Specialized Langster steel ?

Hä? Ei, mä kyl ihan viittasin tän palstan yleiseen bs-heittoon tarkoittamatta ketään yksittäistä henkilöä.

Ok. Kun mä tosiaan edelleen olen aivan ulalla mitä tulee Langsterin NJS-leimaan tai sen puutteeseen. Kun ei ollut viitettä sen lainauksen kupeessa. Ja sitten kävin katsomassa Specializedin sivuja, eikä sielläkään sanottu mitään NJS:stä.

Ei niin, että mulla olisi lehmiä ojissa – projekteja on muutenkin tarpeeksi – mutta kyllä mua vähän ihmetyttää, mikäli Spessu ei ole kokenut tarpeelliseksi korjata vääriä huhuja kuin vasta tässä vaiheessa. Posse kuitenkin mehustellut maailmalla sitä leimaa.

No, ilmaista mainosta ei kannata tyrehdyttää.

Se on kyllä aivan totta.

Googlailemalla löytää kaikenlaista infoa aiheesta, itse voi valita mihin uskoo ja mihin ei:

[i]"They’re all being made in Colnago’s factory following a deal struck before the '08 season. "

“I also read that they’re the same as the new khs’s and are both produced in one of colnago’s factories. (colnago is the only non-japanese njs certified builder.)”

“However, it was designed by Mash’s Garrett Chow. He works for Specialized now.”[/i]

Teräs-Langsteri on nyt siis NJS, Colnago, KHS, MASH ja mitä vielä?

Voi joutua scrollailemaan, että tulee näkyviin. Sivulla 100 on kuva asiasta. Miljoona toistoa ja erot ovat pienentyneet, mutta eivät ihan kokonaan hävinneet.

Tuure

-.-

" Design and analysis of fatigue resistant welded structures " , tekijä Dieter Radaj

-.-

Ja tämä siis hitsatussa rakenteessa.

Pistän tähän linkin, mistä minä olen tykännyt:

http://www.elisanet.fi/harri.nevalainen/tietoisk/terasopas.htm

Tämä on nettiin korjattu ja uudistettu keskeneräinen projekti tuosta em. teoksesta.

Hyvää asiallista asiaa suomeksi ja niin, että se on myös helposti ymmärrettävää. Näitä on hyvä lueskella, mietti sitten puukon takomista tai teräksen valitsemista jalkajouseen, saati sitten jos on kiinnostunut vanhoista teräsrunkoisista kilpapyöristä.

Rautaruukki valmistaa 100 kiloa / mmˆ2 vetoa kestäviä ohutseinäisiä putkia vaikka valmiiksi sinkattuina versioina. Eri kokoja ja seinämäpaksuuksia on runsaasti.

Linkkiä ei saa näemmä toimimaan, mutta google: " rautaruukki form 1000 " ja tuosta tuo löytynyt pdf dokumentti.

He pystyvät toimittamaan tarvittaessa vaikka 140 kiloa / mmˆ2 vetolujuuden booriteräsputkea. = Hyvää terästä on maailma täynnään, ja sitä tekevät muutkin kuin jokin raakaputkea jalostava Columbus tai Reynolds tai Tange. Asia jostain syystä unohtuu niin helposti. Suomi on edelleen (vielä) länsimainen teollisuusmaa, jossa on toimiva ja kunnossa oleva tekninen infrastruktuuri.

Kaikki ei ole kuitenkaan täydellistä:

Se mikä suomessa mättää on tuon em. tavaran vähittäiskauppa. Siitä johtuen modailuja tehdään sitten vanhoista hetekan rungon pätkistä. Aivan helvetin satuttavaa. Noin yleensäkin minusta kaupan alalla on ihmeen paljon ihmisiä, joilla ei ole tuon taivaallistakaan tajua omasta alastaan ja myymistään artikkeleista. Tämä näkyy sitten siitä, mitä hankitaan myyntiin ja varastoon. Rautakauppojen varastot ovat lähinnä täynnä neliskanttista huonekaluputkea, joka on jo valmiiksi ruosteessa. Toteuta siinä sitten omia projektejasi. Varastossa sitten kärsii elinkautistaan tyyppi, jota mikään ei enää kiinnosta, ja jolla on lähinnä tylsä rautasaha siellä kättä pidempänä.

