Lokasuojat

Diy! Problem Solvers -blogi: By the Fender of Thor!

Tämmöttiis rullautuva asssssaveer ois kickstarterissa: http://plumemudguard.com

http://www.pedalconsumption.com/wp-content/uploads/2013/05/plume-recoiling-bicycle-mudguard.jpg

^ ja sama käyttökunnossa

http://plumemudguard.com/assets/backgrounds/03.jpg

jep en viittiny linkata, kun oli niin iso kuva :slight_smile:

^olis aika pali fiksumpi jos sais seat tubeen kiinni. suojais paremmin ja imo kliinimpi

jep ja rullatuna tuo on hönön näköinen ja liekkö töyssystä pärähtää rullalle. Tänään ois kyllä assaverille ollut käyttöä, kun sade yllätti kuivankelinpyörällä töissä olleen meikämannen.

tnts - 0:10, 14.5.2013 » jep ja rullatuna tuo on hönön näköinen ja liekkö töyssystä pärähtää rullalle. Tänään ois kyllä assaverille ollut käyttöä, kun sade yllätti kuivankelinpyörällä töissä olleen meikämannen.
Imuroin tossa just housujen persuksiin kuivunutta hiekkaa pois.. Ass saver ois todellaki pelastanu. Niin pieni kapistus ja sitten se on himassa kun tarvii. No eipä tarvinu kauaa kun tuli flätti. Sitten kastu muutenki. Ass saver on kyl kingi!

Kickstarterissa lokasuojaa taas. http://www.kickstarter.com/projects/nklansek/musguard-a-removable-rollable-bicycle-fender

http://www.musguard.com/img/bike-side.jpg

Onko tästä WIT Fendor-Bendor 3 lokarista kokemuksia?

Parin kerran jälkeen todettu, että Ass-saver sais olla isompi. Vaihtoehtoisesti tietty ajan liian lujaa tai liian muhkea takamus.

^ass saverhan estää käytännössä ainoostaan takarenkaasta lentävän kuraveden ja pikkukivien joutumisen pajatsoon jos käyttää ajohousuina esim. liian matalavyötäröisiä pillifarkkuja. Mun kokemusten mukaan.

Tietty näppärä kaveri tekee isomman ass saverin vaikka…maitotölkistä :stuck_out_tongue:

Btw, noi taitettavat lokasuoja, jotka kiinnittyy satulaputkeen näyttää sikäli järkeviltä, et ne saattaa estää myös roiskeiden päätymisen takareisille :wink:

kyttyra - 18:23, 14.6.2013 » Tietty näppärä kaveri tekee isomman ass saverin vaikka...maitotölkistä :p
Tähänhän vois vielä laminoida vaikka Alepan muovikassia vahvikkeeks?

Onkos kukaan testaillut niitä Stadiumista löytyviä AIMin race blade -tyyppisiä lokareita? Aika kapeilta vaikuttivat, että varmaan max 28 mm renkaalle. Hieman myös lyhyen mallisilta näyttivät. Kokemuksia?

RTZ - 18:34, 14.6.2013 » Tähänhän vois vielä laminoida vaikka Alepan muovikassia vahvikkeeks?
Komposiittilokari maitotölkeistä ja muovipusseista?

Syksy yllätti työmatkapyöräilijän, ja muistin etten oo vieläkään jaksanu askarella kuraläppää Biltsuihin. Onneksi oli gaffaa ja minuutti aikaa 8)

http://i114.photobucket.com/albums/n274/ceesami/misc/2B71D448-E773-420A-B7E0-A31EA7593368-1287-000001BAF5731D55_zps2277c1d7.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/1475954/nettikuvat/Rastit/IMG_3681.JPG

Velo Orange hammered.

KaIIe - 8:11, 13.6.2013 » Kickstarterissa lokasuojaa taas. http://www.kickstarter.com/projects/nklansek/musguard-a-removable-rollable-bicycle-fender http://www.musguard.com/img/bike-side.jpg
Tätä oon nyt muutaman kerran ehtinyt käyttää, ja pienellä varauksella toimii ihan hyvin. Ensialkuun oli pientä opettelua tuon toiminnallisuuden kanssa, sillä ei mulla koskaan ole mitään tollasia taitettavia tai rullautuvia lokasuojia ollut.

