Kengänpäälliset, overshoes..mitä näitä nyt oli

Kengänpäälliset, kengänsuojat, muumit, overshoes, oversocks, booties, shoe covers, cover sock, toe cover… Nimiä riittää. Kengänpäällisistä on jauhettu Spd- ja Vaatetopiceissa. Ois kiva, että tietoa löytyisi helposti yhdestä paikasta. Tähän ketjuun voisi kasata kokemuksia. Mä en oo esim. neopreeniä kokeillu (tai yhet halpikset oli, mutta hajosivat ennen kunnon kokemusta). Mavicilla tais olla joskus jotkut hyvin vettäpitävät ja sirot päälliset? Onko järkeä pulittaa Assoksista tai hajoaako satkun Gore Bike Wearin päälliset yhtä nopeaan, kuin muutkin?

http://demandware.edgesuite.net/sits_pod18/dw/image/v2/AAIP_PRD/on/demandware.static/Sites-GoreUS-Site/Sites-gore-master-catalog-us/default/v1409082742233/images/productimages/FRACPO9900_1.jpg?sw=500&sh=500

Syksy väijyy kulman takana ja mulla on kengät koko ajan märät ja kurassa. Varmaan jeesais, jos ostais sen clasun kengäkuivaimen tai jaksais iltaisin änkeä sanomalehteä kenkiin.

Nyt oon sportannu Sidin Thermocover kengänpäällisiä

On muuten varmasti huonoin viiskybänen, jonka oon pyöräilyyn sijoittanut: Eivät pidä vettä nimeksikään. Hankalat puhdistaa, kuluvat nopeesti, huonolaatuinen vetoketju, kuumat kesällä, kylmät talvella, kärjet liukuu kengän päältä, hankalat pukea. kuivuvat hitaasti… Listaa vois jatkaa.
Ainoot plussat tippuu, et toimii sekä spd-että maantiekengien kanssa.

Kengänpäällisiin taitaa päteä samat hommat, kuin muihinkin vaatteisiin täällä pohjolassa. Yhtä kaikkialla ja aina toimivaa ratkaisua ei ole. Pakkasella en usko pyöräileväni enään huputetuilla kesäkengillä. Vaikkakin jotkut talvipäälliset näyttävät suht päteviltä ja jengi niillä ajeleekin.

Lähinnä haluaisin sirot suht vedenpitävät kuoret, joilla ajelee parikymmentä kilsaa jalat kuivina ja kengät puhtaina. Käyttökohteena on kesän reissut, kun sadekuuro yllättää sekä kevään ja syksyn duuni- ja koulumatkat. Lenkeillä ja muissa suorituskeskeisissä aktiviteeteissä ei ole niin väliksi kastuuko vai ei. Hiki tietty tulee, kun kesähelteillä ajelee, joten mahdollisimman ohut vuori ois kiva. Kolealla säällä laitan mielummin villasukat, kuin paksuvuorisen kengänpäällisen. Vedenpitävyys ja hengittävyys ei taida kuitenkaan kulkea käsikädessä. Lopulta vesi löytänee reittinsä kengän pohjasta tai säärtä pitkin, joten väliäkö tuolla.

Omat prioriteetit ois: ohut muovimainen pinta, joka pitää vettä. Helpot huuhdella kurasta ja kuivuvat nopeesti. Suht kulutuskestävä pohja, hyvä vetskari ja muutenkin kestävä rakenne. tiukka kaulus säärtävasten. Käyttöiänodote on lyhyt joten hintaa maltillinen 15-40€.

jake2.0 - 15:02, 29.8.2014 » Lähinnä haluaisin sirot suht vedenpitävät kuoret, joilla ajelee parikymmentä kilsaa jalat kuivina ja kengät puhtaina.
Samanlaiset kiinnostaa. Varsinkin duunimatkoille olis nasta saada sadekeleille suojaa kengille, ärsyttää illalla tulla kotiin kun kengät edelleen märät kun aamulla satanut.

Mulla on ollu tällaset ehkä parisen vuotta. Kesäkeleihin liian kuumat, mutta syksyn rönttöskeleillä aivan hyvät. Tekee sen mitä tarvii eli pitää jalat kuivina ja lämpöisinä.

Plusääni yleensäkkin tarroille. Mul on suojissa takana vetoketju ja on ihan paska systeemi. Aukee ittekseen, pitää käärästä vetskari taitokseen, tms. jottei aukea. Ei enää tällasia jatkossa…

mietin täs yks päivä et onkohan kukaan kokeillu leikellä tälläsistä tavallisten gorekenkien nilkkasuojuksia?

En tiiä, mulla on kokemusta vain kehnoista, ja mielipide että toimivat vain käytössä, jossa jalka lasketaan maahan harvoin ja lyhyesti. Kuluvat nopeasti ja varsinkin kuluneissa kärki pitää yleensä lähtiessä asetella paikalleen. Mutta nämä huomioonottaen hieno kampe.
Biltematkin toimii, pitää lämpimänä. Puettava varovasti ja pohja kuluu nopeasti riekaleiseksi, mutta toimii silti.
Pron paksuimmat, se versio joka mulla niistä on, ei pysy paikallaan yhtään ja helmat lepattaa kun eivät käänny pohjan alle.

Nää kiinnostaa, ohuet vedenpitävähköt päälliset, menee pieneen tilaan.

taitaa kesäkenkien isoin ongelma olla se klossin ympäristö josta hohkaa kylmää jos suojukset on sellaista mallia että klossin saa vielä polkimeen kiinni :wink:

e: itse modasin biltemat kun eivät vakiona toimineet. eli niistä pelkkä kärkiosa hyötykäyttöön ja samantien pois kun hyppää pois satulasta. pitää jalat suht pitkään kuivana kunhan ei aja liian syvistä lätäköistä.

