Brooks-keskustelu

ununu - 14:00, 16.1.2015 » pelkkä logo on syy olla ostamatta käyttöpyörään itselläni.
Kyseisessä uudemmassa(?) mallissa ei ole Brooksin logoa.
Lumikko - 14:07, 16.1.2015 » Tätä joskus tieteellisesti tutkittiin ja voi sulaa huomattavasti alemmassa lämpötilassa, kuin missä nahka palaa.
Varmasti näin. Voihan sulaa lähes huoneenlämmössä. Wanha kansa oli diippiä, sitä ei pidä tulkita kirjaimellisesti vaan ymmärtää.

Mulla on satulansuojuksena tällanen Vauden pussukka, on pitänyt hyvin vettä, ja toi on sen verran iso ettei mitkään saumat ees koske satulaan vaikka vuotaisivatkin (mitä en siis oo huomannut tapahtuvan).

https://media1.globetrotter.de/products/i149303.jpg

Kysäisin muuten Pelagolla käydessäni tosta alkup. tankonauha-asiasta, ja heilläkin on ruskeana tankonauhana samaa sävyä kuin mitä mulle päätyi - myyjäkin ihmetteli sävyeroa. Sen sijaan gripit näytti olevan aika lähellä satulan sävyä, vaikea sanoa varmaksi ilman vertailukohtaa (ts. satulaa). Eli en nyt sit vaan taida saada mätsäävää tankonauhaa :cry:

kaikki brooksin mätsäävät nauhat ovat täysin erivärisiä suhteessa satuloihin.

itellä hunaja tuli lähes identtiseks kun rasvas nauhat kunnolla (käytin proofidee mut tuskin merkitystä)

kyllähän näissä(kin) asioissa kantsii yleensä asettaa ne pettymykset korkeelle ni ei tuu sit yllätyksenä se paha mieli

B17 S Honey ja Slender grips Honey on ainakin aika samat.

Mun B17 Imperialin kiskot näyttää vääntyneen huomattavasti vasemmalle. Onko muille käynyt vastaavaa? Ei tuo mitään osumia ole saanut. Takuu ei ole enää voimassa. Uusien kiskojen vaihto ei kauheasti maksaisi, mutta en jaksaisi nähdä vaivaa, jos satula on taas parin vuoden päästä yhtä kallellaan. Vai olenko vaan oikeasti noin epäsymmetrinen ihminen, pyöräretkeilyn Harri Kirvesniemi? Ehkä tää olis sopinut myös tonne dear eki -osioon myös, mutt pistin ny kuitenkin tänne.

Jossain ne on vaan vinoutunu, väliäkö tuolla. Väännä takas suoraks, terästähän se vaan on.

Kiitos vinkistä! Pitää kokeilla vääntämistä. Kyllä tuon saa varmaan työpöytään ruuvipuristimilla niin kiinni, ettei nahkaan tule jälkiä operaatiosta.

Terve!

Olis kysyttävää brooksin kiristyspulteista. Mulla on nyt kaksi b17 -satulaa, joista toinen suht uudehko ja toinen n. 5 vuotta vanha ja muistuttaa lähinnä jotain riippumattoa.

Tuossa kun koitin molempia hieman kiristellä, niin tuo pultti pyörii kokonaisuudessaan, eli ei kiristy nahka ei. Swiftissä kiristyy nätisti eikä ole vastaavaa ongelmaa. Siispä kysymys ovatko noi nyt jotenkin paskana vai onko tilanne vielä korjattavissa?

Onkse ruostunu kiinni? Pidä vaikka pihdeillä kiinni pultin päästä ja käännä mutteria.

Joo tuota koitin, mutta hintsusti tilaa kiskojen välissä, että sais kunnon otteen

Joo, sit ei voi mitää. Sorry. Annat mulle ne ja ostat uudet.

Voit koittaa lisätä kitkaa pitämällä hieman painoa satulan päällä.

Kiersin nyloc -mutterin kiristyspultin päähän. Siitä sai pidettyä lenkkiavaimella vastaan niin, että lähti jumiutunut säätömutteri pyörimään.

ihan ekana aina esimerkiksi crc:tä, ompelukoneöljyä tjsp kierteisiin jos on jumahtanut. pikku juttu joka mahdollisesti helpottaa elämää huomattavasti.

b-veli, olet todellakin veli! Nyt molemmat skulaa, kiitos neuvosta! Olin heittämässä toista jo pois :slight_smile:

yliarvostettua paskaa paitsi cambium.

Brooks on helvetin mukava satula, joka ei sovi ulkonäkönsä puolesta juuri mihinkään (uudempaan) pyörään. Sen takia sen käyttäminen kielii uskomattomasta itsevarmuudesta ja oman hanurin kunnioituksesta.

Eipä mullakaan muuta biiffiä ole kuin materiaali sateisessa suomessa… tekis mieli pitkästä aikaa kokeilla swiftiä kun tuli siivotessa vastaan.

Onko kukaan koittanut kyllästää noita Cambiumeja? Varmaan uutena ollut joku hylkivä pinta mutta eipä ole enää… Meinasin että suihkisin tuohon ihan kenkiin tarkoitettua kyllästeainetta, onko tässä jotain mitä en ole miettinyt loppuun asti?