Minusta maailmassa on jotain perusteellisesti vialla, jos minä en saa ostaa edes isollakaan rahalla kätevästi ja helposti noita em. parempia laatuja omiin tarpeisiini. Heittäisivät tehtailta helvettiin ne ämmät, jotka julkaisevat töikseen jotain henkilökuntalehteä, ja järjestäisivät asiallisen vähittäismyyntiosaston tuotteilleen.

Tulipahan taas sanottua… joo… en usko kuitenkaan olevani mielipiteineni ihan yksin.

Tuure

-.-

Ihan pieni kysymys tähän väliin. Onko polkupyörän perimmäinen tarkoitus, että sillä voi ajaa, vai kenties jokin muu?

Kalikka kalahti vai ?

Näitä on näitä välihuutelijoita aina inisemässä. Häpäisevät lähinnä itseään. Oletko tehnyt osaamattomuudestasi hyveen ? Humanisti touhua.

Tuure

-.-

Pahoittelut ylläpidolle. Aina ei jaksa olla määkiviä pösilöitä kohtaan korrekti.

Ootko oikeesti sitä mieltä, että joka ainutta pataraudan pätkää tulis käsitellä, kuin kippeetä v****a? :slight_smile: Epäilisin, ettei rautakaupat tekis kovin hyvää tiliä, jos siellä olis perusvarastot täynnä “kunnollista” putkea asiallisesti suojattuna.

Uskoisin, että ns. paremmille putkilaaduille on melkoisen rajatusti tarvetta. Ja niitähän kuitenkin saa suht helpolla. Tosin helppous ja hinta ei kyllä mahdu samaan lauseeseen.

Ylipäätään jos miettii pyörän runkojen hintakehystä, niin aika halpojahan ne on kaikki. Ainakin jos esim vertaa mihinkään teollisuuden sovellutuksiin.

Voin toki olla väärässäkin… :slight_smile:

Jiima: Vastaus siihen ensimmäiseen kysymykseen: Olen sitä mieltä. Ei se muuten ole enää myyntikunnossa olevaa tavaraa. Eihän uusi autokaan voi olla valmiiksi ruostunut. Mistä helvetistä tulee ajatus, että uutena myytävä teräs voisi olla sitä ?

Epäilisin, ettei rautakaupat tekis kovin hyvää tiliä, jos siellä olis perusvarastot täynnä “kunnollista” putkea asiallisesti suojattuna.

Minusta juuri tuo kuitenkin olisi semmoisen firman kuin " rautakauppa " se aivan perimmäinen tehtävä. Nimenomaan myydä kunnollista putkea ja nimenomaan vielä asiallisesti suojattuna. Nyt niistä on tullut sekatavarakauppa krääsälle, ja vielä kallis (=huono) sellainen. Johan se naurattaa, kun Keskon rautakaupoissa myydään täsmälleen samaa kiinalaista tavaraa kuin muuallakin, mutta pääsääntöisesti 5x hintaan. Jokainen, joka itse tienaa rahansa, välttelee asioimista ensisijaisesti tuollaisissa paikoissa. Sinne mennään vasta sitten, kun tuotetta ei muualta mitenkään enää kätevästi saa.

Suomessa on noin miljoona omakotitaloa. Noissa on ainakin puolessa autotalli ja hyvin hyvin monessa ovat myös ne hitsausvehkeet. Nyt heitä ei palvele kukaan. EI KUKAAN. Vanhoista iskareistakin irrotellaan niitä männänvarsia, kun se on lähes ainoa tankotavara irrallaan, jota edes teräkseksi viitsii kutsua. Auton nurkkia korjaillaan vanhojen tiekoneiden koteloiden kyljillä. Tai kattopeltipaketin nurkka jäykisteillä. (kyllä.)

