Brooks-keskustelu

(Jatkot Twitteristä)

nysimum - 21:19, 9.1.2015 » GRR! On tää nyt perkele kun ei saa edes Brooksilta itseltään satulaan mätsäävää tankonauhaa >:O
---->
Lumikko - 11:47, 10.1.2015 » Käsitin, että tankonauha oli se liian vaalea osapuoli, ja sitä pitäisi tummentaa.
spacer - 15:45, 10.1.2015 » Noi Brooksin tankonauhat vähän epäilyttää. Ne on arvokkaat, näyttää kuvissa ihan siisteiltä, mut tehäänkö ne nyt kiinassa vai italiassa ja minkä värisiä ne loppupeleissä on. Värillinen nahka kiinnostaa.
Juu siis selvennykseksi, että satula on siis vaaleampi ja sävyltään hyvin punainen ruskea, tankonauha taas on tummempaa ja sävyltään paljon kylmempi.

Paskalla kameralla ja huonolla valaistuksella on ihan mahdotonta vangita eroa kuvamuotoon, mutta tästä saa jotain osviittaa:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/16490226/pyorat/brooks_variero.jpg
Satula on väriltään sellainen kastanjan punaruskea, teippi taas oikein tumman suklaan värinen, vaikka tossa kuvassa näyttääkin punertavalta. Varsinkin erillään (ts. tanko ohjaamon kohdalla ja satula siinä missä nyt on) sävyero on tuskallisen ilmeinen.

Jos tulkitsin oikein Brooksin sivujen kommenteista, niin jossain vaiheessa nauhojen koko tuotanto siirrettiin Kiinaan, ja myöhemmin noiden perusvärien tuotanto siirtyi takaisin Italiaan… Tai jotain.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/33080121/Fotky%20bicykel/Kuva2255.jpg
honey

Liekkö nuo samalla värillä värjätty, mut penkkiin sopiva nahka värjääntyy erilailla kuin tankonauhaan sopiva. Orgaanista materiaalia kun on.

Brooksit on kyllä mukavia jakkaroita, kastumisen takia, ei kovin huolettomia. Juuri tuon takia vaihdoin brooksin nahkasesta pois.

Toi satulan ja nauhan väriero voi olla pienen käytön jälkeen vähemmän häiritsevä. Nahan väri kuitenkin elää melko paljon.

Iikeli - 18:37, 10.1.2015 » Nahan väri kuitenkin elää melko paljon.
Tää. Ajoa vaan.

Tää oli honey-vaihtoehto kun satulaa valkkasin.
http://www.brooksengland.com/images/cache/shop/shop_saddles/classic_saddles___trekking___touring/b17_standard/colors/b17_standard_honey_w800_h600_vamiddle_jc95.jpg

Ja nyt kun asiaa tutkin enemmän, niin Brooksin mukaan sekä tämä, joka vastaa tankonauhan väriä:
http://www.brooksengland.com/images/cache/shop/shop_saddles/touring___trekking/b17_standard/colors/b17_standard-brown_w800_h600_vamiddle_jc95.jpg

että tämä:
http://www.brooksengland.com/images/cache/shop/shop_saddles/touring___trekking/b17_s_standard/colors/b17_s_standard-brown_w800_h600_vamiddle_jc95.jpg

on “brown”.

Mun satula ei siis oikeastaan muistuta kumpaakaan noista, vaikka on ainakin pakkauksen mukaan väriltään brown.

Sen sijaan löytyi “antique brown”, joka eniten vaikuttais vastaavan tota mun satulan väriä:

Mätsää tässä nyt sitten.

Nahka on orgaaninen materiaali jne jne joo, mutta ei noi erot nyt mun mielestä ihan pienen luonnollisen heiton piikkiin mene.

Palauttaisin tankonauhat värivirheeseen vedoten tai hankkiutuisin niistä muuten eroon, sitte vaaleampaa tankonauhaa käyttöön ja tummentamalla sävyjä lähemmäs toisiaan.

