Lokasuojat

Roiskeläpät biltsun lokareihin? Mistä materiaalista hyvä tehdä vai löytyskö kaupallisia valmisteita?

Jätesäkistä laminoimalla tulee mun mielestä paremmat kuin kaupallisista valmisteista. Tai siis ainakin, jos vertaan tuota nykyistä läpyskää aiempaan Brooksin nahkalärpäkkeeseen. Roiskeläpän muodossa pysyvyys ja sitä kautta myös sopiva jäykkyys saavutetaan kiinnittämällä läppä lokarin reunoihin.

Auton jalkatilan kumimatto tms. paksu mutta taipuisa kumi tuli mieleen. Etulokariin vaikka kaksi reikää pystykkäin ja siihen niitillä tai pultilla ja mutterilla kiinni.

E: ja vinkit löytyivät jo fixilokarisäikeestä, kiitos yv

Tossa vielä kuva jätesäkkimallista. Kiinnityksessä ei tarvinnut käyttää mitään lisäosia, kun nuo SKS:n aisojen kiinnikkeet oli sopivalla korkeudella valmiiksi. Olin siis jo ennen kuraläppähommia säätänyt lokaria vähän alemmas paremman suojauksen toivossa.

Ihmettelin lokasuojan räminää ja syyksi paljastui takalokari, joka oli mennyt jarrusillan kohdalta liki poikki. Se on pannalla kiinnitetty jarrun pulttiin, ja istuvuus oli aina vähän niin ja näin, ja olen sitä sitten fiksuna väännellyt pihdeillä sopimaan paremmin, ilmeisesti siinä tullut pieni halkeama joka levinnyt sittemmin.

Ajattelin ensin korjata sen esimerkiksi niittaamalla molempiin puolikkaisiin L-raudat, mutta rupesin miettimään, että voisiko tuossa kohtaa toimia ihan joku vahva teippi? Se ei kuitenkaan ole kokonaan poikki, ja aisoista pysyy tukevasti kiinni, samoin keskiön takana. Tuo jarrusillan kiinnitys siis toki tukevoittaa ja stabiloi lokaria, mutta voisiko joku esim. kumipäällysteinen teippi tai vastaava auttaa tässä? Vai meneekö vaan aika ja rahat hukkaan?

Just opin, että Racebladen lokaria voi siirtää edestakaisin noissa aisojen muovikaarissa. #fiksipirkka

Sirkus - 10:05, 25.4.2014 » Ihmettelin lokasuojan räminää ja syyksi paljastui takalokari, joka oli mennyt jarrusillan kohdalta liki poikki. Se on pannalla kiinnitetty jarrun pulttiin, ja istuvuus oli aina vähän niin ja näin, ja olen sitä sitten fiksuna väännellyt pihdeillä sopimaan paremmin, ilmeisesti siinä tullut pieni halkeama joka levinnyt sittemmin. Ajattelin ensin korjata sen esimerkiksi niittaamalla molempiin puolikkaisiin L-raudat, mutta rupesin miettimään, että voisiko tuossa kohtaa toimia ihan joku vahva teippi? Se ei kuitenkaan ole kokonaan poikki, ja aisoista pysyy tukevasti kiinni, samoin keskiön takana. Tuo jarrusillan kiinnitys siis toki tukevoittaa ja stabiloi lokaria, mutta voisiko joku esim. kumipäällysteinen teippi tai vastaava auttaa tässä? Vai meneekö vaan aika ja rahat hukkaan?
Itse korjasin katkennutta lokaria [näin.](https://www.yksivaihde.net/old/3599/359327) Voishan tossa vaikka joku venymätön teippikin toimia. Ehkä joku lasikuituvahvisteinen, kuka tietää.

Mulla on alkanut bluemellsin muovinen jarrusiltakiinnike taas olla väljä ja pärisee röykyissä. Ilmeisesti vähän kulunut, kerran jo fylläsin rakoa sitomalla väliin shimmejä sisurista, mutta taas oireilee. Olis mulla jossain käyttämätönkin samanlainen kiinnike. Hönttiä että noissa 42-millisissä kiinnike on muovia ja muissa peltiä. Toisaalta sellanen peltinen mulla on joskus murtunut. Toisaalta kesällä vois ehkä ajaa hetken iilman lokareitakin. Paitsi että sitten tietysti sataisi koko kesän.

