Pyörien säilytys

Meidän taloyhtiössä on semmoset ovelle-telineet, joihin fillari olis tarkoitus nostaa stongastaan roikkumaan etupää kattoa kohti ja satula seinään päin. Telineissä liikkuu kerrallaan kaksi fillaria rullaten kiskoja pitkin niin, että muut voi laittaa tiiviimmin yhtä pyörää käyttöönsä nostaessaan.

Arvatkaa vaan, käyttääkö niitä kukaan? No siihen kyllä, että niitä hyödyntämällä saa lukittua fillarinsa seinän viereen poikittain estäen neljän muun fillaripaikan käytön ja kyseisten telineiden siirtämisen kiskoillaan peremmälle. Vapaa lattiatila on omittu myös seisontatuen varassa oleville pyörille, joten noihin telineisiin nostettuihin pyöriin on vaikea päästä käsiksi. Toisaalta kyllä ymmärrän, ettei vähän vanhemmat ihmiset jaksa noita 15+ kilon ankkureita nostaa seinälle ja vielä niin vakain käsin, että saa ujutettua stongan koukkuihin. Ihme että ylipäätään pääsevät pyörineen tuonne, kun pyörävaraston ovelle johtaa jyrkkä betoniluiska vierellään rappuset, jotka kuljettuaan saa ahtaassa montussa tapella ovipumppua vastaan luvattoman ahtaasta välistä fillaria taittaessaan.

Pitäis olla joku henkilökohtaisesti osoitettu paikka tai paikkoja fillareille, niin säilyisi joku järjestys. No ei siinä, säilytän tuolla kuitenkin vain yhtä fillaria ja toistaiseksi sen on saanut johonkin väliin ängettyä ja sieltä poiskin.

Meillä on ovella-koukut ilman kiskoja. Ja lattia täynnä pyöriä seisontatuen varassa. Ja pulkkia ja Stigoja. Ja lastenvaunuja. Säilytän pyöriä asunnossa (ks. myös korjaustelinetopikki).

22 neliön yksiössä mahtuu hyvin yksi sinkula ikkunan viereen, varsinkin koska en vielä 2 vuoden jälkeen ole varma missä on pyöräkellari ja en luota pyöräkellareihin.

2 ajopyörää pyöräkellarissa, en ole jostain syystä kokenut tarpeelliseksi lukita pyörää kun suurin osa muistakin pyöristä on ilman lukkoa. Meillä on kanssa 3 taloa samassa ja vähän ahdasta on, pienellä järjestelyllä saa yleensä kuitenkin telineen itelleen. Lasitetulla partsilla sitten bmx, maantietsykä ja mimmin pyörä + projektirunko ja asiaankuuluvaa palikkaa ja työkaluja. Jotain kiekkoja ja talvirenkaat häkkikomerossa. Ihan sopivasti tilaa jää kahdelle ihmiselle 31 neliön yksiöön kun harrastehuoneena toimii parveke.

kolme fiksiä ja yksi vaihdepyörä 24 neliön yksiössä, ei ongelmaa. sisäpihalla sinkula.

Missäköhän vaiheessa ei kannata enää säilyttää pyörää katetulla kuistilla? Kesällä meni ihan hyvin, mutta kannattaako ottaa ilmojen kylmetessä pyörä sisälle? Vaikuttaako pelkkä kylmä ilma pyörän säilymiseen vai täytyykö sataa lunta/vettä päälle että ottaa damagee?

peltsip - 21:53, 29.9.2013 »
pikku-antti - 19:47, 29.9.2013 » Pyörät saa myös lukittua vaijereilla talon runkopalkkeihin.
tuo vaijeri ei montaa sekuntia rosmoa hidasta valitettavasti, varsinkin jos kyseessä on tila jossa ei hirveästi porukkaa ramppaa...
Lähinnä se estää (toivottavasti) pientä, turhaa ilkivaltaa ja/tai asiatonta pyörän ropellusta ja siirtelyä. Asun itse ylimmässä asunnossa, portaat vintille lähtee suoraan tuosta vanhan, huonosti eristetyn oven takaa = kuulen kaiken liikenteen, hyvässä ja pahassa. Ei siellä onneksi kukaan muu käy. Ja sinne on yht. 4 lukittua ovea... E: ja siis pyörät on nipuissa krypton ja bulldogin u-lukoilla, välillä 3 pyörää samassa, joten vaijerit estää vaan helppoa liikuttelua...

On meijänkin taloudessa kaks maantiepyörää olkkarissa, mutta käyttisfiksin haluisin pois kämpästä kun kerta tollanen pyörävarasto on. Se on kahden oven takana, mutta johonkin fillari olis kiinni saatava. Melko hupaisaa, että esim. tällä otoksella harva säilyttää pyöriään sille tarkoitetussa paikassa koska rosvot.

Meillä on tällä hetkellä putkiremppa päällä ja varasto tyhjä, joten asennushommat hoituis varmasti jouhevammin. Pitääpä tutkia tuota Ovella-systeemiä.

