How-To part V: Kampien irroitus

Ylläolevassa kuvassa semmonen oppikirjamainen tekemisen meininki.

Pitkän jatkovarren kanssa sain irroitettua kammet ja oikean puolen muovi keskiökiristyshärpäkkeen, mutta sitten homma tyssäsi; päänvaivaa aiheuttaa vetopuolen ketjusuojan pidike. Siihen ei käy tällainen perus keskiötyökalu, kun nuo ketjusuojan urat eivät ole niin syvät tuossa metalliosassa:

Kokeilin paukutella vasaralla auki, mutta tuloksetta. Onkohan tuossa avautumissuunta vastapäivään? Ei millään tunnu avautuvan, tai sitten rautasahalla vekee.

Näyttää siltä, että toi ketjusuoja on vaan irrallinen levymäinen osa, joka on kiristetty keskiön kauluksen ja rungon muhvin väliin ja tuohon keskiöön itsessään käy kuvaamasi työkalu. Kovin syvälle sen työkalun ei kuulukaan upota. Sit M8 pultti ylimääräsellä mutterilla perällä tuon työkalun läpi keskiöön kiinni. Koska keskiön akselin kierre on eri nousulla niin kovin syvälle se pultti ei uppoa. Sit vedät sen perälle kierretyn mutterin työkalua vasten niin se työkalu on lukittu keskiöön. Sit vaan isolla jakarilla ja vedonpuoli aukeaa myötäpäivään.

Jep vetämällä irti vaan tuo pelti

http://constructeur.com.au/wp-content/uploads/2011/05/Constructeur0919.jpg

josbanse - 9:56, 28.4.2016 » Sit M8 pultti ylimääräsellä mutterilla perällä tuon työkalun läpi keskiöön kiinni. Koska keskiön akselin kierre on eri nousulla niin kovin syvälle se pultti ei uppoa. Sit vedät sen perälle kierretyn mutterin työkalua vasten niin se työkalu on lukittu keskiöön. Sit vaan isolla jakarilla ja vedonpuoli aukeaa myötäpäivään.
En kyllä ite ihan heti lähtis keskiöakselin kierteitä kairaamaan jollain väärällä pultilla.

Onx kellään heittää vinkkejä M8x1mm -kierteisten pitkien pulttien ostopaikoista?

^ebaysta ostin itse. Muistaakseni 50mm pituudessa.

Tämä ei tietysti lohduta, jos pitäisi saada keskiö irti tässä ja nyt. Mutta apuvälineitähän nämä vain.

Ja tuo käyttäjän H1 kuppi aukeaa todennäköisesti myötäpäivään.

Okei, kiitoksia vinkeistä! Täytyy käydä katselemassa, jos K-raudasta tai Prismasta löytyisi noita M8x1mm 50mm pultteja.

takakiekon pikalinkkulla saa (ehkä keskiön mitasta riippuen) ton työkalun pysymään paikallaan. väännä oikeaan suuntaan esim. isolla jakarilla.

Taitaa K-raudat sun muut myydä vaan M8x1.25 -kokoa.

Itse oon kyllä käyttänyt ihan perus M8 pulttia. Se uppoaa sinne akselin kierteeseen pari-3 kierrosta ja nappaa kiinni. Akseli on kovempaa matskua kuin se pultti jota käytetään joten vaaraa ei ole. Kannattaa muistaa, että itsekin tuon vinkin olen tältä palstalta saanut eli ihan pätevä tapa.

yks jippo on ottaa runko halaukseen kunhan miettii hylsyn ja varren suunnat taktisesti. sit jää toinen käsi vapaaksi vähän painamaan hylsyä keskiöön ja toisella kädellä narauttaa keskiön auki.

e: itellä ainut fiksu jatkovarsi on semmonen joka estää pulttikikan käyttämisen niin pitänyt lähestyä vähän eri lailla. tosin itellä myös huoltoteline joka auttaa huomattavasti tossa operaatiossa aina.

