P: Retkikrossari, elikkäs äpäräahma tai mitä hiton mäyriä sitä nyt on

kakkossivun katkeruus % katosta läpi. ei voi muuta sanoo ku topikkii nostaa.

ja kuvia.

Vähän kyl harmittaa, etten vaan yrittämyt vakuuttaa tutamia tän sopimattomuudesta sille.

Cross-check kehittää isoilla renkailla melkoisen self-steer ominaisuuden. Oman pyörän ajo-ominaisuudet pysyy kuosissa, kuhan kestää n. 40mm luokassa.

jiima - 15:34, 6.3.2017 » Cross-check kehittää isoilla renkailla melkoisen self-steer ominaisuuden. Oman pyörän ajoominaisuudet pysyy kuosissa, kuhan kestää n. 40mm luokassa.
Tämä on totta, mutta toi selfsteerin määrä riippuu paljon rengaspaineista, ja retkikäytössä itsellä on ainakin paljon kovemmat paineet kuin krossatessa, ja itseohjautuvuus ei ollut ongelma.

Varmaan niillä on myös vaikutusta riippuen renkaasta. Esim firecross oli ok, mut resist nomad sliksi ihan kauhea. Onnivannin GG on ollu hyvä. Näillä ominaisuudet on ollu about samat melkeinpä millä vaan paineilla.

Kuvaa tulee, kuten savolaisesten videotaiteessa tavataan sanoa:
No niin: iskin tänään 70-millisen stemmin kiinni ja totesin, että hyvähän se on kiitos oikeassa kohtaa olevan satulan ja sojottavien kahvojen. Kävin heittämässä lenkin keskustaan ja Velobian kautta takaisin, ja silkkaa ajamisen riemua oli. Edes tympeässä vastatuulessa ei ollut tahmaista etenemistä ja toi WTB:n Volt vain hyväily perineaalisia alueitani. #aah


Ohjaamo itselleni miellyttävässä asennossa. Droppia pitäisi vielä vähän suoristaa, mutten tehnyt sitä, koska vastaavasti pitäisi nostaa kahvoja, enkä jaksanut ruveta poistamaan tankonauhoja. Teen sen sitten jahka vaihdan nauhat. Alaote on noinkin suht hyvä, mutta tangon päät saisivat osoittaa vähän ylemmäs. Speissereitä on nyt se 30 mm, eli vähän liian vähän Veijo Surlyn miehelle, mutta haarukan ruotoputki loppui kesken. Mutta noin pieni speisseristäkki on tietenkin vain esteettinen ongelma, ja asennon kannalta toi on juuri hyvä. Vähän olisi varaa madaltaakin. Koska satulan eteen siirtämisen lisäksi noiden kahvojen siirtäminen sojotusasentoon teki ohjaamosta heti mukavamman. Nyt kavat tukevat kivasti mun T-Rex -käsiäni, eikä ole sellainen fiilis, että kaikki paino levahtaa ranteille.


Edestä päin toi ohjaamo on paljon vähemmän pervon näköinen.


Lamppuhässäkkä. Sanonpa nyt tässäkin, että voi hemmets sentään, että napadynamo on parasta. Erityisesti duunissa, kun ei tarvitse joka pysähydyksen yhteydessä näplätä valojen kanssa saati spennata sitä, että joku pöllisi ne. Sitäpaitsi haarukka näyttää tosi paljon paremmalta kun sen ympärille on vedelty tota parikaapelia miten sattuu.


Yritin vetää takavalon johdot samasta läpiviennistä takajarrun kaapelien kanssa, mutta eihän siitä mitään tullut. Liian ahdasta oli, mutta vedin noi sitten vaihdevaijerin läpiviennistä. Onhan Odie melkoinen värkkääjä kun on nuo tähän viritellyt. Toimivat muuten todella hyvin: kiitos rosteriputken kaapeli ohjautuvat itsekseen juuri oikein, eli senkun tyrkkii niitä sisään ja tulevat oikeasta kohdasta ulos. Ilman olisi varmaan ihan hirveätä kalastushommaa noiden käyttö.

edit:
Jiima: joo, lievää self stearingia on tosiaan noilla 47-millisillä Smart Sameillakin. En ole paineita mitannut, mutta olisi varaa pudottaa, eli varmaan siellä kovemman puolella. Ei ole kuitenkaan häiritsevän tuntuista: jos mutkan ottaa jyrkästi, joskus saattaa takakumi vähän muljua, mutta en mä ole kummemmin edes kiinnittänyt huomiota. Mutta enpä kovin aggressiivisesti ajakaan.

