AMA: Mercian Super Vigorelli

Tykkään kovasti. Hieno runko ja onnistuneet osavalinnat.

Zigura - 20:17, 14.4.2013 » + Sun näköinen kokonaisuus - Eipä oikein mitään. (ehkä maantiekahvat voisi laittaa)
+1

Persoonallista mutta tasapainoista näkemystä värimaailman valinnoissa. Retrofiilis, mutta enemmän “dandy” kuin “klassikko”. Tykkään.

Hieno!

Satulan vois olla ehkä vaihtas sirompaan, mutta jos toi sopii hanurille, ni sit ei tietenkään kannata.

Maantiekahvat, kiikun kaakun. Ainakin ne on muotii ny.

hehehe jätkällä jarru

5/5 vaikka en tämmösten päälle ymmärrä yhtää

Siisti runko ja etenkin sen väri, nätit kiekot ja penkki.

kyttyra - 21:18, 14.4.2013 » Maantiekahvat, kiikun kaakun. Ainakin ne on muotii ny.
Muotii + funktionaalista
Hanu - 21:22, 14.4.2013 »
kyttyra - 21:18, 14.4.2013 » Maantiekahvat, kiikun kaakun. Ainakin ne on muotii ny.
Muotii + funktionaalista
Onhan se niinkin, riippuen siitä paljonko tykkää ajella myös dropeilta. Jos ei, ni sit voi tietty laittaa iha vaan bullhornin. Mulla oli muuten joskus tollaset, paitsi valkosilla hupuilla. Ostin raisposta 15 eurolla. Kivan näköset ja toimivat paitsi jarruteho oli aika onneton. Noissa oli myös optio vetää jarruvaijeri yläkautta. Tyhmänä sit myin.

Todella komea. Itsellä vastaava ollut mielessä vuosia, mut sillä barbershop bar tjsp spiraalilla satulaputkessa. Kenelläs moinen onkaan porvoossa? Hyvä, todella hyvä.

“Oho, jopas on hillitty ynnä tyylikäs” oli eka ajatus. Aika taiten valittu värimaailma kyllä!

tnts - 22:18, 14.4.2013 » Todella komea. Itsellä vastaava ollut mielessä vuosia, mut sillä barbershop bar tjsp spiraalilla satulaputkessa. Kenelläs moinen onkaan porvoossa? Hyvä, todella hyvä.
Toisella VPCX:n isistä, Tävlings-Petterillä on se Mercian. Pitääkin houkutella mies kebaanille Porvoonreissulla.

tällä ollaan tän vuoden tähänastisissa buildeissa top5:ssä kevyesti. siro ja hieno.

hyvät kilkkeet ja hieno! minkä hintanen toi runkosetti on noin semicustomina?

hillitty ja tyylikäs kokonaisuus, ihan fiksukin vielä.

pakollista viilailuehdotusta: kannatinta olisi mahdollista laskea hieman & droppia kääntää pikkuisen eteenpäin (-> tangonpäät kohti jarrusiltaa).

pari vuotta sitten kun näiden brittien välillä arvottiin, kallistuttiin bobiin. koska hinta. nykykustannuksista ei tosin ole tietoa kummankaan osalta…

Erittäin tyylikäs kokoonpano.

snaamari - 20:23, 14.4.2013 » miksi näitä on täällä huomattavasti vähemmän kuin bobeja?
Voi olla että 631-putkilla se £300+ hintaero voi olla jossain roolissa.

^njooo, en ees muistanu et ois noin suuri ero ns. pohja hinnassa, vaik on näit kateltu silläkin silmällä.

Kiitoksia kehuista ja kommenteista! Lisäsin eilen kuvaan linkin isompaan ja käsittelemättömään kuvaan.
Muutama kommentti:
“Dandy” sopinee kuvaamaan paitsi pyörää niin myös kuskia. Ainakin silloin tällöin : )
Satulahan löytyi lähikauppias-Visalta, pitihän se vihdoin poistaa kun pari-kolme vuotta sitä on tullut hyllyssä katseltua. Ensimmäinen Concor, täytyy sanoa että tykkään. Ehkä enemmän kuin Regalista, aika näyttää.
Jarru on koska kisaisat kumit ja vanhat polvet : ) Eipä sitä lenkillä juuri tarvitse, radasta puhumattakaan, mutta en osaa ilmankaan olla.
Kannatin on vähän korkealla, myönnän. Säädöt ovat vielä vähän hakusessa, satulakin nousi aavistuksen kuvaamisen jälkeen. Toisaalta haarukan kaulaputkessa taitaa olla vähän “käsityön leimaa”, eli mutkaa en ole toistaiseksi omilla voimillani tuon alemmas saanut. Mitään epätasaisuuksia en ole putkessa silmillä erottanut. Ehkä tuo Cinelli ei ole yläosastaan täysin pyöreä? Suoraselkäisemmän talvipyöräilyn jäljiltä en ainakaan vielä kaipaa matalampaa ajoasentoa.
Runkosetti maksoi toimituskuluineen vähän vajaat 1300 euroa. Ihan tarpeeksi siis. Tuossa ei ole juurikaan mitään lisähintaisia kustomointeja - vain ylimääräinen tunnistenumero sarjanumeron lisäksi ja ketjunpidike (chain peg) takahaarukassa.
Omiin mittoihin tekeminen sekä valitsemani maalaus ja dekaalit eivät maksaneet ekstraa. Pyynnöstäni rungosta on jätetty myös pois turhat vaijerinviennit ja takajarrun kiinnitys. Rahallahan pajalta saa mitä vain ja frame builderissa on vain osa vaihtoehdoista.

Tätä pyörää olin suunnitellut parisen vuotta; alunperinhän minun piti vain tilata Brother tai Black Jack konversion tilalle. Sitten Bob Jackson. Välillä mietin Pelizzolliakin mutta brittipyörä vei voiton ja Mercianeja olen eniten fiilistellyt. Ajan kanssa vaatimukset nousivat, nälkä kasvoi speksatessa, niin sanotusti. Halusin tehdä kerralla kunnollisen ja itselleni täydellisen, käyttöä ja aikaa kestävän pyörän. Viime keväänä tuli sitten mahdollisuus laittaa ennakkomaksu sisään ja löin päätöksen tästä lukkoon. Tavoite vaikuttaisi onnistuneen, sen vähän perusteella mitä olen tuolla tähän mennessä ehtinyt ajaa.

Just niinku Peguli sano, kuskinsa näköinen pyörä! Myös: hyvännäköinen :slight_smile:

e: niijoo toi stemmihomma, voinen jeesata asiassa privaatisti

^ Kiitos : ) Kattellaan tota stemmiä tos jossain vaihees.

Koska olen myöhässä niin kaikki jo sanottu :confused:
Mut juu, sun näköinen pyörä ehdottomasti. Ehkä koko foorumin paras tän vuoden puolella. Maantiekahvat olis tosin vielä se viimeinen silaus, varsinkin kun tietää herran ajotyylin.

^“kolmen tonnin fiksi” inspaa sittenkin? :wink:

e. tykkään edelleen pyörästä