ENTINEN Yksivaihde Twitter

Sijoitustopi kiinnostais

scphnt - 20:55, 9.3.2020 » Sijoitustopi kiinnostais
Nii. ainakaan kauppalehden keskustelupalstaa (joihin oon itekki sortunut aika ajoin kirjoittamaan) ei voi suositella kuin niille, jotka nauttivat ylilauta-tyyppisestä sakeudesta D:

BCH-foorumista luontevasti

bike_futurist - 18:54, 9.3.2020 » rahastosäästävä polkuyhteisö

Varmaan katos taas eläkevakuutuksen säästöt, onkin sit jo kolmas kerta.

Ite en oo ihan hirveesti ressannut tota coronapaniikkia, koska pelkästään viime vuonna mun salkku nousi sen 40%. Riippuu toki hyvin paljon elämäntilanteesta, esim itse alle 30v on aika helppoa todeta, että mukavahan se nyt on ostella “alennusmyynnistä” kun sijoitushorisontti on niin kaukana, eriasia jollain 50v henkilöllä sitten jo selkeästi.

Nythän osakesäästötilille alkaa olla hyvää saumaa tankata jotain osinkolappuja, esim eilisellä kurssilla sampon lapulle oisi saanut jo 6,6% osinkotuottoa ja jos vielä mennään alas niin osinkotuotto vaan paranee. Itse en eilen ostanut vielä sampoa, mutta se on vahvasti osto-ohjelmassa nimenomaan osakesäästötilille.

Kaikki joilla jää rahaa sijoitettavaksi asti harrastaa polkupyöriä ihan väärin.

Lisäksi: rahasta puhuminen on niin vulgaaria, barbaarit.

josbanse - 8:29, 10.3.2020 » Ite en oo ihan hirveesti ressannut tota coronapaniikkia, koska pelkästään viime vuonna mun salkku nousi sen 40%. Riippuu toki hyvin paljon elämäntilanteesta, esim itse alle 30v on aika helppoa todeta, että mukavahan se nyt on ostella "alennusmyynnistä" kun sijoitushorisontti on niin kaukana, eriasia jollain 50v henkilöllä sitten jo selkeästi. Nythän osakesäästötilille alkaa olla hyvää saumaa tankata jotain osinkolappuja, esim eilisellä kurssilla sampon lapulle oisi saanut jo 6,6% osinkotuottoa ja jos vielä mennään alas niin osinkotuotto vaan paranee. Itse en eilen ostanut vielä sampoa, mutta se on vahvasti osto-ohjelmassa nimenomaan osakesäästötilille.
tapuli hustle
Odie - 9:08, 10.3.2020 » Kaikki joilla jää rahaa sijoitettavaksi asti harrastaa polkupyöriä ihan väärin. Lisäksi: rahasta puhuminen on niin vulgaaria, barbaarit.
Fillareiden lisäksihän mulla on tollanen 90-luvun turbonissani ja voin kyllä myöntää, että harrastuksiin voisi dumpata kaiken ylimääräisen rahan jos haluaisi, mutta näen jotenkin järkevämpänä sijoittaa ja säästää ja sekin tuottaa mielihyvää eli kai kyseessä on balanssi omien mielihalujen toteuttamisessa, jota pitää koittaa ylläpitää.

Osinko-osakkeista kun tuli puhe niin ite oon pyöräyttänyt Nordeat pari kertaa ympäri viimeisen 10 kk aikana ja hajauttanut joutavat käteiset mm. Ålandsbankeniin ja Capmaniin. Sammon lasken vähän samaan koriin Nortin kanssa, enkä oo ees jaksanut kattoa minkä verran siitä saa osinkoa ja milloin. Kai ne joskus tilille tipahtaa.

Ai niin ja tietty kun puhuin aiemmin panikoinnista niin olisin voinut puhua myös stop loss -manöövereistä. Mut paniikki sopii omaan suuhun paremmin. :smiley:

+kyllä mäkin aattelin olla hengissä ainakin seuraavat 40 vuotta, ellei esim. keuhkoahtauma vie sitä ennen

Odie - 9:08, 10.3.2020 » Kaikki joilla jää rahaa sijoitettavaksi asti harrastaa polkupyöriä ihan väärin. Lisäksi: rahasta puhuminen on niin vulgaaria, barbaarit.
Kaikki joilla jää rahaa sijoitettvaksi ei ole ottanut synnytystalkoita tosissaan.

kaikki ei ole

Odie - 9:08, 10.3.2020 » Kaikki joilla jää rahaa sijoitettavaksi asti harrastaa polkupyöriä ihan väärin. Lisäksi: rahasta puhuminen on niin vulgaaria, barbaarit.
Jos tulee systeemiromahdus ja raha + muut sukanvarsihyödykkeet lakkaavat olemasta niin voi vaihtaa ylimääräisiä polkupyöriä esim. antibiootteihin, perunoihin tai miksei vaikka puhtaaseen juomaveteen. ;)

kannattaa alottaa maastopyöräily nii jää pörssien stressaaminen pois

bike_futurist - 9:36, 10.3.2020 » kannattaa alottaa maastopyöräily nii jää pörssien stressaaminen pois
No perhana, just kävi DHL:n tyyppi ovella ja toi pitkän, mutta kevyen paketin. Paketin sisältö tulee maasto_pyöräily_käyttöön ja tänään onkin sopivasti iltavuoro niin kerkee vähän asennella huomista varten jolloin vektori saa osoittaa kohti närettä.

Mun mielestä tärkeämpi puheenaihe on se että ostin orthexin 10l sangon, ne on muuttanut sen suunnittelua että se on nykyään semmonen heiveröinen paska joka menee ryttyyn, suunnitteluoppia otettu uusista kierrätyspulloista?

0/5

Ehkä Orthexilla yritetään olla ekologisia ja käytetään tuotteisiin entistä vähemmän muovia.

Kannattaisi laittaa sellaiset jurmut ylä- ja alaosaan kuin on kurkkupurkeissakin. Kurkkupurkit on suunniteltu kestämään tiettyyn rajaan asti pinoamista ja tietyn suuruisen töytäisyn kylkeen. Eräs vanha tuttu on suunitellut ne FEM:llä.

Kylläpä oli dramaattinen ero ajoasennossa kun siirryin takas droppitangolliseen Rolleriin kun olin ensin ajanu viikon jäykällä MTB:llä, jossa oli kaiken kukkuraksi vielä 780mm tanko. Kaiken lisäksi semipainava cx-rengastettu Rolleri tuntui MTB:n jälkeen niin nopealta että lähtee lentoon, vaikka eihän se oikeesti mikään nopee pyörä ole.

Mun mielestä ämpäri on yks sellanen tuote missä muovin määrässä ei välttämättä kannata säästellä, koska peruskäytössä sellanen jämäkkä on käytännössä ikuinen kuitenkin ja kyseessä ei oo kertakäyttötuote.

vaihuhan

josbanse - 8:22, 11.3.2020 » Mun mielestä ämpäri on yks sellanen tuote missä muovin määrässä ei välttämättä kannata säästellä, koska peruskäytössä sellanen jämäkkä on käytännössä ikuinen kuitenkin ja kyseessä ei oo kertakäyttötuote.
Juuri näin. On myös todella hullua, että Lumene lopettaa turpeen käytön kosmetiikassaan. Yksi vaunulstillinen riittää heille ikuisesti ja vastaava lasti humahtaa hetkessä turvevoimalaitoksella.