No nyt on rouheeta :salut:. Hyvä rengasvalinta myös.

Supi bäst. Näyttää oivalta kulkineelta.

Turussa tehtiin hiljan havainto, että matalampi kasa kaipaa pidempää stemmiä — jopa niin, että kurotuksen annetaan mennä pidemmälle kuin mitä on kuvitellut itelleen sopivaksi.

Syyksi pohdittiin kuskin kumartumista pidemmälle, jolloin selän terävämpi kulma siirtää käsien kiinnittymiskohdat selvästi eteenpäin. Arvelin itse, että kasan ja kurotuksen käsittely erillisinä asioina ei ole lopulta niin hedelmällistä, vaan näitä voi järjen rajoissa käsitellä myös keskiöstä suoraan stongaan kulkevan hypotenuusan lukuarvoa vertaillen.

Rohkenen siis ehdottaa stemmin laskemista oikein urakalla nykyisestä. Saattaa olla, että sinne ohjainlaakerin lähelle voisi asennella kaipaamasi pidemmän stemminkin.

En olisi vielä pari viikkoa sitten tämmöistä uskaltanut ajatellakaan. Saattaapi meinaan käydä, että reachin pitenemisestä huolimatta se laskenut stack luo kuskille tunteen helpommin käsilläolevasta ohjaamosta. Ja jos mä olisin taas kerran väärässä, kokeilun voi aina perua.

Lumikko - 20:38, 6.3.2017 » Supi bäst. Näyttää oivalta kulkineelta. Turussa tehtiin hiljan [havainto](https://www.yksivaihde.net/old/1901&page=41), että matalampi kasa kaipaa pidempää stemmiä — jopa niin, että kurotuksen annetaan mennä pidemmälle kuin mitä on kuvitellut itelleen sopivaksi. Syyksi pohdittiin kuskin kumartumista pidemmälle, jolloin selän terävämpi kulma siirtää käsien kiinnittymiskohdat selvästi eteenpäin. Arvelin itse, että kasan ja kurotuksen käsittely erillisinä asioina ei ole lopulta niin hedelmällistä, vaan näitä voi järjen rajoissa käsitellä myös keskiöstä suoraan stongaan kulkevan hypotenuusan lukuarvoa vertaillen. Rohkenen siis ehdottaa stemmin laskemista oikein urakalla nykyisestä. Saattaa olla, että sinne ohjainlaakerin lähelle voisi asennella kaipaamasi pidemmän stemminkin. En olisi vielä pari viikkoa sitten tämmöistä uskaltanut ajatellakaan. Saattaapi meinaan käydä, että reachin pitenemisestä huolimatta se laskenut stack luo kuskille tunteen helpommin käsilläolevasta ohjaamosta. Ja jos mä olisin taas kerran väärässä, kokeilun voi aina perua.
Ite joskus koklasin tota. Muuten hyvä, mutta niskat meni kipeeks pitemmillä ajoilla. En tiiä oliko asennossa jotain muuta vikaa vai oliko se vaan tottumattomuutta, mutta tulipahan mieleen.

^ & ^^

Voisin kokeilla. Viitannet siis Kyttyran Teesiin: mitä pienempi speisserikasa, sitä suurempi reach. (Menihän teesi näin?) Osin tässä on tavoiteltu myös merenneitolaisen teesin, eli fuck babylon ja wolverine alle, mukaista asentoa.

Yhtä kaikki: tämä on kokeilu, joka ei maksa kuin vaivan, joka ei sekään kummoinen ole.

tykkään kovin.tuo wtb tosiaan on hyvä.Slämää ja pidennä.Itsellä myös viitteitä että pidempi reach vähentää niskahartiakipuja pidemmässä siivussa.Toisaalta lyhyt stem pitää ohjauksen mukavan nopeana joten kärsin.

e.tässä voi olla myös tekemistä keskiön korkeudella.en tiedä geo eroja mutta hatusta heitän että rolleri korkeampi.

Todennäköisesti epämääräiset arvioni polkupyörän geometriasta menivät jälleen metsään mutta mutuilen että jos kulmat loivemmat ja bb alempana tuntuu pyörä isommalta puikottaa vaikka reach ja stäk vrs rolleri lähellä.

