P: Favorit Rokycany -75

Mielenkiinto sinkulointii heräsi kun ostin viime keväänä torista tämän Favoritin. Tässä syksyllä aloin aktiivisemmin lukemaan foorumia ja nyt sit vihdoin sain tehtyä käyttäjänkin.

Ostaessa pyörä näytti tältä:

En hirveästi tiedä pyörästä mitään. Runkonumerosta päättelin että vuosimalli on -75. Jarrut ja vaihtajat on Favoritin omia eli kyseessä varmaa aika malliston alapään pyörä?

Siinä keväällä vähän puunasin ja huolsin pyörää, koska tarkoitus oli tosiaan ainakin kesä ajaa vakio kokoonpanolla. Vaihdoin renkaat ja huolsin keskiön ja napojen laakerit ja tuli siinä vähän harjoteltua kiekkojen rihtaustakin. Kaiken paskan alta paljastui ihan hieno vihertävän kultainen väri, vähän heikossa kunnossa tosin. Tarrat yllättävän hyvässä kunnossa.

Nyt kun pyöräilykelit alkaa huononemaan olis tarkotus alkaa rakentaa tästä jotain mukavaa. Pyörä on tulossa ihan “käyttikseksi” eli tarkoituskaan ei ole tehdä keveintä ja nopeinta. Mielessä oli jotain “klassisen tyylikästä” eli joku 70 luvun tyyliin sopiva väri, metallin väriset vanteet, varvaskoukut ja remmit ym.
Budjetti olisi tarkoitus pitää maltillisena eli ainakin alkuun stemmi, tanko ja jarrut pysyy vakiona. Satulan ajattelin pehmustaa ja päällystää uudestaan.

Kovin paljoa en ole ollut pyörien kanssa tekemissä mutta moottorivehkeitten rassauksesta sen verran kokemusta että työkalut pysyy kyllä kädessä.

Olis mukava kuulla mielipiteitä ja ideoita toteutuksen suhteen! Ja tottakai myös osaehdotuksia ja muita neuvoja saa antaa!

Jos stemmi vakiona pysyy niin laske sitä nyt ainaki 20 senttiä

Rungon väri / satula rokkaa rakas ystävä.

Jarrukahvojen paikka näyttää suoraan sanottuna sairaalta.

Jos meinaat tangon säilyttää niin osta ainakin kunnon maantiejarrukahvat niin on oikeesti mukava ajella.

Tuomola - 5:11, 17.9.2016 » Rungon väri / satula rokkaa rakas ystävä.
Ite tykkään kans! Rungon alkuperänen väri ois siisti säilyttää mut on sen verran rupstepilkkua joka puolella et jäis aika rottasen näköseks. Satula on tarkotus pitää ruskeena.

Ja jos tosiaan tuon tangon meinaat pitää niin hankkisin, jotkut modernimmat ja käteen mukavammin istuvat kahvat kuten esim. Cane Creek SCR-5. Jos haluat pitää budjetin pienempänä niin varmaan vanhempia Shimanoja ja Tektroja löytyy halvemmalla.

Budjetin puolesta ei oo varaa hommata mitään 40e jarrukahvoja,mut täytyy pitää silmät auki jos vastaan tulis jotkut sopivan hintaset.

Edit: Tuon tangon ym. pitämisellä tarkotin että nyt samalla ei ole varaa ostaa niitä mutta todennäkösesti joskus tulevaisuudessa tulee vaihtumaan.

Tollasia vanhan mallisia kahvoja missä ei oo vaihdevipuja saa varmaan monenkin kivijalan hyllystä taskurahalla. Ainakin Tampereelta oon ostanut jotain ysäri-shimanon kahvoja 8€/pari. Ja älä maalaa, rottanen hyvä. Ja sit velä revi toi ruokalautanen pois tuolta takanavasta.

Oisko heittää Tampereelta hyviä kauppoja mistä vois lähtä kattomaan? Ja toisiaan kiekot on menossa vaihtoon.

