GT National Team ei Pursuit

Hankintaa vilauttelin jo ostos-langassa. Tästä tulee tällainen ikuisuusproju luultavasti, kun ei ehkä helpoimmilla osilla tule kasattua. Jotain on jo metskattu ja bongailtu, mutta paljon puuttuu vielä. Runko on tosiaan vielä:

http://track.magaya.net/TransTracking/TransTracking.dll/?ID=18930&WH=eb6473fe-0537-4865-aa18-fb9ef8ecdeb2&TYPE=ATTACH&SDID=825185
Aug/20/2013 09:32 AM Arrived at warehouse
Aug/28/2013 01:38 PM Cargo scanned out, loaded to Container
Aug/29/2013 03:59 PM In Transit

ETA Oct/15/2013 01:50 PM.

Suurimmalle osalle varmaan jollain tasolla tuttu runko, mutta avataan nyt vähän. Nää tehtiin siis vuoden -96 Atlantan olympialaisiin USA ratatiimiin kuskeille harjoituspyöriksi. Itse kisarungot oli ne GT Superbiket. Käsittääkseni ja tietojeni mukaan nää oli kasattu alunperin täydellä Mavicin sarjalla, joka on myös mun tavoite, mutta voi jäädä märäksi uneksi. Jenkit ei tona vuonna käsittääkseni pärjännyt niin hyvin, mutta kivoja pyöriä GT niille teki.

Tässä youtube-pätkässä näkyy hyvin superbike orkkispaloilla vähän 3 min jälkeen. Tommonen 24" HEDin syväprofiilinen hiilarikehä, jos löytyis ni vois joutuu kyllä poistamaan, mutta enpä ees taida jaksaa alkaa etsimään.

Alkuperäisestä myynti-ilmosta runkotietoutta:
[i]"Well, I can’t tell you if David owned the frame later, but I can tell you how this frame started out it’s first two years of life. I was the National Track Endurance Mechanic and the Head Mechanic for Project '96. This was one of the frames built for Marianno Fredick or Mike McCarthy. I would need to look at my old records to know for sure. The frame is round tubes instead of the aero tubing because this was a practice frame. GT built the Super Bike I in '94. After we had trained on them for six weeks for the World Championships in Palermo, Italy, they started to fall apart because they were too fragile. So GT built “training frames” for all of the guys to use daily. Then a week or so before competition, I would pull out the race bikes to make sure everything was still good to go.
Also of note, Yamaguchi did NOT build the frame. He consulted with GT on the original frame designs in '93, but he didn’t build any of the GTs. He did, however, help me repair a few of the early frames that were missing things like the right chainstay dimple for the crank to clear. The frames were built in Longmont, CO at the GT R&D shop where I would go and personally pick up the frames when they were ready.

This frame should have a 24" fork with it. Do you have the fork? It also would have been built up with all Mavic equipment. The BB should be beveled for a Mavic BB. We used these frames all the way up to our preparation in Atlanta for the Olympics.
So…it must have been given to Zabriskie after I left the team at the end of '96."[/i]

Laitan kunnon kuvia raamista, kun se saapuu Suomeen, eli ennen joulua:) Artpowlle isoa kiitosta tuosta kellutusfirma vinkistä!

Haarukkaa mietin aika tovin tähän, eli lähteäkkö 650c vai 520c haarukalla liikenteeseen. Mukana myyjä torppasi jonkun uustuotanto gtn haarukan, jolle ei kyllä tule käyttöä. Vähän tossa googlettelin ja kävi uskomaton tuuri haarukan kanssa. Laitoin Pedalroomissa viestiä yhdelle veijarille ja hänellä sattui olemaan ylimääräisenä GTn 24" orkkishaarukka, joka on melkeen samanlainen mitä näissä ratapyörissä oli. Ainot ero on, että se on 80mm navalle, mutta semmoinen teoriassa tulee mukana. Tässä haarukka:

Napa tulee teoriassa mukana seuraavasta syystä:

Yksi pinnarei’istä on revennyt ja tähän on tehty tämmöinen vahvistuskyhäelmä, johon en täysin luota. Pitää katsoa miltä tuo näyttää, kun se kotiutuu. Hakusessa on kuitenkin Mavicin 580 cx etunapa tuohon korvaavaksi. Löytäminen on sitten toinen tarina. Onko tuollaisia repeämiä joku joskus korjannut jotenkin? Joltain brittifoorumilta luin, että tuon pysyisi tuosta leikkaamaan irti ja sitten korjata korvikepalalla, mutta onko siinäkään mitään järkeä?