Tismalleen tuota koetin löytääkin, muistelin että olet kirjoittanut aiemmin asiasta. Sinänsä luulen että nuo alumiiniset lokasuojat voisivat kestää tuollaisen korjaustoimenpiteen, mutta varmaksi en uskalla sanoa. Taidan kuitenkin kokeilla nyt ensiksi teipillä ja kuristamalla kiinnikepannan sen päälle. Mietin yhtä lailla lokasuojien irroittamista toistaiseksi tai takalokasuojan vaihtamista toiseen jemmassa olevaan mutta jokin pakkomielle ei salli tämän tapahtuvan. Kai tuo lokareiden aika vimmattu jumppaaminen aikoinaan on sen verran tuoreessa mielessä kuitenkin ettei niitä tee mieli asentaa toista kertaa.

Tuo jarrusiltakiinnike siis mulla ongelma myös, erityisesti hauskaa pärinää tuli metalli vasten metallia -yhdistelmästä kiinnityksen ollessa väljä. Koetin itsekin parantaa sovitusta sisureilla mutta tulos vähän niin ja näin. Clasulta saisi vulkanoituvaa teippiä jota tekisi mieli kokeilla.

Heh, vitu, selvispä mistä pärinä tuli. Kortteli mukulakiviä ja parit kiskojenylitykset myöhemmin oli tämäkin kurakaari katki.
https://farm3.staticflickr.com/2927/14007234344_79cd2f6d12_c_d.jpg

Ei ollut paikallisessa Pers-seivareita joten hain Tigerista parin euron tabletin ja tein ite, vanhan mallin kaavalla. Eikohiano, ja graafine

Aiheesta keskusteltu varmasti, mut mä oon laiskapaska ja jaksa kahlata koko topsua läpi.
Raceblade, suojaaks noi miten ok?
Gangstaan lokarit, vaihtoehtoi aika nihkeesti.

oon niin laiska, ettei jaksa vastata.

Kiitos. Ansaitsin ton sivalluksen.

Morkki - 12:22, 6.5.2014 » Ei ollut paikallisessa Pers-seivareita joten hain Tigerista parin euron tabletin ja tein ite, vanhan mallin kaavalla. Eikohiano, ja graafine https://farm8.staticflickr.com/7379/13934344789_b75df3e3c5_z.jpg
Aivan HELVETIN siisti! Saako kopsaa?
DanielBraun - 12:58, 6.5.2014 » Aiheesta keskusteltu varmasti, mut mä oon laiskapaska ja jaksa kahlata koko topsua läpi. Raceblade, suojaaks noi miten ok? Gangstaan lokarit, vaihtoehtoi aika nihkeesti.
Nilkkaosastolle roiskii kun eivät ole täyspitkät, mutta selkä ja nivuset pysyy kuivina ja kurattomina.

Kiinnityskohtien maalipinta sitten kärsii, mut jos tulee ajopyörään, niin ei haittaa.

^^Anna mennä. Voisin kokeilla myös jatkokehitellä tuota sen uudemman ass-saverin suuntaan, matskua kun siinä muovilätyskässä on pariin-kolmeen roiskeläppään. Käytin tätä kaavaa.

DanielBraun - 22:39, 21.5.2014 » Njoo. Kumilenksut piti ihan jeppis työmatkat, vähän oli valun mut saatto olla user error. Kuitenkin noi enemmän hengaa kaapin päällä ja isketään kii ku tarve. Tarviin(ko) siis pyörän missä on kokopitkät lokarit...?
Ne lenksut voi myös laittaa ristiin, niin pysyy ehkä aavistuksen paremmin. Ja joku lätkäteippi tms voi jeesata myös. Sen lisäksi niitä kaaria saa liikuteltua aisoissa vähän paremmin renkaan muotoja myötäileviksi.

Ei mulla ole kyllä ainakaan ollut mitään ongelmia reisbleidien valumisen kanssa niitä kumilenksuja käyttäessä, kun on vetänyt ne riittävään reikämomenttiin.

Mä tosiaan epäilenkin User Erroria. Tai edessä se valuma eniten näkyi, joutui puolimatkassa vähän korjata kun kävi ottaan parin töyssyn jälkeen renkaaseen kii.

asb - 10:08, 25.4.2014 » http://www.starbike.com/images/SKS/2007/raceblade_schwarz.jpg Just opin, että Racebladen lokaria voi siirtää edestakaisin noissa aisojen muovikaarissa. #fiksipirkka
Juma-lauta! Kiitos tästä. Elämässäni on taas yksi ongelma vähemmän!
nalle wheelroos - 13:29, 6.5.2014 » Kiinnityskohtien maalipinta sitten kärsii, mut jos tulee [i]ajopyörään[/i], niin ei haittaa.
Ok, hyvä tietää. Itsellä ekoja ajoja käytössä, joten vielä ei ole maalivauriota tullut. Jotain suojafilmiä tuli kyllä pakkauksessa, mutta en sitä laiskuudessani kiinnittänyt haarukoihin. Eikä sillä, isompaa maalivauriota tulee joka päivä töissä pyörää lukitessa.