Kunnon pyärä

Voin ihan ilmaiseksi auttaa sua hankkiutumaan eroon tuosta sulle ilmiselvästi liian isosta ja kamalan rumasta pyörästä.

tutam - 20:23, 6.3.2017 » Kuvaa tulee, kuten savolaisesten videotaiteessa tavataan sanoa: No niin: iskin tänään 70-millisen stemmin kiinni ja totesin, että hyvähän se on kiitos oikeassa kohtaa olevan satulan ja sojottavien kahvojen. Kävin heittämässä lenkin keskustaan ja Velobian kautta takaisin, ja silkkaa ajamisen riemua oli. Edes tympeässä vastatuulessa ei ollut tahmaista etenemistä ja toi WTB:n Volt vain hyväily perineaalisia alueitani. #aah https://c2.staticflickr.com/4/3883/33289436145_b2ba377749_c.jpg Ohjaamo itselleni miellyttävässä asennossa. Droppia pitäisi vielä vähän suoristaa, mutten tehnyt sitä, koska vastaavasti pitäisi nostaa kahvoja, enkä jaksanut ruveta poistamaan tankonauhoja. Teen sen sitten jahka vaihdan nauhat. Alaote on noinkin suht hyvä, mutta tangon päät saisivat osoittaa vähän ylemmäs. Speissereitä on nyt se 30 mm, eli vähän liian vähän Veijo Surlyn miehelle, mutta haarukan ruotoputki loppui kesken. Mutta noin pieni speisseristäkki on tietenkin vain esteettinen ongelma, ja asennon kannalta toi on juuri hyvä. Vähän olisi varaa madaltaakin. Koska satulan eteen siirtämisen lisäksi noiden kahvojen siirtäminen sojotusasentoon teki ohjaamosta heti mukavamman. Nyt kavat tukevat kivasti mun T-Rex -käsiäni, eikä ole sellainen fiilis, että kaikki paino levahtaa ranteille. https://c1.staticflickr.com/3/2905/32474869703_5e5cc4f269_c.jpg Edestä päin toi ohjaamo on paljon vähemmän pervon näköinen. https://c2.staticflickr.com/4/3823/32474862773_cfb4b56f1a_z.jpg Lamppuhässäkkä. Sanonpa nyt tässäkin, että voi hemmets sentään, että napadynamo on parasta. Erityisesti duunissa, kun ei tarvitse joka pysähydyksen yhteydessä näplätä valojen kanssa saati spennata sitä, että joku pöllisi ne. Sitäpaitsi haarukka näyttää tosi paljon paremmalta kun sen ympärille on vedelty tota parikaapelia miten sattuu. https://c1.staticflickr.com/1/605/33161113851_336b470af0_c.jpg Yritin vetää takavalon johdot samasta läpiviennistä takajarrun kaapelien kanssa, mutta eihän siitä mitään tullut. Liian ahdasta oli, mutta vedin noi sitten vaihdevaijerin läpiviennistä. Onhan Odie melkoinen värkkääjä kun on nuo tähän viritellyt. Toimivat muuten todella hyvin: kiitos rosteriputken kaapeli ohjautuvat itsekseen juuri oikein, eli senkun tyrkkii niitä sisään ja tulevat oikeasta kohdasta ulos. Ilman olisi varmaan ihan hirveätä kalastushommaa noiden käyttö. edit: Jiima: joo, lievää self stearingia on tosiaan noilla 47-millisillä Smart Sameillakin. En ole paineita mitannut, mutta olisi varaa pudottaa, eli varmaan siellä kovemman puolella. Ei ole kuitenkaan häiritsevän tuntuista: jos mutkan ottaa jyrkästi, joskus saattaa takakumi vähän muljua, mutta en mä ole kummemmin edes kiinnittänyt huomiota. Mutta enpä kovin aggressiivisesti ajakaan.
Niin unohtui mainita, että ei miulla muuten oo häiriöksi ollut itseohjaukset, mutta kuivalla assulla saattaa tuntua jännittävältä.

Oivallisen näköinen fillari! Onnea!

Raju pyörä

se on oikein hyvä

Karski ja tympeä pyörä! Hienoa!

Ainiin, missään ei tainnut tulla mainittua että haarukan mannisoidessani laitoin kiinnikkeet lowridereille ja juomapulloille/kaikkihäkeille.

On aika härskin näkönen peli, ehkä joku vähän klassillisemmalla taivutuksella oleva mutka kuten evo max ohjaamoon ja samalla stemmi oikein päin?

Myös hyvin visualisoituna aika hurjat crosscheckin rengastilat :smiley: