Ratakuilun pyöräväylä (Baana)

Koska pitää olla vehkeet millä vois ajaa jos sit joskus tietsä olis niiQ hinkuu olla sillai hip ja kuul.

jos suomessa on 5 trik tark -kuskia niin harmi se on jos niiden muutaman äänekkään ehdoilla kyhätään jotain hillittömiä betonikaaria ja sit skidit skeitit kädessä vihasina menee mielummin käyttämään huumeita ja potkimaan mummoja viereiseen rappukäytävään kun kamat on liian pahoja.

Ei täällä taida olla yhtäkään joka välttämättä haluaa mennä skeittiteatteriin. Sit on kyl näitä jotka höpöttää ja ostaa pyöriä.

Nii. Ja jos menis jonneki kokouksiin lobbaamaan ni siin saattais käydä nii et sais kuulla kuinka trik tark (skeittihalli, skeittaaminen talvella) eio mikään oikee harrastus, vaan miksette pojat aja bemakseilla (talvella lumilaudalla, tai mieluiten tietenkin hiihto tai joku muu oikea liikuntaharrastus).

Sit jos kysyy et häh mikä tää lätkähallijuttu nyt on, pelatkaa futista kesäl lätkää talvel ni joha saa vihaa.

Näin juuri. Yksivaihteessa viihtyvä potentiaalinen (teoreettinen) tricktrack-harrastaja on varmasti vähintään kaksi kertaa vanhempi ja omaa siten paremmat mahdollisuudet ja taidot vaikuttaa kunnallispoliittisessa päätöksenteossa ja liikuntaviraston lobbaamisessa kuin joku skeittitoukka keskimäärin. Onko sitten kiva kun sedät vie lapsilta harrastusmahdollisuudet?

Toisaalta, viimeksi kun olen skeitannut julkisella paikalla niin lapset naureskeli ääneen sedän räpellykselle.

negaatio - 10:20, 26.4.2010 » ^^ aijai, ja mä kun luulin et skeittareilla olis jo nyt savelan täysin absurdin kokosissa ja jyrkissä bemaksikamoissa kestämistä. Onko trick tark kamat näistä vielä extremempi versio?
Ei. 700cc fiksillä esim. kaarien pitää olla loivia. Oma tuntuma on että fiksillä nauttii samoista kuin esim. lonkkariskeitillä.
jussi - 10:20, 26.4.2010 » Etenkään kun ainakaan mä en ole nähnyt stadissa kuin yhden henkilön osaavan vielä yhtään mitään tolla osastolla.
Peppi Pitkätossussa on hauska kohtaus. Peppi menee soitinkauppaan ja ilmoittaa haluavansa ostaa pianon. Tommi ja Annika sanovat "Ethän sinä osaa edes soittaa". Peppi sanoo "En niin ja tiedän että ilman pianoa on aika paljon vaikeampi oppia soittamaan kuin pianon kanssa".

Skeittipaikoissa kaupunki yrittää aina huomioida myös aloittelijat. Ja monta marginaaliharrastustakin. Kiinnostavaa, että täällä taas ajatellaan että turha miettiä mitään kun kaikki on niin aloittelijoita ja määrä niin vähäinen.

Unohdetaan tosiaan toi skeittiparkeista ajan tasalla pysyminen. Oli vaan tollanen heitto.

Edit PS. En harrasta oikeestaan tricktrackia. Ei näillä vuosilla selviä. Ajattelin muiden puolesta, siis niiden viiden. Ajattelin, että niitä on varmaan tulevaisuudessa enemmän ja oltais me sedät voitu vähän etukäteen helpottaa niiden tulevaisuutta. Bad idea.

Sä ilmaiset tuon niin, kuin harrastajien määrä ja taitotaso olisivat toisistaan erottamattomat kriteerit. Tosiasiassa jo pelkkä harrastajien olematon määrä on syy sille, miksi teidän tarpeita ei tarvitse huomioida. Aloittelevia skeittaajia on kuitenkin satoja, ellei tuhansia. Teitä on laveasti laskien 5.

Ja jos bemaksi porukat eivät ole saaneet kaupungin silmissä juuri minkäänlaista painoarvoa skeittiparkkien suunnittelussa, niin mitenhän sitten muutama trendihipsteri siinä yhtäkkiä onnistuisi vielä pienemmällä harrastajamäärällä.
Bemaksi porukkaa oli tuon nykyisin stadin ainoan betonisen skedeparkki/pooli/härvelin suunnittelussa kovasti puhumassa että siitä olisi tullut myös oikeille bemaksi kuskeille sopivaa settiä edes osittain. Turha toivo. Eikä siellä tainnut olla mikään perus bemaksi räkänokka vaan jankuttamassa “meille kans, meille kans jotain!”

asb - 18:03, 26.4.2010 » Sä ilmaiset tuon niin, kuin harrastajien määrä ja taitotaso olisivat toisistaan erottamattomat kriteerit. Tosiasiassa jo pelkkä harrastajien olematon määrä on syy sille, miksi teidän tarpeita ei tarvitse huomioida. Aloittelevia skeittaajia on kuitenkin satoja, ellei tuhansia. Teitä on laveasti laskien 5.
Laske satulaas vähän, polkemisen ei ole pakko sattua.

oli eka hienoa nähdä se outlaw misfits triktark osastop, josta kasvaa tuhatpäinen massa joka vaati hallia itselleen. Barspin santun, keospin ekin ja muutaman ns bikesin voimin ei kauheasti narukäsien päässä olevia nyrkkejä heilutella. Ennemmin näen jonkun poolokenttä-asian, mutta hyvin ollaan toistaiseksi mahduttu säbä- ja lätkäväen sekaan.

ihan paras ois vaan tuon jo meneillä olevan pyöräkaistasuunnittelun hyvä käytäntöönpano ja lakimuutos pyörätienkäyttöpakon suhteen. Ja tietty sisävelo.

markkuj - 6:11, 27.4.2010 » Skeittipaikoissa kaupunki yrittää aina huomioida myös aloittelijat. Ja monta marginaaliharrastustakin. Kiinnostavaa, että täällä taas ajatellaan että turha miettiä mitään kun kaikki on niin aloittelijoita ja määrä niin vähäinen. Unohdetaan tosiaan toi skeittiparkeista ajan tasalla pysyminen. Oli vaan tollanen heitto.
Ihan jees, että nuorille ja vanhemmillekin on tarjolla harrastuspaikkoja ja niin hauskaa kuin mun mielestä isolla pyörällä onkin [s]kaatuilla[/s] kikkailla niin en vaan osta sitä ajatusta että pitäisi rakentaa vartavasten parkki että jengi vois mennä fiksillä vetämään sinne.

mut hei, ehkä mä oon vaan niin uugee ¡

Kai näihinkin parit tircktarckit mahtuu: http://www.hangup.fi/spotit.php

En muuten tarkoittanut että pitäisi ikinä koskaan olla stadissa tricktrackparkki. Oikeesti voisi tehdä skeittipuiston joka toimii skeitille, bleideille, lonkkareille, bemaxeille ja 700cmx:lle! Helvatun vaikeeta suunnitella, mutta maailmalla toimivia esimerkkejä.

Nyt on vähän se ongelma, että kaupunki on oppinut skeittiparkkien yhteydessä kuuntelemaan yhtä ryhmää. Ovat jopa ylpeitä siitä. Kaikkialle tulee mainintoja siitä miten uusimmat suunnitelmat tehtiin yhdessä “skeittaajien” kanssa.

Tuo “skeittaajat” on kuitenkin vain yksi ryhmä eikä keskustelu sen kanssa saisi rajata keskustelua muiden kanssa. Mikan kokemukset bemaxipuolelta helppo kuvitella. On vaikea tulla kuulluksi kun vastapuoli ei kuuntele, koska kuvittelee olevansa muutenkin jo niin hyvä kuuntelija!

Skeittajat ajattelee samalla tavalla. Ei ole olemassa enää yhtä ryhmää skeittaajat, ja he kokisivat tulleensa kuunnelluiksi. Skeittaajat on 100+1 eri tyylien ja obstaakkelien faniryhmää ja niistä vaan 1-10 ryhmää tulee oikeesti kuulluksi. Ne loput kokee ettei heitä ole kuultu ja kaupunki vaan valehtelee niin väittäessään ja “pesee” päätöksistään katu-uskottavia noilla väitteillä.

