Keskiö, kammet ja ketjulinja

Kiitos. Pitää yrittää avata tuo napa. Mä tosin oon näitten kanssa ihan käsi, joten voip mennä huoltoliike hommiksi. Levyjarrujen kanssakin menee vaan hermot.

Hopen Pro II -napojen purku ja kokoaminen pätee vahvan luulotietoni mukaan myös Trials-versioon. Operaatio on aika yksinkertainen, mutta tiivisteen naksauttaminen takaisin paikalleen kokoamisvaiheessa vaatii erikoistyökalun tai -taitoja. Porukka käyttää tähän myös luovia ratkaisuja. Mitään levyjarrujen troubleshootin kaltaista noitumista ja arcane-magiaa Hopet eivät vaadi.

Ajaisin kyllä ite vaan ton navan sisään, jos keskiö toimii herkästi. (Mitä herkemmin keskiö pyörii, sen herkemmin se lähtee tehdasuuden navan mukana pyörimään. Ja tämähän aiheuttaa vastusta vain coastaillessa, eli ei syö kallisarvoista energiaasi silloin kun poljet.) Jotkut vapaarattaat ovat kovin herkkiä ja hiljaisia, Hopesta sellaista tuskin saa millään öljyllä.

Joo itsekin ryhtyisin availuun vasta tonnin jälkeen ja lämpimässä säässä (kun vapaarattaan etelämaalaiset öljyt notkeina).

Mulla on aina ollut niin jähmeitä maastokeskiöitä, ettei pääse tuollaisia ongelmia syntymään.

dpstyles - 21:51, 16.10.2013 » En jaksanut viitsinyt uutta lankaa tehdä, joten mennään tällä....hiukan ohi ja ympäri. Maasturini, sinkulan kammet pyörivät taluttaessa eteenpäin. Onko ongelma keskiössä vai vapaarattaassa. Keskiö uusi, napa max huntin ajettu Hope evo 2 trials.
Täälläkin täysin sama ilmiö samalla navalla. Ajoa takana ehkä kolmisen sataa. En oo pitkään aikaan irroittanut takakiekkoa ja tunnustellut tilannetta mutta kyllä ne kammet vielä taluttaessa pyröii. Itsekin luin jostain että kyseinen napa saattaa alussa olla vähemmän smuutti joten elän siinä uskossa että se siitä notkenee. Jos ei, vien Shock Therapyyn.

Kiitoksia kaikille vastauksista. Unohdan tuon nyt ja ajelen sisään, jos ei parane ajan kanssa niin availlaan sitten.

Hopen alkuperäiset rasvat on melko tiukat näihin lämpötiloihin. Monet laittaa paksua ketjuöljyä tilalle, ei jäädy pakkasilla ja vapaaratas notkistuu. Öljy myös hiljentää napaa vähäsen.

accro - 23:34, 16.10.2013 » Hopen alkuperäiset rasvat on melko tiukat näihin lämpötiloihin. Monet laittaa paksua ketjuöljyä tilalle, ei jäädy pakkasilla ja vapaaratas notkistuu. Öljy myös hiljentää napaa vähäsen.
Hei, se äänihän siinä on parasta! Tajuaa hitaammat siirtyä edestä ajoissa;)

miks mun c-record pistat antaa 110mm UN72:lla (oikeasti 111mm) ketjulinjaks… 42mm?

http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20130322173554/drzhark/images/c/c6/What_am_i_reading.jpg

koska pre-94? … vittu mä ostan ihan kohta kävelysauvat

asb » nelimänttikeskiö.

Koska Peacemaker ja 135 mm perä:

JIS 107 mm + (ISO) Campagnolo Chorus + ratas ulommalla paikalla = 50,5 mm.

Joo eli kuinka vaarallista on kun rattaanpultit osuu vähän runkoon putkelta polkiessa?

Keskiön vaihdon jälkeen ihmettelin kun jostain kuuluu kovempaa polkiessa narsk. Luulin että se on lokari mut eipä ollu, rattaanpultit syöneet näköjään pienen kolon chainstayhin. Watteja en ole huomannut häviävän polkiessa myöskään ehkä eikä pedaalit ole antaneet palautetta jaloille muutenkaan osumasta.

tmar - 16:30, 18.11.2013 » Joo eli kuinka vaarallista on kun rattaanpultit osuu vähän runkoon putkelta polkiessa? Keskiön vaihdon jälkeen ihmettelin kun jostain kuuluu kovempaa polkiessa narsk. Luulin että se on lokari mut eipä ollu, rattaanpultit syöneet näköjään pienen kolon chainstayhin. Watteja en ole huomannut häviävän polkiessa myöskään ehkä eikä pedaalit ole antaneet palautetta jaloille muutenkaan osumasta.
On se minusta kuumottavaa jos on syönyt jo terästä. Ei kai se määräänsä enempää sitä syö, mutta kyllä se minusta on FAIL-point.

Viila käteen mikäli on mahdollista pulttia viilata ja se on ratkaisu, muuten on pitempi keskiöakseli seuraava.

Kiitos, vaihdan vastakappaleet alumiinisiin ja pistän taas viilaten näin ensiavuksi.

Jos ei auta niin crimppaan.

Ofmegan keskiöt, ISO vai JIS vai onko asia lähellekään näin yksinkertainen? Millaset kammet noihin nyt käy. En ymmärrä enää mitään.

ketjulinjasta sanovat 49.5mm. osaako joku kertoa, saako säädettyä 135mm levarifiksilinjaan 56mm? kiitos http://www.chainreactioncycles.com/fi/en/e-thirteen-xc-single-cranks/rp-prod59018

aika saletti sisälinja 49.5 ja ulos sitte enemmän

mikkes - 21:35, 19.11.2013 » Ofmegan keskiöt, ISO vai JIS vai onko asia lähellekään näin yksinkertainen? Millaset kammet noihin nyt käy. En ymmärrä enää mitään.
Joskus tutkin aihetta. Muistaakseni jossain ulkomaan foorumilla kerrottiin, että Ofmegan kampiin käy parhaiten Ofmegan keskiöt ja JIS.

Helsingissä edullisin keskiön feissaus? hi5bikes tarjoais 60e:llä, vähän kallis IMO.

Velobiassa näyttäisi olevan halpaa:
Keskiömuhvin feissaus: 30€
Keskiön rotsaus: 30€
Emäputken feissaus: 30€

Toikka?

Juma mitä hintoja!!! Viimeksi asennutin täällä Raumalla paikallisessa keskiön ja ohjainlaakerin hintaan 20 € ja työ sisälsi rungon valmistelut (keskiön feissaus ja rotsaus sekä emäputken feissaus).

E: Niin ja kierteellisen haarukan asennuksenkin vielä!