Rautakauppias leikkii tietokoneellaan ja tutkii kieli keskellä suuta varastokirjanpitoaan ja tekee oivalluksen: eipä ole terästä oikein mennyt… eipä tilata sitä ja vähennetään ne vähätkin laadut vielä puoleen entisestään… katsotaanpa alkaisiko kate paranemaan…

Saa ihan rauhassa jäädä askartelemaan tietokoneensa, varastokirjanpitonsa ja laatujärjestelmänsä kanssa. Se kate paranee vasta, kun hän oikeasti pääsee minun lompakolleni, ja sinne pääsee vasta kun myy minulle sitä mitä MINÄ haluan, ei sitä mitä häntä huvittaa myydä. Nyt esim. minun kaltaiseni ihminen ei ole tuskin minkäänlaisessa liikesuhteessa tämmöisen firman kanssa.

Kauppias kiroaa kun myynti ei vedä, ja minulta menee helvetisti aikaa niiden hetekan runkojen metsästämiseen… liikkeessä lähinnä kädettömät juoksentelevat ostamassa lavuaarintulppia ja ihmettelevät suureen ääneen taivastellen, että kukahan sen asentaisi heille paikoilleen… jos on ollut tilipäivä, mukaan noille lähtee ehkä sadan euron hintainen yövalo, josta edes sitä ledipolttimoa ei voi vaihtaa…

Minä ostan neljä ruostumatonta ruuvia pikku pussiin ja pakenen paikalta. Minulle siellä ei ole muuta.

Aivan. Mitäpä sitä rautakaupassa terästä myymään. - Sehän on jotenkin vielä likaista ja ruosteista tavaraa…

Jokainen, joka oikeasti tekee asioita itse ja itselleen, potee koko ajan ja jatkuvasti aivan helvetillistä materiaalipulaa.

===

Täällä on muuten seassa muutamia vähäisiä miekkosia, joita näemmä ärsyttää toisten huolellinen perehtyminen asioihin. He yrittävät siten vetää toiset mukanaan oman keskinkertaisuutensa suohon pikkunokkelilla letkautuksillaan. Tällä minä en nyt tarkoittanut “jiima” Sinua. Näillä muka nokkelilla pikkuvittuilun mestareilla on sitten naama mutrussa, jos heille heittää jotain yhtä ikävää takaisin. Mokomat mitättömät vähäkääpiöt.

Se on miehessä hengen ja myös munan pienuutta, jos jonkun toisen tietämiset aiheuttavat pelkotiloja tai mitä muuta pikkusieluista Te pikkumiekkoset nyt sitten podettekaan.

Hävetkää ja ryhdistäytykää ja kasvakaa aikuisiksi. Mitä kohtaa tuosta Te ette tajunneet ?

Sitten on näitä muita sisäluku taidottomia, jotka eivät ilmeisesti tajunneet, että niistä teknisistä tiedoista nimenomaan juuri puuttuivat ne rungon todelliseen jäykkyyteen vaikuttavat tekijät, siis käytetyn teräksen määrä ja siihen sidoksissa oleva rungon paino ja sen käytetyn putken seinämävahvuus. Jostain tuntemattomasta syystä asiaa vain piti kommentoida, vaikka kommentoija ei edes ymmärtänyt mistä oli puhe.

Pohjoisessa tuollaisesta suuna päänä perseenä tilanteeseen törmäämisestä ja hölöttämisestä saa pösilön maineen, ja tuo maine ei meinaa lähteä miehestä kulumallakaan. Jos ei ymmärrä edes keskustelua, niin kannattaa olla hetken hiljaa, ja kokeilla, voisiko vaikka oppiakin jotain. Ja jos ei edelleenkään ymmärrä, niin sitten vain jatkaa matkaa muualle. Kehtaako joku nyt tästäkään selvästä asiasta ja omalla nimellään olla varsinaisesti eriä mieltä ?

===

Palataan aiheeseen: Otsikon Teräsrunkoinen Polkupyörä.

Tuo otsikon pyörä näyttää äkkiseltään hyvältä. Siinä on kokoa ja näköä ja jopa ainakin minun kaipaamani pitkä vaakaputki. Sekin vielä. Ratapyörä se ei ole. Se on varma. Enemmän siitä voi sanoa, jahka sitä pääse hypistelemään ja siitä saa selville muutakin kuin sen, että se näyttää osittain (?) kromattuna korealta.

Onko sitten järkeä ostaa itselleen luultavasti maantiekäyttöön päätyvä ratapyörän näköinen kulkine, jossa ei ole sitä hiljaisella äänellä (taas viittaus palstan johtoteemaan) kaivattua vaihteensiirtäjää ? Luultavasti ei ole.

Tuommoinen fiksinä ehkä ihan vähän kiinnostaa… mutta kun päässä oleva pahageneraattori parkuu avainsanoja: polvet, solisluu, verta, asfaltti-ihottuma, ranne … ehkä tämä asia pitää näin pihinä aloittaa edes jollain rottakonversiolla. Sillä fiksillä kaatuu kuitenkin ja satuttaa itsensä ja se tekee kipeää ja pyörään voi tulla (lue:tulee) naarmu, ja … ja … perkele …

Nyt sitä jo tietää, ettei sitä olekaan kuolematon.

Sekin vielä.

Tuure

-.-

No sehän se tässä harmittaa, kun suomessa tehdään hyvää terästä huippuvehkeillä ja ihan tässä lähellä, ja sitä edelleen jalostetaan todella hienoiksi ja laadukkaiksi putkiksi, niin sitten niitä putkia ei mistään saa yksityinen ihminen edes ostaa. Myyntiorganisaatio on mennyt niin polleaksi ja mahtavaksi, ettei niille enää selvä ja sileä seteliraha kelpaa. Ja seteliraha on nyt metafora, tilisiirroillahan kaikki maksetaan.

Onhan se nyt aivan ruokotonta, että putkisarjat omiin kötöstyksiin pitäisi tilata ulkomailta ja täällä vain vinistään myynnin vetämättömyyttä. MYISIVÄT nyt sitten sitä putkea. Eihän sitä mene, jos sitä ei ole edes saatavilla. Voi saatana… välillä sitä miettii, että on olemassa ihmisryhmä, mikä pitäisi nakkoa pitkässä kaaressa hyvin jyrkkään ja korkeaan portaikkoon pää edellä…

===

Anteeksi ylläpito tästä off-topicista. Teräsrunkoiseen pyörään ja sen ominaisuuksiin liittyy kuitenkin se teräs rakennemateriaalina ja teräksisen pyörän modaukseen liittyy se laadukkaan teräksen saatavuus. Ei tässä nyt vasiten ja ilkeyttään puuta heinää jorista. Ja suun soittaja miekkosiakin on pakko vähän potkiskella, kun ne yrittävät rakkina kengille kusemaan. - Mutta silleen vaan vähän ja hellästi potkiskella, koskapa kristinusko on turmellut tämän maan.

tle88 - 3:49, 9.9.2009 » Kalikka kalahti vai ? Näitä on näitä välihuutelijoita aina inisemässä. Häpäisevät lähinnä itseään. Oletko tehnyt osaamattomuudestasi hyveen ? Humanisti touhua. Tuure -.- Pahoittelut ylläpidolle. Aina ei jaksa olla määkiviä pösilöitä kohtaan korrekti.
Kiitos kohteliaisuudesta ;-) Ihan vain halusin kokeilla kuinka herkässä tilassa ollaan. Pahoitteluni.

Takaisin leipien ja teen pariin, sipsejä kun ei tule syötyä ja arkisin en juo olutta.

Terveisin osaamaton määkivä pösilö, joka kuulisi mielellään ajokokemuksista Langster steelilla. Vaikka sellaisen omistaminen tekisi minusta hipsteriapinan niin siitä en välitä, koska sellainen varmaan jollain asteella jo olenkin. Minulla on haussa runko maantiefiksiin ja kyseinen raami periaatteessa voisi olla ihan pätevä siihen tarkoitukseen. Tässä häpäisen itseäni ja odottelen tietoa paremmin tietävien kokemuksista. Myös jokin muu runko voisi tulla kyseeseen, mutta jatkan tästä aiheesta toisessa ketjussa.

Vai vielä teen juoja… sekin vielä…

Tuommoista pikkuovelaa nillitystä, että " Ihan vain halusin kokeilla kuinka herkässä tilassa ollaan. " hehe.

Se on aina sama juttu. Ensin soitetaan suuta ja kun tuleekin vastine, niin yhtä äkkiä joutuukin kuuntelemaan semmoista " en se ollut minä " - vikinää. Kuulepa sinä pikkuinen beetta uros; wanhoina hyvinä aikoina minä olisin juuri nyt vetänyt sinulle naamaan litsarin, karkoittanut sinut lauman reunamille ja olisin astumassa sitä sinun mielitiettyä kädellistä naarastasi.

