Monitoimityökalut (pyöräremontti tien päällä)

^ aika siisti. Oisko liian härskiä sUOMI mESSENGERiltä tehä kopio? Ehkä se ois.

En löytänyt varsinaista pumppu threadi niin kysytään sitten täällä. Olisi hakusessa laukussa mukana kulkeva minipumppu presta venttiilille jolla saisi varmasti noin. 8 baria painetta. Ei tarvi olla maailman hipokevyin tai pienin ja hintaa saisi olla max 50 euroa. Jos jollain on jakaa suosituksia niin otetaan vastaan :slight_smile:

Vanha pumppukeskustelu löytyy täältä. Muutin sen otsikon nyt paremmaksi, koska alkuperäisessä kyseltiin huoltoasemakompressoreita.

Vanhaa topikkia lainailen. Mikäs olisi pätevä monitoimityökalu aloittelevalle sinkulakuskille. Haluaisin, että siinä olisi työkalut ulkokumin poistoon (pyöräkumit?), sekä perus kuusiokolo avaimet sekä ruuvarit. Myös lenkki/kiintoavaimet, olisi hyvät olla. Eli käytännössä työkalu, jolla saa vanteen irti, kumin paikattua ja flipattua vanteen fixille/vapaalle. Tässä ei tarvitse olla ketjuruoskia tai haka-avaimia, ketjunkatkaisin on optionaalinen. Tavoite olisi saada suomalaisesta nettikaupasta tai kivijalkaliikkeestä edullisesti. Tulee vain tienpäälläkäyttöön, joten ei tarvitse olla mikään pro työkalu vaan joku ihan perus. Kiitoksia jo etukäteen!

Yhdellä työkalulla ei tuosta selviä. Toisaalta, jos sulla ei ole varasisuria tai paikkoja ja pumppua et tee rengasmuoveilla mitään. Tällä ja 15-millisellä lenkkiavaimella pääset aika pitkälle, tosin yhdellä rengasmuovilla saattaa mennä vähän askarteluksi. Kahdella on jo helpompaa. Siihen vielä varasisuri ja pumppu kylkeen niin olet jo aika omavarainen tien päällä.

Tänään tuli pohdiskeltua, jos sitä hommaisi kuuskulma linkut napoihin. Näin sais kaikki osat irti muutamalla kuuskololla. (Lukuunottamatta ketjua ja lukkorengasta) Ois kätevää ku kaikki tykalut vaatis n. kännykän verran tilaa :), mutta sitten tajusin että ei aina tarvi mitään ja jos tarvii niin harvoin tienpäällä muuta hoidetaan kuin rengasrikkoja… 15mm ja rengasrauta siis riittänee tältä erää.

Jottei olisi täysin OT niin kysyn saako jostain oikeasti HYVÄÄ ja pienehköa CO2 pumppua ? Ois kätevä tienpäällä.

-Taina

Tottakai paikat on aina mukana, sekä peruspumppu. Näyttää ihan kohtuulliseltä työkalulta, joskin clas ohlsonilla oli jotain todella halpoja myynnissä, laadusta ei sitten tiedä. Kiintoavain ja rengasmuovit on varmaan ne mitä useimmiten tarvitsee, ja yleiseen säätöön toi multitooli. Yleensä en ilman reppua edes pyöräile, joten työkalujen kuljettaminen ei ole ongelma.

Ei voi 15mm mutterilla oleviin napoihin laittaa kuuskulmalinkkuja vaan vaatisi akselin vaihdon eikä sellaisia oikein ole olemassa mutterinapoihin. Kuuskulmalinkut on pikalinkkunapoihin.

CO2-pumput taas on aika perseestä mihinkään muuhun kuin kisahommiin, turhaan menee niitä patruunoita eikä yleensä yksi kuitenkaan riitä tarpeeksi koviin paineisiin. Kunnon minipumppu ei vie paljon enemmän tilaa mutta on paljon kätevämpi.

Paikkojen kantamistakin vähän ihmettelen kun sisuri vie saman tilan ja himassa voi sit paikkailla. Mut kukin tavallaan.

IhanaTaina - 19:57, 13.5.2013 » Tänään tuli pohdiskeltua, jos sitä hommaisi kuuskulma linkut napoihin. Näin sais kaikki osat irti muutamalla kuuskololla.
Osta [tällaiset](http://spikeparts.com/wp-content/uploads/2011/08/SPIKE-HUB-GRAY.jpg) naaras-akselilliset navat.

onkonoissa 15mm ja kuusiokolo? next level.

mulla on vanhoissa kupumuttereissaki molemmat, erittäin toimiva homma

Hyvä pointti ton sisurin osalla. Pitääpä tehdäkkin noin. Reppu on lähes aina mukana, koska tulee skeitattua ja siellä perus skatetyökalut mukana myös.

Jii - 19:50, 13.5.2013 » Yhdellä työkalulla ei tuosta selviä. Toisaalta, jos sulla ei ole varasisuria tai paikkoja ja pumppua et tee rengasmuoveilla mitään. [Tällä](http://www.hi5bikes.fi/~F7N4x0000001/?Y999=PIF&Y104=PK-IB3C) ja 15-millisellä lenkkiavaimella pääset aika pitkälle, tosin yhdellä rengasmuovilla saattaa mennä vähän askarteluksi. Kahdella on jo helpompaa. Siihen vielä varasisuri ja pumppu kylkeen niin olet jo aika omavarainen tien päällä.
siis eikö tosta kumin vaihtamisesta/kiekonkäännöstä selviä ainakin teoriassa esim tällä (+pumpulla):http://www.ridepdw.com/goods/tools/3wrencho™-coadted ?

Teoriassa joo. Melko lyhyt vipuvarsi tuolla tulee (akselin muttereiden avaamiseen), ja yleensä jos rengasmuovit tulevat tarpeeseen (eli jos et käsin saa rengasta vanteelta/vanteelle) niin tarvitset useamman kuin yhden.

Alkuperäisessä kyssärissä oli myös mukana vaatimus kuusiokoloille ja ruuvareille, siksi ehdotin tuota parkin työkalua (optimaalisin muutamalla lisärengasmuovilla höystettynä) ja erillistä kiintoavainta.

Ostin ton kun joku kehui sitä luottokamat-langassa, mutta ei ole vielä ehtinyt testiin. Tähän asti vedetty Hyvinkäätä myöten riskillä ilman mitään työkaluja, tarkoitus olisi toteuttaa pullotelineeseen sopivaan lieriöön joku työkalusetti.

Osaakos joku sanoa mistä saisi topeak hexus II työkalun suomesta. Faijalla on tollainen, muttei muista mistä on ostanut. Tod. näk jostain stadin pyöräliikkeestä. Vinkkejä kaivataan, näppärä työkalu…

Just tilasin CRC:stä tollasen. On kyllä kieltämättä vakuuttavan oloinen kapistus.

josbanse - 23:27, 25.5.2013 » Osaakos joku sanoa mistä saisi topeak hexus II työkalun suomesta. Faijalla on tollainen, muttei muista mistä on ostanut. Tod. näk jostain stadin pyöräliikkeestä. Vinkkejä kaivataan, näppärä työkalu..
[Bikecompanysta](http://www.bikecompany.fi/tarvikkeet/tyokalut) Mechelininkadulta.

Jokos tää on linkattu/reposteltu?

nyt on äjjäkoru!