ENTINEN Yksivaihde Twitter

vasaraasialainen - 17:04, 9.3.2020 » Raakaöljyä kantsii varmaan ostaa sauna täyteen, kun halvalla saa.
Tonni sokeria.

https://i.ylilauta.org/27/7809ee45.jpg

josbanse - 16:26, 9.3.2020 » Onkos muut ostaneet mitään pörssin alennusmyynneistä vai vieläkö odotellaan kovempia alennuksia? Itse tankkailin vähän osinkopapereita.
Panikoin heti ekalla coronaviikolla eli 25.2. alkaen ja ostohousut pysyy tiukasti viikattuna kaapissa kunnes tilanne selkiää. Ja siinä voi mennä hyvä tovi.

Jottai pientä pelii toki ollut, mutta eipä niistä oo viä mitään netonnut ja suattaa olla että en nettookaan, jos tilanne tästä pahenee oikein kunnolla.

Epäilen että moni osakesäästötilin avannut saattaa nauttia nyt karvasta kalkkia. Ainakin jos on ostanut enemmän kuin on varaa hävitä.

Mä oon kans kuullu että vessapaperiin kannattaa sijoittaa.

pari viikkoa sit siirsin vähän rahasto-osuuksia korkopohjaisista osake-enemmistöisiin. sen jälkeen onkin sulanut reilu 10% arvosta. korkorahastot ois kestäny paremmin.

rahastosäästävä polkuyhteisö

Näytti olevan sijoitusten tilanne -22 %. Tilanne oli jo plussalla ennen koronaa. Ei tässä kannata enää hötkyillä. Ostamaan seuraavaksi.

Hyvin on sulanut viimeaikoina.
Ostoja vähän vielä odotan, kohta olisi aika.

Eihän tässä vielä ihan hirveästi olla tultu alas, vaikka alamäki onkin ollut jyrkkää. Esimerkiksi monet kansanosakkeet on nyt samalla tasolla kuin kolme kuukautta sitten ja niiden hinnoissa on edelleen ilmaa. Itse odottelen vielä sen aikaa, että korona saadaan jollain tasolla halliintaan ja alan sitten ostamaan

Ostin perunoi.

Näyttäis että tuolla rapakon puolella mennään aika rapeassa yli 7% n. 8% alamäessä. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö alamäki vois jatkua jos oikein kunnon paniikki iskee.

Ja jos kattelee suomalaisia osakkeita niin moni on vieläkin aika kallis - esim. omista ns luotto-osakkeista kuten UPM:stä tai Huhtamäestä ei oo edes löyty ilmoja pihalle vielä.

Tietty tarpeeks isolla kassalla vois nytkin tehä ihan kivaa tiliä jos vain onnistuis ennustamaan milloin tulee rekyylipäiviä - mutta itestä ei sellaseen oo. Enimmät Dunning-Kruger -oireet kun on kadonneet viime vuosien aikana :wink:

25.2. jälkeen sijoitusten osakepaino oli miltei 2/3, nyt n. 1/4 eikä oo kiire ostoksille.

Disclaimer: keski-ikäsen pyöräilijän jorinoita ei tietenkään kannata ottaa sijoitusneuvoina. Joskin vanha viisaus “jos panikoit, niin panikoi ensimmäisenä” oli aika kultaa, ainoostaan noin 10% salkusta suli kahessa viikossa ja siitäkin osa on tietty laskennallista. Pari hutia tuli toki lyötyä, mut sellaista sattuu

Sijoitustopi kiinnostais

scphnt - 20:55, 9.3.2020 » Sijoitustopi kiinnostais
Nii. ainakaan kauppalehden keskustelupalstaa (joihin oon itekki sortunut aika ajoin kirjoittamaan) ei voi suositella kuin niille, jotka nauttivat ylilauta-tyyppisestä sakeudesta D:

BCH-foorumista luontevasti

bike_futurist - 18:54, 9.3.2020 » rahastosäästävä polkuyhteisö

Varmaan katos taas eläkevakuutuksen säästöt, onkin sit jo kolmas kerta.

Ite en oo ihan hirveesti ressannut tota coronapaniikkia, koska pelkästään viime vuonna mun salkku nousi sen 40%. Riippuu toki hyvin paljon elämäntilanteesta, esim itse alle 30v on aika helppoa todeta, että mukavahan se nyt on ostella “alennusmyynnistä” kun sijoitushorisontti on niin kaukana, eriasia jollain 50v henkilöllä sitten jo selkeästi.

Nythän osakesäästötilille alkaa olla hyvää saumaa tankata jotain osinkolappuja, esim eilisellä kurssilla sampon lapulle oisi saanut jo 6,6% osinkotuottoa ja jos vielä mennään alas niin osinkotuotto vaan paranee. Itse en eilen ostanut vielä sampoa, mutta se on vahvasti osto-ohjelmassa nimenomaan osakesäästötilille.

Kaikki joilla jää rahaa sijoitettavaksi asti harrastaa polkupyöriä ihan väärin.

Lisäksi: rahasta puhuminen on niin vulgaaria, barbaarit.

josbanse - 8:29, 10.3.2020 » Ite en oo ihan hirveesti ressannut tota coronapaniikkia, koska pelkästään viime vuonna mun salkku nousi sen 40%. Riippuu toki hyvin paljon elämäntilanteesta, esim itse alle 30v on aika helppoa todeta, että mukavahan se nyt on ostella "alennusmyynnistä" kun sijoitushorisontti on niin kaukana, eriasia jollain 50v henkilöllä sitten jo selkeästi. Nythän osakesäästötilille alkaa olla hyvää saumaa tankata jotain osinkolappuja, esim eilisellä kurssilla sampon lapulle oisi saanut jo 6,6% osinkotuottoa ja jos vielä mennään alas niin osinkotuotto vaan paranee. Itse en eilen ostanut vielä sampoa, mutta se on vahvasti osto-ohjelmassa nimenomaan osakesäästötilille.
tapuli hustle
Odie - 9:08, 10.3.2020 » Kaikki joilla jää rahaa sijoitettavaksi asti harrastaa polkupyöriä ihan väärin. Lisäksi: rahasta puhuminen on niin vulgaaria, barbaarit.
Fillareiden lisäksihän mulla on tollanen 90-luvun turbonissani ja voin kyllä myöntää, että harrastuksiin voisi dumpata kaiken ylimääräisen rahan jos haluaisi, mutta näen jotenkin järkevämpänä sijoittaa ja säästää ja sekin tuottaa mielihyvää eli kai kyseessä on balanssi omien mielihalujen toteuttamisessa, jota pitää koittaa ylläpitää.

Osinko-osakkeista kun tuli puhe niin ite oon pyöräyttänyt Nordeat pari kertaa ympäri viimeisen 10 kk aikana ja hajauttanut joutavat käteiset mm. Ålandsbankeniin ja Capmaniin. Sammon lasken vähän samaan koriin Nortin kanssa, enkä oo ees jaksanut kattoa minkä verran siitä saa osinkoa ja milloin. Kai ne joskus tilille tipahtaa.

Ai niin ja tietty kun puhuin aiemmin panikoinnista niin olisin voinut puhua myös stop loss -manöövereistä. Mut paniikki sopii omaan suuhun paremmin. :smiley:

+kyllä mäkin aattelin olla hengissä ainakin seuraavat 40 vuotta, ellei esim. keuhkoahtauma vie sitä ennen