Projekti: Kahdenkympin kauppapyörä

Huomasin tuota tolppaan miettiessäni, että tuo alumiiniputkihan mahtuu juuri sisään tuohon satulaputkeen. Pätkäsin rautasahalla pari pätkää putkea, leikkasin toiseen ohuen soiron ja toisesta vähän paksumman, heitin sisäkkäin ja arvot. Siihen tolppa istui kuin nakutettu.

Kävin hakemassa kauppareissulla myös kmc:n ketjut, jotka iskin paikalleen. Ja ei kun koeajalle. Ensipolkaisulla huomasin, että klappia on puoli kierrosta. Seuraava huomio oli, että jarrut ei pidä yhtään. Samalla muistinkin miksi tuo rengas oli jäänyt varastoon. Vittu.

No, pitäneet ostaa tähän sitten ainakin uusi takaratas. Varmaan myös eturatas, että on samaa paria. Sitten onki sama laittaa ne lokarit ja gripitki. Lähti taas budjetti käsistä…

Pura ja huolla se takanapa?

Samaa mieltä kuin RTZ. Jos se jarru ei toimi niin kai siihen joku syykin on, muu kuin että “se on paskana”. Purkaminen on lastenleikkiä, ja bonarina voit oppiakin jotain sen navan rakenteesta. Jos saat korjattua, hienoa, ei mennyt rahaa hukkaan uuteen takavanteeseen. Jos et, niin sitten voi jo satsata enemmän rahaa siihen kiinni.

jaökajarrunavat on kai simppelit huoltaa elikkäs itsekin tekisin niin.

Siis se takanapa on jo kerran purettu ja huollettu ihan projektin alussa. Voi olla, että se on paskana tai sitten en vain osaa. Kaiken yritin tehdä ohjeiden mukaan, eli kaikki puhtaaksi, laakereihin rasvaa ja jarru/liukupinnoille ei. Kieltämättä opettavainen homma.

Joka tapauksessa kävin ostamassa ihan uuden shimanon jarrullisen takavanteen, joka maksoi 25e kun puuttui hammasratas ja prikka. Otan nämä nykyisestä renkaasta joten suurta vahinkoa ei lopuksi budjettiin tullut.

Hienoa, että porukalla on kiinnostusta tällaiseen pienemmän budjetin projektiin. Tämä on siis kolmas (neljäs jos tuo tätä projektia varten purettu lasketaan) pyörä, jonka omistan cyclocrossin ja sinkulan lisäksi, joten siksi en halua laittaa suuria summia tähän. Tämä jää varmuudella vähimmälle ajoille näistä.

Mutta nyt on myös tyyliin sopiva kori ja kun huomenna saan uuden rattaan alle pistän lisää kuvia. Jos joku omistaa Tornion seudulla kromiset lokarit niin voin edukkaasti ne ostaa…

Jos budjetti vielä kiinnostaa niin tähän mennessä on kulutettu 47e ja kauppaan on ajettu ongelmista huolimatta kahdesti hymyssä suin.

Mikä se vanha naabeli on merkiltään? Jos on sellanen missä veto kytkeytyy niillä rullilla, käyt hakeen lbssästä paksummat rullat ja rok on.

Jarrupinnoilleki rasvaa! Joka paikkaan rasvaa!

Oikeesti.

Itse olen saanut jalkajarrulliset takanavat kuntoon juurikin avaamalla, putsaamalla kokonaan ja kasaamalla aivan sairaan rasvamäärän kanssa uusiksi. Eli kuten RTZ sanoi, ei kannata säästellä!

nyt kiinnostaa tän jalkajarrunavan kohtalo :slight_smile:

haksu83 - 20:26, 26.4.2014 » Siis se takanapa on jo kerran purettu ja huollettu ihan projektin alussa. Voi olla, että se on paskana tai sitten en vain osaa. Kaiken yritin tehdä ohjeiden mukaan, eli kaikki puhtaaksi, laakereihin rasvaa ja jarru/liukupinnoille ei. Kieltämättä opettavainen homma.
Mäkin oon kuullut, että tää menis just näin ja muutamat huolletut Torpedot on herännyt eloon. Mitkä ei oo, on nyt kaatopaikalla.

No niin, yleisön pyynnöstä kävin uudelleen tuon takanavan kimppuun. Aukaisin sen, tarkastin, että osat liikkuu ja on oikealla paikallaan, lisäsin rasvaa, vääntelin, kääntelin ja kokosin. Ja kappas vain: Yhtä paskana oli kuin ennenkin.

