Fiksipirkka

sappisaippua+sellakka ja lokarinkiinnikkeet

https://s13.postimg.org/pkeebexpj/7_ED07_F18-1797-4895-8_F83-321_A6_A244_E37.jpg

https://s13.postimg.org/fabzc6047/F67_ACDF8-_DC0_A-47_DC-9_E16-_BDA4_E6_E7_B30_C.jpg

Miksi pestoa satulaan? Värjäys vai suojaako sellakkasappi tuota puuvillaa myös?

siis puhdistus ja valkaisu sappisaippualla ja puuvillan kyllästäminen kirvankakalla

saa customoitua aika hyvin satulakitkaa ja väriä kerrosten määrällä

sateenkestävyys ja housujen värjääntyminen testaamatta

Nimim ununu elää kyllä seuraavan tason basketlyfeä, kova meno

No väärä lanka edit

No voi jestas. Luulin että oon outo ku hieron Cambiumiini aina mehiläisvahaa.
Se kyllä hankautuu sateen sattuessa nopeaan housuntakamukseen, mutta niksihengessä ei ainakaan satula ala haisee pershielle.

En muuten tienny et sellakka on kirvaneritettä. Kiitos tästä oppimiskokemuksesta :slight_smile:

Onkos joku kokeillut atf:n ja asetonin sekoitusta jämähtäneiden ruuvien/osien irrotukseen?

Konsta - 15:28, 26.10.2017 » Ei fiksipirkassa kysellä neuvoja vaan jaetaan niitä saatana.

https://www.bike24.com/p2230396.html

Osta tämmönen, raapase tarrat pois, säästöä 20€

rokpete - 12:18, 1.2.2018 » rengas on pyörinyt vanteella (viisaiden mukaan sisuri pyöriin sen päällysrenkaan mukana) - ja venttiilin juureen on tullu repeemä, vaikka olis juurimutteria ja gorillateippiä ja vihkivettä saatana ripoteltu.
Pitäis lukita rengas vanteeseen. Sisurin juurimutteri ei liity asiaan millään tavalla. Paitsi että sen kiristämällä saa rikkoutumisen aikaan nopeammin, kun vena ei pääse kääntymään.
asb - 14:03, 2.2.2018 » Ei sitä venttiiliä oo tarkotettu pitämään pyörivää ulkokumia paikallaan.
Tämä.

Renkaan liimaamiseen vanteelle on omia aineitaan ja semmosia beadlockeja myydään kans moottoroidulla puolella. Ihan pikaliimaakin pariin kohtaan ruuttaamalla saa “tire creepin” lopetettua.

En tiiä onko kuin yleisessä tiedossa, mutta luin Matti Rämön kirjaa ja se käytti solumuovisia peflettejä eristeenä. Sattu oleen sellasia ja tuntus toimivan kun ei munat jäädy enää niin pahasti.

Jotkut jopa nukkuu solumuovin (edit:kuplamuovin hups) päällä / kääriytyneenä siihen :slight_smile:
esim https://ultralightcycling.blogspot.fi/
“My sleeping pad is a bubble-wrap strip, which I also use as wrapping material to make my stuff bag waterproof.” + monta muuta kikkaa

Mr.Auer - 17:34, 6.2.2018 » Jotkut jopa nukkuu solumuovin päällä / kääriytyneenä siihen :) esim https://ultralightcycling.blogspot.fi/ "My sleeping pad is a bubble-wrap strip, which I also use as wrapping material to make my stuff bag waterproof." + monta muuta kikkaa
aah ai helvete kuinka siisti sivu löyty tuolta takaa:

täyttä voittoa

Bubble-wrap on kuplamuovia. Solumuovi on se, mistä ihan tavalliset retkipatjat tehdään.

Molemmilla on kyllä moninaista käyttöä ja toi blogi on tosi jepa.

Cooking. No cooking utensils. I can survive on cold, dry food for a couple of days until I get to the restaurant or some other form of eatery. If the restaurant is expensive, I extend cold food treatment for another couple of days. I can’t emphasize enough the importance of this: there’s no cooker, no mugs, no pots, no plates, no cutlery, no fuel, no fuel container, no cleaning utensils, no bags for storing all this junk, no additional cooking water and no bags of raw, useless food. In addition, you don’t waste your time in cooking, cleaning and searching for fuel and can concentrate on cycling instead. And there’s a thing less to be broken. There are only two things I need from all these: a plastic tea spoon and a plastic toothpick (see the picture) - taken from the meal served on the plane. Both weigh about the resolution of my scale (2 g). I cary both in the back pocket of the cycling jersey - you never know when an opportunity for a good meal will come, so you better be prepared.

aaah täys arvostus.

Tolleen oon tehny kaikki mun pyöräreissut. Vain kävelyreissuilla on ollu kokkauskamat. Edit: paitsi että mulla on metallinen ruokalusikka ja märkääkin ruokaa.

Omat reissut myös samalla tavalla. Viime vuonna oli ensimmäistä kertaa keitin mukana—on se nasta fiilistelyä varten, mutta jos rupeisin painoa karsimaan, niin olisi kyllä ensimmäinen asia, joka lähtisi.

Lusikka kyllä aina mukana. Arjessakin…

Ultralghtcycling on legenda kyl, älytön määrä hyvää pohdintaa eikä yhtään semmosta turn-off-itsensä-liian-vakavasti-ottamista.

Omia suosikkejani: “I do like to shower or wash at the end of the ride, but if there is no such possibility, it’s no disaster: I know the sweat will dry out in an hour, leaving the dry, crisp layer of salt that I lick off and replenish the electrolytes that were lost.”

vanttera - 9:53, 7.2.2018 » Ultralghtcycling on legenda kyl
Lemppareita myös toi oivallus ajaa mukavasti hengittävissä crocseissa, kun sitten on kävelykengät eikä tarvi kantaa toisia. Nerokasta. Eikä puhettakaan että nämä [i]light sport shoes [/i] olisivat mitenkään huonot ajaessa.

Meinasin jo tulla haukkumaan performance pelleilystä mutta pitää vissiin tutustua tarkemmin :smiley: