Colnago Super(?)

Uustuotantopläjäys:

http://www.prendas.co.uk/details.asp?typ=typ&fkid=2&ID=1903

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs560.snc3/30617_399125202830_650122830_4484070_3580704_n.jpg

aika samanlainen mulla kuin tuo Mika K:n. Master, Piu, Pau, Taotao vai mikä tahansa niin kyllä kulkee.

lisäys vielä: kaikki osat paitsi nuo polkimet ovat made in italy, jopa pumppu. vaihteet, jarrut jne campagnolot tietenkin.

Vanhat colnagot on kyl kauniita, juuri sain oman masterin kasattua uusilla campan osilla, on muuten hyvä ajaa…

Colnago

Tässä oma punainen mallimysteeri-Colnagoni. Runko ja sen vuosimalli lienee sama kuin msb:llä ja chribbellä. Mika K:n Colnago lienee eri vuosimallia takahaarukan kromauksen perusteella. Pyöräni putkien profiilit ovat msb:n kuvailun mukaiset; vaakaputkessa on selvä vaakavekki, viistoputkessa aavistus apilaprofiilia - ei kuitenkaan niin radikaalina kuin Masterissa. Mites teidän pyörissänne chribbe ja Mika K?

Itseäni kyllä askarruttaa tämä punaisten Colnagoidemme arvoitus. Siis mikä on runkojen malli ja vuosimalli, miksi pyörät on (uudelleen?)maalattu punaisiksi ja varustettu “väärillä” decalseilla ja ennenkaikkea johtavatko jäljet samaan sylttytehtaaseen.

Voisin kysäistä asiaan lisävalaistusta - kuten msb yllä ehdotti - Colnagon tehtaalta.

Postia vaan Colnagolle, kirjoittelin itsekin sinne omaa pyörää kasatessa, vastaukseen meni noin pari viikkoa, mutta sitten tuli ystävällinen vastaus Lauralta.

onko jollain Colnagon tehtaalle yhteystietoja mistä voisi kysellä?

“Pyöräni putkien profiilit ovat msb:n kuvailun mukaiset; vaakaputkessa on selvä vaakavekki, viistoputkessa aavistus apilaprofiilia”

… mutta ei niin näkyvät kuin Master-kuvissa. Tuskin edes saisi nuo vekit ihan tuosta vaan kuvattua. Mulla ilm. ihan sama fillari. Tässä vielä pari lisäkuvaa etuhaarukka & “siellä-alla-keskellä”

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs560.snc3/30617_399124012830_650122830_4484063_6695160_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs560.snc3/30617_399124412830_650122830_4484067_4983450_n.jpg

marlon - 12:07, 8.6.2010 » onko jollain Colnagon tehtaalle yhteystietoja mistä voisi kysellä?
Pistin äsken meiliä Colnagon sivuilta löytyneeseen osoitteeseen info@colnago.com. Palaan asiaan jos/kun saan vastauksen rungon mallia ja ikää koskeviin kysymyksiini.

Tällaisen löysin Colnagon virallisista FB-sivuilla - fanikuvia:

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs456.snc3/26107_1339700165509_1021308552_31025358_762677_n.jpg

Malli: Arabesque – aika lähellä mun, Mika K:n ja Olmosen mallia.

Sain lisätietoja omasta fillarista - olen siis 3. omistaja. Alkuperäinen ostaja on kasannut sen itse, ilm ollut italiassa ostamassa runkoa ja sieltä myös kaikki Campa-osat.

Malli: Arabesque -- aika lähellä mun, Mika K:n ja Olmosen mallia. Sain lisätietoja omasta fillarista - olen siis 3. omistaja. Alkuperäinen ostaja on kasannut sen itse, ilm ollut italiassa ostamassa runkoa ja sieltä myös kaikki Campa-osat.
Arabesquen vuosimalli voisi olla sama kuin Chriben ja oman pyöräni. Ainakin staysien kromaukset ovat identtiset (Mika K:n pyörässä seat staysit näyttävät olevan maalatut). Putkien profiilitkin voisivat täsmätä - joskin tuosta kuvasta niitä on hieman hankala hahmottaa. Punainen värisävy näyttää samalta. Arabesquen muhvit sen sijaan ovat erilaiset - kromatut ja "Masterinkin" vastaavia koristeellisemmat(?).

Mielenkiintoista, jos pyöräsi on alkuperäisessä maalissa ja decalseissa - ja 1. omistajan itse Italiasta noutama. Voisikohan kyseessä olla jokin “Superia” ja “Mexicoa” harvinaisempi (kokeilu?)malli. Itse en ainakaan ole pyöriemme kaltaisiin yksilöihin netissä törmännyt vaikka olen mallia pian 1,5 vuotta yrittänyt selvittää.

Juu hankalaa on.

Omassa pyörässä on myös alkup. maali ja decalssit. Columbuksen tarran alapuolella löytyy sellainen tourien kokoelma tarra, notta missä kaikkialla on voitto tullut. Alkuperäinen osasarja ilmeisimmin on Campan G.S. ja muhvitus sekä tuo ja viistoputken profiili Masteria vastaavat, kromausta lukuunottamati. Lähden tänään suoraan töistä etelän suuntaan vkl ajaksi, mutta koitan napata ensi viikolla kuvia tuon oman yksilöni detaljeista.

Tietty ihan sama mikä malli se tarkalleenottaen on, kun pyörä kulkee kuin unelma ja on kaunis ja juuri sopivan kokoinenkin. Eilen 2h 55min pyörittelin ja aika ilo on ajaa, kunhan ei ylämäkeen tartte tällä ruholla putkelta runnoa, silloin nimittäin on hieman letkun oloinen varsinkin tuon orkkisstemmin kanssa. :wink:

pitänee oma Colnago Super tähän väliin iskeä. tarkka vuosimalli ei varmaa, mut ilmeisesti -83

Tuo Arabesque on mun :wink:
Lisää kuvia: Colnago Arabesque | Flickr

Arabesqueta tehtiin 83-85 ja samoihin aikoihin tuota samalla tavalla muotoiltua putkea taidettiin käyttää Profileissä ja joissakin Supereissa. Arabeswuen muhvit ovat todellakin paljon koristeellisemmat.

^beene, perfetto, vai miten ne italialaiset sanoivatkaan…

Palaan asiaan jos/kun saan vastauksen rungon mallia ja ikää koskeviin kysymyksiini.
Väliaikatietoja; olen ollut meilinvaihdossa Colnagon suuntaan "Lauran" kanssa pian 1,5 kk. Olen lähettänyt pyörästäni valokuvia, löytämäni valmistusnumeron(?) sekä piirroskuvan putkien profiileista. Tänään tuli ystävällinen vastaus, jonka mukaan kyseessä lienee "Super" 90-luvun putkilla, mutta määritys ei kuulemma ole varma.

Itsekään en ole vakuuttunut tuon määrityksen oikeellisuudesta; oma teoriani on edelleen tämä; pyöräni on uudelleenmaalattu vuoden 1983 Mexico/Nuovo Mexico “Masterin” decalsein. Vertailkaapa Mika K ja muut Colnagoitanne vaikkapa tähän yksilöön: http://www.speedbicycles.ch/showBike.php?enr=317&PHPSESSID=056aca10fa5be3f3e2b59f3305994f37
Oman Colnagoni runko ainakin näyttää identtiseltä muutoin paitsi värin ja decalsien osalta.

Jos itse haluatte vastauksen Colnagoidenne ikä-, malli- tms. kysymyksiin, lähettäkää meiliä osoitteeseen info at colnago.com
Etsikää valmiiksi rungon valmistusnumero, joka saattaa löytyä saamieni ohjeiden mukaan seuraavista paikoista: “under bb, on the rear dropout, on the front derailleur”. Omassa tapauksessani rear dropoutista löytyneestä valmistusnumerosta ei tosin ilmeisesti ollut hyötyä.
Valokuvat ja profiilikuvat putkista saattavat olla hyödyllisiä myös.

Hei vaan, nostan tätä vanhaa lankaa.

Sain kaverilta tämän ison Colnagon (pysty: c-c 61 x vaaka: c-c 58) ja sen malli on mysteeri, vaikka tätä lukiessa on paljon hyvää infoa tullut luettua. Rungon tunnistettavimmat ominaisuudet lienee, että vaakaputken molemminpuolin on urat ja samaten viistoputkessa on neljä uraa, “apila-urat”.

Vaakaputkea on paikkamaalailtu, muutoin maali ja tarrat näyttää alkuperäiseltä. Maalin alle on hiipinyt ruosteläiskiä, joten siitäkin päätellen maalipinta on ollut rungossa kauan.

Takahaarukka kromattu ja takahaarukan maalit rajattu siten, että näyttää olleen alunperinkin kromaus esillä. Yläputkessa, tuhnuisen paikkamaalin alla, näyttäisi olevan Ernesto -tarran rippeet. Muhvien syvennyksiä on vahvistettu valkoisella, ja valkoiset, likaiset koristeet näyttää alkuperäisiltä.

Taka-drop outit on Campan, etu-drop outit Colnago. Keskiön pohjassa apilaleikkaus ja sen päällä Colnago teksti. Keskiön päällä, molemmilla reunoilla myös Colnago tekstit. Taka-drop outissa sarja- tms. numero V382.

Mulla on toi sama runko pienempänä, ja tulkitsen sen Mexicoksi noiden ekan sivun tekstien perusteella. Varhaisemmat Mexicot on kuitenkin erilaisia, eli nää on myöhempiä Mexicoja tai Esamexicoja? Wauhtiajoissa joku herra myös heitti, olisivatko kaikki Suomen punaiset Mexicot ostettu aikanaan Neuvostoliitosta.

e. ei Esamexico eli Mexico tai Nuovo Mexico / Profil SL mitä näitä nyt onkaan…

80-luvun Super tai Mexico kenties? Tarttis enemmän kuvia yksityiskohdista. Ton sarjanumeron avulla voi kysellä myös Colnagolta sähköpostitse, itelle eivät tosin koskaan vastanneet.

Sanoisin Nuovo Mexico Profil(edit:tai Zoetemelk versio jos pystyputkea ei ole muotoiltu).Colnago meisto? ketjupysykkeessä rajaa vuosimallin aika tarkkaan vuosiin 1981-1986.
70-luvun Superia ja Mexicoa on todella vaikea erottaa toisistaan.Molemmissa pyöreät putket mutta ilmeisesti vaaka kertoo Mexicon olevan hivenen kevyempi(Columbus SL Record putkea)…?
Nuovo Mexico Profilissa(tai Zoetemelk riippuen pystyputkesta) on ilmeisesti juuri noin muotoillut putket,slouppaava kruunu ja pannattomalle etuvaihtajalle korvake?
Superissa pyöreät putket.

Näkyvästä kromauksesta,maalipinnasta tai tarroista/dekaaleista ei voi varmuudella päätellä paljoakaan.Niistä on erilaisia versioita tilaussopimuksesta ja vuosimallista riippuen + uudelleen maalatut ja/tai tarroitetut.

Esamexico tuo ei ole.Siinä on kuusi rutistusta putkissa.Masterissa taas on neljä leveää ja syvää uurretta kaikissa kolmessa putkessa.Nuovo Mexico Profilin vinoputken muotoilu on myös käsittääseni maltillisempaa kuin Masterissa…?

100% varmuutta mallista ei taida pystyä antamaan kukaan?

Edit: Taitaa tässä langassa olla useampi samanlainen…?
Edit2: Poistin epätarkkuuksia.

Edit3: Tämän artikkelin kolme viimeistä kappaletta tiivistää asian aika hyvin.
http://velobase.com/forum/threadview.aspx?t=517

74-79/80 Mexicon ja Superin ilmeinen erokin on tässä artikkelissa mainittu mutta olen lukenut myös artikkelin jossa sanotaan että kevyemmät putket Mexicossa on ainoa ero Superiin…?

Todennäköisesti tässä langassa käsitellyt rungot ovat Nuovo Mexico(Saronni),Nuovo Mexico(Profil)tai Nuovo Mexico(Zoetemelk),riippuen putkien muotoilusta?

jos nyt oikein tuota tulkitsen:
Nuovo Mexico Saronni versio: Vaaka ja vinoputkessa 2 uraa
Nuovo Mexico Profil versio: Vaakaputkessa 2 uraa,vinoputkessa 4 ja pystyputkessakin muotoilua/uria(käsittääkseni samat putket kuin Arabesquessa mutta ilman koristeellisia muhveja?).
Nuovo Mexico Zoetemelk versio: Vaakaputkessa 2 uraa,vinoputkessa 4

Edit4: Vuoden -86 kuvastossa Nuovo Mexicon Zoetemelk versio on nimetty pelkäksi Mexicoksi!Sivulla 2 on värivaihtoehdot.
http://www.velociao.com/2012/colnago-1986-catalogue/

Pitävätkö nämäkään edellämainitut tiedot aukottomasti paikkansa,onkin sitten jo toinen asia!