Manifestigeneraattori

Odie - 10:26, 2.4.2014 » Automaattisessa generoinnissa olisi toki se hyvä puoli, että samaa softaa voi käyttää ale ihan yksin vaikka somerolla.
tässäpä se, tekee alusta alkaen kunnolla niin sehän toimii sit ihan missä tahansa kaupungissa josta vaan löytyy kartta-aineistoa.
peltsip - 10:27, 2.4.2014 »
Odie - 10:26, 2.4.2014 » Automaattisessa generoinnissa olisi toki se hyvä puoli, että samaa softaa voi käyttää ale ihan yksin vaikka somerolla.
tässäpä se, tekee alusta alkaen kunnolla niin sehän toimii sit ihan missä tahansa kaupungissa josta vaan löytyy kartta-aineistoa.
Kyllä.

postilaatikot löytyvät myös kartalta

Mä voin myös osallistua rastien hankintaan, jos tarvetta. Jos automatiikka hoitaa, ni by all means, mutta jos käyttäjät kerää ite osoitteita ja niistä mahdollisia lisätietoja, ni mä ainakin liikun Stadissa kaiket päivät jo työni puolesta, ni siinähän saa samalla mielekästä puuhaa leipätyön oheen… :slight_smile:

kannattaa oikeesti pistää jäitä hattuun noiden osoitteiden ja lisätietojen keräämisen kanssa, ne on sitä toissijaista touhuamista jota tehdään sit kun perusasiat on kunnossa. tällä hetkellä kun ei ole edes mitään viitekehystä siitä että millaiseen muotoon vinkkejä kerätään että niitä voitaisiin järkevästi hyödyntää käytännössä.

Vielä noista tarkistuskysymyksistä niin niiden pitää olla joko ennelta määrättyjä eli toisin sanoen käsin syötettyjä tai sitten sen ohjelman täytyy ns. tietää mitä osoitteessa on eli, että onko kyseessä yritys vai asuintalo ja jos jälkimmäinen onko kyseessä kerros-, rivi- vai omakotitalo etc. jotta sinne voisi ohjelmoida random kysymyksiä esim. montako asuntoa tai mikä sukunimi on x:ssä kerroksess tai muuta vastaavaa.

edit. peltsi on oikeessa. Nyt varmaan tosiaan pitäisi arpoa se, että arvotaanko täysin summittaisesti kaikista olemassa olevista osoitteista eli esim. googlen tietokannasta vai ennalta määrätyistä osoitteista?

snaamari - 10:37, 2.4.2014 » Vielä noista tarkistuskysymyksistä niin niiden pitää olla joko ennelta määrättyjä eli toisin sanoen käsin syötettyjä tai sitten sen ohjelman täytyy ns. tietää mitä osoitteessa on eli, että onko kyseessä yritys vai asuintalo ja jos jälkimmäinen onko kyseessä kerros-, rivi- vai omakotitalo etc. jotta sinne voisi ohjelmoida random kysymyksiä esim. montako asuntoa tai mikä sukunimi on x:ssä kerroksess tai muuta vastaavaa.
Menee vitu vaikeeks.

^Komp. Suosittelsin skippaamaan automaattiset kaikki varmenteet, ainakin tässä vaiheessa. Tärkeintä ois päästä ajamaan :smiley: (Tosin ajaa voi ilman manifestiakin)

^tuota juuri tarkoitin ja siksi aluksi meinasin, että jonkun tietyn osoitteen jo ajanut henkilö voisi syöttään sen kysymyksen käytyään paikalla.

