HEL CX 2014/15

Mä ajattelin reenaamisen sijaan sisäistää krossin salat näiden avulla:

voisin tulla reenaa noit esteitä. Kai se et mihin santtu jaksaa ne raahata.

Menen treenaamaan esteitä Haagan puistoon puoli kuuden pintaan. Seiskan aikaan täytyy lähteä kotiin, mutta ehtiihän tuossa tunnin tehokkaan hyppy/jalkautumistreenin tehdä.

Kartta

Estetreenaus kuulostaa hyvältä :slight_smile: Jää valitettavasti tältä päivältä väliin omalta osaltani…

Kausi jatkuu Paloheinän kumpuilevassa maastossa!

Krossia, oikeesti. Vähän leikkimielellä mutta tosissaankin saa ajaa. Tää on kuitenkin vain yhteislenkki jolla laitetaan numerot ja otetaan aikaa, vastuu oma.

Aika: Sunnuntai 5.10.2014, klo 14–15 (noin)

Paikka: Paloheinä: Google Maps. Reittikarttaa myöhemmin.

Rata: Lähes koko rata on niittymaata. Mukaan mahtuu tasaisemmaksi poljettua polkua sekä korkeampaa ruohikkoa, mäkeä ylös ja alas ja pieniä metsäkoukeroitakin. Reitti on lähes koko matkalta johonkin suuntaan kaltevaa, mutta ei sisällä mitään älyttömiä nousuja. Mutaakin saatetaan pariin paikkaan saada.

Säävaraus: alle -10°C voidaan harkita uudelleen. Sade lämmittää.

Ennen: Rata on merkattu 13:00.

‘Kisa’: Ajetaan n. 50 minuuttia. Kierrosmäärä riippuu kärjen vauhdista. Ajanotto ja numerolaput.

Jälkeen: Ei ennakkoon suunniteltuja jälkimenoja.

Luokat: M/N CX (<=35 mm renkulat OK), sekä avoin johon voi osallistua millä tahansa polkuvoimalla liikkuvalla.

Palkinnot: CX-sarjoissa cup-pisteitä, avoimessa hyvä/paha mieli oman valinnan mukaan.

Osallistumismaksu: Ei tälläkään kertaa, mutta kolehtina voi jättää euron–pari merkkausvälineiden jne. kustannuksiin.

Pro-tipsit: Lämmittele ainakin 20 minsaa. Tutustu rataan. Siis oikeasti, se on hyvä juttu. Pukeudu niin että voit ajaa kisan vähemmillä vaatteilla ja heittää takin/tms. päälle sen jälkeen, lämmittelyn ajaksi jne. Reppu jossa muovipussin sisällä takki/irtolahkeet/vaihtokengät/sukat tmv.

Yhteys: mielellään täällä tai foorumeilla.

Olipa hyvät treenit! Onnistuin monta kertaa hyppäämään 20-25 cm korkean puomin yli. Lisäksi treenasin 45 cm korkean esteen ylittämistä jalkautuen. Koen saavutteneeni etulyöntiaseman sunnuntain kisoihin.

Ai niin, onko esteille käyttöä Paloheinässä?

huippu video, miks negiksen pomppua ei leikattu mukaan?

kaaduin kuvan ulkopuolella vauhdinotossa

SanttuT - 22:35, 1.10.2014 » Olipa hyvät treenit! Onnistuin monta kertaa hyppäämään 20-25 cm korkean puomin yli. Lisäksi treenasin 45 cm korkean esteen ylittämistä jalkautuen. Koen saavutteneeni etulyöntiaseman sunnuntain kisoihin. Ai niin, onko esteille käyttöä Paloheinässä?
Jos saat ne kohtuuvaivalla roudattua niin kyllä niille sijoituspaikka löytyy.

Otan esteet mukaan. Nyt vaan kävi niin, että estelaudasta tuli kiinteä. En ehtinyt miettiä riittävän tukevaa, mutta kuitenkin helposti laukeavaa kiinnitystä. Muokkasin kuitenkin toisen esteen jalat yksipuoliseksi, törmäyksessä este kaatuu, mutta pyöräilijä toivottavasti ei.

Eiköhän tuo toimi :slight_smile:

Huomenna siis mennään taas! Klo 14 Paloheinässä, detskut ylempänä. Tervetuloa ajamaan tai katsomaan!

Ups. Kellariin taistelemaan nappulakumeja pompetamiiniin →

Olipas hienon näköistä menoa tänään, toimitsijakorokkeeltakin pääsi nautiskelemaan muiden kärsimyksestä. Viivalla tänään 48 numeroitua henkeä ja muutama siihen päälle ilman lappua—tätä lisää! Odiekin ehti ajamaan.

Tänään voittoon miesten puolella vakuuttavalla ajolla Anders Blomster, ja naisissa Hanna Humaljoki! Kaikki tulokset: HEL CX Paloheinä | Race results | Webscorer

Erityiskiitos ja -maininta: Tuomas, joka hoiti uudet upeat numerolapuskat ja merkitsi radan!

