Poolokulttuuri, -säännöt ja -etiketti

normaali - 14:01, 25.7.2013 » Kyllähän se pallottomienkin pelaajien blokkaaminen on ihan oleellinen osa peliä. Blokkaaminen ei tarkota, että ajetaan poikkiteloin tielle ja toinen OTB:oi ittensä tajuttomaksi. Ei tarkota myöskään, että ajetaan rinnalle ja annetaan kyynärpäätä leuan alle. Tämä kiellettyä pallollisenkin pelaajan kohdalla. Se ei ole mitään kiellettyä, että rinnalla ajaen estää toista ottamasta haluamaansa ajolinjaa. Ei ole ainakaan yhdessäkään pelaamassani pelissä ollut.
Hyvin kiteytetty. Tuolla on jotain vanhaa keskustelua aiheesta:

http://leagueofbikepolo.com/forum/rules/2009/09/01/t-bones-what-is-t-boning-bike-on-bike-contact-ramming-right-of-way

Sieltä yksityiskohtana jäi mieleen simppeli sääntö, jota meillä on herrasmiesmäisyydeksi kutsuttu:

sääntöjä. kieltoja. suomipooloa. poolovero !

noei mut yks ton jormailukiellon lisäks hyvä idea on tehdä lavat vain muovista eikä esim. palpasta niin naarmut arrospoukeissa ei tuu uniin asti.

joko ostetaan säbäaita porukalla ?

ununu - 14:45, 25.7.2013 » sääntöjä. kieltoja. suomipooloa. poolovero !
tl;dr?
ununu - 14:45, 25.7.2013 » noei mut yks ton jormailukiellon lisäks hyvä idea on tehdä lavat vain muovista eikä esim. palpasta niin naarmut arrospoukeissa ei tuu uniin asti.
Ollut säännöissä vuodesta 2011.
ununu - 14:45, 25.7.2013 » joko ostetaan säbäaita porukalla ?
Hyvä idea. Mä oon messissä jos haluut lähteä vetämään projektia. Ekaks varmaan pitäis löytää paikka mihin sen voi aina pystyttää. Toinen olis sit se säilytyspuoli, joka varmaan pitäis miettiä kanssa etukäteen ennen ostoa. Mut tätä keskustelua voitais jatkaa vaikka tuolla stadin poololangassa.

Paljos tenniskentällä on kokoa? Oon kattellut, että Oulussa niitä on lähiöissä paljon käyttämättömiä. Joissakin on kuulemma asfaltti sen kumimaton alla. Sellaseen vähän vaneria laitoihin ja päihin vielä koripallokorit niin kaikki hyötyis. Ehkä pääkaupunkiseutu on eri.

Täällä on noita häkkejä rakennettu useitakin mutta kaikkiin se urpo nurmimatto.

voisin muuten huomenna tsekata ne messukeskuksen/ Käpylän laakson kentät.

zykkeli - 20:18, 25.7.2013 » Täällä on noita häkkejä rakennettu useitakin mutta kaikkiin se urpo nurmimatto. voisin muuten huomenna tsekata ne messukeskuksen/ Käpylän laakson kentät.
Ollaan käyty jokunen kerta höntsäämässä tuolla käsipalloa. Lätkäkaukalossa lähempänä Mäkelänkatua on semmonen nurmimatto. Koskelantien nurkilla on kaksi pienempää (olisko 9 x 18 m) kenttää, toisella on nurmimatto ja toisella semmonen jännä muovialusta. Molemmissa 3 x 2 m maalit ja reunoissa levyt, että seinäsyötöt onnistuu.

juum siis daniel musta on hyvä, että on yhdet selkeet säännöt/etiketti johon voi lajille uutena tutustua ennen kentälle siirtymistään. odottelin mielenkiinnolla monta vuotta, että joku jaksaa alkaa ajaa lajia suomessakin kaveriporukoita isommaksi eli kaikki kunnia sinulle vaivannäöstäsi.

olen ilmeisen yössä, mutta oliko linkkiä näihin jo laadittuihin? muistan joskus lukeneeni jostain. ehkä.

aitaheitto oli lähinnä viittaus just kunnollisten kenttävaihtoehtojen puuttumiseen. tosin säbäaita ämpärin terassin edessä toimi viimeks hyvin.

normaali - 9:09, 16.11.2013 » Jahas, Amerriikassa äänestetään poolosäännöistä. [NAH Rule changes for 2014](http://www.nahardcourt.com/voting/).
siirretääs tää tänne. Kiinnostava vaihtoehto on tuossa tuo laukaisukohta, jossa ehdotuksena on myös, että kaikki maalit laskettaisiin. Ei välttämättä hullumpi ehdotus sekään.
tnts - 10:43, 16.11.2013 »
normaali - 9:09, 16.11.2013 » Jahas, Amerriikassa äänestetään poolosäännöistä. [NAH Rule changes for 2014](http://www.nahardcourt.com/voting/).
siirretääs tää tänne. Kiinnostava vaihtoehto on tuossa tuo laukaisukohta, jossa ehdotuksena on myös, että kaikki maalit laskettaisiin. Ei välttämättä hullumpi ehdotus sekään.
Edit. En osaa lukea.

