Konversiot kunniaan!

jussi - 9:30, 4.9.2009 » Siitä olen teidän kanssa kuitenkin samaan mieltä että typerintä on hassata karmeita summia rahaa johonkin patarautaiseen, ruosteiseen ja täysin vääränkokoiseen retkipyöräkonversioon jotta sen saisi näyttämään joltain miksi sitä ei ole koskaan tarkoitettu.
Olen nyt vaihteeksi jonkin verran kahlaillut velospacea ja fgg:tä. Niitä oikeasti hyvän näköisiä, meikäläisen silmään, konversioita ei ole ihan liikaa.

Patarautaisuus, kuten olemme Tuurelta saaneet oppia, ei välttämättä ole huono asia rungon kestävyyden kannalta. Pyörivien massojen painohan on sitä paitsi tärkeämpi kuin rungon paino. Myöskään retkipyörä ei välttämättä ole huono aihio, jos tarkoitus on kasata ympärivuotinen kaupunkikulkine.

Jos perusjutut on kunnossa, eli runko on oikean kokoinen ja suora ja tarjoaa riittävän maavaran kammille, kiekot on kunnolla rihdattu, ketjulinja on suht’ suora, satula ja sarvet ovat oikeilla paikoillaan ja välitys sopiva, niin konversiollakin on aika kiva ajella.

Ja jos se konversio on vielä toteutettu hyvällä maulla, niin sitä on myös ihan kiva katsoa.

tle88 - 9:53, 4.9.2009 » Vandalismista ei heitetä edes läppää.
Kaikille jutuille on aikansa ja paikkansa. En välttämättä menisi paikallisen nuorisotalon edustalle heittämään läppää pyörien paskaksi pistämisestä, mutta eiköhän täällä jokainen osaa arvostaa pyöriä sen verran, että ymmärtää leikkipuhetta.
NKOTB - 10:00, 4.9.2009 »
randomm - 7:45, 4.9.2009 » Whoah PRN-10E (tai PX-10?) - kuolah!
PX-10, ainakin omistajan mukaan.
PX-10:ssä on kaikki reynoldsia, PRN-10:ssä pääkolmio ja kummatkin haarukat high tensileä (lukee kyllä tarrassa).
tle88 - 10:00, 4.9.2009 »

Lokasuojat ovat kvantittunut suure.

-.-

aivan helmi, rapakaari muuttuu käsitteeksi teräsmiehen käsittelyssä.

Niinpä. Siksipä minä oikaisenkin Sinua, kun tiedän, ettet menisi toisten pyöriä naarmimaan. Mutta: Ihmisten kesken on olemassa sopivaisuus sääntöjä. Edes kehottelu huonoon käytökseen on tuomittavaa. Yhteiskunnallisen Pelin Säännöt ovat ne, että se on aina paheksuttavaa ja nyt sitä paheksuntaa sitten tulee.

Ystävällisessä hengessä tosin. Ota tämä vastaan yhteisöllisenä kasvatustoimenpiteenä.

Tuure

-.-

Minua vaan henkilökohtaisesti sapettaa kaikkien sääntöjen, oikeiden mielipiteiden, hyväksytty ja hylätty juttujen heitteleminen, varsinkin täällä konversio-osiossa.
Eikö voitais vaan antaa ihmisten tehdä rauhassa mitä ikinä tekevätkään. Kaikilla on varmaan omat mielipiteensä siitä millainen pyörän, maailman ja vaimon pitää olla. Mitä nyt noiden tärkeysjärjestys hiukan vaihtelee.

Vois ehkä hetken miettiä kannattaako omia mielipiteitään huutaa kovaan ääneen lehdessä, foorumilla saatika baaritiskillä mainostaen niitä ainoaksi oikeaksi.

Itsellä paska vanha cresun retkipyörä ainakin palvellut oman aikansa hyvin. Nähnyt monia tuhansia kilometrejä, maita ja vuoria.

johnjohn - 11:14, 4.9.2009 » Minua vaan henkilökohtaisesti sapettaa kaikkien sääntöjen, oikeiden mielipiteiden, hyväksytty ja hylätty juttujen heitteleminen, varsinkin täällä konversio-osiossa. Eikö voitais vaan antaa ihmisten tehdä rauhassa mitä ikinä tekevätkään.
Mitä hauskaa siinä olisi?

NKOTB : Mitä hauskaa siinä olisi?

Okei… olet anarkisti. Sinut pitää siis hyväksyä sellaisenaan, ja kaikki kuuluu kauppaan mukaan.

Tunne siis olevasi hyväksytty pörröisine mielipiteinesi.

Tuure

-.-

Teille kaikille muille: Huomatkaa, kuinka wanha on wiisas ja kuinka sädekehä sädehtii pään päällä… :sunglasses:

-.-

Minua vaan henkilökohtaisesti sapettaa kaikkien sääntöjen, oikeiden mielipiteiden, hyväksytty ja hylätty juttujen heitteleminen, varsinkin täällä konversio-osiossa.
Eikö voitais vaan antaa ihmisten tehdä rauhassa mitä ikinä tekevätkään. Kaikilla on varmaan omat mielipiteensä siitä millainen pyörän, maailman ja vaimon pitää olla. Mitä nyt noiden tärkeysjärjestys hiukan vaihtelee.

juu liian tiukat byysat ja fascistiset natsihenkiset puritaanit hus poies,kai täs kaikki on pyörämiehiä,kulkineesta riippumatta.