Sarjajohdossa jatkaa Niki Birling, naisten puolella tasapisteissä kolme: HEL CX 2015 | Series results | Webscorer

Olipas huiman hieno rata! Nousumetrejä varmasti meikäläiselle tarpeeksi ja pikku pätkä mutaakin (sitä upottavaa sorttia). Tätä lisää!

Kiitos järjestäjille ja kanssakilpailijoille!

Edit: Santun esteet olivat hyvä lisä. Harmi, että ne ajettiin huonoon kuntoon.

Huh, olipas rankka kisa - ja päivä. Aamu alkoi aikaisella herätykselle eilesten kotibileiden jälkeen pienessä darrassa. Äkkiä mies ylös ja pyörän selkään hakemaan Maunulasta nappulakumeja Lumikolta. Ehdin veturitielle asti kunnes pyörästä rupeaa alamäessä kuulumaan erikoista ääntä jokaiselle kiekon kierähdyksellä. En kovin kauan ehtinyt tätä ääntä kuuntelemaan kun takakumi pamahti - sisäkumin lisäksi ulkokumissa olis iso reikä. Katson kelloa, kiire painaa. Olisin myöhässä kävellen sovitusta aikataulusta enkä kehdannut soittaa Lumikolle ja myöhäistää tämän reissuunlähtöä. Joitain satoja metrejä joustuani päätän kylmän rauhallisesti vaan polkea tyhjällä kumilla. Matka sujuikin joutuisasti ja olin Maunulassa sovitusti. Nappulakumia vaan alle ja lokari reppuun roikkumaan. Sitten muussaus Töölöön ja pyörä krossikuntoon. Tässä vaiheessa kuitenkin takarattaan vaihto jäi. Paloheinässä rata näyttää erittäin mäkiseltä ja tuli tarve vaihtaa takaratas pari pykälää suuremmaksi. Ei muuta kuin kiekko irti ja vääntämään YV-työkalulla lukkorengasta, joka ei hievahdakaan vaikka tuen kiekon kunnolla. Olin joskus aiemmin saanut jumittuneen lukkorenkaan auki napakoilla jakariniskuilla, mutta nyt ei ollut mitään soveltuvaa lyöntiasetta mukana. Metsästäkään ei löytynyt hyvää kiveä niin yritän potkaisemalla saada tarpeeksi napakan iskun aikaan - virhe! Jotain liikahti, mutta se olikin vain työkalu, josta lohkesi hakaosa. Dura-acen lukkorenkaassa ei jälkeäkään. Onneksi sain myöhemmin lähdössä apua ja kunnon työkalulla lukkorenkaan auki. Välitys oli nyt kevyin mihin pystyin, 42-21, joka Mike D:n mukaan olisi raskaammanpuoleinen tälle radalle.

Olin ensimmäistä kertaa krossaamassa eikä usko omiin taitoihin ja kalustoon tällä radalla ollut kova, niin hakeuduin lähdössä melko taakse. Tämä osoittautui ihan hyväksi ratkaisuksi. Jotain pääsin ohittamaan eikä takaa tullut juurikaan ohi kuin kierroksella ohittaneita. Olin laittanut pidon toivossa kumit aivan överilöysiksi. Pitoa kyllä löytyi, mutta hiekkatiemutkissa kumit muljusivat alta. Yllättäen flättejä ei tullut vaikka vanteet kolisivat kaikkiin juuriin. Alamäissä maantie-etujarrun ja reisien yhdistelmä oli aivan hyvä hidastamaan vauhtia joskin kunnon jarruilla olisi saattanut uskaltaa ajaa kovempaa. Vaatetta oli aivan liikaa, tämän ja mäkisen maaston yhdistelmä ei tuntunut hyvältä, mutta en malttanut pysähtyä vähäntämäänkään vaatetta. Jouduin taluttamaan radalla vain metsäisen ylämäen. Viimeisen kierroksen peesi ja suunniteltu ohitus loppui lyhyeeseen kun jäin ensimmäistä kertaa jumiiin mutaan.

Kisa oli hieno kokemus - rankka, mutta opettavainen. Pitää tulla jatkossakin, VPCX kiinnostaa myös.

Elias

Minulla oli hauskaa. Rata oli aivan kauhea, kiitos siitä ratamestarille.

Pics plz?

Pics

Kyllä, olipa väkeä ja olipa rata. Nopeet oli nopeita. Kiitos.

Hyviä kuvia ja kummasti näyttää jengiä hymyilyttävän. Nyt on muuten kintut kipeänä kiipeämisestä…

Huhhuh, oli siistiä ja kamalaa samaan aikaan. Rata oli tosiaan raskas ja välit (39-20) ois voinu olla vieläkin kevyemmät. Kiitti järkkääjille ja kuvaajille!

O: levaripyörä
IMG-20141005-WA0010