Pääasiassa pelkkiä huonoja kokemuksia kaikista vedenpitävistä kengänpäällisistä. Voi tosin johtua siitä että harvoin kurakelin kamoihin mitään positiivista liittää.

Parhaat olleet jotkut BBB:n suojat, mutta niistäkin tahtoo aina kärjet lipsahtaa pois kengän päältä jos yhtään maastossa ajelee ja tulee jalkautumisia. Takaa menee kiinni vetoketjulla, ja molemmat vetoketjujen vetimet on astuttu katki suojia riisuessa/pukiessa eli kiinnittäminen on nykyään aika tuskaa.

Yhdet tarrakiinnitteisetkin suojat löytyy, mutta tarra tahtoo aueta omia aikojaan. Johtuu vähän liian pienistä ja venymättömistä suojista, tarra ei yletä koko matkalta kiinni.

Juuh, ei noilla talvikenkiä tee, keväällä, syksyllä ja sateissa käytän.

Voisin muuten tosiaan ostaa jotku ohuet, jos joku on kypsynyt omiinsa.

Mä oon pärjänny jossain 0-5 asteessa näillä (Vaude Chronos), paksuilla (villa)sukilla ja kesäkengillä. Ei noi vettä pidä täysin, mutta lämpöä aika hyvin ja kyllä ne normiroiskeet pitää.

Ostin nää Craft Rain Bootie ku halvalla sai. Saa nähä miten toimii.

SuicideHub - 16:27, 29.8.2014 » [Nää kiinnostaa,](http://www.evanscycles.com/products/endura/fs260-pro-slick-overshoe-ec036953) ohuet vedenpitävähköt päälliset, menee pieneen tilaan.
Saat multa tommoset L-kokoiset pari kertaa käytetyt Endurat, jos kiinnostaa. PU-pinnoite lähti paikoitellen kesimään kankaan pinnasta jo ekalla käyttökerralla, vaikka valitsin tarkoituksella vähän kengänkokoani (42) suuremman koon (42.5-44.5), ettei suojia tarvitsisi kovin paljon kengän päälle venytellä. Pitävät siis nykyisellään aika heikosti vettä, joten en voi kovin pitkille retkille suositella. Ehkä jollain nokotex-käsittelyllä tms. noista voisi saada vielä jotenkin kelvolliset. Itse päätin kuitenkin tämän yhden kokemuksen perusteella olla jatkossa ostamatta venyviä sadevaatteita.

Lisään nyt tännekin, vaikka jo vaatetusketjussa mainitsin, että vauden kengänpäälliset ovat rumat ja pitävät hyvin vettä. Varmaan ilmanvastuksessa häviävät selvästi noille venyville kortsumalleille, mutta käyttömukavuus on minusta hyvä. Eivät myöskään ole kovin hiostavat, koska ilma pääsee vähän liikkumaan noiden suojien ja kengän välissä. Pakkauskokoa on ehkä tuplaten verrattuna noihin Enduroihin. Painossa en huomannut suurta eroa.


kaverin kans ostettii tämmöset mettähommiin ja ihan hyvät kokemukset
pitää vettä paremmin ku silkka neopreeni muttei ihan niin lämpimät ku esim 5mm neo

http://www.cambriabike.com/images/product/large/MAVIC_PRO_H2O_SHCVR_537029.JPG
Kolme vuotta sitten tältä foorumilta nimim. Hofffalta hankitut Mavic Pro H2O-sadesuojat ovat olleet aivan hyvät. Vähän on pitänyt pohjaa “laminoida” ilmastointiteipillä, koska kävely missä tahansa muualla kuin kokolattiamatolla on noille myrkkyä. Koko 46 on ihan passeli 43-koon Chrome Midwayille.

Vaikka raphan vaatteisiin oon saanut riippuvuuden, on noi ihan kauheet…

Viime talvena hommasin tälläiset. Aivan kamalat, hajoavat helposti, eivät pidä vettä eikä lämpöä. Kustannustehokkaampi ratkaisu vetää muovipussit jalkaan.

Ostin saksalaisesta verkkokaupasta “talvilämpimät” jotkut tosi halvat paksut märkäpukukankaiset kengänpäälliset 15-20 eurolla ja petyin. Shimanon verkkomaisen ilmavat halvimmat maastokengät eivät lämmenneet käytännössä ollenkaan.

Varpaat aina kohmeessa ja tunnottomina kun alle 10 °C - muumikuorilla tai ilman, erilaisista pohjallis-, sukka- ja muovipussiyhdistelmistä sekä alumiiniteipeistä huolimatta. Pohjan kautta hiipivä kylmä ja yleinen vetoisuus jäivät kai ongelmaksi kovasta teippailusta huolimatta. Viimeisiä alumiiniteipin rippeitä raavin sukistani vielä Juhannuksenkin jälkeen.

Sateella päällisen märkäpukumainen kangas imi vettä niin että kylmänhyhmäistä ylimääräistä painoa pyöri polkimilla vähintään kilo / jalka.

Ostamillani käytetyillä Mavicin oikeilla talvikengillä aivan eri meininki. Kevyet, pienet ja lämpimät. Istuu jalkaankin ihan eri lailla.

Kengänpäällisiä itsekin etsiskellyt. Ei vaan viitsi tilailla kokeilematta kun koot mitä sattuu ja koska kenkinä maastokengät ei noista läheskään kaikki sovellu niiden kanssa käytettäviksi. Enduran MT500 ostin Hi5Bikesista vuosi sitten ja talvella metsässä toiminut. Ovat vähän turhan lämpimät jos vähänkään plussa asteita.