Näin tämä juttu olisi ennen mennyt. Mitäpä kohtaa tuosta et tajunnut ?

Ai niin… minunkin pitää olla korrekti nyt… Siispä: Pahoitteluni. :sunglasses:

Tuure

-.-

Se ei ole minun vikani, että sinä joudut elämään itsesi ja ominaisuuksiesi kanssa.

Läppä läppänä, mutta turpaan vetämisestä ei mun mielestä edes tarvitsisi vitsillä mainita. Mun mielestä se ei ole ollut missään vaiheessa tämän palstan hengen mukaista.

Ja sitten lainaus:

Kuulepas konkeli, ei tässä vielä mistään turpaan vetämisestä ole ollut kysymys. Ei lähellekään. Se on kylmä tosiasia, että mies joka tekee tyhmyydestä ja osaamattomuudesta hyveensä, on säälimättä se väistyvä ja häviävä yksilö. Minä ennemmin tappaisin itseni, kuin leveilisin osaamattomuudellani. Minä olisin vähin äänin hiljaa ja opettelisin asioita ja jokseenkin raivoisasti. Se on pöljä, joka mölisee silloin, kun ei edes tajua mistä puhutaan.

Ja olet se sinäkin aika hyväkäs… aloitat kommentit " liian pitkä, en lukenut " -lyhenteillä ja alat sitten kommentoimaan. Pöljäkö olet ? Mieti nyt vähän noita omia tekemisiäsi ja lausahduksiasi.

Vai onko tarkoitus aina ampua keskustelu alas, jos sitä ei tajua tai siitä viitsi olla kiinnostunut ? Kuule, ei tämä sinun napasi ympärillä kaikki keskustelu pyöri. Älä kommentoi, ellei ole mitään rakentavaa sanottavaa. Tajuatko ?

Tuure

-.-

Noissa kirjoituksissa tuosta teräksestä ei ollut mitään väärin eikä mitään asiatonta. Se, mikä oli asiatonta oli se vähäkääpiöiden reagointi siihen, mitä he eivät ymmärtäneet.

Minusta maailmassa on liikaa vähäkääpiöitä.

-.-

Käsittääkseni threadin otsikoinnin mukaan puhuttiin kyseisestä fillarista, eikä teräslaatujen eroista. Kerroin ensimmäisessä kommentissani tähän säikeeseen mielipiteeni polkupyörästä, en putkista ja niiden kimmokertoimista. Ne eivät todellakaan kiinnosta allekirjoittanutta, koska pyörät ovat mulle a) liikkumavälineitä b) urheiluvälineitä. Putkihifistelyn jätän muille jotka kokevat sen itselleen tärkeämmäksi. Ajan muuten alumiinisella ratarungolla vaikka painoni on hyvin lähellä kolminumeroista lukua. Subjektiivinen vertailuni teräksiseen ratarunkoon on alumiiniselle - kieltämättä varsin laadukkaalle - rungolle positiivisempi. Materiaali on menettänyt kohdallani merkityksen aikoja sitten.

Irvailut sikseen, mutta en ole eläessäni syyllistynyt siihen, että edes vihjailisin väkivallalla.

“Se on pöljä, joka mölisee silloin, kun ei edes tajua mistä puhutaan.”
En voi kieltää.

Mä olen kyllä tykännyt lukea eri teräksistä ja aluminiineista ja niiden ominaisuuksista. Siinä mielessä utelut siitä, mikä on polkupyörän perimmäinen tarkoitus, ovat asiattomia. Mun mielestä. Pehmensin.

Ai niin: “Oletko tehnyt osaamattomuudestasi hyveen ? Humanisti touhua.”

Meni toimiston kahvit nenään tässä aamusella.

http://urbanvelo.org/wordpress/wp-content/uploads/2009/05/langstersteelred.jpg!

Konkeli, mene ittees. Kaivat väkisin irti kontekstista puolikkaan lauseen, jotta voisit kääntää keskustelun aiheen pois oman typeryytesi osoittamisesta.