Päihetiden käyttämättömyys kiinnostam -Eli: Päihteiden käyttämättömyys -topique

kohtuukäyttöä itellä, jää reilusti alle kulutuskeskiarvojen omat litkimiset. tupakan kanssa totesin että se on joko on tai off, satunnaiskäyttö muuttuu aina pikkuhiljaa vakituiseksi.

kotona on yksi absolutisti, kunnioitan päätöstä ja onhan se itelle helppoa plus yhteisillä reissuilla ei tartte tapella siitä että voiko juoda esim ruoan kanssa pari olutta.

“Lonkeroo, börstaa, vinettoo ja päälle väkevii, ihan sama kuhan pelin nimi on järki näkemiin.”

No ei. Tykkään vehnäoluesta, ja juon niitä aina joskus. Ehkä muutaman kerran vuodessa humala. Rööki jäi viis tai kuus vuotta sitten, 10 vuotta poltin. En käytä mitään huumeita, joskus nuorempana pajakin satunnaisesti maistui. Moni kaveri polttelee, en tuomitse.

aijai tumma makea vehnäolut, masentaa kun mission impossible löytää vastaavaa koska panija karl marx stadissa eikä valmista olutta muualle kuin omaan kapakkaansa ja myy tynnyreissä yksityishenkilöille.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/1475954/nettikuvat/hintti.jpg

Savukkeista pitäisi luopua, varsinkin kun kahden vuoden päästä olen polttanut puoli elämääni. Ei asia mistä olen millään tapaa ylpeä mutta tavoista on vaikea päästä eroon. Hyvä ettei mene kuin 1-5 tupakkaa per päivä (eikä monina vapaapäivinä yhtäkään) eli en ehkä ihan pahimmasta päästä ole tuon suhteen.

Nuuskaa meni jo heti ylä-asteelta lähtien mutta se säätämisen määrä tarkottaa että en ole yli kymmeneen vuoteen aktiivisesti harrastanut. Välillä tulee hankittua yksittäisiä kiekkoja tai isompikin satsi jota kautta yrittää tuota tupakointia pitää hetkellisesti hieman tsekissä.

Kaffea menee mutta sen verran kohtuullisesti että jo yksi kuppi vaikuttaa selvästi eikä toleranssia ole päässyt kertymään.

Alkoholia tuli juotua enemmän ne vuodet ennen kuin läksi inttiin parikymppisenä. Viimeinen viikonloppu siviilissä ennen palvelukseen astumista oli villi ja kostea. Päätäni avasin myös “lomapäivien poisjuomisen typeryydestä” ja tästä tuli sitten 10 euron symbolinen veto kun kaveri tarttu suolapurkkiin.

Tienasin sen helvetin 10 euroa periaatteesta olla sanani mittainen mies. Tarkemmin katsottuna juopumiskulttuurinikin muuttui ja nyt lootakii ehkä sen ~5krt vuoden aikana. Varmasti voisin olla täysin juomattakin jos sen pienen kokisi ongelmaksi.

Kaikenlainen raittius on mielestäni ihailtava asia ja olenkin erittäin iloinen esimerkiksi siitä ettei kolme minua nuorempaa sisarusta ole ottaneet minusta mallia ja aloittaneet vaikkapa tupakointia (ovat jo siis kaikki yli parikymppisiä). Mutta samalla on pakko myös sanoa että jokanen voi valikoida ihan itse piikittääkö kolme kannabista päivässä, imeekö itseensä kossupullon pari kertaa viikossa, ottaako buranan aina kun vähän kolottaa vai jättääkö kaikki päihteet käyttämättä.

Sama se mitä ja kuinka paljon kukin käyttää kunhan ei koe olevansa pyhempi kuin joku muu joka on tehnyt eri valinnat.

No nyt on asiallinen topsu!

