Rungon maalaus

vies josbanse nyt se mielekkipaska vittuun edes yhdestä ketjusta. täällä keskusteltiin laadukkaasta itse livenä suunnitellusta fillarin märkämaalauttamisesta paikallisella ammattilaisella. ei liity mielekkihommat tähänkään, mitenkään.

ja turha luulla, että se, että maksaa jostain mahdollisimman vähän - muusta välittämättä - olisi jotenkin automaattisesti hyveellistä. itse en ainakaan arvosta. ja kyseessä kuitenkin suhteellisesti varsin edullinen harrastus…

eihän täällä foorumilla ole muusta puhuttukaan viime aikoina kuin jäbän chris king arvostuksesta.

josbanse - 12:45, 21.1.2015 » Asiaan: RAL 4010 kannu hakusessa pkseudulla. Onko motoneteissa tms marketeissa tai joutuuko hakea muualta. Aleksiskivenkadulla oli maalikauppa mutta kalliit kannut. Tarttis hommaa pohjamaali ja lakat myös.
Josbanse: sun kannattaa tosiaan välttää Aleksis Kiven kadun Decoväriä. Siellä saattaa huomaamattaan joutua pulittamaan asiantuntemuksesta ja asiakaspalvelusta.

Vähän saattaisin muuten epäillä, että mielikkilässä on eri hinta oman tuotannon maalaukselle kuin jonkun satunnanisen kolmannen tahon tuotteen pintakäsittelylle.

Täsmensin sulkuihin, että tilattessa oli jotain, erikseen varmaan jotain muuta varmaankin.

Kidi, kyllä tossa oli puhetta puolassa maalauttamisesta, nimenomaankin puolaa pohdittiin. Ei paikallista maalaamoa. Opettele sisälukua, olet selvästi sen tarpeessa keskiökeskustelunkin parusteella.

luin tarkkaan: olet oikeassa, niin oli.

kuuntele tarkkaan: vie se mielekkipaska vittuun. sitä ei kaivata.

e. sinun edesottamuksillasi palstan keskusteluissa en paljoa ns. huutelisi. yhtään mistään.

Onpas täällä aggressiivinen meininki. Mutta takasin topikkiin. Onko kukaan kyselly amiksista Helsingissä, että maalaavatko pyörän runkoja? Meinasin tossa jo soitella Vallilan amikseen mutta aattelin ensin kysästä jos jollain on tietoa täällä. Tarttis tajunnan räjäyttävän maaliduunin VISPiin tohon alurunkoon. EHKÄ. jos vaan löytyis järkevään hintaan. Ainiin ei ne maalihommat ihan ilmasia oo niille firmoillekkaan, juttelin frendin kanssa joka duunissa automaalaamossa, alumiini tarvii tietyn happokäsittelyn ennenkun sen voi maalata ja siihen päälle metallihohtomaalit, niin ei oikeen alle satkulla pysty ees kaverille tekemään. Ja toi hinta oli puhtaalle alurungolle ilman maalinpoistoja yms. Siihen suhteutettuna Velobian maalitarjous on ihan kilpailykykynen.

josbanse - 13:12, 21.1.2015 » Täsmensin sulkuihin, että tilattessa oli jotain, erikseen varmaan jotain muuta varmaankin.
RTZ - 17:55, 20.1.2015 » Kiitos hyvästä ja informatiivisesta vastauksesta. Lisää tällaista, niin kyllä tää keskustelu etenee.

itsellä potilaana olisi kuiturunko, taitaa kyllä sellaisen maalaus olla joka paikassa niin kallista että parempi vain unohtaa koko homma

Siis alurunko tarvitsee jotain erityistä, jotta voi märkämaalia laskea päälle? Ajattelin vaan hioa pohjat itse vanhoista maaleista ja viedä paikallisella automaalarille, jolla olen maalauttanut hyvällä menestyksellä teräsrunkoja. Vois tietysti kysyä suoraan ammattilaiselta, eikä arvuutella täällä, mutta mitä virkaa tällä palstalla sitten olisi?