Tää liittyy yleisemmin lajien pirstaloitumiseen. (Sorry pitkä teksti, lempiaiheitani, jos kiinnostaa niin Tulevaisuudentutkimuksen seuran Futura-lehteen on tulossa aiheesta tekstiä lähiaikoina). Se mikä oli skeittaus vuonna 2000 on ihan eri kuin skeittaustyylisten lajien kirjo vuonna 2010. Saati 2020. Kohta ei enää löydy samalla tavalla sitä yhtä isoa joukkoa ketä kuunnella. Kaupunki on lirissä jos ne ei opi kuunteleen marginaaleja monipuolisesti!

Fillaripoolohan on tavallaan positiivinen poikkeus siinä miten marginaaleja kuunnellaan. Mehän ollaan saatu ihmeen hyvin kaupungilta jeesiä ja muiltakin ymmärrystä! Toivottavasti nuoret tricktrackit kokeekin yllättäen saman kohtalon eivätkä sitä huonompaa vaihtoehtoa minkä moni bemaxilla tai skeitillä kokee oman ryhmänsä kohtaloksi.

Kaupungin tarpeenahan ei ole tyydyttää kaikkien marginaalien tarpeita, vaan yrittää löytää se yleispätevin ratkaisu, eli tehdä kompromissi. Silloin varmasti jonkun mielipiteet jätetään vähemmälle huomiolle.

Mä en ihan ymmärrä, että miten kaupunki olisi jeesinyt tässä pooloasiassa? Se, että pelataan rullalätkäkaukalossa satunnaisen säännöllisesti tai jossain massapohjaisella futiskentällä ei mun mielestä täytä tuota määritelmää, jossa pyöräpoolonpelaajien tarpeita olisi kuunneltu. On hyödynnetty olemassaolevaa infraa.

Tästä voikin päätellä, että jos trikträk-kuskien määrä ei lähde räjähdysmäiseen kasvuun, niin mitään trikträkkiin soveltuvaa mestaa ei ole tulossakaan. Ja mun mielestä - ihan veronmaksajana - tää on ihan ok.

^ mites sille pasilan poolomestalle kävi, josta joskus vuos sitten kohkattiin?

Hear hear. Jos nyt sen baanan saisivat edes aikaiseksi.

Eiks sekin ollut ihan toiseen käyttöön tarkoitettu alunperin? Ja mun mielestä sekin olis pitänyt diilata tän jonkun harrastajayhdistyksen kautta, ei kaupungin.

edit: ja joo, baanalle pisteet ja toiveet pikaisesta toteutumista. Myös pyörätaskuille isot pinnat. Lisää vaan heti kun pystyy.

fillaripoolon idis siinä muodossa kuin sitä nykyään maailmalla pelataan taitaa kuitenkin olla juuri se, että sitä voi pelata lähes missä vaan päällystetyllä alueella, eli ilman että se vaatii minkäänlaista sille nimenomaan omistettua kenttää. vaikka onhan ne laidat tietty kivat jos kaukalo sattuu olemaan vapaana.

josta päästäänkin siihen, että on IMHO pikemminkin vähän huvittavaa, että kaupunki lähestyy tätä “alakulttuuria” (huom. lainausmerkit) ja pyytää tulemaan erilaisiin tapahtumiin pelaamaan, että saadaan kivaa erilaista aktiviteettia ja pöhinää näkyviin. viime kesänä taustalla oli tietty myös se, että jengillä oli tuttu kaveri oikeassa paikassa duunissa. Kiitos Jannelle.

vielä parkkiasiaan liittyen:
en ole ikinä ymmärtänyt sitä loputonta narinaa ja marinaa tyyliin ’byäää, miks JOKU ei tee meille sitä tai tätä parkkia kun kaikissa lehdissä ja videoissa ja internezissä kaikkilla on sellaset hienot bänkit ja obsktaakkelit ja rampit ja halfpipet ja bikinimallimimmit jakamassa ilmaista redbullia, nyt on sit vaan pakko mennä imppaamaan tinneriä kellariin ja se on niiiiiiden syy yhyyy…

→ mutta toista se oli silloin kun minä olin vielä nuori, meillä oli käpylehmiä leluina ja nekin piti itse väsätä, nih! :wink:

Kyl meille jaettiin poolokentän laidalla redbullia kireäasuisten tyttöjen toimesta edellisenä lauantaina. Bikinimallius jäi kyl todistamatta.