Rungon maalaus

Odie - 8:27, 3.1.2019 »
happo-orgiat - 22:00, 2.1.2019 » Kerran reippaasti astelin decoväriin graffitikannuhyllylle ja poistuin 1 kpl ahmanoranssia Montanan kannua repussa kilisten paikkamaalauspuuhiin. Muutaman maalausurakan jälkeen valumia ihmetellessä opin että olin tullut ostaneeksi kovapainekannun. Älä ole kuin minä
Mikä on kovapainekannu, tarkotettu isommalle alalle?
isommalla paineella saa puskettua enemmän tavaraa ulos per sekuntti, voi käyttää isompaa cappiä ja just niinku sanoit täyttää enemmän pintaa nopeammin. sit low pressurella saa paljon paremmin hallintaa, varsinkin tiukkoihin paikkoihin.

Aina oppii.

RTZ - 22:27, 2.1.2019 »
makko - 22:23, 2.1.2019 »
normaali - 21:46, 2.1.2019 » jos laitat sen lakan niin kyllä ne kestää. ja on niitä huomattavasti helpompi käyttää kuin mastonin aineita, jotka kuivuu viikon. käy siellä geezersissä ja kokeile.
Entä jos laittaa pelkän 2k-lakan raakaan teräkseen? :thinking:
Eiks tää menny niin, että kaikki lakat on sen verran huokoisia kuivuttuaan, että alkaa kukkimaan ennemmin tai myöhemmin?
Lakat mitä olen käyttänyt ovat väritöntä maalia, maalikaan ei pysy raudassa ilman tartunta maalausta. 2 kerrosmaalukset lakataan juuri sen takia, että saadaan kosteuden sulku ja kestävä pinta. Oma tarinansa on, kun massaväri, yleensä metallihohto, vedetään pelkän kovettajan kanssa(satiinipinta), silloin suositellaan alle maalipintaa.

On tai ainakin joskus oli, olemassa metalli lakkaa joka tartuu jopa palpaan. Saatavuus voi olla huono, muutuneeiden turvallisuussääntöjen takia.

Ei taida alumiinille oikein muuta kestävää lakkauskeinoa (pelkkä lakka) olla kuin pulverilla, koska alumiini vaatii muutoin käytännössä happopohjamaalin. Teräksellä se ei ihan niin nuukaa ole, koska se pinnan hapettuminen tapahtuu vähän eri tavalla, mutta esim autoja maalatessa vedetään happopohjat yleensä alle ainakin jos itse maalataan. Toki ruostumisen uhka vähän eri tavalla kustannusvakava kuin fillarissa. Käsitin sen niin, että alumiinin pinta oksidoituu sen verran nopeasti, että jos vedetään paljaaseen alumiiniin suoraan maalit, tullaan maalanneeksi ainakin osittain hapettunutta pintaa, jossa maali pysyy heikommin.

Tekisiköhän kukaan foorumilaisista 2 komponentti ruiskumaalausta muutamille pienehköille pyörän komponenteille pientä korvausta vastaan vai kannattaako ennemmin kysellä joltain kaupalliselta toimijalta? Tai onko tiedossa sopivaa paikkaa omatoimiseen maalaukseen, sillä ruiskut yms. löytyy?

Onks jengil kokemusta arvioida että jos laittais tämmöisen kiinni porakoneeseen niin lähtisköhä lakka ja lakan alla olevat decalssit alumiinirungosta vek.

Vai pitääkö olla joku miljardi kierrosta minuutissa että tepsii.

^ Ei tarvi olla paljoo kierroksia, lähtee lakat ja maalit. Peltiä ei syö, alumiinista en tiedä.

kunba - 18:51, 6.4.2019 » ^ Ei tarvi olla paljoo kierroksia, lähtee lakat ja maalit. Peltiä ei syö, alumiinista en tiedä.
Ei syö ainakaan merkittävästi. Rälläkällä ja nailonlaikalla hioin maalit omasta alurungostani.

Kiitos! Onko toi linkkaamassani kuvassa oleva käkkärä ny sitte nailonia?

Mikä lie virallinen nimi. Näyttää löytyvän tuota samaa käkkärää ainakin puhdistus-, nailon-, ja CDS-laikan nimellä.

Kuusamon tussuks sano isot pojat tota. Aika nopee kuluu noi.

motonetin yläkannuruisku 120cc 29.90€. 0.8mm neula ja varaosina 1.0mm neula. näyttää nätiltä. ekaa kertaa purkaessa suutin oli niin tiukkaan vedetty, että mukana tullut 16mm yleisavain pyöristy. lopulta aukes ruuvipenkissä, mutta ruiskun kauneus jo vähän kärsi. neulan irrottamiseen ei yleisavain sitten käynytkään. biltsun vastaava oli muistaakseni noin 50€ ja maalaamatta tällä tippaakaan uskallan jo väittää, että hintansa väärti tähän verrattuna.

Mulla on samanlainen “R100” eri värisenä. Katselin joskus bilteman valikoimaa ja ne oli kaikki HVLP-ruiskuja (high volume, low pressure). Ne ei itselle sopinut koska kompura on pienehkö 2HP ja ilmantuotto on mitä on. Toi R100 on LVLP, eli pienempi ilmamäärä → pienempi viuhka → vähemmän ohisumutusta kun maalaa runkoputkia. Näin ainakin teoriassa.

Käytännössä oon vasta harjoitellut jämämaaleilla oikean viskositeetin löytämistä ja tekniikkaa.

oon nyt maalannut tällä ruiskulla. se toimii ihan ok ja puuilosta ostamani kramforssin varamaalikuppikin sopii tähän.

suosittelen ostamaan sellasen din 4 -mittakupin oikean viskositeetin mittaamiseksi niin saa silmän “kalibroitua” siihen kuinka juoksevaa sen maalin täytyy oikeesti olla.

edit. btw. näissä kaikissa ruiskuissa on sen viuhkan säätö.

Konsta - 18:28, 6.4.2019 » Onks jengil kokemusta arvioida että jos laittais tämmöisen kiinni porakoneeseen niin lähtisköhä lakka ja lakan alla olevat decalssit alumiinirungosta vek. https://static1.motonet.fi/img/7/781699/500/781699.jpg Vai pitääkö olla joku miljardi kierrosta minuutissa että tepsii.
Ostin Bauhausista tämmösen ja kävin rungon kimppuun. Lakka lähtee ja sen alla olevat graffat mutta myös alumiini naarmuuntuu. Se ei tällä kertaa mua haittaa mutta olis saattanu haitata jossain toisessa tapauksessa. Joka tapauksessa paskaa hommaa, hiki valuu ja vituttaa.

Lakkaan ja decalsseihin helppo keino myös kuumailmapuhallin ja joku lasta millä kaapia moskan pois.

Kyllähän nailonlaikka syö metallia, niillä kiillotamme valurautalohkot, ei haukkaa tavaraa pois, tasoittaa kuitenkin epätasaisuudet.

Toi oli nii perseestä että lopulta mä turvauduin perinteiseen eli askarteluveitsellä (katkoterä-) skrabailuun. Paljo helpompaa ja kivempaa.

Olin maalaamassa yhden rungon viime viikolla ja kaikki meni hyvin siihen asti kun aloin käyttää juuri ostettu Maston 2-K spraymaalia. Vaikka tein just niin kuin ohjeessa sanoi, purkista ei tullut yhtään maalia. Sieltä tuli vain vähän kirkasta tavaraa ja tuntui siltä että jotain esti sen maalin tulemaan ulos sieltä. No, vein sen purkin takaisin kauppaan ja sain uuden tilalle. Sitten kun pääsin kotiin, sama juttu tapahtui taas. Rupesin miettii että miten voi olla näin, tein kaikki oikein mutta silti meni vituiks. Soitin Mastonin asiakaspalveluun ja kysyin että mikä tässä on kun kahdesta purkista ei tuu maalia. Hän kysyi tuotenumeron ja parasta ennen päivämäärän, sitten hän kertoi että ‘joo, siinä erässä on valmistus vika ja maali on kovettanut purkin sisällä’. Mietin että miten voi olla täysin käyttökelvoton maalia voi olla vielä kaupan hyllyssä jos ne tietää että koko tuotanto erä on pilalla? Aivan käsittämätön juttu tää on. Jos joku on ostamassa lähiaikoina samanlaista maalia, kannattaa varoa sen Mastonin maalin kanssa. Voin laittaa se parasta ennen päivä tänne jos on kiinnostusta.

laita pls, ajankohtaista