Ei tollanen tanko hyväksi muutu, kytkee siihen mitkä kahvat tahansa. Tampereella varmasti jollain lojuu poistomyyntinurkassa joku kiva modernimpi kompaktimpi droppi kahvoilla, uskoisisisin.

Hieno projektirunko!

Viiksitanko ja lokarit ja niin isot kumit ku menee! Seisontatukeen ei saa kajota.

mac - 10:44, 17.9.2016 » Ei tollanen tanko hyväksi muutu, kytkee siihen mitkä kahvat tahansa. Tampereella varmasti jollain lojuu poistomyyntinurkassa joku kiva modernimpi kompaktimpi droppi kahvoilla, uskoisisisin. Hieno projektirunko!
Tämähän on just tällanen perus projekti joka loppuu ennenku alkaa. Jos ei oo rahaa sijottaa 40 euroa niin kannattaako alkaa edes väkertämään?

höpöhöpö, favorit best. Oma favoritti oli saman värinen mutta sitten pilasin sen maalaamalla muutaman ruostepilkun takia. Eli: älä maalaa.

Sillä yhdistetyllä rauta- ja pyöräkaupalla jonka nimeä nyt en saa millään päähäni, on ainakin vanhoja shimanon kahvoja yms pieneen budjettiin sopivaa. Teiskontien varrella siis.

parempitommi - 10:51, 17.9.2016 » Tämähän on just tällanen perus projekti joka loppuu ennenku alkaa. Jos ei oo rahaa sijottaa 40 euroa niin kannattaako alkaa edes väkertämään?
ÖÖÖÖööööö. Skarppaa?

Tuossa koitin vihjata, että käytettynä uusien kalliiden kahvojen hinnalla saattaa helposti saada lisäksi tangon tuohon samaan neljäänkymppiin, mahd jopa alle. Puhuttais diilistä.

Projekteja on monennäkösiä, tää on just hyvä. Onhan tässä jo väkerretty. On huollettu, putsattu, rasvattu, herätelty vanhoja laakereita ja rihdattu kiekkoloisiakin nice!

Jos nuo kahvat toimii, niin kyllä niillä hyvin pärjää, kun vaan sijoittaa ne oikein. Ajamalla löytyy oikea paikka. Kun ajaa yläotteella peukalonhankojen varassa, pitää pystyä jarruttanaan “yläkautta”. Kun ajaa alaotteella, sormien pitää ylettyä kahvoille.

kunba - 10:56, 17.9.2016 » älä maalaa.
Jos neljäkybää on liikaa kahvoihin ajoasennon parantamiseksi, niin budjetissa ei voi mitenkään olla varoja sellaiseen maalauksen, joka olisi parempi kuin tuo alkuperäinen. Tai sit on syytä tarkastaa projektin prioriteetteja.

Edit: ja toisaalta, käytetyt kahvat tosiaan löytänee pariin kymppiin kun vähän metsästää. Vaikutus pyörän päällä viihtymiseen on todennäköisesti merkittävä.

parempitommi - 10:51, 17.9.2016 »
mac - 10:44, 17.9.2016 » Ei tollanen tanko hyväksi muutu, kytkee siihen mitkä kahvat tahansa. Tampereella varmasti jollain lojuu poistomyyntinurkassa joku kiva modernimpi kompaktimpi droppi kahvoilla, uskoisisisin. Hieno projektirunko!
Tämähän on just tällanen perus projekti joka loppuu ennenku alkaa. Jos ei oo rahaa sijottaa 40 euroa niin kannattaako alkaa edes väkertämään?
Pointti ei ollut se ettei rahaa olisi 40 euroa vaan se että ensin ne rahat sijoitetaan tärkeämpiin osiin kuten kiekot, kammet ym...

^

aivan aivan, no kiekoista puheenollen, heitin just aerotrackit myyntiin jos satut asustamaan Oulun seudulla: https://www.yksivaihde.net/old/28872