P: Cinelli Vigorelli XL mikä lie 2011 tai 2012

Koivulan dynamo - 9:51, 18.10.2013 » ok. multa löytyy tohon kiroileva siitin -tarra "ei tartte päälle ajaa saatana hipsterit" hiilarikäspaikka kiinnostais vaikka varmaa pitäis hoitaa ton ÄPärän takanavan klappi eka. Viggo Morgenbjörk +1
minusta hiilaritanko ei ole ihan sellainen juttu jota vartavasten kannattaa ruveta hankkimaan, mutta kun tuo nyt about kalliin alsariserin hinnalla lähti alesta niin totesin että sama kokeilla. Tosiaan vaahtogrippien kanssa talvellakin oikein mukavat kun ei näpit jäädy, jäykkyydestä ym. en osaa sanoa.

Hiilaristongan nihkein puoli on minusta se että pitää olla joku rautasaha tai dremeli millä sitä lyhentää kun putkileikkurilla pyöräyttäminen on vähän no go.

peltsip - 10:14, 18.10.2013 »
pieni merenneito - 16:23, 17.10.2013 »
asb - 16:16, 17.10.2013 » Milläpä merkkari teet noita kuvioita?
freecadilla koska free. aivan paska mutta minkäs teet.
offtopic: dassault tarjoaa eniten autocadimaisen 2d-cadin ilmaiseksi. taino muistaakseni tarttee toimivan sähköpostiosoitteen tai sit vaan sähköpostiosoitteen niin saa ohjelman rekisteröityä.
Solidworksin käli, tutskut ja ylipäätään koko paski on yks parhaista featureihin nähden, jos ehkä ite softan käyttö ja tulokulma siihen piirtämiseen on snadisti hämmentävä.

Pitää ehkä testata tätä ilmaiskikkaretta kun en tosiaan 2d-toiminnallisuutta enempää toistaiseksi tarvitse.

Freecadista vielä sen verran, että sehän on teoriassa aika hyvä, mutta valitettavasti sitä riivaa sellaiset bugit, jotka kaatavat sen. Inkscapen kaltainen kultahippu paskavuoressa se ei ole, mutta pulloja palauttaessa sängyn alta löytyvä puolentoista litran leka vähintään.

Tänään testasin droppia. Ihan hyvä oli ajaa, mutta pikkasen on seinäänjuosseen näköinen.

hyvät muistot tästä rungosta :slight_smile:

runko on lentäny 3 kertaa suomi - iso-britannia väliä. tai en tiiä vaikka olis ennen näitäkin käyny jossain, sillä etuhaarukassa oli pari kolhua. paikkasko muuten jani ne?

heskeli - 18:02, 20.10.2013 » etuhaarukassa oli pari kolhua. paikkasko muuten jani ne?
ei niitä sen kummemmin oltu paikkailtu mutta haarukkahan oli muuten täysin iskemätön. ajoin tänään pidemmän lenkin erään ikävän sattumuksen seurauksena ja totesin että oikein passeli runko.

Vähän jopa houkutteli kokeilla pyörän talviajo-ominaisuuksia mutta en kyllä tiiä kun on toi rollerikin.

mikäs tuo rungon lennättelyn tarina on, ostettu velodrome shopista?

joo oli erimielisyyksiä velodromeshopin kanssa, että onko 56 vai 58. lähetin sinne, jotta voivat katsoa itse. he päätyivät siihen lopputulokseen että tuo on 56 ja runko takaisin suomeen.

heskeli - 20:17, 20.10.2013 » joo oli erimielisyyksiä velodromeshopin kanssa, että onko 56 vai 58. lähetin sinne, jotta voivat katsoa itse. he päätyivät siihen lopputulokseen että tuo on 56 ja runko takaisin suomeen.
mikähän niitäkin vaivaa. mittanauha sanoo 58, kokomerkintä keskiömuhvissa sanoo 58, kaikki mitat implikoi 58 koon vastaavia...

enää ei kannata niitä mittoja miettiä. kohta ei saatana tiedä että kenen päässä viiraa, ku tarpeeks mittailee :smiley:
se oli vain likaista peliä ja ahneutta silloin.
pyörä on hyvä ja näppärän näköinen buildi. tuntuu varmasti paremmalta kuin mash

mash ei ollut pullukan pojan pyörä, mutta vigorelli on extra largenakin erittäin hyvä ajettava, kevyt ja kaunis.

esteettisesti itse pyörä kuuluu edelleen projektialueelle. se on nyt mitä on - eriparikiekot ei oo mun juttu ja tolppa täytyy vaihtaa. yksipulttinen satulankiinnitys edellyttää otsasuonimomentteja jos ei halua että jakkara valuu.

tuo dropin kanssa ajamisen mukavuus oli erittäin ilahduttava uutinen, sillä ajoittain riserin kanssa jäi kaipaamaan vaihtelua.

flite on osoittautunut hyväksi jakkaraksi päivittäiseen ajoon, ei liian kova mutta ei myöskään mikään hybridisohva.

vähemmä juttelua ja enemmä kuvia

joko tän kanssa on käyty suihkussa tms?

hehe, velodromeshop

olikohan se vehviksenki vigo pykälän vai 2 tilattua pienempi.

helppo nakki kun emäputki on parin sentin välein, ei tuu tajuamis erheitä c-c c-t sössön

FF - 22:31, 20.10.2013 » joko tän kanssa on käyty suihkussa tms?
ei oo muuten tullu käytyä. en oo pessy mitään fillareita kylppärirempan jälkeen.