Olisko hyvä ajatus jos kattojärjestö kääntäisi NAH-sääntöjen uusimman version ja sitten ässämmät sun muut kattojärjestön siunaamat pelit pelattaisiin niitten mukaan, jotta pelaisimme edes teoriassa vertailukelpoista pooloa muiden maiden kanssa…
Just a thought.

esitys NAH:n säännöiksi kaudelle 2014. Tuosta äänestetään kohtapuoliin.

Näkyvimpiä muutoksia taitaa olla erilaisten rikkeiden tarkempi määrittely, T-boning jne? Lisäksi pallon kuljetus kupissa on tuossa esityksessä sallittu vain kahden sekunnin ajan missäpäin kenttää tahansa.

^Komp, ei varmaan olisi huono idea kääntää lopullisia sääntöjä ja pelata niiden puitteissa täälläkin sikäli mikäli mahdollista.

johon:

Mielestäni niihin verhoutuminen kertoo siitä että kolinaa ja ryskettä on luvassa. Hanskan vielä ymmärrän, mutta kypäräverkko on vähän sellainen mikä kertoo että jollakulla saattaa heilua keppi vähän turhankin korkealla.

Mikään näistä ei ole minulta pois enkä varsinaisesti kiellä ketään pitämästä, mutta kertoo se kuitenkin tietyllä tavalla otteiden “kovenemisesta” pelin fyysisellä puolella.

Myönnän, että peli on HYVIN erilaista verrattuna siihen kun itse aloitin pelailua ja vasta ihan viime vuosina tosissaan pelaaminen on vasta alkanut.

Game on!

Seurasitko Smurf Kokkolan streamia ja jos niin miltä näytti?

tuo on tuommosta muutosvastarintaa ja og-papan nostalgiatrippailua. Laji kehittyy maailmalla ja nyt myös suomessa ja hyvä niin.

Silti peuku myös neppailupooloille.

anatti - 17:01, 9.2.2014 » Seurasitko Smurf Kokkolan streamia ja jos niin miltä näytti?
Seurasin jonkun aikaa alussa joo, ihan pelitä näytti. Periaatteessa erikoishanskat ja silmikot vaikuttivat turhilta, en finaaliosastoa kerennyt katsomaan.

Mutta pitää “vanhankin” eli minunkin ymmärtää, että aika entinen ei tule takaisin ja ei se silloinkaan tämän kummoisempaa ollut, paitsi pelaajia oli ehkä vähemmän. Muistan millainen myrsky kaljatuopissa syntyi kun jollakulla oli kevyempi “poolovälitys”.

Hehehe.

Yritän siis vaan pitää kiinni pelistä jossa ei niin kolise, jolloin ei erikoisempia suojia niin tarvitse.

Kokkolassa oli pakko käyttää kypärää ja laitoin siihen silmikon kun Esa ja Antti on niin hurjia laukomaan. Mites sitten kävinkään? Ykskään veto ei lähtenyt. Peli oli Kokkolassa ihan sairaan siistiä verrattuna esimerkiksi ekoihin SM-kisoihin. Luulen, että mitättömät joustolaidat ja liukas lattia siisti peliä.

Mun peli on ainakin niin paskaa, että oon valmis siirtyyn takas fiksiin. Jollei cögölän loppu-throw-init ois ollu niin hyvät niin oisin siirtynyt neppis-autoihin.

Ja sanottakoon vielä, että huippua että on upeaa nähdä tällaisen katutason harrasteen muodostuvan ihan oikeaksi harrasteeksi vapaa-ajan-neppailun päälle.

On ainoastaan hyvä, että laji kehittyy. Lajiin sopivien pyörien ja välineiden myötä polo ei ole enää seesteistä etenemistä ja neppailua. Katuratavälityksillä pelaaminen on yhtä fiksua kun oikealla poolopyörällä velolla polkeminen, sanoohan sen järkikin. Ja sitten nämä “älä vedä kovia/kohota, kun on pyhäkiekot” kommentit. Toki pitää ymmärtää, että osa haluaa neppailla ja pitää hauskaa, toiset pelata vähän kovempaa, kehittää lajia ja pitää tällä tavoin hauskaa. Itse lukeudun vahvasti jälkimmäiseen ryhmään, mutta arvostan ja nostan hattua myös sunnuntaipooloilijoille.

Tärkeintä on, että laji voi erittäin hyvin Suomessa, kiitos Kokkolan, Oulun, Jasonin ja muiden Stadin sankareiden ja tietty KBPS:n ja muiden tampereen kundien. Kesän kisoissa toivoisin myös muiden kaupunkien aktivoituvan. Esim. Turustakin löytyy taitavia kundeja ja varmaan myös muualla, joten tervetuloa!

Suojavarusteiden tuoma turva saattaa saada pelaajat myös käyttäytymään ärjymmin, mutta lähtisin puuttumaan siihen ennemmin vaarallista pelaamista rajoittamalla kuin suojiin puuttumalla.

On aivan mahdollista pelata siivosti suojat päällä, samalla tavalla kuten on mahdollista ajaa ennakoivasti ja järkevästi, vaikka päässä olisikin kypärä ja pyörässä jarrut.