Kaksi tyylikkäintä asunnossa. Tämän hetken ns. käyttöpyörät (3kpl) taloyhtiön pyörävarastossa. Loput kellarin pimeässä varastokomerossa. Kun asuu rauhallisilla kulmilla niin voi nukkua yönsä rauhassa.

Kaksi kertaa parin vuoden sisään katkennut pappiksesta stemi täydessä vauhdissa. Eletyn elämän kiitäessä filminauhana ohitse on ehtinyt miettiä todennäköisyyksiä ja selittäviä tekijöitä, enkä ole sitten enää noihin Ovelliin telineisiin pyörääni nostanut.

Seinäteline on sinänsä hyvin suunniteltu ja stongan täytyy ilman muuta kestää pyörän paino, mutta kun käytännössä jengi työntää varsinkin noissa kiskotelineissä naapurin fillaria milloin etupyörästä, milloin rungosta täydellä painolla puskien, momentti kohdistuu pitkälti stemin hitsaussaumaan (oletuspappiksessa). Väsähtäähän se siinä ajan mittaan. Toki noilla oli runtattukin niin että oma vika, nykyään yliherkkä kaikelle keulan natinalle.

huh, onneksi ei enää näitä huolia. Maaseutu ja talli missä kaikki talouden 11-12 fillaria (laskentatavasta riippuen) voi levätä ja tilaa jää vielä hyvin ropaamiseenkin kylminä ja pimeinä aikoina sillä muutenhan homma tehdään ulkona auringossa.

migo - 1:45, 30.9.2013 » Missäköhän vaiheessa ei kannata enää säilyttää pyörää katetulla kuistilla? Kesällä meni ihan hyvin, mutta kannattaako ottaa ilmojen kylmetessä pyörä sisälle? Vaikuttaako pelkkä kylmä ilma pyörän säilymiseen vai täytyykö sataa lunta/vettä päälle että ottaa damagee?
Pelkkä kylmä ei käsittääkseni juuri mitään tee. Toistuva lämpötilojen vaihtelu on pahasta. Eli siis lämpimästä varastosta kylmään ulkoilmaan ja toisinpäin. Ulkona lämpötilat vaihtelee niin hitaasti, että samaa ongelmaa ei ole. Aurinko tietty haperruttaa kumiosia, että siltä kantsis suojautua.

^ talven ykkösongelmana on sellainen vittumainen juttu nimeltä H2O ja sen pottumaiset tiheydenmuutokset lämpötilan (eli faasien) funktiona. nimittäin jos roudaat fillarin lämpimään mutta et ehdi odottaa niin kauaa että ihan kaikki vedet kuivuu joka välistä niin melko äkkiä pakkaseen viemisen jälkeen alkaa joko pienet tai ihan megalomaaniset ongelmat… eli säilyttämällä fillarin koko ajan pihalla säästyy noilta ongelmilta lähes täysin tieten vähän kelien vaihtelusta riippuen kun loskaa kuitenkin todennäköisesti tulee olemaan tarjolla tänäkin talvena.

Jos fillarilla ajaa kylmässä, se olis hyvä kylmässä säilyttääkin, kuten kaksi ylempää kommentoijaa sanoivatkin. Katettu kuisti on mainio. Auringonvalo ei ihan hirveän äkkiä aktiivipyöräilijän kumeja tuhoa, kun sillä fillarilla oletettavasti ajetaankin niin paljon, ettei vaihtoväli ole montaa vuotta.

Pressu on hyvä suoja sateelta, mutta kantsii ottaa kuivalla pois, ettei sen alle jää kosteus asumaan.

suomi, liika auringonvalo talvella. tyrsk.

Pyörät lokakuussa lämpimään sisälle ja seuraavan kerran ulos toukokuusa. Ei ongelmaa lämpötilan pumppaamisen eikä auringon kanssa.

Kertokaahan nyt toki vielä mitä nämä pienet tai megalomaaniset ongelmat sitten ovat joita lämpötilavaihtelut aiheuttaa?

Sula vesi voi jäätyä esim. vaijereihin. Varmaan se konkreettisin ongelma on kuitenkin se, että lämpimiin kumeihin tarttuu pakkaslumi aika napakasti. Mut se korjautuu vikkelään.

Jarruttoman fiksin kanssa suurin ongelma on tosiaan toi renkaiden lumistuminen. Vaihdepyörillä rataspakka ja vaijerit voi jumia inhottavasti.

SanttuT - 12:58, 30.9.2013 » Jarruttoman fiksin kanssa suurin ongelma on tosiaan toi renkaiden lumistuminen. Vaihdepyörillä rataspakka ja vaijerit voi jumia inhottavasti.
Napavaihteet on kanssa aika ikävän jäätyvää sorttia, ja siinä ei vaijerin käsin nykiminenkää ole auttanu. Samoin bemaksivaparit on tupanneet jäätymään, siksi talvifiksi.