Joskus nuorempana aattelin et tissuttelut ja saunakaljat on kovia juttuja. Mut viime vuosina noi on jääny kokonaan pois. Ite en näe siinä mitään järkeä kun lopputuloksena on hirveä pöhötys ja turvotus. Enkä oo niitä ihmisiä jotka osais tehdä esim taidetta rennosti pikku humalassa, sillä oma käsillä tekeminen vaan on aika usein niin pikkutarkkaa kontrolloitua ettei siitä tulis kännissä mitään. Oon vähän kontrollifriikki.

Myös mun super-nopea aineenvaihdunta vaikuttaa siten, et pitää muistaa juoda nestettä, et korkea hemoglobiini pysyy sopivissa lukemissa eikä mee kiisseliksi. Kaljan tai jonku kuivattavan ns. diureetin juomisessa hikoillessa, saunassa tai skeitatessa, ei oikein oo järkeä, tai ainakaan mulla ei tuu siitä hyvä olo.

2014 vuoden humalat pystyy laskemaan yhden käden sormilla. Qstockissa ja tapsantansseissa nyt olin kunnolla jiirissä, mut semmonen humalanhakuinen juominen vaatii tietyn moodin jota harvoin saan päälle. Mieluummin sitä on skarppina. Mut saa ja pitää sitä joskus juhliakki jos mieli tekee. Mut juhlia voi selvinpäinki.

Esimerkiksi #piccujouluissa kuumotti nii saatanasti ku kaikki joi saunassa kaljaa ja ite vedin jaffaa. Saunan jälkeen join kyllä pari bisseä.

Sikareita voi fiilistellä joskus muutaman kerran kesässä, mut keuhkoihin asti en halua vetää mitään savuja. Mulle se on puistattava ajatus et keuhkot ois täynnä jotain skeidaa, oli kyse sitte savi/metalli/kivipölystä, spraymaalista, valokuvakemiahöyryistä tai sakeasta savusta.

Ainiin, vielä kahvi. Siitä mulla on periaate, et pyrin juomaan kahvia ainoastaan musta puku päällä, kakun kera. Kyse ei ole niinkään kahvin mausta, vaan fiiliksestä. Spessummat kahvit on kuitenki alkanu vähän kiinnostaan ja tee on hyvää. Mut kahvin juominen aamulla tyhjään mahaan = hell no.

Jokanen käyttäköön päihteitä kuten haluaa, kunhan siitä ei aiheudu häiriötä muille.

Sinkkuvuosina ja opiskellessa löyty kummasti aikaa ja rahaakin dokailuun. Röökiä meni ikävuosina 18-27, nykyään käytännössä savuton. Mutta tupakkamies on aina tupakkamies, siispä joskus pienessä sievässä maistuu sikari.

Reippaampi kännäily, tms poikaporukassa meno vaatis nykyään niin paljon järjestelyä etten vaan jaksa (melkeen kaikilla lapsia). Nahkavekkarit herättää joka aamu kuus reikä reikä, myös viikonloppuisin. Ruokajuomaa enempi ottaminen tehdään muissa maisemissa kuin kotona. Jos on näköpiirissä ihan oikea kankkunen niin pyrin kärsimään sen jossain jemmassa. Käytännössä tätä tapahtuu ehkä kerran, kaks per vuosi.

Hyvä safka ja punkku on jess, mut vaimon kanssa tulee ostettuu yksinomaan pikkupulloja. Ei kaipaa lasillista enempää, kaikki 0,75l putelit on tullu lahjoina, tms. Pieni viskinaukku sillon tällön.

Siinäpä sitä, kukin tyylillään. Välillä tietysti pistää mietityttämään yhdistelmä lapset + alkoholi… tiedän että joillakin on esim 0-toleranssi, eli kun on lapset niin ei oteta koskaan ikinä mitään…

  1. vuosi lähtee päihteettömänä. eipä sitä juurikaan enää ajattele sen kummemmin eikä sitä silloinkaan tarvinnut ajatella. tuntunut aina siltä, että tää ei oo edes mikään valinta. näin sen vaan pitää mennä.

