Kehitysprojekti: Pieni sinkula eli Biciolli Leggero (Uusi runko)

Tuossa jostain vaiheesta projektia mittoja, en muista tuliko noihin vielä muutoksia lopulliseen versioon…

Biciolli - 21:26, 29.11.2013 » Tämä alkaa näyttää surullisen 28-tuumaisen matalan lättänän sijasta oikealta kepeältä polkupyörältä. http://imageshack.us/a/img713/5530/zmfa.png Jos kuvassa ei näytä olevan mitään erikoista, niin katson onnistuneeni pienen pyörän disainissa.
http://urbanvelo.org/wordpress/wp-content/uploads/2011/02/nahbs_2011_37.jpg http://blog.trick-bike.com/wp-content/uploads/2008/11/deadly-trick-bike-show-02.jpg olli keksi sirkus/polo pyörän uudestaan

aika fucked up geo

jatkoon :smiley:

Jossain tuolla alussa taisin kirjoittaa tai ainakin ajattelin voimakkaasti, että ehkä tässä keskitään ruutia uudestaan, mutta eipä tätä ruutia kuitenkaan ihan marketista saa.

Vähän tuntuu Olli, että otat vittuilun neuvoina ja ystävälliset neuvot vittuiluna, mutta sehän ei minulle kuulu mihin rahasi ja aikasi laitat.

Tulee “melko jännä” ajettava 0 bb dropilla ja noilla kulmilla. Suoraan vauhdilla menee varmaan kivasti, mutta kääntyminen saattaa olla hauskan tuntuista.

Mutta niinkuin aikaisemminkin olet tehnyt, sivuuta kaikki järkevä neuvominen, poimi kuittalua sieltä täältä ja keskity epäolennaiseen värimaailman tuumimiseen, sen sijaan että keskustelisit jonkun joka rungon geometrioista ja rakentamisesta ymmärtää.

Jos kuitenkin tulet katumapäälle, ennen kuin raha vaihtaa omistajaa, tiedän yhden tilin mihin voi sijoittaa nuo rahat miettimisen ajaksi tai 4eva… väitän että se polkupyörälähetti saa dissainattua sinulle passelin pyörän joka oikeasti toimii

Mieti ku vedät liikennevaloissa SIRKUS SEISONTAAN niin TAKSI antaa latua ja HOJO ja se toinen jätkä ei kirjoittele vaan on sanattomia.

Osta valmis fiksirunko. Osta se eri materiaalista tehtynä kuin entinen niin se ehkä tuntuu erilaiselta.

Mihinkään muuhun järkevään et tällä hetkellä pysty, päätellen tuosta sirkuspyörästä.

Toinen vaihtoehto on että testailet erilaisia pyöriä avoimin mielin. Esimerkiksi meidän perheellä on kotona viisi erilaista pyörää sinun kokoasi. Santulla on muutama myös. Tule keskareille, ota puheeksi, autamme mielellämme.

wigglellä ois muuten edelleen sitäalennus-gazzettaatarjolla.

Aikasen kiva, luulis että joko XS tai S vois olla passeli jonka oston jälkeen voit keskittyä speksaamaan osia.

Tai kopioi vaikka geometria jos siltä tuntuu…

^Italian Ebayssa oli ainakin vielä viime viikolla myös Gazzetta runkoa alennuksessa 299e, kuljetukset olisi ollut 25e siihen lisää.
Myös pientä Vigorelliä oli 395e hintaan.

Mäkin lähtisin ratkaisemaan skaalaamalla perinteisen isomman rungon kaikki mitat sulle sopivaan kokoon, myös ne kiekot jos siltä tuntuu. Kulmat kuitenkin vakioina pitäen, ja keulan taivutuksen varmistaisin olevan sellainen, jolla trail pysyy järkevissä mitoissa, kun tuo kiekon koko siihenkin vaikuttaa.

Tilaat rungon joltakin ammattilaiselta, niin saat tietoa ja mielipidettä fiksusta toteutustavasta.

Ekana vois tietysti vain hankkia nykyiseen runkoon ne pienemmät kiekot ja kokeilla, ei ne erot niin suuria kuitenkaan ole, etteikö silläkin voisi havainnoida.

^ Tiedän täsmälleen missä kohdassa pyörän strategiset pisteet pitää olla. (satula, ohjaustanko, keskiö) Niiden pitää olla juuri siinä, missä ne ovat nykyisessä pyörässäni. Ohjaustangon korkeutta olen vähän ajatellut laskea. Ostan valmiin kustomoidun fiksirungon Duratecilta. Tässä varmaan käydään vielä Duratecin kanssa keskutelua heidän tuotantoprosesiinsa soveltuvuudesta.
http://imageshack.us/a/img716/8940/3yhr.png
Laskin keskiötä 20 mm. Se ominaisuus mitä joku sanoi sirkuspyörämäiseksi ja jota tavoittelin, lieveni hieman. Yritän saada sen vielä takaisin.

jee, quill

e. antaa olla. hyväprojekti.

Näyttää aika tilavalta edestä vs takarengas, ratkeisko tää jotenkin muuten ku jyrkemmällä emäputken kulmalla?

Biciolli - 21:37, 30.11.2013 » ^ Tiedän täsmälleen missä kohdassa pyörän strategiset pisteet pitää olla. (satula, ohjaustanko, keskiö) Niiden pitää olla juuri siinä, missä ne ovat nykyisessä pyörässäni. Ohjaustangon korkeutta olen vähän ajatellut laskea. Ostan valmiin kustomoidun fiksirungon Duratecilta. Tässä varmaan käydään vielä Duratecin kanssa keskutelua heidän tuotantoprosesiinsa soveltuvuudesta.
Saatat tietääkin, siihen en ottanut kantaa. Kuvassa satulasi kuitenkin on niin takana, että joudut valitsemaan satulasi ja tolppasi sen ehdoilla, että saat kontaktipisteen tarpeeksi taakse, jos sellaisia edes löytyy, noin jyrkällä satulaputken kulmalla. Näyttäisi siltä, että sullekin, kuten lähes kaikille, sopisi paremmin joku normaalihko satulaputken kulma, eli suunnilleen 73 astetta. Keulakulma ei asentoosi vaikuttaisikaan, vaan pyörän käyttäytymiseen. Aika normaaleissa rajoissa toki toikin, mutta klassinen olis joku 73 astetta 45 millin taivutuksella tms. Pienemmällä kiekolla voisi olla mahdollista päästä myös ton osalta näihin ideaalimittoihin, tollaisen isokiekkoisen pienen pyörän kompromissiratkaisun sijaan, jolta toi maantiepyöräksi loivahko keula nyt haiskahtaa.
josbanse - 23:13, 30.11.2013 » Näyttää aika tilavalta edestä vs takarengas, ratkeisko tää jotenkin muuten ku jyrkemmällä emäputken kulmalla?
Tiukkaperäisempiäkin näkee. http://imageshack.us/a/img543/3458/fokv.jpg

Itseasiassa ajoasento ei tunnu nyt yhtään ongelmalta. Haen nimenomaan hyvää ulkonäköfiilinkiä.

Alla olevassa kuvassa on lyttyynlyöty surullinen vakutelma
http://imageshack.us/a/img28/6341/f9el.jpg

Sen sijaan tässä seuraavassa kuvassa on paljon kepeämpi ja iloisempi vaikutelma
http://imageshack.us/a/img593/2058/3v7a.jpg

Yritän vielä saada sitä sirkuspyörävaikutelmaa takaisin ja sitten pitää vielä tutkia putkipaksuuksien vaikutus. Siitä en ole kovin huolissani, koska paksut putket ovat mykyään muotia.

Ollaan sivulla ysi ja sulla on puolet enemmän elämänkokemusta että eiköhä se o pojat sillee että annetaan tilanteen hautua ja ollin pistää geo menemään duratekille niin saadaan kepeä, hyvin disainattu pyörä ajoon.

lol
mannine, mä tykkään susta

-edit: #PMA

Konga - 0:25, 30.11.2013 » Tuossa jostain vaiheesta projektia mittoja, en muista tuliko noihin vielä muutoksia lopulliseen versioon...
Kiitoksia! Vertaan näitä huolella pohtien omaan suunnitelmaani.

Niin se on.
Joskus vittuilu sisältää hyvän neuvon ja joskus kehuminen voi olla virheellistä.
Ei se niin mene, että ikävä tieto on väärää ja mukava tieto oikeaa.

Sanomisen tyyli kertoo vain siitä onko sanoja vittumainen vai mukava tyyppi. Se ei kerro mitään siitä onko sanoja oikeassa vai väärässä.