Brooks-keskustelu

Jos on vaan lokarit pyörässä ja joku päällinen ulkosäilytystä varten, niin ei säästä niin tarvitse huolehtia nahkasatulan kanssa. Paitsi pakkasella perse jäätyy.

manuelkala - 16:35, 20.2.2019 »
tjkoiv - 14:07, 20.2.2019 » Ja onko tuo setbackki pakko olla brooksin kanssa - muutenkin hankalaa löytää 26.4 leveää tolppaa.
[täältä tolppa :)](https://www.styleride.fi/satulatolppa-264350-kiiltava-alumiini-p-1785.html)
Tattista. Tuollapa tuli itse asiassa eilen käytyä ja kyseistä tolppaa ihmeteltyä. Sitäpä vaan siinä mietin, että onko tuo yhteisön näkemyksen mukaan riittävä setbäckki brooksille.

Setbackin tarve riippuu tietenkin rungon geometriasta ja kuskin anatomiasta sekä henkilökohtaisista mieltymyksistä.

manuelkala - 16:35, 20.2.2019 »
tjkoiv - 14:07, 20.2.2019 » Ja onko tuo setbackki pakko olla brooksin kanssa - muutenkin hankalaa löytää 26.4 leveää tolppaa.
[täältä tolppa :)](https://www.styleride.fi/satulatolppa-264350-kiiltava-alumiini-p-1785.html)
[Tuosta 25 mm setback.](https://www.ebay.co.uk/itm/Kalloy-SP248-alloy-silver-400mm-seatpost-25-0mm-to-31-8-in-0-2mm-increments/163348584786?hash=item2608559952:m:mwF3yyRbO73nG9OZ9wbwKlA:rk:3:pf:0)

Velo Orangen Grand Cru tolpassa on 30mm setback ja sehän on tarkotettu nahkapenkeille nimenomaan, nii siitä sit arvuuttelee mikä on sopiva. ite tarkistaisin nykyisen tilanteen laittamalla satulan kiinni ja kattomalla mihin satulan nokka asettuu. jos ei oo tarpeeks keskiön takana, nii ei muutaku viivottimella vaan mittailemaan.

tai niinku nimim. tmar sanoi

tmar - 17:05, 20.2.2019 » Setbackin tarve riippuu tietenkin rungon geometriasta ja kuskin anatomiasta sekä henkilökohtaisista mieltymyksistä.
manuelkala - 18:01, 20.2.2019 » Velo Orangen Grand Cru tolpassa on 30mm setback ja sehän on tarkotettu nahkapenkeille nimenomaan, nii siitä sit arvuuttelee mikä on sopiva. ite tarkistaisin nykyisen tilanteen laittamalla satulan kiinni ja kattomalla mihin satulan nokka asettuu. jos ei oo tarpeeks keskiön takana, nii ei muutaku viivottimella vaan mittailemaan. tai niinku nimim. tmar sanoi
tmar - 17:05, 20.2.2019 » Setbackin tarve riippuu tietenkin rungon geometriasta ja kuskin anatomiasta sekä henkilökohtaisista mieltymyksistä.
Arvostan yhteisön panosta tyhmenpiensä hoitamisessa. Mennään näillä ohjeilla.

En näe juuri hyötyä vertailla brooksin leveyttä tavallisiin satuloihin. Kapea perussatulan tarkoitus osua istuinluille kun brooksi taas muotoutuu käyttäjälle ja hyväilee koko ahteria mukavasti.

tmar - 17:04, 20.2.2019 » Jos on vaan lokarit pyörässä ja joku päällinen ulkosäilytystä varten, niin ei säästä niin tarvitse huolehtia nahkasatulan kanssa. Paitsi pakkasella perse jäätyy.
Tää on ilmeisesti farkut jalassa ajavien ongelma? Ite en oo tuntenu mitään tuolla alapäässä, mutta ajankin lähes aina bibseissä.

Kylmäasia itselläkin läsnä, en aja farkuissa enkä bibseissä. Ohuehko nahka on aika huono eriste, ja vielä rei’itettynä tai aukolla viima puhaltaa suoraan eturauhaseen. Kalsariasioilla olen tätä taklannut ihan kohtuullisesti. Eron tommoseen muovi/carbonrunkoiseen synteettiseen kyl huomaa, itellä verrokkina romin comp gel.

Ole myös kuullut, että va-jai-jai ei tykkää pakkasen ja Brooksin yhdistelmästä, eli tämä ei ole binäärinen rauhasongelma. Riittäskö kun tekis sellasen kangaspussukan satulan päälle, joka estäis ilman vaihtumisen satulan alla vai pitääkö olla neopreeniä?

Leikkelee solumuovista sopivan kokoisen lätkän sinne alapuolelle ja liimaa saniteettisilikonilla ni lähtee repäsemällä vappuna irti

En viiti kertoa miten ite ratkasin asian =D

No ok voin kertoa: ostin semmosen pörrö päällysteisen mummissatulan päällisen biltsusta jota käytän, mikäli en käytä bibsejä.

tmar - 11:58, 21.2.2019 » En viiti kertoa miten ite ratkasin asian =D No ok voin kertoa: ostin semmosen pörrö päällysteisen mummissatulan päällisen biltsusta jota käytän, mikäli en käytä bibsejä.
laita kuva :D

Napsin tossa vanhat niitit irti vanhasta nahkapenkistä ja hain suutarilta pussillisen uusia, mutta mutta. Noi satulan kärjessä olevat reiät on venahtaneet ja halkeilleetkin hiukan. Mitenköhän noita nyt tilkitsisi ettei uudet niitit holahda suoraan läpi tuosta reiästä?

http://kuva.termiitti.com/image/48124.JPG

katoin et nonii joku porannu peukaloonsa

Olin jo ryhtymässä toimiin, kun satulan itse aiheutettu pilaaminen alkoi pelottaa.

Voisitteko siis kertoa toimittaako Brooksien perämerkki satulan muotoa ylläpitävä roolia, vai voinko irroittaa tuon, ja näin nukkua yöni paremmin, pitkäkyntisten viettäessä pimeitä tunteja ulkosalla vähän vähemmän kiusauksia tuottavan penkkini kanssa?

Kiitos.

Ei se mitään virkaa toimita. Mutta ankea muovipussi jonka kahvojen läpi lukko kulkee on myös hyvä mielenrauhan lähde, satulan näkösuoja ja yleinen pyöränrumennin.

Hienoa!

Joo, usein tuleekin peiteltyä tuo muovikassilla, vaikkei olisi sateen uhkaa. Kuten foorumilla on jo kirjoitettu, uskon itsekin rönttäisen pussin auran jossain määrin suojelevan koko kulkinetta kaipaamattomalta huomiolta.

Taidan kuitenkin nyppäistä turhan logon irti, kuten tykkään tekstiilienkin kohdalla tehdä.

Rasvasin Brooksini tänään. Ihan julkeesti keskellä pihaa hieroin rasvaisilla käsillä kiiltävää mustaa nahkaa.

2 Likes

Onko kukaan lähtenyt nahka Brooksiin vaihtamaan itse tension bolttia pidemmäksi? B15S näyttäis olevan kiristelty tappiin asti, jonka vuoksi nose ei saa enää tukea pultilta ja satula taipuu banaaniksi.
Kandeisko tässä lähteä Brooksilta tilaamaan pidempää pulttia vai olisiko jotain järkevää rautakauppa diy meininkiä?