Joten heitin kumin uudelle takavanteelle ja nyt toimii. Ei tämäkään nyt mennyt aivan putkeen mennyt kun jarrutellessa toisen polkimen muovinen keskiö hajosi. Joten eikun uusien polkimien ostoon. Prismasta löytyi tuollaiset 60% alennuksella, alumiinivalua ja helkatin painavat mutta varmaan nyt taas kestää. Lisäkulu 4.20e.

Lisäksi puhuin uudesta korista. Eli tämä tilaamani kori menee erääseen toiseen pyörään, josta sain vaihdokkina tyyliin sopivamman punoskorin. Tämä kuitenkin vaikutti vähän kulahtaneelta ja auringon polttamalta, joten jotain piti tehdä. Ensin ajattelin kannuttaa tämän punaiseksi mutta sitten hoksasin, että kaapista löytyy petsilakkaa. Loppuun sitten kuvat mitä sain aikaiseksi.

Eli tässä lähtökohta:

http://i7.aijaa.com/t/00124/13230038.t.jpg

Ja tässä lopputulos kiinni pyörässä + uudet polkimet & takavanne. Kromilokarit olisi seuraavana hakusessa.

http://i4.aijaa.com/t/00031/13230041.t.jpg

http://i8.aijaa.com/t/00047/13230043.t.jpg

JJ90 - 21:02, 26.4.2014 » Mikä se vanha naabeli on merkiltään?

Oliskohan ollut favorit…? Muistaakseni Nopsassa ollut.

Ei ollut rosterista nuo muhvit… Oli yön kosteudessa ottanut reippaasti pintaruostetta joten eikun autosolia sukalla hinkattuna. Kun muhvit oli taas saatu kiiltäväksi heitin päälle kiiltävää spräylakkaa. Katotaas miten pysyy nättinä.

haksu83 - 7:27, 28.4.2014 » Oliskohan ollut favorit...? Muistaakseni Nopsassa ollut.
Juu eli vetorullat vaihtoon kokoa isommaksi..

Onks siellä navassa tämmöset??

Joo, just tuollaset siellä on. Sitten pitäis varmaan tuo jarrulieriökin uusia jos haluais, että hyvä tulee.

Soittelin tuossa aiemmin paikalliseen nahkaliikkeeseen ja lupailivat sieltä jämäpaloja halvalla. Jos kokeilis tehdä nahkaiset gripit tähän ja vaikka päällystää sinkulan vanhan satulan uudelleen ko valkonen keinonahka ei oikein pitkän päälle ollu jees. Siinähän olis ite tehty brooksi :slight_smile:

Pientä hiljaiseloa vietelty vapun jälkeen mutta täällä taas. Pistetääs pari päivityskuvaa kun ollaan saatu uutta palikkaa ja askarreltu paskarreltu. Eli tuli haettua nahkaa paikalliselta nahkurilta ja uusi tanko & stemmi. Vähän tuli väänneltyä ja käänneltyä ja tolleen se sitten meni, väärinpäin.

Leikkasin nahkasta pari suikaletta ja aloin tekemään grippejä. Pohjalle pari kiekkaa urkkateippiä ja puuvillalankaa. Eli näin:

http://i7.aijaa.com/t/00108/13251302.t.jpg

Siihen päälle vain nahkat kieritellä niinkuin tankonauhat ja toisesta päästä puuvillalangalla tiukasti kiinni. Muistaa jättää vähän ylimääräistä urkkateippiä niin ei lanka luista. Lankaan reilusi lakkaa, että pysyy kiinni ja tadaa:

http://i1.aijaa.com/t/00512/13251311.t.jpg

Siihen menikin sitten se pari euroa. Tällä hetkellä näyttää tältä:

http://i4.aijaa.com/t/00958/13251314.t.jpg

Joku saattaa huomata, että tuo viimeinen muhvikin tuli kiillotettua. Huomenna jos jaksaa niin käy hakeen toiselta työkaverilta jonku romupyörän, jossa olis kuulemma kromilokarit. Ne tähän niin sitteppä se alkais olla siinä. Rahaa palanu tähän mennessä n. kuuskymppiä joten budjetti triplaantui ja paskaa kiilloteltu monta tuntia…

Voi että olen kateellinen tuosta muhvillisesta mummisrungosta!

Sulla on stonga menny väärin päin. Haksun huumoristonga?

Voin harkita päikseen vaihtoa siihen sinun pieneen runkoprojektiin :wink: