Kengänpäälliset, overshoes..mitä näitä nyt oli

Juuh, ei noilla talvikenkiä tee, keväällä, syksyllä ja sateissa käytän.

Voisin muuten tosiaan ostaa jotku ohuet, jos joku on kypsynyt omiinsa.

Mä oon pärjänny jossain 0-5 asteessa näillä (Vaude Chronos), paksuilla (villa)sukilla ja kesäkengillä. Ei noi vettä pidä täysin, mutta lämpöä aika hyvin ja kyllä ne normiroiskeet pitää.

Ostin nää Craft Rain Bootie ku halvalla sai. Saa nähä miten toimii.

SuicideHub - 16:27, 29.8.2014 » [Nää kiinnostaa,](http://www.evanscycles.com/products/endura/fs260-pro-slick-overshoe-ec036953) ohuet vedenpitävähköt päälliset, menee pieneen tilaan.
Saat multa tommoset L-kokoiset pari kertaa käytetyt Endurat, jos kiinnostaa. PU-pinnoite lähti paikoitellen kesimään kankaan pinnasta jo ekalla käyttökerralla, vaikka valitsin tarkoituksella vähän kengänkokoani (42) suuremman koon (42.5-44.5), ettei suojia tarvitsisi kovin paljon kengän päälle venytellä. Pitävät siis nykyisellään aika heikosti vettä, joten en voi kovin pitkille retkille suositella. Ehkä jollain nokotex-käsittelyllä tms. noista voisi saada vielä jotenkin kelvolliset. Itse päätin kuitenkin tämän yhden kokemuksen perusteella olla jatkossa ostamatta venyviä sadevaatteita.

Lisään nyt tännekin, vaikka jo vaatetusketjussa mainitsin, että vauden kengänpäälliset ovat rumat ja pitävät hyvin vettä. Varmaan ilmanvastuksessa häviävät selvästi noille venyville kortsumalleille, mutta käyttömukavuus on minusta hyvä. Eivät myöskään ole kovin hiostavat, koska ilma pääsee vähän liikkumaan noiden suojien ja kengän välissä. Pakkauskokoa on ehkä tuplaten verrattuna noihin Enduroihin. Painossa en huomannut suurta eroa.


kaverin kans ostettii tämmöset mettähommiin ja ihan hyvät kokemukset
pitää vettä paremmin ku silkka neopreeni muttei ihan niin lämpimät ku esim 5mm neo

http://www.cambriabike.com/images/product/large/MAVIC_PRO_H2O_SHCVR_537029.JPG
Kolme vuotta sitten tältä foorumilta nimim. Hofffalta hankitut Mavic Pro H2O-sadesuojat ovat olleet aivan hyvät. Vähän on pitänyt pohjaa “laminoida” ilmastointiteipillä, koska kävely missä tahansa muualla kuin kokolattiamatolla on noille myrkkyä. Koko 46 on ihan passeli 43-koon Chrome Midwayille.

Vaikka raphan vaatteisiin oon saanut riippuvuuden, on noi ihan kauheet…

Viime talvena hommasin tälläiset. Aivan kamalat, hajoavat helposti, eivät pidä vettä eikä lämpöä. Kustannustehokkaampi ratkaisu vetää muovipussit jalkaan.

Ostin saksalaisesta verkkokaupasta “talvilämpimät” jotkut tosi halvat paksut märkäpukukankaiset kengänpäälliset 15-20 eurolla ja petyin. Shimanon verkkomaisen ilmavat halvimmat maastokengät eivät lämmenneet käytännössä ollenkaan.

Varpaat aina kohmeessa ja tunnottomina kun alle 10 °C - muumikuorilla tai ilman, erilaisista pohjallis-, sukka- ja muovipussiyhdistelmistä sekä alumiiniteipeistä huolimatta. Pohjan kautta hiipivä kylmä ja yleinen vetoisuus jäivät kai ongelmaksi kovasta teippailusta huolimatta. Viimeisiä alumiiniteipin rippeitä raavin sukistani vielä Juhannuksenkin jälkeen.

Sateella päällisen märkäpukumainen kangas imi vettä niin että kylmänhyhmäistä ylimääräistä painoa pyöri polkimilla vähintään kilo / jalka.

Ostamillani käytetyillä Mavicin oikeilla talvikengillä aivan eri meininki. Kevyet, pienet ja lämpimät. Istuu jalkaankin ihan eri lailla.

Kengänpäällisiä itsekin etsiskellyt. Ei vaan viitsi tilailla kokeilematta kun koot mitä sattuu ja koska kenkinä maastokengät ei noista läheskään kaikki sovellu niiden kanssa käytettäviksi. Enduran MT500 ostin Hi5Bikesista vuosi sitten ja talvella metsässä toiminut. Ovat vähän turhan lämpimät jos vähänkään plussa asteita.

LIdlin kengänpäälliset antautui. Toimivuus näissä oli riittävä, suojasi pahimmilta sateilta. Mistä löytyis helposti samanmoiset? Nettikaupat ei oo nyt pop, kun tartteis ne heti. Eli mikä malli hyvä, ostopaikka pääkaupunkiseudun LBS:t?

Odie - 15:16, 20.11.2014 » Viime viikonloppuna rajoittavaksi tekijäksi osoittautui se, että piti pysähtyä puolen tunnin välein lämmittelemään varpaita, tosin olin kesäspeduissa. Go for it.
Suositus Planet X:n [kengänsuojuksille](http://www.planetx.co.uk/i/q/CLPXOSH/planet-x-neoprene-overshoes). Ei ole tullut kylmä ainakaan pikkupakkasilla. Ei hajoavia vetoketjuja. Toimii myös sateella kun vetää succikset kengänsuojan päälle. Pitääkin tilata näitä varastoon kun näyttää, että ovat tehneet uuden, vetoketjullisen mallin.

Kyllä noikin riekaleiksi menee kärjestä, ja omistani olen joutunut velcron korjaamaan korjauttamaan puolisolla. Silti kilpailukykyiset hintalaadultaan.

ahomik - 21:56, 29.10.2014 » LIdlin kengänpäälliset antautui. Toimivuus näissä oli riittävä, suojasi pahimmilta sateilta. Mistä löytyis helposti samanmoiset? Nettikaupat ei oo nyt pop, kun tartteis ne heti. Eli mikä malli hyvä, ostopaikka pääkaupunkiseudun LBS:t?
Hi5Bikesissä on valikoimaa ja kokoja hyllyssä, eikä ihan riistohinnat, jos nyt ei tällä hetkellä mitään supertarjouksiakaan.


Kokemuksia Assos S7 kengän sadesuojista?
Tolla hinnalla ei viitsisi tilata ja todeta etteivät ole mistään kotoisin…

Noi näyttää siltä, että myytäisiin jossain Keltaisen Ruusun asusteosastolla.

joo erotiikkaosastolta tai sit tää

Koivulan dynamo - 17:49, 29.8.2014 » http://www.cambriabike.com/images/product/large/MAVIC_PRO_H2O_SHCVR_537029.JPG Kolme vuotta sitten tältä foorumilta ninim. Hofffalta hankitut Mavic Pro H2O-sadesuojat ovat olleet aivan hyvät. Vähän on pitänyt pohjaa "laminoida" ilnastointiteipillä, koska kävely missä tahansa muualla kuin kokolattiamatolla on noille myrkkyä. Koko 46 on ihan passeli 43-koon Chrome Midwayille.
Yy, if I understood right, you used chromes with this shoe cover? Two weeks ago when it snowed for first time, my chromes were wet after walking 20-30m. I believe snow has pushed water through cleats' screw hole.