P: Rokki-Rossin

noi kammet saa mun italokullin sykkimään.
jos ei liemien kanssa huvita lutraa ni puukkosahalla tolppa irti.

Joku käppäsatula kiinni tolppaan ja vääntelet irti. Ei tarvi sahata.

^ Heko, heko.

Kaustinen sooda @ biltema. Ja satulatolppa on poissa.

Joo ei paljoo käppäturbolla vääntely auta tässä vaiheessa enää. Huonenna jos sais ton tolpan tosta veke.

ghz - 23:41, 21.8.2015 » noi kammet saa mun italokullin sykkimään. jos ei liemien kanssa huvita lutraa ni puukkosahalla tolppa irti.
Joo melkeinpä sahalla. Ei huvita aukoo tota keskiöö kun ei oo sopivaa työkalua. Millä se pitäs saada muuten edes ei-vetopuolelta auki?? Se hahlo rinkula lähti kyllä mutta millä työkalulla se oisko ollu 8-reikäinen härdelli pitäs avata?

Laita sopiva tuurna koloon ja vasaralla varovasti lujalla iskulla naputtelet auki.

ei hei
googlaa parkin spa6

wehola - 8:12, 22.8.2015 » Laita sopiva tuurna koloon ja vasaralla varovasti lujalla iskulla naputtelet auki.
Juuu ei! Vaikka [työkalujen lainaamis topsusta](https://www.yksivaihde.net/old/70&page=3) sopivaa kalua hommaan.

itekki sporttaan sovellettua työkalointia mutta siihen kuppiin ei kannata survoa mitää muuta ku pin spanner

Oletan että Sheldonin metodi oli jo kokeiltu? Tällä lähti omasta vm. 1980 Bianchista, aikansa sai kyllä pyöritellä mutta antautui kuitenkin.

Anteeksi! En ajatellut. Oikea työväline oikeaan kohtaan. Taloja hajoitetaan lekalla, moottorisahalla ja mielipuolisuudella.

^^ mikäs on tämä sheldon-metodi johon viittaat?

Oisko tää?

no oisko mahdollista että kyseessä oli ei-vedon puoli eikä kiinteä kuppi jonka irrottamiseen ei ollu konstia

neuvojat neuvoo

Npertj - 15:07, 22.8.2015 » [s]neuvojat neuvoo[/s] hölöttäjät hölöttää
ftfy. Ja joo, oikeet työkalut oikeisiin hommiin, jos ei sit osat oo menossa samantien roskiin. Silloin voi purkaa moralla & moskalla.

editz. Juu ei mitään meen hyppäämään sillalta heti ku muutan lankan nimeksi “uusavuttoman rossini” …

valttu - 21:07, 21.8.2015 » Mul oli täysin sama ongelma satulatolpan kanssa ja loppujenlopuksi sahasin sen hevonhelvettiin... Mutta jollet halua sahata tolppaa niin lainaten erästä nettisivua: "Ammoniakki syövyttää erityisen voimakkaasti kuparia, mutta myös alumiinia, hopeaa ja sinkkiä sekä näiden seoksia." Myös isot putkipihdit ovat hyvä apuväline. Sitruunahappo-liuos taas auttoi jumiutuneen keskiön poistossa(eli poistaa ruostetta tehokkaasti) ja oli erittäin hellävarainen maalipinnalle. Eli metodeja löytyy.
Runko ylösalaisin ja satulaputkesta kiinni ruuvipenkkiin. Keskiö irti ja sieltä muhvin sisältä pienestä reiästä vapaavalintaista litkua ruikkii pystyputken sisäpinnoille josta se valuu sinne jumahtaneen tolpan reunoille. Sitten käsillä kääntelee runkoa pikkuhiljaa edestakaisin. Saa hyvin momenttia eikä tarvitse kiroilla lipsuvien työkalujen kanssa ja kolhia runkoa vitutuspäissään.
Npertj - 15:07, 22.8.2015 » no oisko mahdollista että kyseessä oli ei-vedon puoli eikä kiinteä kuppi jonka irrottamiseen ei ollu konstia neuvojat neuvoo
No sori hei jatkakaa ihmeessä.

Oletuksena näköjään on että omistajaa ruuvipenkin ja muut tilpehöörit…esim. keskiön poistoon. Jokainen tyylillään ja omien resurssien puitteissa :))))

Jatkakaa ihmeessä

Aikalailla kaikkee työkalua saatavilla mutta ei ehkä just niitä spessuimpia työkaluja. Sahasin ton tolpan about niin ylhäältä kuin mahdollista ja huomasin että siellä tolpan yläpäässä seinämävahvuus +4milliä. Putkipihdeillä koitettu runnoo tolppaa pyörimään käyttäen omaa kroppaa painona 77kg eikä liikahtanu. Liuotettu ruosteenirrotus litkuilla ja annettu lekaa armotta. Seuraavaks täytyy ottaa vetopuolen kampi irti 3haaraisella ulosvetäjällä. Ulosvetäjän kierteet korkannut. En sitä muistanu sillä hetkellä kun motonetin kassalla maksoin ulosvetäjää.

Kyllä tää tästä :slight_smile: