Perjantai-illan pienet

Tai vaan yksinkertaiset aisat Bagmanista satulatuen reikiin. Ei vaan riittäny inspis niin tein uuden takakolmioon kiinnittyvän niin pääsin siitäkin ongelmasta.
Aisat myös problem koska joustotolppa.

mankkis - 9:25, 3.7.2019 » Tai vaan yksinkertaiset aisat Bagmanista satulatuen reikiin. Ei vaan riittäny inspis niin tein uuden takakolmioon kiinnittyvän niin pääsin siitäkin ongelmasta. Aisat myös problem koska joustotolppa.
ehkä tuon jälkeen pelagosta ei valuis tolppakaan :'D

Asennat alsatolpan sinne aivan saltbaena niin oksidoituu hyvin kiinni :strong:


Tällaista tällä kertaa, ipuhelimem aerokotelo. Kännyn kanssa suunnistamisessa eniten nyppii se, että känny on aina jossakin pussissa tai taskussa eikä esim. näppärästi näppäiltävänä. Jonkinlainen sade/hikitippasuoja tuohon vielä pitää askarrella, muovia voi kuulemma laminoida silitysraudalla ja minigrippejä hitsata juotoskolvilla.

Ei kuvaa puhelimen kanssa, koska kuvat on otettu puhelimella.

Kunnon peltitöitä, tykkään.

asb - 13:48, 8.6.2019 » ^Pätevää! Oma "flat pack" versio. https://i.imgur.com/MaZ7bCi.jpg
Oli hyvä, eli puoliso halus oman myös. Tuli parempi. https://i.imgur.com/75Myxxy.jpg

Nuo ruuvit pitää vielä vaihtaa. Oli ainoat M4:t mitä talosta löytyi. Seuraavaksi juottohommat sitten varmaan.

Tämmönen cargonkorjausprojekti taas. Korjasin jo takaosan hajonneen saranan kerran jäykäksi, mut loppu runko ei sitten kestänyt sitä lujuutta. Nyt kokeilin tehdä
tämmöset boksit putken tueksi.

https://live.staticflickr.com/65535/48836184317_894a0af9a7_c.jpg

https://live.staticflickr.com/65535/48835636268_18818e9b7b_c.jpg

https://live.staticflickr.com/65535/48836007326_11f9a8572b_c.jpg

En tykännyt mistään markkinoilla olevista laukunkannattimista, joten tein itse.
Seuraavassa jo piirretyssä versiossa on yhdistetty etutarakka ja lampun kiinnike, sekä mahdollisuus ripustaa laukut alas kuten tässä, tai hieman ylemmäs jotta eivät osu kiviin poluilla ajaessa.

^hyvältä näyttää. Mitenkäs tässä mallissa nyt sitten nuo kiinnityksiin kohdistuvat voimat kun teline tavallaan aukeaa tuonne taakse ja näin painopiste kauemmaksi alhaalla olevaa kiinnityspistettä?

En ole insinööri, mutta pysähdyin pohtimaan

Edit. Eli tätä (sorry käppänen kuva)

En ymmärtänyt mitä meinasit, mutta laukku suunilleen samassa kohdassa kuin tubus tarassa kun laukku on niin takana kuin tara antaa laittaa. Ja eri puolet yhdistävä silta on tässä nätisti takapuolella ja paljon lyhyempi, eli jäykempi kuin tarassa.

Hiilikuituhaarukkaa pelkään ihan vitusti, ja joku teräshaarukan tekijä voisi ottaa yhteyttä kiitos.

Edit: selventävä piirros tuli. Juu ehkä jotenkin huonompi, mutta haluan laukun selkeästi navan takapuolelle. Teräs kyllä kestää kuten pitääkin, hiilikuitu räjähtää ja sitten saan uuden naaman tai kuolen.

zykkeli - 10:49, 3.10.2019 » ^hyvältä näyttää. Mitenkäs tässä mallissa nyt sitten nuo kiinnityksiin kohdistuvat voimat kun teline tavallaan aukeaa tuonne taakse ja näin painopiste kauemmaksi alhaalla olevaa kiinnityspistettä? En ole insinööri, mutta pysähdyin pohtimaan Edit. Eli tätä (sorry käppänen kuva) https://live.staticflickr.com/65535/48835704588_64d7f66efd_c.jpg
Mielenkiintonen kysymys, vastaushan tuohon on toki sellainen, että pystykuorma aiheuttaa voimaparin vaakasuunnassa kahden kiinnikepisteen välille, ylemmässä tarakka pyrkii kiinnikkeestä poispäin (jos laukkujen painopiste nyt kuvasi tapaan on kiinnityspisteiden takana) ja alemmassa kiinnityspisteessä tarakka pyrkii työntymään eteenpäin. Kiinnitysruuveihin kohdistuvat voimien suunnat vaakasuunnassa siis ylhäällä vasemmalle, alhaalla oikealle.

Pystysuuntainen kuorma menee molemmille jäykkyyksien suhteessa, todennäköisesti ylemmälle ruuville vähän kovemmin.

10mm teräsputkea. Eiköhän tuo kestä sen, mitä etuhaarukkaan tohtii lastata.

Eipä näillä kuskata kultaa kotio lavatansseista.

12mm putkea 1,2mm seinämällä.

Mä en siis epäillyt räkin kestoa vaan noiden kiinnityspisteiden haarukassa. Eli miten noihin kohdistuvat voimat muuttuvat.

Ja siis tämä tosiaan vaan ajatus mikä heräsi kun kuvaa katsoin. En osaa itse mitenkään noita laskea tms.

Juuri niin. Kiinnityspisteet pelottaa kyllä. Pakko vaan ajaa.

No se on ihan normaalia, että internetissä ei-insinöörit pohtii osaako insinöörit tehdä työnsä. Tai ei se toki insinööreihin rajoitu, vaan ihan kaikkien alojen asiantuntijoihin.

Haarukan valmistaja mitoittaa sen kiinnikkeen tietylle kuormalle. Ei tartte pohtia mitä se kestää, vaan voi katsoa käyttöohjeesta.

Mutta onko insinööri suunnitellut lokasuojan kiinnityspistettä ajatelleen että joku asentaa siihen tavaratelineen, ja vieläpä semmoisen joka vääntää eri tavalla kuin markkinoilla olevat tavaratelineet. Ei voi tietää.

Edit: ainiin käyttöohje. Palaan asiaan kun olen päässyt lappusen ääreen.

zykkeli - 11:19, 3.10.2019 » Mä en siis epäillyt räkin kestoa vaan noiden kiinnityspisteiden haarukassa. Eli miten noihin kohdistuvat voimat muuttuvat. Ja siis tämä tosiaan vaan ajatus mikä heräsi kun kuvaa katsoin. En osaa itse mitenkään noita laskea tms.
Heitetääs arvausleikki:

Pulttien etäisyys pystysuunnassa 140mm ja vaakasuunnassa 80mm jolloin hypotenuusa haarukan jalan suuntaan n. 160mm. Laukun painopiste n. 80mm ylemmän kiinnityspultin takapuolella.

Koska kappale ei liiku niin momenttitasapaino eri pisteiden välillä on 0, samoin voimatasapaino on 0.

Lasketaan momenttitasapaino ylemmän kiinnikkeen (a) ympäri. Laukun paino on 0,2kN (20kg) ja vaakavoima alhaalla on F1:

M(a)=F1140mm+0,2kN80mm=0 => F1=0,2kN*(80/140)=0,11kN Vaakavoima on siis 0,11kN ja koska voimatasapaino vaakasuunnassa toteutuu, saadaan sama vaakavoima ylemmälle kiinnikkeelle.

Oletetaan vielä worst case, että kaikki pystykuorma menee vain yhdelle kiinnikkeelle, tällöin pystykuorma on 0,2kN. Tällöin kuormien summa viistoon voidaan laskea pythagoraan lauseella: Resultanttikuorma Fr=0,23kN=230N

Arvataan, että kiinnikepultit on M5 pultteja ja kierrestandardia sen tarkempaan tutkimatta yksinkertaistetaan poikkileikkauksen pinta-ala 5mm halkaisijan mukaan.

A(pultti)=2,5mm^2*p=19,64mm^2

Tällöin pultin leikkausjännitys t=Fr/A(pultti)=12MPa joka ei ole käytännössä yhtään mitään, kun teräksellä nuo kapasiteetit jännitysten suhteen liikkuu sadoissa megapaskaleissa.

Paavi - 10:37, 3.10.2019 »

https://live.staticflickr.com/65535/48835636268_18818e9b7b_c.jpg

Miksi sulla on tuolla kaksi noita laukun kiinnityksen alakoukkuja vai mikälie nimisiä lärpäkkeitä?

Pysyy kiinni paremmin, vai joku muu syy?

Edit: virheellistä ja ehkä vaarallista väittämää siivottu pois.