Tää ei oo mikään pikaproju kuten mainitsin, joten maltti on hyve tämän kanssa.

Siisti proju, meikän pinna ei riittäis.

Harmi et joudun lähtee koneelta, oon nimittäin tollasen 24" HED-levyn tai pinnakiekon nähnyt jossain ihan viime aikoina. Ei myynnissä mut silti ostettavissa. Pitää tutkia jahka pääsen takas kotiin.

Voimia tohon 80mm Mavic navan löytämiseen!

Mikä meininki?
Hyvä meininki!

odotan innolla kasausta. Jussilla oli joku mavicin rata etunapa myynnissä joku aika sitten. en tiiä onko enää.

Ei ainakaan pika kurkkauksella löytynyt. Itselläni on myös tuollainen 100mm mavicin 520 napa, mutta se on tosiaa liian leveä tohon haarukkaan. Haluisko joku vaihtaa? Oikeastaan ainut mitä tarvitsen on tuo 580 navan ulkokuori, ehjät ratasisälmykset mulla on jo matkalla.

e. mankkis tuo 24" hedi kiinnostaa… en itse ole löytänyt. Tosin haarukka ei sit kyl taas siihen sovi.

^mikä estää sua purkamasta sitä hediä(jos pinnakiekko) ja lyömästä siihen sitten, kun löydät sen mavic 580:n?

Kiva Proggis!

Niin sana levy nosti tossa omat karvat pystyyn, mut jos se on pinnakiekko niin sit navan voi vaihtaa. Noh tässä on noiden löytämisessä projektia jo…

Googlettelin vähän tosta GTn Coloradon pajasta:

“The brazed frames were indeed made in longmont, co. Forrest was the head engineer. Also Dave Tiemeyer of Tiemeyer Cycles built there as well. They did do some Ti frames, and used Excel, True Temper and Reynolds for the steel. You could have your frame built around the standard GT geometry, or they would build it custom for an upcharge.”

ja sitten löysin artikkelin tuosta Forrest Yelvertonista, joka on näköjään jo lopettanut GTllä, mutta on tosiaan ollut tuossa 1996 olympialaisprojussa mukana. Artikkelista: “Yelverton is most proud of producing GT’s Olympic bikes”, oiskohan tuo veijari ite jopa tehnyt nuo rungot?

Jep jep, tuli vähän speksattuu sitä kiekkoa eteen:

Nyt mua alkoi vaan mietityttää se, että mitä tuonne taakse laittaa?? Syvän kuitukehän kanssa joku normi alumiinivanne voi näyttää aika hölmölle ja ysärillä tehtiin aika heikosti kuitukehiä avona, et uskaltaa käyttää takana. Levyhän ois kaikista parhaan näköinen, mut taitaa olla aika epäkäytännöllinen kaupungissa - niin 24" etunen ei ole tietenkään. Ideoita?

Pistä sinne gatorskin tuubi taakse?

Eikös tuubit ole pelkkä uhka skidatessa? Näin olen ainakin itse ymmärtänyt, että liima ei oikein kestä sitä hommaa.

Yllä oleva kiekko saattaa mennä vituiksi, koska myyjä on rahanahne ja mienaa myydä koko tt-pyöränsä. Oli maksua vaille valmis tuon ostaminen, toivotaan että muuttaa viel mielensä.

Haarukka ja etukiekko lähti eilen Jenkeistä Suomeen, joten viikko niin luulis olevan täällä hieman ennen runkoa. Runko vetää nyt jo Euroopan aluevesillä:

http://farm6.staticflickr.com/5533/10033373236_4b8406ea2e_z.jpg

Jännitys tiivistyy. Eniten tässä ehkä mietityttää se, että jos runko on vääntynyt tjsp. ja tuo Paypallin valitusaika on kerennyt jo umpeutua, eli rahoja ei saa varmaan enään takasin.

jerkku - 10:51, 8.9.2013 » Eikös tuubit ole pelkkä uhka skidatessa? Näin olen ainakin itse ymmärtänyt, että liima ei oikein kestä sitä hommaa.
Mulla on yksi takalevy tuubilla ja kyllä se liimaus skidausta kestää. En tosin mitään hulluja tailwhippejä uskalla tuon kanssa kuitenkaan kokeilla.
  • Skidausääni levykiekon kanssa on pyöräilyn kauneimpia ja väkevimpiä.

Haarukka ja käppäkiekko tuli - heh on muuten pikkunen, kun laskin ton 700c kiekon viereen. Tapan itteni tän pyörän kanssa!

Yritän miettiä, mitä teen tälle 80mm spaissatulle haarukalle; custom naabeli vai levitys? Laskeskelin:

http://farm9.staticflickr.com/8127/10192599373_009beefc35_z.jpg

d1 (yläympyrä) = n. 40mm riippuu mistä mittaa → r1 = 40/2 = 20 mm
d2 (alaosa) = 83 mm → r2 = 41,5 mm
s = 285 mm
h1 = 291 mm
h2 = ?
d22 = 100 mm → r22 = 100/2 = 50 mm
sx = 293 (normaalin hatullisen kartion pitkäsivu)

Kruunun ja renkaan väliin jäi vähän rapia 3,5 mm clearance täydellä kumilla.

sx = sqr(r22^2+h2^2)
sx^2 = r22^2+h2^2
h2 = sqr(sx^2-r22^2) = sqr(293^2-50^2) = 288,7 mm

Tällöin haarukkaa vaikka se venytettäis 100 levyseksi jäisi vielä yllä olevan mukaan noin 1,2 mm clearance. Onks tää liian ahas tai laskinko väärin?? Meneekö toi h2 vituiks, kun se on todellisuudessa katkaistukartio eikä normi? Ei viittis eka maksaa jollekkin tän teosta ja sit huomaa, et meni pieleen.

e. maolistakaan ei löytynyt katkaistun kartion korkeuden laskukaavaa. Olen pettynyt ko. kirjaan!

customnaabelii kehiin, ei tahan mikaan muu voi menna.

Santtunaabeli

Onnistuisiko entisen etunavan korjauttaminen (?laipan uusiminen?) Osatohtorilla?

En tuosta Osatohtorista ollut tietoinen edes, vois kysästä. Varmaan viisasta korjata napa ja teettä kustomi, kun tuo 24h napa voi olla vaikee löytää. Santtunaabelia mietitty, jos hän niitä tekee. En oo viel niillä vaiheilla tän projun kanssa.

Osatohtori ei ollut mega halpa, eli yhden pinnareiän korjaus 30 € ja laippojen uusiminen 100 €. Taidan taipua kustomnapaan, mutta mr. Mack ei vastaa tiedusteluihin ja Phili ei kiinnostais.

Runko on saapunut Suomeen vielä pitää saada se kotiutettua tuolta hämeenlinnasta ja sit saa kuvatusta rungosta. Tähän nyt sitten tulee tuo HEDin 24" hiilarietunen, kun se vaan lähtee tulemaan Jenkeistä. Taakse mulla on myös visio, mutta pari mutkaa on tässä matkassa ennen maalia. En jaksa alkaa ostaa nyt mitään uutta, joten käytän jotain mitä on jo kotona.

Veikkaan, että tästä pyörästä tulee monen mielestä aivan vitun hirvee mun viimeisimpien visioiden mukaan:)

Eli siis toi Jet20000000000 eteen? Just hyvä. Taakse mätsäävä tai HEDin levy. Muita vaihtoehtoja ei ole. Paitsi se Mavicin kiekkosetti.