Kätevähän tuo on ottaa reppuun mukaan kaiken varalle, ja ihan tarpeeksi hyvin mielestäni ehkäisee potentiaalisia kuraraitoja selässä/perseessä.

Edit: ja on se ihan mukulakivillä tms. ajaessa pysynyt paikoillaan.

Saako tuota liki jokaisessa ass saverissä käytettävää muovia jostain? Muuten kuin itse laminoimalla?

Ihan vaan, kun ite tekemällä (ja kopioimalla) tulee tietty paras.

ahomik - 11:31, 10.9.2013 » Saako tuota liki jokaisessa ass saverissä käytettävää muovia jostain? Muuten kuin itse laminoimalla? Ihan vaan, kun ite tekemällä (ja kopioimalla) tulee tietty paras.
Itse askartelin tyhjästä pirtukanisterista, mehukattitonkka varmaan toimii. Leikkasin saveriä käyttäen muodon tonne satulan alle, ja pistin reikäpihdeillä sopivat lovet satulan kiskoille. En tehnyt taitettavaa, kun kulkee kätevästi repussa... jos haluat taitettavan, niin kolvilla tai silitysraudan kulmalla saa tehtyä nuo ohennukset...
Labour - 11:09, 30.9.2012 » Koitin vähän ettiä tuloksetta olisko jotain pätevää ohjetta lokarien paikkojen/asentojen asettamiseen. Eli mistä se vesi pyörii, ei ihan täydellistä ajatusta ainakaan etulokarin laitosta ole että saisi estettyä tuon jaloille pärskimisen? Ei noita täyspitkiä halua laittaa ja varsinkin kun kumit kasvaa nastojen myötä ja syksysetupin kautta niin ei edes pysty edit: ovat siis "mtb"-lokarit
Joskus vuonna miekka ja kivisade mulla oli maasturissa ongelmana se, ettei lokari mahtunut kruunun ali raapimatta renkaaseen. Ratkaisin niin, että kiinnitin lokarin edestä kruunun taakse ja tein uuden kiinnikkeen joka tuli "jarrureikään" kiinni, siten että lokari istui vähän korkeammalla, ja jatkoin alakiinnikkeitä vastaavasti. Samalla tuo lokari tuli vähän alemmas eli jalat pysyi vähän paremmin kuivina. Kuvia ei valitettavasti ole koska tuo oli ajalta ennen digikameroita.. Mutta tässä kyseessä oli siis ihan täyspitkä lokari.

Toe overlap voi toki olla moisessa ratkaisussa ongelma, pyörästä riippuen. Alakiinnikkeiden jatkamisesta mulla on kyllä kuva jossain. Kaivan.

Edit:

(kuvaesimerkki ei ole siis ylläkuvaillusta tilanteesta, vaan takalokarista - ongelma oli saada paksummat renkaat mahtumaan, ja samoin oli ongelmana se, että aiemmin piti aina lokasuojan raudat irrottaa että mahtui ottamaan takakiekon irti. Nyt mahtuu hienosti)

http://farm8.staticflickr.com/7328/9713705555_509e31b51f_z.jpg
fender extender by keerola, on Flickr

Jatkamiseen käytetty galvanoitua “asennusvannetta”. Reijän kohdalta kun tuon nauhan katkaisee niin saa sopivasti hyödynnettyä reiän puolikasta tuossa puristuskohdassa. Ei oo löystynyt vielä 2 vuoden jälkeenkään. Samalla sai just sen verran pelivaraa ettei tarvi irroittaa lokaria kun rengasta paikkaa. Kuvasta näkee myös jotenkuten toisenkin puolen.

Biltemasta moista saa, tuotenumero 19383 ja hintaa 7,49e. 20mm leveä, millin paksu ja rullasta riittää kyllä moneen käyttöön, pituutta sillä on 10 metriä…
tuotelinkki