Odie - 10:14, 2.4.2014 » Itse ajattelin ainakin alunperin nimenomaan manifestigeneraattorina, joka antaa listan osoitteita, jotka kopioit lapulle (tai jos pullautin toimii netissä, tulostat) ja sitten ajamaan. En kyllä keksi mistä tuollaisia tarkistuksenaiheita automaattisesti pystyi generoimaan, ellei sitten ihan osoitteissa toimivien firmojen nimiä tms.?
Osotteissa toimivat firmat vaikuttas toteuttamiskelposelta. Tiiä sitte kuinka paljon rajottaa jos voi vaan generoida osotteita, joissa on Gmapsin mielestä jotain.

joo elikkäs appstoreen ja cashmoney

Ja nimeksi ManifestR. Tai iMoneyfest.

eikös jokaisen olemassaolevan katunumeron takana ole jotain konkreettista pytinkiä, telttakylää, aitaa/vast pystyssä? tällöinhän alustavasti riittäisi se jos saa arvotusta koordinaatista selvitettyä lähimmän katuosoitteen. pystyisi unohtamaan kaiken muun ja saisi kasaan toimivan perusmekanismin joka sylkee läjän osoitteita automaattisesti. ja pitäis olla helppoa kauraa joko näyttää osoitteet listana tai kartalla ja siitä sit lähtee eteenpäin ominaisuus kerrallaan.

peltsip - 11:06, 2.4.2014 » eikös jokaisen olemassaolevan katunumeron takana ole jotain konkreettista pytinkiä, telttakylää, aitaa/vast pystyssä? tällöinhän alustavasti riittäisi se jos saa arvotusta koordinaatista selvitettyä lähimmän katuosoitteen. pystyisi unohtamaan kaiken muun ja saisi kasaan toimivan perusmekanismin joka sylkee läjän osoitteita automaattisesti. ja pitäis olla helppoa kauraa joko näyttää osoitteet listana tai kartalla ja siitä sit lähtee eteenpäin ominaisuus kerrallaan.
Ongelma tulee siinä, kun vaikka kiinteistörekisteritunnus olisikin, niin se on käytännössä kaikissa tapauksissa vain yhteen katuosoitteeseen sidottu. Esim. kadunkulmien pytingit ei välttämättä löydy, kun käyntiosoitteita saattaa olla useampi - esim. nykyisellä työpaikallani on yksi virallinen osoite, mutta käyntiosoitteita on kolme kappaletta.
peltsip - 11:06, 2.4.2014 » eikös jokaisen olemassaolevan katunumeron takana ole jotain konkreettista pytinkiä, telttakylää, aitaa/vast pystyssä? tällöinhän alustavasti riittäisi se jos saa arvotusta koordinaatista selvitettyä lähimmän katuosoitteen. pystyisi unohtamaan kaiken muun ja saisi kasaan toimivan perusmekanismin joka sylkee läjän osoitteita automaattisesti. ja pitäis olla helppoa kauraa joko näyttää osoitteet listana tai kartalla ja siitä sit lähtee eteenpäin ominaisuus kerrallaan.
Katuosoitteen löytäminen ei tule olemaan ongelma. Mietin siis ylempänä tota varmistussysteemiä a la "Mikä firma oli osoitteen kohdalla?".

Mut siis joo mietitään sit noita joskus paljon myöhemmin jos mietitään. Otan tavotteeks et lähipäivinä sylkis osotteita halutun säteen sisältä.

Ajattelin osallistua speksaamiseen, mutta muistin, että teen työkseni softaa, joka laskee optimaalista ajoreittiä satunnaisten koordinaattien välille kaupungissa, eikä sopimus salli tällaiseen kilpailevaan toimintaan osallistumista.

Kauppamatkustajan ongelma.

Mites tota.

Noita Geocachingiin tarkoitettuja QR codea lukevia appeja on olemassa ja niitä tukevia QR generaattoreita. Ihan vaan QR lukijalla ja selaimellakin varmaan sais aikaan jonkinmoisen trakkerin siitä kuka ja koska on missäkin paikassa käynyt. Tarttis vaan tuottaa kutakin paikkaa varten uniikki QR tagi ja käydä liimaamassa moinen johonkin lyhtytolppaan tjms. Tai sitten tekee vaan läjän uniikkeja tageja jotka voi assosioida paikkaan jälkikäteen jollain kätsällä karttasovelluksella.

Ei ratkaise sitä miten alussa generoidaan sopivia osoitteita, mutta sitä mukaa kun noissa on eka kerta käyty niin seuranta pelaa jatkossa eikä tartte tietää mikä firma tjms niissä on.

Mä voin koettaa tätä nurkkaa jossakin välissä tonkia, mutta ei onnaa ihan lähiaikoina kun on taas tullut lupailtua kaikenlaista projua tehdä.

Tää ois taas edistymässä, kun kevään velvollisuudet alkaa siirtyä kesälaitumille.

Tässä vaiheessa homma menis näin (huudelkaa, jos ootte eri mieltä):

Syötä:
-lähtöpiste (vois toimia myös maalina?)
-säde, jonka sisään rastit arvotaan
-rastien määrä

Ohjelma arpoo rastien osoitteet listaksi ruudulle.

Rastille päästyäsi klikkaa rasti ajetuksi. Tähän voi miettiä erinäisiä varmistustapoja. Gps on varmaankin liian epätarkka. Yks mahollisuus on, että osoitteen kohdalla pitää uppia osoitteesta otettu kuva. Vai? En ainakaan ite oo keksiny kysymyspatteria, josta vois arpoo kysymyksen joka toimis jokaselle osotteelle.

Tässä nyt jää se normaalisti tapahtuva “Vituiks meni, ajappa rasti uusiks”. Minkäs teet?

Irkissä mietittiin, että pitäisikö sovelluksessa olla ‘Rookienappi’, jota klikkaamalla rastit näkyy kartalla. Mitä mieltä? Ite lähinnä mietin, että jos normaalisti rastit on paperilla, niin luuria voi käyttää karttana. Että meneekö hankalaks jos pitää venkslaa ohjelmien välillä.

Varmaan tulee myös tilanteita, joissa syystä tai toisesta jokin arvottu osoite ei ole saavutettavissa, mutta katellaan noita lisää ku pääsee testailemaan.

Yksinkertaisimmillaan manifestin osoitteet voi kyllä kirjoittaa paperille, tai printata. Niin varmaan itse päätyisin tekemään. Itse otan mieluumin listan osoitteista kuin kartan, kartta tuntuu “huijaukselta” ja ajojärjestyksen miettiminen jää välistä. Varmistustapoja ei varmaan tarvitse välttämättä olla ensinkään, tai vaihtoehtoisesti GPS-lukko, joka hyväksyy rastin kun olet ollut esim 30s ajan 50m etäisyydellä (tai jollain järkevällä tarkkuudella) oikeassa osoitteessa, jolloin vahingossa ohi ajaminen ei riitä rastin hyväksyntään. Ja vastaavasti ns. fubar-nappi tarvitaan, jolla rastin ajamisen voi jättää välistä tai jolla GPS-lukon pissiessä saa rastin kuitattua. Vastaavasti mitään kuittausmenetelmää ei minusta välttämättä tarvitse, koko homma kuitenkin perustuu siihen, että itse haluaa ajaa noi rastit. Vastaavasti, autenttisuutta toki lisää jos softaan laittaa pätkän koodia, joka vaikka maaliin päästyäsi päättää vaikka 1:40 todennäköisyydellä ajattaa “fubaroidun” rastin uudestaan.

Oon näköjään missanut thredin, mutta täähän kuulostaa hauskalta idealta. Lähtökohtaisesti itseä ei tosin kiinnosta lähetti-LARPpaus, mutta voisko tästä tehdä jotenkin aidosti hyödyllistä. Siis jos kysymykset olis toisinpäin, että tarkista onko tällainen yritys firmassa niin sitten se kanta tiedoista olis jonkun arvoinen. Tai voishan se olla jotain yleishyödyllistäkin tyyliin “tarkista onko klv:n tietyö jo korjattu”.

Oon myös miettinyt mitä tuhlausta on roudaa osia paikasta toiseen ja toisaalta ajaa vielä erikseen lenkkiä. Eli jos tähän integrois myyntipalsta-tyyppisen toiminnallisuus voisin hyvinkin niin toimitella toisten paketteja perille jos ovat työmatkan varrella tai niistä tulis muuten vaan kiva lenkura. Tietty maksupolitiikka ja kuskien/myyjien luotettavuus on sitten se vaikeammin sumplittavissa oleva juttu. Plus kamojen myynti on aika usein hauskaa naamatusten eli ainoa hyöty on silloin kun ei luonnostaan törmäile eli välimatkat täältä suburbiasta liian pitkät.