P: Rokki-Rossin

itekki sporttaan sovellettua työkalointia mutta siihen kuppiin ei kannata survoa mitää muuta ku pin spanner

Oletan että Sheldonin metodi oli jo kokeiltu? Tällä lähti omasta vm. 1980 Bianchista, aikansa sai kyllä pyöritellä mutta antautui kuitenkin.

Anteeksi! En ajatellut. Oikea työväline oikeaan kohtaan. Taloja hajoitetaan lekalla, moottorisahalla ja mielipuolisuudella.

^^ mikäs on tämä sheldon-metodi johon viittaat?

Oisko tää?

no oisko mahdollista että kyseessä oli ei-vedon puoli eikä kiinteä kuppi jonka irrottamiseen ei ollu konstia

neuvojat neuvoo

Npertj - 15:07, 22.8.2015 » [s]neuvojat neuvoo[/s] hölöttäjät hölöttää
ftfy. Ja joo, oikeet työkalut oikeisiin hommiin, jos ei sit osat oo menossa samantien roskiin. Silloin voi purkaa moralla & moskalla.

editz. Juu ei mitään meen hyppäämään sillalta heti ku muutan lankan nimeksi “uusavuttoman rossini” …

valttu - 21:07, 21.8.2015 » Mul oli täysin sama ongelma satulatolpan kanssa ja loppujenlopuksi sahasin sen hevonhelvettiin... Mutta jollet halua sahata tolppaa niin lainaten erästä nettisivua: "Ammoniakki syövyttää erityisen voimakkaasti kuparia, mutta myös alumiinia, hopeaa ja sinkkiä sekä näiden seoksia." Myös isot putkipihdit ovat hyvä apuväline. Sitruunahappo-liuos taas auttoi jumiutuneen keskiön poistossa(eli poistaa ruostetta tehokkaasti) ja oli erittäin hellävarainen maalipinnalle. Eli metodeja löytyy.
Runko ylösalaisin ja satulaputkesta kiinni ruuvipenkkiin. Keskiö irti ja sieltä muhvin sisältä pienestä reiästä vapaavalintaista litkua ruikkii pystyputken sisäpinnoille josta se valuu sinne jumahtaneen tolpan reunoille. Sitten käsillä kääntelee runkoa pikkuhiljaa edestakaisin. Saa hyvin momenttia eikä tarvitse kiroilla lipsuvien työkalujen kanssa ja kolhia runkoa vitutuspäissään.
Npertj - 15:07, 22.8.2015 » no oisko mahdollista että kyseessä oli ei-vedon puoli eikä kiinteä kuppi jonka irrottamiseen ei ollu konstia neuvojat neuvoo
No sori hei jatkakaa ihmeessä.

Oletuksena näköjään on että omistajaa ruuvipenkin ja muut tilpehöörit…esim. keskiön poistoon. Jokainen tyylillään ja omien resurssien puitteissa :))))

Jatkakaa ihmeessä

Aikalailla kaikkee työkalua saatavilla mutta ei ehkä just niitä spessuimpia työkaluja. Sahasin ton tolpan about niin ylhäältä kuin mahdollista ja huomasin että siellä tolpan yläpäässä seinämävahvuus +4milliä. Putkipihdeillä koitettu runnoo tolppaa pyörimään käyttäen omaa kroppaa painona 77kg eikä liikahtanu. Liuotettu ruosteenirrotus litkuilla ja annettu lekaa armotta. Seuraavaks täytyy ottaa vetopuolen kampi irti 3haaraisella ulosvetäjällä. Ulosvetäjän kierteet korkannut. En sitä muistanu sillä hetkellä kun motonetin kassalla maksoin ulosvetäjää.

Kyllä tää tästä :slight_smile:

valttu - 22:13, 22.8.2015 » Oletuksena näköjään on että omistajaa ruuvipenkin ja muut tilpehöörit...esim. keskiön poistoon. Jokainen tyylillään ja omien resurssien puitteissa :)))) Jatkakaa ihmeessä
Asiat voi tehdä monella tapaa. Jos työkaluina on isoisän vanha Morapuukko, talttameisseli ja rullamitta, niin kannattaa vakavasti harkita työkalujen lainaamista ennen mihinkään pyöräprojektiin ryhtymistä. Ruuvipenkkikään ei ole mikään kovin harvinainen ilmestys talouksissa joissa on edes jonkinlainen autotalli tai askarteluhuone.
Okw - 3:42, 23.8.2015 »
valttu - 22:13, 22.8.2015 » Oletuksena näköjään on että omistajaa ruuvipenkin ja muut tilpehöörit...esim. keskiön poistoon. Jokainen tyylillään ja omien resurssien puitteissa :)))) Jatkakaa ihmeessä
[u]Asiat voi tehdä monella tapaa.[/u] Jos työkaluina on isoisän vanha meisseli ja rullamitta, niin kannattaa vakavasti harkita kalujen lainaamista ennen mihinkään ryhtymistä. Ruuvipenkkikään ei ole mikään kovin harvinainen ilmestys talouksissa joissa on edes jonkinlainen autotalli tai askarteluhuone.
Niinpä, omien resurssien puitteissa.

Blvck spek. https://www.flickr.com/gp/photogjanne/di0j6n

Saitko tolpan irti?

Not yet. En haluu ryhtyy sahaamaan sitä pystysuunnassa. Mut tutkin jo että ei varmaan paha homma ku tolppaa vaan 10cm putkessa. Eilen irrottelin stemmin että saa ohj.laakerin herkisteltyy. Kiilapultin katkasin. Oli vähä juntturassa ja samoin stemi ja ruoto.
Ja keskiönkin sain purettua sekä polkimet ja varvaskoukut putsailin ja vähän kiillottelin ja availin. Saapi laittaa kaikki kasaan uusilla vaseliineilla :slight_smile:

janhe - 13:42, 24.8.2015 » Alu ja metalliiiii<3
I see what you did there.jpg

Äijä nyt oikeen urakalla pistää hyviä osia paskaksi. Kärsivällisyyttä hyvä mies :slight_smile:

Asbii, täytyy editoida nyt toi moka xd
En laita paskaks, stemiä varjelin kyllä:)