Vaihdoin tänään takasin ton hiilaririserin ja ajattelin töiden jälkeen tai ruokiksella käydä ostamassa leveämmät gripit kun nuo vaahtotupit on vähän kapeat ja olen jo mieltynyt odin xl longneckeihin


vaivihkaa tässä puuhastelen. ensimmäinen projekti jonka kanssa ei ole oikein ollut erityisen kiire, ollut tässä muutakin tekemistä.

ostelin nimim. konstalta tuommoisen istuintolpan shimmin jonka avulla pääsin vähän mallailemaan ajoasenta vähemmällä setbackilla. totesin, että jos tähä pyörään tulee tuo stemmi ja tanko, jotka ovat aivan helvetin hyvät mielestäni, niin silloin siihen tulee myös syntacen tolppa. Harkitsen P6 hiflexiä mutta alsainenkin kelpaa tai en tiiä.

Kiekkobisnekset on yhä levällään. Koko kämpässä on BFF-pannutusten jälkeen yksi ajokuntoinen takakiekko, tuo ZTR Alpha 400 + Halo double fix-g, josta muuten ei ole edelleenkään mitään pahaa sanottavaa. Harkitsen yhä, että kasauttaisin etukiekon samalla hyväksitodetulla kaavalla, vaikkeivät nuo kehät mitkään näyttelypyörän kehät olekaan.

Tähän tuli erään sattumuksen kautta omniumit, kappas vaan laineen alennusmyynneistä. 170mm aivan hyvä ja 44mm ketjulinja ei haittaa koska nerokas fix-g, jota rakastan enemmän joka päivä.

Satulana on pysynyt Flite. Tekis mieli kokeilla brooksin cambriaa, mutta ei tarvitse. Hyvä myös näin talvella, niinkuin koko pyörä.

Ajelin tänään pitkästä aikaa pidemmän lenkin, varustelekaan ja takaisin tänne itään, ja pyörä on mielestäni aika jees. Voisin vähän pudottaa painoa vyötäröltä ja notkistua, niin tuo olisi riserin kanssa vielä parempi. Ajomukavuus on nyt jo ilman turhia krumeluureja hyvä.

Päädyin vaihtamaan tuon 105mm Syntace F139 + Raceface Next SL -yhdistelmän rollerista Vigorelliin, sillä tuon 90mm Nitto + Nitton riserin ollessa rento yhdistelmä, tämä on sporttisempi. Nitton riserin kanssa jäin usein kaipaamaan vähän kyyrympää ajoasentoa, ja vaikka sellaisen saa kyyristymällä, näin on mielestäni parempi.

Jos päädyn hankkimaan tähän kokonaan uudet kiekot, en ainakaan vielä tiedä mitkä ne tulevat olemaan. Se on selvää että navat ovat joko ISO tai fix-g, ellei tule jotain todella tyrmäävää tarjousta luotettavasta perinteisestä napaparista.

huomaatteko kuinka vähän spacereita, tosi tärkeetä.

Se näyttää hyvältätalvipyörältä. Tykkään punasista gripeistä, kivan pirtee yksityiskohta muuten niin viileessä pyörässä.

asi - 22:52, 27.1.2014 » Se näyttää [s]hyvältä[/s]talvipyörältä. Tykkään punasista gripeistä, kivan pirtee yksityiskohta muuten niin viileessä pyörässä.
juuh näin on marjat. ostin nuo gripit ja ajattelin että laitan ne tuohon hiilaristongaan ja stongan rolleriin, mutta salaa ajattelin kokeilla vigorelliin. minusta se toimii, mutta sillä ehdolla ettei lähde tuon enempää irrottelemaan.

Lyhensin ruotoputkea, jätin ohjainlaakerin korkeahkon ylätötterön lisäksi vielä sentin säätövaraa. Kyllähän tuolla edelleen on mukava ajaa. Tällä hetkellä vaiheilen kiekkoja ja napoja, ja mietin yhä että mustaa vai kirkasta.

jos sä jotain inputtia kaipaat vaiheiluus niin kirkkaiden kiekkojen linjalle lähtisin jos kokonaisuus on pysynyt abt samana kuin pari postausta ylempänä. luo vaikutelmaa kevyemmästä pyörästä ja ilmeisesti et muotikelkkaa ole kuitenkaan kasaamassa…

Kiekkojen kohdalla on suorastaan ahdistavan tiukka 50-50 tilanne kumpi. Putkosia en välttämättä lähde sen kummemmin vaihtamaan, nuo ovat hyvät.

Sekoittelukaan ei ole ongelma - Mustat veivit istuisivat tähän runkoon mielestäni huonosti, joten total murder ei onnaa joka tapauksessa.

Mustat kiekot sopivat vigorelliin hyvin, mutta kirkkaat näyttävät siltä kuin kuuluisivat siihen.

Onneksi on edes jonkinlaiset kiekot ajossa niin voi kokeilla kaikenlaista.

Onkohan tämä tylsin projektini tähänastisista, en tiedä. Johtuu varmaan siitä että tämä on jo nyt vitun hyvä ajaa.

Piti kokeilla yhtä droppia hahmottaakseni minkä pituisen stemin kanssa sellainen voisi olla hyvä, mutta clamppi olikin väärää kokoa.

Koska hytti oli joka tapauksessa levällään, vaihdoin uteliaisuuttani bulliksen (RB0010AA muistaakseni) 90mm stemmillä nähdäkseni onko mitään kehitystä tapahtunut.

Ilmeisesti meikäläisen ankara training regime sohvalla nukkumista, satulatuolia ja itsensä kovistamista on kannattanut, eikä tuo yhdistelmä tuntunut yhtä pitkältä kuin syksyllä.