kid_scientifik - 13:15, 21.1.2015 » luin tarkkaan: olet oikeassa, niin oli. kuuntele tarkkaan: vie se mielekkipaska vittuun. sitä ei kaivata. e. sinun edesottamuksillasi palstan keskusteluissa en paljoa ns. huutelisi. yhtään mistään.
Hyvät naiset ja herrat: nimimerkki kid_scientifik
accro - 15:45, 21.1.2015 » Siis alurunko tarvitsee jotain erityistä, jotta voi märkämaalia laskea päälle? Ajattelin vaan hioa pohjat itse vanhoista maaleista ja viedä paikallisella automaalarille, jolla olen maalauttanut hyvällä menestyksellä teräsrunkoja. Vois tietysti kysyä suoraan ammattilaiselta, eikä arvuutella täällä, mutta mitä virkaa tällä palstalla sitten olisi?
Alumiini tarvitsee happopohjamaalin, koska materiaali hapettuu ja heikentää maalin tartuntaa. Jos vanhat maalit jäävät pintaan, ei tota pohjaa tartte maalata, mutta sit kannattaa olla varma maalien yhteensopivuudesta.
kid_scientifik - 13:15, 21.1.2015 » kuuntele tarkkaan: vie se mielekkipaska vittuun. sitä ei kaivata.
Ei kai tässä vaan [i]vakaumuksellinen pluralisti [/i]ole [i]kaventamassa keskusteluavaruutta[/i]?

300e+++ pyörän maalaamisesta…
olis pitäny mennä amiksen maalarilinjalle ja alkaa pyörämaalariyrittäjäks

etoella vissiin hinnat kuiturunkojen maalauksella alkaen 500e (perusväri + yksi efektiväri). Tekevät aika pätevää jälkeä, esim. vanhoille Kleinelle:

mohnomishe - 16:31, 21.1.2015 » 300e+++ pyörän maalaamisesta... olis pitäny mennä amiksen maalarilinjalle ja alkaa pyörämaalariyrittäjäks
Olis kiva tietää kauanko näihin [i]kunnolla tehtyihin[/i] maaliduuneihin menee ammattilaiselta ajallisesti. Tavallaan tuollainen hinta tuntuu kovalta, mutta jos ajattelee tuohon kuuluvan materiaalien lisäksi kaikki työt vanhan maalin hinkkaamisesta, pohjien tekemisestä, maalin kuivumisen katselemisesta ja vaikka työkalujen putsaamisesta lähtien, niin ei tuollaisesta varmaankaan mitään mega-it-super-konsultti-kapitalisti-tuntiliksoja vedellä. Ja työstä tässä kuitenkin maksetaan, mastonia saa kaupasta jos haluaa tehdä itse ja säästää.

Edelleen, tuo urvelo on kuiturunko, ja lopputulos oli livenä aivan tyrmäävän hieno. Että velobian kautta mayhaps?

Hieman harmittaa kun tuntuu monella olevan jos ei ainoa niin yksi tärkeimmistä tulokulmista asioihin niiden halpuus. Varsinkin kun puhutaan töistä, eikä myyntiartikkeleista. En sano myöskään, että verrattain kallis kotimainen työ olisi autommaattisesti parempaa kuin jossain muualla tehty, mutta on mun mielestä harmillista olla edistämässä kulttuuria jossa kaikki hoidetaan sohvalla istuessa siten miten se on halvinta ja vähiten vaivalloista. Ei minullakaan ole varaa maalauttaa runkoani muutamalla satasella, eikä onneksi ole kenenkään pakko näin tehdä.

Jos olis laittaa 300 euroa rungon maalaamiseen niin jumalauta ettisin kyllä suomesta vaikka sen vihoviimesen tenukepin joka työt siihen rahaan tekee ennen kuin lähtisin laivaamaan raamia minnekään hevonkuuseen vaan siksi että se on halvempaa.

mutta nythän tässä puhutaan ylipäätään vissiin rungon maalamisesta ja rungon maalamisesta IHAVVITU NÄBÖX NGGHHH BÖJÖJÖJÖ yhtä aikaa, joista toinen on todistettavasti hoitunu alle kahvipaketti - satku haitarilla jossain tattarisuon perukoilla ja toinen tuskin on ihan vartin juttu minkä voi tehdä krapulassa kahvitauolla tai en tiiä ite varmaa tekisin tietty ku ei ois vaihtoehtoja jos olisin maalari joka on kahvitauolla ja krapulassa ja luvannu jollekin että juu onnistuu.