mildly intrusive". Tosin ton sun ongelman kohdalla tulee mieleen, että voisko ihan kengän kiristyksen säätöjen haulla saavuttaa ainakin jotain? Ylhäältä kireälle et kantapää pysys paikallaan, keskeltä/alhaalta sit löysemmälle?
Kokeiltu on - räikkä tiukalle, ja tarrat kevyesti kiinni. Luulen, että ongelma on lestissä, tuntuu kuin kengän pohja olisi kovera kuoppa, jonka reunoille päkiä jotenkin laskeutuu. Se ei siis saa tarpeeksi tukea tai pääse leviämään tarpeeksi, mikä aiheuttaa hermokipuja.

Tuo näkökulma holvitukeen on minulle uusi, mutta ainakaan sen suhteen ei siis menty ihan metsään. Vähän vaan tympii kun käytän noita ajokenkiä myös kaupunkiajoissa, joissa välillä tiedossa on pieniä siirtymiä kävellenkin, ja nuo pallopohjalliset tekevät hommasta vähän kiusallista.

FF - 9:25, 23.10.2013 » sidi to lake size conversio kiinnostaa eli jos sulla on molemmat niin missä koossa ja kuvaile fittiä kiitos Myös 43-44 koon lakejen testaus kiinnosta
Sanoisin, että lake on enemmän true to size, mut aika lähellä ne on. Lakessa leveempi lesti (mega on sit erikseen). Kokeileminen on must. [juttua](http://forums.roadbikereview.com/general-cycling-discussion/shoe-size-sidi-versus-lake-152513.html)

Hyvää juttua. Kokeilu silti varmistais asian mukavasti eli jos sulla on 43,5/44 laket stadissa niin saat kaljan vastineeksi siitä, että saan tunkea jalkani niihin.

PM

https://dl.dropboxusercontent.com/u/3198075/Yksivaihde/2013-10-29%2007.45.41.jpg

Nopea talvikenkäarvostelu
Ostin nuo Shimano SH-MT91 vaelluskengän näköiset talvikengät. Kunnon talvikeleillä en oo päässy vielä testaan kylmäkestoa.

Pyöräilykenkinä yllätävän mukavat. Pohja ihan ok jäykkä ajeluun mutta voi myös kävellä. Klossi ei kolise. Pohjat on myös muuten kävelyspesifimmät kuin esim. sidi dominaattoreissa. Jalka myös pysyy hyvin paikallaan nauhoilla. Ihan hyvät kunhan varmistuisi kylmäkesto. Suosittelen.

^juu on kyllä ihan jeppis kengät, mut en kyl ite vielä suostu kaivaa kaapist esiin. Sitten kun on pysyvä lumi maassa!

Nuo MT91:t ois ihan mukavanoloset muuten, mutta lesti sais olla vähän leveämpi mulle. Lakeja kiinnostas testailla, jos jollain Oulussa sattus olemaan sopivan kokoset. Normikengistä käytän yleensä 43:sta, joskus jopa 42 jos on tarpeeksi leveä lesti.

Sidit hajoaa. Pohja on kulunut ja kärkipala toisesta kengästä tippunut. Kummankaan kengän velcrot ei pidä enää. Lisäksi nää on olleet koko käyttöaikansa mulle liian kapeat. En silti haluais luopua näistä kun pinta on todella hyvässä kunnossa ja räikät toimii moitteetta. Pikkuvarvas on tottunut litistymään nurkkaan.

Eli: Kannattaako lähteä säätämään/korjaamaan? Irtopohjia ei virallisesti ole, mutta toisen mallin pohjat saa liimattua ja pultattua näihinkin (Dominator 5). Velcrot sais varmaan revittyä irti ja suutari ompelis uudet. Irtopohjien sijasta vois jotain autonrengasta laittaa pohjaksi?

Uusien kenkien osto on niin vaivalloista, ja mä sentään tykkään ravata kaupoissa.

Suutari laittaa sulle uudet velcrot. Lisäksi se hioo pohjan palaset tasaisiksi ja liimaa niihin vibramia.

Ei muuta kun tukemaan kotimaista käsityötä ja pienyrittäjyyttä.