Nolot tunnustukset (pyöriin liittyvät) huom: 1 postaus = 1 tunnustus

Pidän joskus sormettomia pyöräilyhanskoja tarpeettoman kauan pyöräilyn lopettamisen jälkeen kädessä (esim kauppassa) koska ne on siistit.

Käytän myös pyöräilylippiksiä joskus vaikken ole pyörällä liikkeellä.

tutam - 0:42, 7.6.2014 »
Purre - 0:22, 7.6.2014 » Hommat helpottu kovasti, kun joskus hokasin ettei ketjua katkastessa tarvii pinniä työntää kokonaan irti ketjusta. Voi vinde...
:D oot kyllä mun esikuva, jos olet saanut ketjun uudestaan kokoon irrotettuassi pinnin kokonaan. irroitin kerran, enkä enää saanut paikalleen, vaikka nysväsin ties kuinka kauan. ... loput mun tunnustuksista tuolla hupsista topiikin puoella. ei ole mitään satulafetissejä tai muuta, mutta asioita särjen kyllä usein rautaisen ammattitaidottomuuteni ansiosta.
Joskus dirttipyörä-aikoina tää kyllä onnistui jokusen kerran. Trvittiin puristin, kärkipihdit, vasara ja kärsivällisyyttä. Sitten jossain netissä törmäsin ohjeisiin koskien ketjun lyhentämistä. Tuns kyllä ihtensä melko tyhmäksi.

Olen oksentanut voimansiirtoon

1 Like
tutam - 0:42, 7.6.2014 » :D oot kyllä mun esikuva, jos olet saanut ketjun uudestaan kokoon irrotettuassi pinnin kokonaan
Voi veljet, tässä kohtaa voin sitten ilmoittautua vaikka tutamin jumalaksi ja isänmaaksi. Niin helevetin monta kertaa (siis monta junnuvuotta) on katkottu ja liitetty ketjua ennen kuin on havahduttu siihen, että sen pinnin voi jättää lenkkiin kiinni. Kyllä se naputtelemalla sinne uppoaa nääs...

oon ununu yksivaihteesta

HOIL - 18:45, 6.6.2014 » mikä on tää satulafetissi?? itellänikin mut pysynyt määrällisesti vielä kurissa.
vaikee sanoo. itellä kans ehkä orastava satulafetissi. omistan kaks rollsia (musta ja valkonen), yhen turbon (musta), yhden concorin (ja meinasin speksaa toisen), yhden kashimax aeron, yhden zoncolanin ja yhden vertun. ja mä tosiaan omistan vaa kolme pyörää. ehkä polkupyörien satulat on vähä niinku kenkien omistaminen - koskaan ei voi olla liikaa?

kuuntelin gagan alejandron 3 kertaa ennenku lähdin hallille tuusaamaan, keräsin ns. motivaatiota ja fiilistä. taas soi

Aemilius - 0:51, 7.6.2014 » Olen oksentanut voimansiirtoon
Tämä putsasi pöydän.
mannine - 2:16, 7.6.2014 » kuuntelin gagan alejandron 3 kertaa ennenku lähdin hallille tuusaamaan, keräsin ns. motivaatiota ja fiilistä. taas soi
toivon että tää on väärässä ketjussa ja että alehandro ei oikeesti oo mikään nolo biisi kun on sitä itsekin tullut kuunneltua.
Purre - 0:22, 7.6.2014 » Hommat helpottu kovasti, kun joskus hokasin ettei ketjua katkastessa tarvii pinniä työntää kokonaan irti ketjusta. Voi vinde...
shiiiii

e. nimim. pitää pihdeillä pinnistä kii ja asettelee kädet täristen takasin.

Ketju vaan johonkin kovalle alustalle kyljelleen ja napakalla vasaran iskulla pinni reikään, ihan iisi homma kun on pari kertaa tehnyt.

manuelkala - 2:08, 7.6.2014 »
HOIL - 18:45, 6.6.2014 » mikä on tää satulafetissi?? itellänikin mut pysynyt määrällisesti vielä kurissa.
vaikee sanoo. itellä kans ehkä orastava satulafetissi. omistan kaks rollsia (musta ja valkonen), yhen turbon (musta), yhden concorin (ja meinasin speksaa toisen), yhden kashimax aeron, yhden zoncolanin ja yhden vertun. ja mä tosiaan omistan vaa kolme pyörää. ehkä polkupyörien satulat on vähä niinku kenkien omistaminen - koskaan ei voi olla liikaa?
Kielipoliisi iskee jälleen: Kiihottavaksi koettua ja voimakasta mielihyvää aiheuttavaa objektia kutsutaan fetissiksi. Siis ne satulat ovat fetissejä, te olette fetisistejä ja podette fetisismiä. Sorry tämä ei kohdistu HOILiin ja manuelkalaan. Tuo fetisismi-virhe vaan on niin yleinen, että oli pakko oikaista.

Yleiskielessä on tosin täysin tavanomaista ja hyväksyttyä käyttää käsitettä “fetissi” kuvaamaan paitsi fetisismin kohdetta, myös fetisistin omaa tilaa. Juurikin kuten tuossa ylhäällä: “Minulla on saapasfetissi.” jne.

