Yleinen DIY kuituprojektitopsu

^no hei. Koetan saada tän kestämään kun ei ole edes oma. Eikä siinä ole kuin kolme kerrosta 90 g/m2 kangasta, eli painoa ei paljoakaan pitäisi tulla. Tosin vaikuttaa siltä että vähempikin epoksi olisi riittänyt.

juu hyvin menee
ei mulla oo kompetenssia oikeasti arvostella, fiilistelen vaa ku jollai on kamat ja paikat ja mahikset
oon tämmöne internetlaminaattori

Jos muuten jollakin on aikomus alipainehommia kokeilla ja käytössä on paineilmaa, niin Scemosystemsiltä saa käytettyjä ejektoreita, venttileitä, liittimiä sun muuta paineilma/alipainehilpettä sopuhintaan.

Hyvin mielenkiintoista, laminointia on kohta itelläkin edessä vaikka muille jakaa.

Mites etukuitukiekkosen vennttilin reiän kohalla ku pieni skrätsi, tulee varmaan hyvä pelkällä epoksilla hmmm

e.ai saagel noi säg hommat ois voittoa ja helpottais.

pöhh tuo mikään overkill paikka oo, näyttäis olevan asian osaava tekijä, tulee parempi ku uus :wink:

paljos muuten tarvitaan alipainetta about jos tahtoo saada kunnon jälkeä?

Hehheh negatiivista painetta kannattaa lähestyä vallitsevan paineen kautta.

^^^ Paha sanoo näkemättä. Jos tosiaan pieni niin epoksia vaan. Jos ei kestä niin sitten kuitua.

^^ Riippuu. Märkälaiminoinnissa tasaisehkot kappaleet ja kuperat pinnat ei paljoa tartte, kunhan kuidut painuu kiinni. Joku -0,5 Bar riittää varmaan aika pitkälle jo. Toisaalta esmes tämän kehän rengasura vaati kyllä kaiken mitä irtoaa. Tuolla ejektorilla pitäisi speksin mukaan saada joku -0,93Bar. Tiiä sitten kun ei ole mittaria. Jos infuusiota meinaa tehdä niin hartsin imeminen vaatii kyllä tuota luokkaa olevia paineita helpostikin.

FixiVihaaja - 22:36, 17.1.2015 » Hehheh negatiivista painetta kannattaa lähestyä vallitsevan paineen kautta.
No voi vitt*. Paljonko on negatiivinen paine, kun se on vaikka miljoonasosa vallitsevasta paineesta. Hyvää projektia.
FixiVihaaja - 22:36, 17.1.2015 » Hehheh negatiivista painetta kannattaa lähestyä vallitsevan paineen kautta.
No voi vitt*. Paljonko on negatiivinen paine, kun se on vaikka miljoonasosa vallitsevasta paineesta. Hyvää projektia.

Tommone, eiköhässe epoxilla.

^Mä laittaisin Aralditea. YMMV.

Juu.

Tuommoiselta tuo nyt sitten näytti suoraan alipainesäkin irroituksen jälkeen.

Rengasura on laminoitunut ihan hyvin, eli tällä tuo kestää jos ylipäätään kestää. Koska alipainetta piti antaa aika reilusti jotta sain kuidun tapumaan kehän reunan yli, on tasaisissa pinnoissa nyt sitten jonkin verran aaltokuviota. Lisäksi kuidut menee vähän rumasti kehän reunalla, joten voisi tosiaan laittaa tuohon vielä kerroksen kosmeettista kuitua hyvin pienellä puristuksella silleen että kuitua vasten tulee ihan sileä kalvo.

Testasin tasapainotustakin ja tällä hetkellä painopiste on noin 2/3 venttilinreiästä korjaukseen päin.

Hyvännäköst, sulla vissiin käytössä ihan alipainekompura? Itellä olis tarvetta kyseiselle laitteelle mutta ovat melkoisen arvokkaita, kustannustehokasta ratkaisua hakusessa.Jääkaapin kompurasta sais mutta mieluiten käyttäisin jotain lähes bolt on tuotetta.Infuusiolla siis tarkotus imeä hartsit paikoilleen.

^ Minä ymmärsin että olis ihan normi kompura ja ohivirtauksella luotu alipaine, samalla idealla kuin alasäiliö maaliruisku toimii, sillä saa pysymään ainakin säiliössä öljyt kun vaihdettiin pohjatulppa.

Kyllä joo. Kyseessä on siis ejektori. Taitaa olla juurikintuollainen. Varsin kätevä peli jos käytössä on ennestään paineilmaa. Ja ennen kaikkea tämä systeemi venttiileineen kämmenelle mahtuvana on pieni, eli helppo sijoittaa ja säilyttää. Tuon lisäksi ei märkälaminoinnissa välttämättä tarvita muuta kuin alipainepuolelle T-haara ja siihen lyhyt pätkä tulpattua letkua johon mahdollinen letkuun päätyvä epoksi valuu. Mittari ja jonkinmoinen hienojakoisempi suodatin on tietty plussaa. Infuusiohommissa kannattaa kyllä sitten laittaa ihan kunnon kokoinen pönttö epoksiansaksi alipaineletkuun.

Valmiista ejektorisysteemeistä ei tule mieleen muuta kuin West Systemsin vacuum bagging kit, mutta tuolla on sitten hintaa jo reilu 200 imperiumin puntaa jolla vissiin saa jo pumpunkin. Tosin Westin kitissä taitaa tulla mukana kankaita, teippejä sun muuta.

Hienoa jälkeä.

Tuo ejektori onkin aika näppärä, toimiiko se myös alipaineinjektoinnissa?

^Ihan samalla lailla kuin pumppukin.

^ hyvä, kiitos tiedosta

No niin, tämä alkaa olla valmis. Näyttää tonnisella paperilla muun kehän kanssa mätsäävän mataksi hiottuna suunnilleen tuommoiselta.

Tuossa viimeisessä pintakankaassa tuli pihisteltyä vähän turhaankin hartsissa ja kuitunippujen väliin jäi pieniä koloja jotka kuitenkin ovat lähinnä esteettisiä ja menevät lakalla peittoon jos niin haluaa. Rakenteelliseti tuosta tuli aika hyvän näköinen.

Jos joskus teen toisen vastaavan, jätän suosiolla yrittämättä pintalaminaattia samalla laminoinnilla jolla kankaita pitää taivuttaa kehän reunan yli. Olisi se hyvällä tuurilla voinut noinkin mennä mutta tällaisenaan tähän tuli nyt esteettisistä syistä sitten yksi turha kangaskerros. Mutta edelleenkään kehän tasapaino ei ole ihan paikan kohdalla vaan hieman siitä venttiiliin päin.

Ensi kesänä sitten nähtänee kestääkö. Veikkaan että kestää.