+1

eipä juuri annettavaa tälle topikille

Kaveri meinas lopetella energiajuomat ensi vuodelle, mietin itse samaa ja sehän melkein meinais että työtki kannattais lopettaa samalla, hyvän flyn saa kyl työpäivän ajaksi, oon vähäsen koukussa siihen.

Viinaksia ei tule tänään otettua

tewms - 20:09, 30.12.2014 » Mutta samalla on pakko myös sanoa että jokanen voi valikoida ihan itse piikittääkö kolme kannabista päivässä, imeekö itseensä kossupullon pari kertaa viikossa, ottaako buranan aina kun vähän kolottaa vai jättääkö kaikki päihteet käyttämättä. Sama se mitä ja kuinka paljon kukin käyttää kunhan ei koe olevansa pyhempi kuin joku muu joka on tehnyt eri valinnat.
samaa mieltä, sivistyneesti sillon tällön -jengi on raskaampaa porukkaa jopa ku streittarit. ittellä menee päivää kohti kolmea erilaista mielialalääkettä, päivästä riippuen 4,5-6,5 pilleriä, tavoitteena päihteettömyys, mutta en ymmärrä mitä eroa on olla lääkepöllyssä "selvinpäin" tai sitten piikittää kannabista tarpeeseen, yhteiskunnan kannalta näin kuitenkin on hyväksyttävämpää ja 'hullu' -kortilla on helpompi selvitä esim. rikoksista, kuin narkkarin -leimalla.

Itte meinasin kokeilla tipatonta tammikuuta ja vielä tuntuu yllättävän helpolta. Tipaton olisi ensimmäinen täysi-ikäisiyyteni aikana. Motivaatiota tähän on tullu tuolta saliharrastuksen kautta, sillä krapulapäivä kerran kaks viikossa sekottaa treeniä ja vaikuttaa negatiivisesti massan saantiin.

höpsis pöpsis. keppanalla saat massaa enemmän ja nopeammin kuin millään puntilla ikinä.

Mullakin alkanu tuo alkomahooli maistumaan paljon vähemmän. Varsinkin “muistimenee kännejä” ei oo tullu otettua aikoihin. Sen sijaan kaikki sauna ja muut fiilistelykaljat on ruvennut maistumaan paremmilta. Tähän tietysti syynä ikääntymisen tuoma mukavuuden halu kun ei jaksa darroja ja se tosiseikka että skarppina on oikeesti aika mukavaa. Tulee ajeltua pyörällä la aamuisin eikä nukuttua korhosia pois jne.

Ensimmäisen tipattoman ajattelin pitää kanssa vaikka koko konsepti vähän höhlä onkin. Mutta just nyt varsin hyvä hetki olla lipittelemättä viinasta ja siitä saa pätevän syyn ihmisille jotka ihmettelee kun juonkin jotain muuta kun alkoholia. Koska täällä suomessa meidän täytyy selitellä kaikille että mikisi ei juo viinaa.

Ruokajuoma varsinkin ravintolassa aiheuttaa vähän harmaita hiuksia kun se on mulla joko kalja tai punaviini riippuen ruuasta. Vettä ja bifarii. Ei.

^^
Tissuttelemalla varmaan kyllä, mutta reippaammalla kädellä vetäessä seuraavan päivän vaikutus on päinvastainen.

hankala nähä mihin viittaat noilla hatuilla mutta kun massajutuista kerran puhuit ni vedä vaan sillä vässykämmällä kädellä, tulee parempi balanssi. et kuitenkaan oo keihäänheittäjä rätyn sepi

Pääteiden käyttämättömyys johtaa 29er hommiin

^^
Aikaisemmat hatut oli viittaus edellisellä sivulla olevaan ununun kommenttiin.

Jos sitä kuukauden päivät nyt ois kuivilla. Mutta kyllä se yökerhoissa töhöily on niin iso osa omaa identiteettiä , että vaikee kuvitella täysin päihteetön elämä.