Lapsen kuljettaminen

marlon - 11:10, 24.3.2014 »

Eilen tein 10kg komposiittinestekaasupullon vaihtoreissun.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/1475954/nettikuvat/Velo/bakfiets_kim_heikkinen.jpg

Onks toi joku oma patentti vai kaupallinen ratkaisu millä tuo toinen pyörä on perässä kiinni. Tulee varmaan ensi syksynä ajankohtaiseksi kun pikkuisen voisi heittää taakkapyörällä päivähoitoon ja jatkaa normipyörällä sitten työmatkaa.

Oma pikkuinen on kulkenut laatikkopyörässä johon olen vetänyt kuormaliinalla turvakaukalon kiinni. Nukkuu ja ei itke kyydissä joten varmaan ihan hyvä siinä matkustaa.

^se on vaan etunapa kiinnitettynä tartsiin u-raudalla.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/1475954/nettikuvat/Velo/bakfiets/hinaus.jpg

Työmatkalla näin taas Bullitin liikenteessä, kaksi lasta kyydissä etutasanteella. Oli silmiinpistävän ketterän ja vaivattoman näköistä etenemistä.

(Onneksi omat lapset ovat jo isompia, Bullitin hintataso ja säilytyskysymykset ahdistaisivat.)

bullitti kieltämättä yllätti tosi positiivisesti, ennakkoasenne oli puhdas vmp mutta sillähän pääsi hirveää haipakkaa ja kunhan ohjaukseen yms tottui niin on se kyllä hyvä vehje.

mulla pyöris ylimääräsenä ajamaton christiania bikesin 2wheeler jos jollakin on kiinnostusta ostaa. ajettu ehkä 30km. tuossa ainakin luulisi olevan ihan hyvä muksua ja jotain rompetta kuljettaa, laatikossa ovi, penkki ja siinä turvavyö.

Säilytyskysymys on kyllä ihan merkitsevä Bullittin kohdalla. Myöskään se laatikko/penkkisysteemi ei ole ihan triviaali juttu. Jos tekee vesivanerista, on siinä nopeasti painoa (ja helposti rumakin), mutta oma alumiiniseinämiin perustuva ratkaisuni on yhä kesken. Mitään aivan ideaalia ratkaisua en ole keksinyt. Taakkapyörät taitaa olla kompromisseja aina.

Ja Burley d´Litellä on meilläkin menty muutamia vuosia, välillä fiksillä ja välillä vaihteilla. Ihan ok -systeemi.

tyhja - 14:00, 25.3.2014 » Säilytyskysymys on kyllä ihan merkitsevä Bullittin kohdalla. Myöskään se laatikko/penkkisysteemi ei ole ihan triviaali juttu. Jos tekee vesivanerista, on siinä nopeasti painoa (ja helposti rumakin), mutta oma alumiiniseinämiin perustuva ratkaisuni on yhä kesken. Mitään aivan ideaalia ratkaisua en ole keksinyt. Taakkapyörät taitaa olla kompromisseja aina. Ja Burley d´Litellä on meilläkin menty muutamia vuosia, välillä fiksillä ja välillä vaihteilla. Ihan ok -systeemi.
Ihania kompromisseja. Kyllä ne kantakaupungin alueella aina farmariauton hakkaa :D Ja kyllä meillä maallakin. "Säilytysongelman" olen aina onnistunut tuon kanssa ratkomaan, mutta nämä on näitä. En mä tuon kanssa toki missään esim. Kalliossa ole asunut, mutta uskoisin, että olisin tämän tuollakin jotenkin ratkonut. Paino niin, sitähän noissa on, mutta kuormasta sitä painoa vasta tulee. En jaksa jännittää. Nyt vuoden verran luukutettu sähköistetyllä pelillä niin pääsee puoliskokiin helposti kolmen muksun kanssa muutamien kilometrien päähän kerholle. Suosittelen näissä sähköistämistä kaikille ketkä eivät erityisesti halua urheilla.

Haha…

https://imagizer.imageshack.us/v2/731x412q90/594/pz14.jpg

Sopii melkein ku nenä päähän.

^Vaijerinkuoresta löysät matkustajalle + krossikahva väliin niin voi hidastaa jos rupee hirvittään :wink:

tyhja - 15:00, 25.3.2014 » Säilytyskysymys on kyllä ihan merkitsevä Bullittin kohdalla. Myöskään se laatikko/penkkisysteemi ei ole ihan triviaali juttu. Jos tekee vesivanerista, on siinä nopeasti painoa (ja helposti rumakin), mutta oma alumiiniseinämiin perustuva ratkaisuni on yhä kesken. Mitään aivan ideaalia ratkaisua en ole keksinyt. Taakkapyörät taitaa olla kompromisseja aina. Ja Burley d´Litellä on meilläkin menty muutamia vuosia, välillä fiksillä ja välillä vaihteilla. Ihan ok -systeemi.
Mä voisin olla kohta luopumassa mun alulaatikosta. Siinä on ollu kyydissä 1 ja 2v tytöt. Rupee päät ottaa stongaan niin pitää tehdä uusia rakennelmia. Löytyy myös samaan alulaatikkoon yhdelle selkä menosuuntaan oleva turvaistuin. Pm, jos kiinnostelee.

Mitä on ihmiset mieltä, uskaltaako noita lastenistuimen kiinnitysrautoja taivutella ruuvipenkkimetodilla?

Mulla on tommonen samanlainen istuin pojalle, ku kjeijon kuvassa. Sovittelin sitä mun maastopyörään, koska ainoa pyörä jossa jarrut, ja ottaa mokoma takarenkaaseen. Triplakolmion pienimmäinen kolmio syö vähän säätömahollisuuksia, ku ei mahu toi kiinnikemötikkä sinne sisää. Jää kiinnityskohta sen takia aika matalalle. Vai uskaltaako laittaa maksimiylös nostettuun satulatolppaan roikkumaan tollasta lisäkuormaa?

Eikä saa oikein vaimonkaan pyörään, ku ottaa lokariin. Molemmissa aika matala runko.

^ Tiedäthän, että niitä rautoja on erilaisia? Esim. fillaritorilta (ei mitään kytköksiä ilmoittajaan).

Oma ratkaisuni vekaran kuskaukseen on ollut juurikin tällainen perinteinen muovikiulu taakse ja biltsun tartsi modattuna eteen. Omat ja junnun kamppeet sopii eteen, eikä tunge takapenkkiläisen naamalle.

Ennen käyttökokemuksia epäilytti lapsen saaminen istuimeen ja siitä pois kaatamatta pyörää ja miten itseltä onnistuu kiivetä päälle ja pois ninjailematta jalkaa takakautta koteloon. Kesä, syksy ja talvellakin muutaman ajot takana, ei mitään ongelmia noiden suhteen. Pyörässä ei edelleenkään seisontatukea, lastaukseen ja purkuun löytyy lähes aina seinä tms. tueksi,jos ei löydy niin pysyy se pyörä itseäkin vasten pystyssä. Omaa kiipeilyä tohon setuppiin en luonnehtis ainakaan sporttisen näköiseksi. So not, ei kuski ja pyöräkään sitä nyt ole.

ltrvs - 21:41, 7.4.2014 » Oma ratkaisuni vekaran kuskaukseen on ollut juurikin tällainen perinteinen muovikiulu taakse ja biltsun tartsi modattuna eteen.
Tässä ratkaisussa asuvat viisaus ja zen. Sekä käytännöllisyys ja Hollanti.

^^ En tiedä teenkö män tän jotenkin väärin, mutta itse lastaan nulikan istuimeen silleen että seison fillarin päällä naama taaksepäin. Siis pyörä haarojen välissä. Pysyy fillari paikallaan ja siitä on helppo nostaa kolmivuotias penkkiin sekä kiinnitellä vyöt ja jalkaremmit. Sitten vaan dismout-remount askelsarja gasellin suloudella ja menox.

^^^ Sama vika Inbredissä. Laitoin kylmästi satulaputkeen.

ltrvs - 21:41, 7.4.2014 » ^ Tiedäthän, että niitä rautoja on erilaisia?
En tiennyt, mutta nythän tuo ongelma ratkee helposti. Kiitos

Miten haetaan lapset hoidosta:

Hyvä ketju… mielipiteitä, mikä on paras tavarapyörä, jos hinta ON este? Babboe? Joku halppis? Tähän asti menty pyöräkärryllä (Lidl…joo tiedän että d´lite tai croozer tai chariot kannattaisi olla mutta kuin ei vielä ole…)

Peltsip ja Mr Scientist - puhutte asiaa! Tuli kokeiltua Trail-Gatoria (www.muksumukaan.fi , ei ollut varaa follow mehin kun ei ole varma, onko mitään lisäetua lisähinnasta…), ja hauska värkki! Tulee ittellekin sellainen olo, että kevyt polkea, vaikka eihän se oikeasti ihan kevyt ole kun on lisää parikymmentä kiloa perässä. Mutta siitähauska, että ei itse puomi juuri paina eikä ole paljoa lisäromua säilytettävänä… asennus ei kovin kätsä, mutta suomiohjeet autto sentäs…

Jos on tavarapyörähemmoja kuulolla, niin kommenttia olis kiva saada…

Kannattaa tsekata tavarafillari.fi

Saat oikeasti parasta tietoa malleista, hinnoista ja myyjistä.

Älä tee hinnasta liian isoa estettä. Säästä vaikka muutama kk lisää. Näissä vehkeissä hintaeron tuntee aina.

urheilija - 22:47, 11.11.2014 » Hyvä ketju.. mielipiteitä, mikä on paras tavarapyörä, jos hinta ON este? Babboe? Joku halppis? Tähän asti menty pyöräkärryllä (Lidl....joo tiedän että d´lite tai croozer tai chariot kannattaisi olla mutta kuin ei vielä ole..)
Osittain tuosta syystä päädyin itse Kona Uteen ja voin lämpimästi suositella. Kirjoitin pyörästä hieman jo aiemmin [tänne](https://www.yksivaihde.net/old/4067&page=23).

Tässä kun ämpyilen kärryn ostamista (turvaistuimen lisäksi) niin tuli seuraavanlainen ajatus mieleen:
Jonkun (not me!) pitäisi järjestää lastenkuljetusällärit. Sarjoina olisi:

  1. Turvaistuimet
  2. Laatikkopyörät
  3. Perävaunut
    Lapsen paikalle laitettaisiin 10kg betonisäkki ja sitten ajellaan joku sopiva kiesi. Maalissa annettaisiin sopivat sakkopisteet rikkoutuneista säkeistä ja katsottaisiin että mikä väline oli kaikista nopein (esim. aikojen keskiarvo).