P: Favorit Rokycany -75

Joo tuol nettikaupas luki et 103mm saa 42mm ketjulinjan ja 107mm saa 44mm. Oliko niin että ratanavoissa sinkula puolella on 44mm ketjulinja? Onko sillä 2mm heitolla edes väliä käytännössä? Keskiö on perus britti.

ratanavoissa sinkulapuolella sellanen bmx-sinkularatas antaa sen 44millin linjan. Tähtäisin siihen linjaan mitä ensisijasesti haluat, shimanoita tota 107 keskiötä löytyy helposti, joten sekin voi vaikuttaa valintaan. 2mm ei meinaa mitään.

Kävin hakemassa Teiskontien putiikista Shimanon kahvat. Tangosta oli aiemmin puhetta ni voisko joku kertoa tietämättömälle että mistä tunnistaa hyvän tangon?

Logoista.

Mikäs näistä allaolevista sua kiinnostaisi?

Droppitanko ois tarkotus pitää tässä. Porukka puhuu kompaktista tangosta mutta itellä ei oo mitään hajua millanen tanko on kompakti ja millanen ei.

Tässä asiaa havainnollistava artikkeli, eli toisin sanoen compactissa tangossa ulottuvuus (reach) on lyhyempi ja tiputus (drop) on matalampi ja alaote ulottuu myös usein lähemmäs.

EDIT: mutta todennäköisesti joutuisit myös vaihtamaan stemmin, koska se on todennäköisesti 25,4mm paksuudelle kun taas nuo compactit pääosin 26 tai 31,8mm. Paitsi esim. tämä.

Kiitän, tangon etsintä helpottu huomattavasti!

Koko joku 57-58? Mulla vois olla myynnissä samaa kokoo jyrkemmillä kulmilla ja kevyempää putkee ja sen voi maalaa :slight_smile:

tmar - 10:50, 17.9.2016 » Viiksitanko ja lokarit ja niin isot kumit ku menee!
Tämä.

Eikä sit kannata ostaa Biltemasta tms. jotain halpoja nylon-paskoja kun samalla rahalla saa vaikkapa jotkut Schwalbe Little Big Benit, vaikka tuolta: bike24.com

kunba - 20:18, 19.9.2016 » Koko joku 57-58? Mulla vois olla myynnissä samaa kokoo jyrkemmillä kulmilla ja kevyempää putkee ja sen voi maalaa :)
Kiitti tarjouksesta mut oon ehtiny jo tykästyä tähän.

^ Joo ymmärrän kyllä, orkkis maalit ja tarrat, olispa itelläkin. 8.7kg oli ankkurikiekoilla ilman jarruja toi oma, tollanen: https://c8.staticflickr.com/6/5617/20866779215_2ff3563eb1_c.jpgSAM_2733 by jeppe jeppe, on Flickr

sori sun proktitopsussa lässyttäminen

Eipä mitään. Joo ei toi mun runko mikään kevyin mahdollinen ole mut se keveys ei tässä ehkä olekkaan se ykkösjuttu.

Sattumalta ihan hetki sitten vastaavanlainen Favorit päätyi omaan omistukseen. Koko lienee silmämääräisesti arvioituna jotain “58cm” luokkaa ja väri on hopeanharmaa. Kunto on aika elähtänyt, mutta jotain nättiäkin siinä näen. Mitähän osia näihin on alkujaan asennettu? Tuossa oli mm. tuubit alla ja suloisesti sekaisin Ofmegaa, Simplexiä, vanhaa Shimanoa ja Campaa.

Mielellään kyllä kierrättäisin tuon eteenpäin, en mä tuota oikeasti tarvitsisi…
E. No sehän meni hyvään kotiin. :slight_smile:

^ aika lailla samanlainen sekametelisoppa oli itselläkin, ainakin kammet oli ofmega ja simplexi oli kans, ei muista enää tarkemmin.

Haluaisin huomauttaa, kun nuo metallitarrat on noinkin hyvässä kunnossa, että ei kannata kosketella öljyisillä käsillä. Mulla lähti värit käteen. Ja harmitti.

Multa muuten löytyy noita Favoritin osia vielä jonkunverran. Jarruja, vaihteita, jarrukahvoja, mutkia, satulatolppaa, kampia, yms. kivaa, tavallista ja specialia. Yks Melkein kokonainen '74 Specialkin odottaa parempia ajoja.

Mun Favorit on kyllä suosikki just nyt.

Joo mäkin huomasin että lähtee värit aika helposti kun runkoa puhdistaessa siitä keulan pikku tarrasta lähti osa. Sen jälkeen oon ollu varovaisempi.

Noniin, viimeset 3 viikkoa on menny osia kerätessä mut nyt vihdoin sain pyörän kasaan. Kuvat on koeajolenkiltä ja kahvojen asento vaatii ehkä viel vähän säätöä.
Tälläsessä kuosissa pyörä nykyään:
https://imageshack.us/i/pos2EeuXj
https://imageshack.us/i/pos2EeuXj
Edit: Jaahas kuvat ei näköjään tulleet, laitan koneella ne näkyviin ku pääsen kotiin.

Vielä lokarit niin ei näytä niin anorektiselta.

Noniin, nyt on kuvaa.

http://i8.aijaa.com/b/00293/14272364.jpg?2016-10-18%2014:04:30