Konsta - 10:17, 28.4.2016 »
josbanse - 9:56, 28.4.2016 » Sit M8 pultti ylimääräsellä mutterilla perällä tuon työkalun läpi keskiöön kiinni. Koska keskiön akselin kierre on eri nousulla niin kovin syvälle se pultti ei uppoa. Sit vedät sen perälle kierretyn mutterin työkalua vasten niin se työkalu on lukittu keskiöön. Sit vaan isolla jakarilla ja vedonpuoli aukeaa myötäpäivään.
En kyllä ite ihan heti lähtis keskiöakselin kierteitä kairaamaan jollain väärällä pultilla. Onx kellään heittää vinkkejä M8x1mm -kierteisten pitkien pulttien ostopaikoista?
Tätä samaa taistelua kävin ite tässä just ja [Uudenmaan Pultista](http://www.uudenmaanpultti.fi) löytyi sopiva 60mm pitkä pultti hyllystä.

Ostin pari noita M8x1 pultteja aikoinaan Konalan IKH:sta. Ei löydy hyllystä, mutta asiakaspalvelu auttaa. Iso aluslevy vielä väliin niin varmistaa työkalun pysymisen paikoillaan.

il_peto - 18:19, 28.4.2016 » Ostin pari noita M8x1 pultteja aikoinaan Konalan IKH:sta. Ei löydy hyllystä, mutta asiakaspalvelu auttaa. Iso aluslevy vielä väliin niin varmistaa työkalun pysymisen paikoillaan.
Toi 60mm pultti tartti tosiaan(ainakin Parkin BBT-22n kaverina) ton prikan lisäksi muutamia sopivia muttereita välikkeeksi (speissereiksi, if you will) kiristyäkseen kunnolla.

http://cdn.discounttrisupply.com/media/catalog/product/cache/1/image/750x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/p/e/pedro_s_bb_socket_holder_holder_tool_for_splined_bb_socket_0_.jpg

H1 - 9:48, 28.4.2016 » Kokeilin paukutella vasaralla auki, mutta tuloksetta. Onkohan tuossa avautumissuunta vastapäivään? Ei millään tunnu avautuvan, tai sitten rautasahalla vekee. http://i328.photobucket.com/albums/l341/H-11/20160427_192445_zpsgeat0wll.jpg
Todennäköisesti britti/standardi eli vetopuoli aukeaa myötäpäivään. Kannattaa huomata kans et noissa keskiökaluissa on eroja. Esim. Bilteman avain on aikas hyödytön kun on sen verran sinnepäin tehty että ei oikein asetu kunnolla esim. Shimanoiden metallisiin hahloihin. Jos kalu uppoo kunnolla, pulttia tuskin tarvii etsiä.

Eetulta hyvin brändätty kahenkympin pultti ja mutteri.

peltsip - 19:19, 26.4.2016 » tossa ihan hyvä referenssi siitä että millainen vääntövarsi kannattaisi nelikantin kanssa olla: http://www.parktool.com/assets/img/product/_productDetail/CCP-22_001.jpg vähän terävähkö käteen toi ja joutuu tosissaan vääntämään noin lyhyellä varrella mutta ton muodon takia ei fleksaa väännettäessä.
Pro (esim. Prismasta) taitaa olla edellistä paljon parempi. Paksuhko kumitettu kahva mahdollistaa hallitun ja kivuttoman voimankäytön yllättävän hyvin. [Kas tuossa.](http://www.pro-bikegear.com/en-gb/catalogue/accessories/113/tools/prtl0036_main/cranktool)

josbanse:n M8 -pulttikikka toimi hyvin; otin vielä jatkovarren kanssa, niin aukesi nätisti; hieman voimaa käyttäen.

Onko tämä kampi kiinteästi tässä rattaassa, kun näyttää ettei sitä saa mitenkään irti? Rumat nuo kammet on, mutta vielä ei ole tarkoitus laittaa rahaa kiinni tähän projektiin. Pitäisi saada eturatas vaihdettua isompaan. Tietysti, jos tuo ratas on kiinteästi kammessa kiinni, niin sittenhän pitää hankkia toisenlainen kampisarja.



On kiinteä eli joudut hommaamaan uudet kammet jos isompaa ratasta halajat.