Kieli on muuttuva ja elävä systeemi. Preskriptiivisestä kieliopista deskriptiiviseen, kiitos.

edit: ninjana toistot ja lyöntivirheet veks!!!1

^ Ajattelu sumenee kun käsitteitä käytetään väärin. Kyllä puhekielenkin tulee olla rakenteeltaan oikein. Ei kukaan sano olevansa hanuri, jos on taitava hanuristi.

Edit: Jos tuo välinpitämätön asenne on vallalla jopa yliopistoihmisten keskuudessa, ei ole ihme että Hesarikin on nykyään paska lehti ja täynnä ajatteluvirheitä.

ainaki pojat omistavat satulansa joten on perusteltua sanoa “minulla on satulafetissi, jopa useita”
jos sen sanotaan orastavan ni sillon on Ollin kannalla

^ Juuri näin.

tutam - 0:42, 7.6.2014 » :D oot kyllä mun esikuva, jos olet saanut ketjun uudestaan kokoon irrotettuassi pinnin kokonaan
Joo, tän oppimiseen meni kyllä itselläkin kerta jos toinenkin. Nykyään osaan. Nolona tunnustuksena, kaverini katkaisee ketjut edelleen ns. kokonaan, mut mä en kehtaa sanoa sille siitä. Nykerrän sit vaan sen jäljiltä sormet verillä pinniä paikalleen ja muistelen lapsuusvuosiani.

Opin uutta, kiitos Biciolli! Mutta tutamin kanssa samoilla linjoilla: kieli elää, ja fetissi sanan väärinkäyttö on jo niin vakiintunutta, että hyväksyisin. Jossain vaiheessa kielivirkahenkilötkin taipuu väärinpuhuvan kansan edessä. Hei, hykyään saa jopa sanoa, että asiat alkaa olemaan. Sitä en ole kyllä ihan sulattanut vielä.

kerran liitin ketjun takas vanhalla niitillä ja sen jälkeen en ikinä, aikaa siitä on kymmene vuotta.
taidan olla amatööri

Biciolli - 11:03, 7.6.2014 » ^ Ajattelu sumenee kun käsitteitä käytetään väärin. Kyllä puhekielenkin tulee olla rakenteeltaan oikein. Ei kukaan sano olevansa hanuri, jos on taitava hanuristi. Edit: Jos tuo välinpitämätön asenne on vallalla jopa yliopistoihmisten keskuudessa, ei ole ihme että Hesarikin on nykyään paska lehti ja täynnä ajatteluvirheitä.
Ei se sumenna ajattelua, koska kieli opitaan käytössä, jolloin yleinen käyttö myös vaikuttaa siihen mitä merkityksiä käsitteet saavat (esim. tässä tapauksessa käsite fetissi, joka voi - minusta nyt ainakin - kuvata sekä kohdetta, että tilaa). Päinvastoin, ajattelua sumentaa jämähtäminen tiukkoihin sanakirjamääritelmiin.

Jo pelkästään sanan fetissi käsitehistoria kertoo, että sitä on “käytetty väärin” (ts. että se on saanut uusia merkityksiä) ja että tämä väärinkäyttö on ollut hedelmällistä ajattelun kannalta.

Fetissi-käsite syntyi varhaisella siirtomaa-ajalla kuvaamaan afrikkalaisia pyhiä esineitä ja taikakaluja, tai silloisten lähetyssaarnaajien, jotka käsitteen lanseerasivat, mukaan “epäjumalankuvia”. Fetissillä viitattiin siis esineeseen, jolla kuviteltiin olevan voimia, joita sillä ei käsitteen käyttäjän mukaan ollut. Sana fetissi tulee portugalin käsitteestä fetico (“taika”).

Myöhemmin Marx otti käsitteen käyttöönsä poliittisessa taloustieteessä kuvaamaan tilannetta, jossa työntekijä on vieraannutettu työnsä tuloksista (koska joku muu omistaa tuotantovälineet ja työn tulokset) ja jossa tuotteiden arvon katsotaan tulevan tuotteista itsestään, eikä työstä, joka on tuotteet tehnyt. Tillanetta, jossa arvon katsotaan tulevan tuotteesta, ei työstä, Marx kutsui ironisesti “hyödykefetisismiksi”, koska esineillä nähtiin olevan voimia, jota niillä ei ole. Esim. housut eivät maksa viittä euroa, vaan niiden tekemiseen mennyt työ maksaa, tai raha ei liiku, vaan ihmiset liikuttelevat sitä.

Vielä myöhemmin käsitet otettiin psykologiaan kuvaamaan (patologista) kiinnostuksen tai kiihotuksen kohdetta. En tunne tätä puolta niin hyvin, mutta Freud taisi kirjoittaa fetisismistä vasta 1920-luvulla, eli n. 60 vuotta Marxin jälkeen ja joitain satoja vuosia fetissi-käsitteen syntymisen jälkeen.

Näin ollen käsitettä fetissi, sikäli kun me sen tunnemme, on “käytetty väärin” aika monta kertaa, mutta itse en sanoisi, että esim. Freudin ja Marxin käytöt ovat sumentaneet ajetteluamme. Jopa päinvastoin.