Eri värjays erissä tulee monesti värivaihteluita. Tankonauha onneksi tummentuu käytössä yleensä nopeammin kuin satula.

Tästä langasta tykkään, koska fanitan Brooksia kyllä kovasti.

Omassa pyörässä ei oo Brooksia, mutta kihlattuni Prinssiin ostin B17 S:n honeyn värisenä ja Slender -lukkogripit samalla sävynimellä. Oltiin tyytyväisiä värien mätsäämiseen. Oon itekin joskus speksaillu tollasta satula + tankonauhat yhdistelmää ja hieman ollut epäselvyydessä, että miten ne toisiinsa istuu.

Mutta kuten sanottua, niin nahan väri elää. Tummeni tuo satulakin jo pelkästään tolla proofidellä aika paljon. Käytössä tummenee sitten lisää, niin kuin Mannisen kuvassakin näkyy. Varmasti tankonauhatkin tummenee, vaikka niiden rasvauspolitiikasta en kyllä tiedä. Noiden lukkogrippien nahkaa vähän rasvasin ja aika liukkaaks tuli. Ei ehkä ollu mikään paras veto. No, ne on muutenkin aika liukkaat jos vaikka neulottuja sormikkaita käyttää. Paljaalla kädellä ihan jees ja nahkahanskan kanssa super jees.

Nahka tietenkin haperoituu nopeammin jos sitä ei rasvaa, ja sateessa rasva suojaa myös ja säilyy pidempään hyvänä, joten olen itse rasvannut myös tankonauhan, satulalaukut yms. Rasvauksen jälkeen tankonauha on ehkä hieman normaalia liukkaampi, mutta ei kovinkaan kauaa. Nahkahanskojen kanssa liukkautta tuskin huomasi.

Tässä on tankonauha joka mätsää vahatun honey-sävyisen Brooksin kanssa aivan hyvin livenä. Tuli eilen kotiin. Voin käydä ottamassa jotain kuvaa joskus. Saa Wiggleltä, eBaysta, jokapaikasta. Halpaa ja ihan asiallisen oloista.

Asiallinen kysymys: Brooks nyt ihan tuoreuttaan käytössä eikä ole pussia penkin päällä ulkona. Kuinka pahasti se pieni kastuminen nyt sitten turmelee kaiken?

selviät jos et istu siihen märälle penkille

et muistaakseni ollu ihan kevyt keijukainen eli älä istu sen päälle märkänä vaan anna kuivua kunnolla ennen käyttöä.

clasulta sai ainakin kesällä muutamalla eurolla b17:lle sopivan satulansuojan mutta on siinä keltasessa alepan salen kassissakin oma fiiliksensä.

Mulla on Swallow 60-luvulta ja B17 Champion Narrow 50-luvulta, kumpikin hyvässä tikissä. B17 pitäs ehkä vähän kiristää vaan en oo jaksanu tilata sitä avainta. Pitäis varmaan.

Kastuminen siis aiheuttaa tuon nahan pehmenemistä ja sitten kun siihen märkänä laittaa hanurin, niin venyy aika tehokkaasti. Nopea tapa saada brooks näyttämään riippumatolta.

Kastuessaan lähtee myös nahan pinta(jos siis pyöräilee), joka hioo housuista kankaat vauhdilla.

Brooksin oma satulasuoja, joka luultavasti oikeastikin saattaa pitää vettä, maksais BC:llä 4,95€ + postit. Suunnilleen samanhintainen oli toi Clasun suoja, jollanen meiltäkin kotoa löytyy. En oo tosin koskaan testannu että pitääkö se vettä.

mikkes - 13:12, 16.1.2015 » Brooksin oma satulasuoja, joka luultavasti oikeastikin saattaa pitää vettä
... maksaa muistaakseni 8 rahaa Pelagosta, niitä on siinä tiskillä heti. Ja pitää todellakin myös vettä.

Hyvä! Asun ite Turussa niin en oo kartalla Pelagon valikoimasta.