Varastetut pyörät

Veikkaan että 6000e arvoinen ei ihan mene näpistykseksi. Vai olisiko 6000e arvoisen auton varastaminen myös näpistys?

Ei sillä, tuskinpa varkauskaan on riittävä peruste mennä sisään tuolla tavalla.

Houkutus jonkin sortin oman käden oikeuteen on varmaan melkoinen tuollaisessa tilanteessa.

MrScientist - 22:15, 19.2.2015 » Siis miten niin huoltomiehelle ei ollu avainta lukkoon? Jos asukas on vaihtanut lukon ilman isännöitsijän lupaa, niin sitten hankitaan lukkoseppä paikalle tai polliisi menee rynnäkössä sisään. Ihme touhua. Toisaalta fillarin omistaja kyllä mokaa kun ei lukinnut (paloturvallisuusaäännösten vastaisesti) sitä pyöräänsä vaikka porraskaiteeseen.
Jos sillä oli turvalukko siinä. Ja taitaa mennä paloturvallisuussäännökset särki jo siinä vaiheessa, kun sen fillarin jättää porraskäytävään. Tosin kyllä finlex-mutuilun perusteella Lain takavarikosta ja etsinnästä rikosasioissa 2. luvun 15 § mahdollistaisi sinne asuntoon menemisen.

Kuuventonnin filo menee “vähäisen” ohi niin että hujahtaa. Tosin tuolla ei ole merkitystä kun kyttä päättää mennäänkö ovesta vai ei. Sillä on pystytäänkö varmuudella sanomaan että se oli just tämä ovi joka kolahti. Veikkaan että tässä keississä ei pystytty.

Nii, nyysittiinkö teiltä muuten koko filo vai pelkkä runko?

20.000€ automobiilista ei välttämättä rapsahda tuomiota, (ajoneuvon luvaton käyttö? Vaikkei koskaan löytyiskään) mutta 200€ jostain pankista, toden näköisesti häkki heilahtaa.
Itse en päästäis polliisia sisälle, periaatteen vuoksi.
Oven olisin avannut ja tarjonnut vaikka kahvit rappukäytävään, tsykän omistajan käytöksestä riippuen päästäisin hänet katsomaan sisälle, talkkarille jos päästäis tuntemattomia sisälle ilman virkavaltaa, vittuilisin minkä kerkeisin, kyselisin kadonneiden taide ja korujen kohtaloa.

Toivoisin että olen väärässä, mutta Suomessa taitaa syyliselläkin olla oikeudet, kuten rikoksesta epäilyllä, uhrilla taas ei taida olla samaa suojaa?
Tuollaiset albert nussijat vaan ärsyttää.

Tosi paljon puhutaan, ettei saisi uhria syyllistää, mutta tuon homman olisi kyllä voinut välttää helposti. Useita virheitä, joista yhdenkin välttäminen olisi tehnyt sen eron, että jäbä olisi polkenut kaverinsa luota omalla fillarillaan myös kotiin.

Kyllä tekee mieli poistua nykymaailmasta kahtasataa kallioleikkaukseen ennen vanhuutta, jos tässäkin skenaariossa keskeisintä on teoreettinen perusoikeusnillitys malliin “mulla ei oo velvollisuutta auttaa rikoksen selvittämisessä, jos teillä ei ole oikeuden myöntämää kotietsintälupaa”.

Yleinen moraali-ilmapiiri on mummun ajoista muuttunut kiitos median lempimien norsunluutorniteoreettikkojen sellaiseksi, että itsensä toteuttaminen on ihmisoikeus ja uhri nuolkoon tyhmyytensä haavat.

wex4 - 9:51, 20.2.2015 » 20.000€ automobiilista ei välttämättä rapsahda tuomiota, (ajoneuvon luvaton käyttö? Vaikkei koskaan löytyiskään) mutta 200€ jostain pankista, toden näköisesti häkki heilahtaa. Itse en päästäis polliisia sisälle, periaatteen vuoksi. Oven olisin avannut ja tarjonnut vaikka kahvit rappukäytävään, tsykän omistajan käytöksestä riippuen päästäisin hänet katsomaan sisälle, talkkarille jos päästäis tuntemattomia sisälle ilman virkavaltaa, vittuilisin minkä kerkeisin, kyselisin kadonneiden taide ja korujen kohtaloa. Toivoisin että olen väärässä, mutta Suomessa taitaa syyliselläkin olla oikeudet, kuten rikoksesta epäilyllä, uhrilla taas ei taida olla samaa suojaa? Tuollaiset albert nussijat vaan ärsyttää.
Koivulan dynamo - 10:51, 20.2.2015 » Kyllä tekee mieli poistua nykymaailmasta kahtasataa kallioleikkaukseen ennen vanhuutta, jos tässäkin skenaariossa keskeisintä on teoreettinen perusoikeusnillitys malliin "mulla ei oo velvollisuutta auttaa rikoksen selvittämisessä, jos teillä ei ole oikeuden myöntämää kotietsintälupaa". Yleinen moraali-ilmapiiri on mummun ajoista muuttunut kiitos median lempimien norsunluutorniteoreettikkojen sellaiseksi, että itsensä toteuttaminen on ihmisoikeus ja uhri nuolkoon tyhmyytensä haavat.
Hahhah mitä läppii.

Mut seriously onhan toi vähän kumma keissi. Voisko yhtenä selityksenä olla nyt esim turvalukon päälläolo ovessa (eli viestimen epätarkkuus uutisoinnissa).

Älä dynis viitti. Oot pihalla.

kannattaa perehtyä lämmittelyksi viimeisimpiin korkeimman oikeuden päätöksiin sinne asti edenneiden kotietsintöjen perusteiden riitauttamisjutuissa ja jatkaa siitä eu-ihmisoikeustuomioistuimen vastaaviin.

yön pimeydessä vaa kylmästi nauloilla ja laudoilla ovi säppiin.

tekijää tuskin koskaan saatais kiinni tai en tiijä ja eiköhän se pyörä sieltä sisältä löytyis kun huoltomiestä joutuis pyytää ovea avaamaan. poliisin kanssa tietenkin.

Kyllä se mummo ihmettelee sitten että miksi oma ovi on kiinni naulattu mutta viereisen kämpän fulikaanit saavat vapaasti rapussa melskata ja pyöriä raahailla.

Lumikko - 9:56, 20.2.2015 » Tosi paljon puhutaan, ettei saisi uhria syyllistää, mutta tuon homman olisi kyllä voinut välttää helposti. Useita virheitä, joista yhdenkin välttäminen olisi tehnyt sen eron, että jäbä olisi polkenut kaverinsa luota omalla fillarillaan myös kotiin.
poliisi samoilla linjoilla :D

http://www.hs.fi/kaupunki/a1305929945051

kadulleko joku 6k€ jyyhkäpyörä ois pitäny vantaalla jättää kahvien ajaksi?

omistaja teki voitavansa ja kantoi rappuun… no okei, ois voinu lukita kaiteeseen mut jälkiviisastelijat jälkiviisastelee.

Jos tänään illalla kotiin mennessä nään jonku vitun hiilarikampipyörän mun rapussa tilaa viemässä niin kannan välittömästi himppeen.

Nuorena tein talkkarin sijaisuuksia, lapsuuden taloyhtiössä, oliko se sitten ohje vai sääntö, asuntoon ei menty ilman saattajaa, eikä ovea avattu ulkopuolisille, edes mummon lapsenlapsille. Viranomaiset sit erikseen.

Toi auton katoominen osu omalle kohdalle, sakoilla tais päästä, ku ei ollut näyttöä muusta kuin luvaton käyttöön otto, asia olisi ehkä muuttunut jos olis löytynyt jotain osia.

Varallisuuserojen tasauksestahan tossa oli kyse. Siinä oli ihminen, jolla oli varaa jättää 6tonnin pyörä rappuun vartioimatta ja ilman u-lukotusta johonkin kiinteeseen artefaktiin ja sitten toinen ihminen, jolla ei ollut varaa olla käyttämättä moista omaisuuden heitteille jättöä hyväkseen.

1 Like

tai sit siinä katotaan vakuutuspetoksen kortteja loppuun asti

mitähän refleksejä itsessä syntyis kun 2 viikkoa vanhan bullittin taka-akseli vaan vilahtais naapurin oven raossa. tuliskohan sitä mentyy perässä T-1000 -tyylillä postiluukusta hätävarjelutappo mielessä ja tiskaamattomat juustoraastimet astaloina molemmissa käsissä.

Kuuden tonnin jyyhkäpyörällä kahville, Vantaalla. Ok.

Tuolta mohnomishen linkistä.

nalle wheelroos - 13:25, 20.2.2015 » Tuolta mohnomishen linkistä.
Niin. Mä epäilen taas, että tällä palstalla on aika paljon Watsoneita ja vähän vähemmän Sherlokkeja.