Ja kinaaminen on aina mukava ajanviete.

NKOTB - 11:56, 4.9.2009 » mutta eiköhän täällä jokainen osaa arvostaa pyöriä sen verran, että ymmärtää leikkipuhetta.
Yliarvioit ihmiskunnan älykkyyttä. Tietysti ihmiset haluavat [i]uskotella[/i], että oman harrastuksen jakava joukko on jollain tavalla keskimääräistä yleisöä parempaa ja älykkäämpää, mutta se on vain [i]tapa[/i], jolla ihmiset hankkivat itselleen parempaa minä-kuvaa. Se ei ole mitenkään yhteydessä maailman todellisen tilan kanssa.
jussi - 12:29, 4.9.2009 » Sivuhuomautuksena sanon vaan että hienot/harvinaiset/leimatut/värikkäät komponentit tai edes rungot ei aina ole välttämättä ihan hirveän kalliita, jos on kärsivällisyyttä etsiä ja/tai vähän onnea matkassa. Siitä olen teidän kanssa kuitenkin samaan mieltä että typerintä on hassata karmeita summia rahaa johonkin patarautaiseen, ruosteiseen ja täysin vääränkokoiseen retkipyöräkonversioon jotta sen saisi näyttämään joltain miksi sitä ei ole koskaan tarkoitettu.
entäs sitten kun kisakäyttöön puhtaasti valmistetulla ajoneuvolla liikuskellaan yleisillä teillä,tai tuupataan se wanha kulkurikuningas velodromille,eikös sekin o synti sekä häpeä ton mukaan,eh.

juu over & out.

Tämäkin topicci on sitä samaa itsetunnonpönkitystä. Ollaan olevinaan, että halvat konversiot ovat parempia, kuin vähän hintavammat, alunperin tiettyä käyttötarkoitusta varten suunnitellut, pyörät. Sitten kerätään samoin ajattelevaa porukkaa ja yhtä-äkkiä kuvitellaan, että virheellisesti paisunut käsitys omista kyvyistä pätee myös kaikkiin muihinkin vähän samankaltaisiin ihmisiin.

Kun alussa tehdään pieni virhe ja kuvitellaan, että konversio olisi parempi, kuin vartavasten käyttötarkoitukseen suunniteltu pyörä (tai fiksi olisi parempi kuin vaihteellinen), niin saattaakin käydä niin, että prosessin lopussa ollaankin kerätty joukko idiootteja ja vakuuteltu niille, että me ollaan maailman totuus!

Jenkeissä republikaanit ovat keränneet vähä-älyiset uskonkiihkoilijat ja saaneet heidät uskomaan samalla tavoin. Katsokaas mihin se on johtanut.

Kemissä oli kaveri jolla liike mainoslauseella “rekiä raudoitetaan, lentokoneita korjataan”. Hänellä oli myös mielenkiintoinen tapa tingata radion kanssa.

En oo nyt tän väännön jälkeen satavarma oliko tänne tarkoitus postata kuvia vai ei. Pistän silti esille 70-luvun lopun pösökonversion (UE-8). Putkista viis, miellyttää meikäläisen silmää ja ajaminen on mukavaa.

Edit: lakana

hoolie - 12:49, 4.9.2009 »
jussi - 12:29, 4.9.2009 » Sivuhuomautuksena sanon vaan että hienot/harvinaiset/leimatut/värikkäät komponentit tai edes rungot ei aina ole välttämättä ihan hirveän kalliita, jos on kärsivällisyyttä etsiä ja/tai vähän onnea matkassa. Siitä olen teidän kanssa kuitenkin samaan mieltä että typerintä on hassata karmeita summia rahaa johonkin patarautaiseen, ruosteiseen ja täysin vääränkokoiseen retkipyöräkonversioon jotta sen saisi näyttämään joltain miksi sitä ei ole koskaan tarkoitettu.
entäs sitten kun kisakäyttöön puhtaasti valmistetulla ajoneuvolla liikuskellaan yleisillä teillä,tai tuupataan se wanha kulkurikuningas velodromille,eikös sekin o synti sekä häpeä ton mukaan,eh. juu over & out.
Ei. Kuin niin?

Mutta mielestäni ei, ihan vaan näin esimerkkinä, olisi erityisen järkevää käyttää ensin useita satoja rahayksikköjä sen Nopsan tuunaamiseen mahdollisimman paljon sinne velodromille oikeasti tarkoitetun pyörän näköiseksi jos/kun siinä vaiheessaa samalla summalla olisi voinut jo hankkia sellaisen nimenomaisen sinne tarkoitetun pyörän. Mutta ei tietenkään niin että mä ketään haluaisin estää sellaista tekemästä.

Toisaalta yhtä vitsikästä olisi ottaa moderni alumiini-ratapyörä ja rakentaa siitä jotenkin randonneur-pyörä kesäksi Ahvenanmaa-retkelle.

EDIT
Jälkimmäinen vaihtoehto olis kyllä huomattavasti kiinnostavampi projekti noista kahdesta.

asb - 13:08, 4.9.2009 » Tämäkin topicci on sitä samaa itsetunnonpönkitystä. Ollaan olevinaan, että halvat konversiot ovat parempia, kuin vähän hintavammat, alunperin tiettyä käyttötarkoitusta varten suunnitellut, pyörät. Sitten kerätään samoin ajattelevaa porukkaa ja yhtä-äkkiä kuvitellaan, että virheellisesti paisunut käsitys omista kyvyistä pätee myös kaikkiin muihinkin vähän samankaltaisiin ihmisiin. Kun alussa tehdään pieni virhe ja kuvitellaan, että konversio olisi parempi, kuin vartavasten käyttötarkoitukseen suunniteltu pyörä (tai fiksi olisi parempi kuin vaihteellinen), niin saattaakin käydä niin, että prosessin lopussa ollaankin kerätty joukko idiootteja ja vakuuteltu niille, että me ollaan maailman totuus! Jenkeissä republikaanit ovat keränneet vähä-älyiset uskonkiihkoilijat ja saaneet heidät uskomaan samalla tavoin. Katsokaas mihin se on johtanut.
Ei mikään ihme, että jätkä pystyy näkemään kaiken tän sumutuksen läpi. Älykkäillä ihmisillä on sellainen kyky. Mutta vain todellinen Fox Mulder löytää lopullisen yhteyden.

http://www.fixiefiend.com/wp-content/uploads/2008/09/george-w-bush-with-a-fixed-gear-bike.jpg

asb - 13:18, 4.9.2009 » Yliarvioit ihmiskunnan älykkyyttä. Tietysti ihmiset haluavat [i]uskotella[/i], että oman harrastuksen jakava joukko on jollain tavalla keskimääräistä yleisöä parempaa ja älykkäämpää, mutta se on vain [i]tapa[/i], jolla ihmiset hankkivat itselleen parempaa minä-kuvaa. Se ei ole mitenkään yhteydessä maailman todellisen tilan kanssa.
Jos ihmiset perustaisivat minäkuvansa todellisuuteen, emme olisi koskaan laskeutuneet puusta.

Ihan tyhmää newbie-kysymystä pukkaa… eli: jos vanhasta retki-/maantie-NOS-rungosta, joka ei koskaan ole kokonaisessa pyörässä ollut kiinni, menee kasailemaan pyörän, niin onkos se sitten “konversio” vai ei? …Eihän siinä mitään konvertoida miksikään, ellei nyt alkuperäisen rungon käyttötarkoitusta korkeintaan?

On tosiaan tämän threadin lukemisen tiimoilta tullut mietittyä useampaankin otteeseen tuota, että millaista pyörää on soveliasta mennä ropeltamaan uuteen kuosiin, mihin suuntaan ja miten.

Oma harrastepyörä on justiin tuollainen opetellessa kasailtu sekamelska ja varmaan rikkoisi hyvän maun lisäksi useampaakin noista aiemmin listatuista säännöistä. Vaan eipä tuon niin liene väliä, kun ei ole tosiaan mitään hyväkuntoista '70s italokilpuria pilkottu osiksi vaan pistetty vuosia hyllyssä lojunut, edullinen runko viimein kovaan ajoon.

Eikä sillä, että olisin silti mitenkään varsinaisesti eri mieltä tuosta arvostelukyvyn käytöstä vanhoja pyöriä myllätessä, vaikka voinkin puhua lähinnä vaan omista, Fixed Gear Galleryn selaamisen perusteella tekemistäni johtopäätöksistä. Silmä vain lepää ihan eri malliin, kun katselee vanhaa maantiepyörää, joka on pistetty sinkulaksi/fiksiksi, niin että näyttää vielä siltä, että alkuperäinen valmistaja olisi voinut jotain samantapaista tuoda markkinoille - olettaen, että mallia olisi voinut aikanaan ostaa vaihteettomana. Ts. on tavoitettu sopivasti alkuperäisen vermeen ulkoasua, käyttötarkoitusta ja henkeä. …niin ja totta kai vanhassa käyttöpyörässä saa ikä ja kuluminen näkyä myös.

No, eipä näissä pohdinnoissa tainnut taas isompaa punaista lankaa olla, mutta pitipä näköjään jotain jaaritella.

http://lh4.ggpht.com/_J-W0FKARKx8/Spf_gTUD2YI/AAAAAAAAADY/NqDVqQkLKtA/s640/IMG_0623.JPG

Edit: ääh, no… pistetään nyt kuvakin, kun kerran aloitin.

Ihan sama mulle onko ratarunko vai “konversio”, Njs vai ei, kallis vai halpa… whatever… Todella siistejä fillareita saa kasattua roskis-osistakin, ja välillä saa hävetä jonkun 2K€ tuhlanneen puolesta kun tulos aiheuttaa myötähäpeää.