Tee-Se-Itse - CNC-koneiden kehitysteorian kumoamistarkoituksessa

http://i3.aijaa.com/b/00031/11993459.jpg
Hain palan alumiinipeltiä ja koeluontoisesti hahmottelin 17h takarattasta, saapi nähhä tuleeko ajettavaa. Sitte teräästä jos oikein hyvin skulaa. Koneisto on kapeampaa ku Kongalla, akkukone, ja rautasaha sekä viila.
edit kuvan kanssa säätöä

kuva näy ei

siis aiot tehdä takarattaan akkukäyttösellä porakoneella, rauhasahalla ja viilalla?

No vähä pitäis vielä sahata ja viilata ni vois pultata paikoilleen, ei ihan tälle iltaa kerkee.
edit: näkyykö se kuva?

Npertj - 22:58, 27.3.2013 » No vähä pitäis vielä sahata ja viilata ni vois pultata paikoilleen, ei ihan tälle iltaa kerkee. edit: näkyykö se kuva?
voin kertoa että ei näy.

ei näy. Varmaankin itsellesi näkyy, kun omilla tunnuksillasi olet sen dropboxista linkannut. Koita siirtää sinne public-kansioon ja oikeella hiirennapilla klikkaa public link ja copypastea se sinne img tägiens sisään.

No nyt näkyy!

Ja itsekin kaikenlaista aika karuin työkaluin askarrelleena nostan tälle molemmat peukkuni: bd

Oon kerran nuorena poikana yrittänyt vastaavaa, mutta eturatasta bmx:ään. Muuten tuli ihan hyvä, mutta ketju ei istunut kunnolla, eli hammajaossa oli heittoa.

Nyt näkyy ja iso kannustus täältä! Tätä seuraan.

negaatio - 22:55, 27.3.2013 » siis aiot tehdä takarattaan akkukäyttösellä porakoneella, rauhasahalla ja viilalla?
Heitterit heittaa ja kämmärit kämmää. Tekijät sen sijaan tekee ja ajomiehet ajaa ja ne tietää, [s]jotka[/s] ketkä tietää. Fillarifoorumilta voit käydä katsomassa, miten eturattaan teko porakoneella ja viilalla onnistuu muitta mutkitta. Miksei siis takarattaankin.

Itte jos lähtisin tekemään, niin hankkisin pylvään porakoneelle ja laittaisin pellin kiinni keskeltä, niin olisi yksi ulottuvuus vähemmän sihdattavana. Mutta mulla ei olekaan vakaat kädet eikä tarkka silmä.

asb - 8:56, 28.3.2013 »
negaatio - 22:55, 27.3.2013 » siis aiot tehdä takarattaan akkukäyttösellä porakoneella, rauhasahalla ja viilalla?
Heitterit heittaa ja kämmärit kämmää. Tekijät sen sijaan tekee ja ajomiehet ajaa ja ne tietää, [s]jotka[/s] ketkä tietää. Fillarifoorumilta voit käydä katsomassa, miten eturattaan teko porakoneella ja viilalla onnistuu muitta mutkitta. Miksei siis takarattaankin.
en nyt mitenkään erityisemmin ole heittaamassa. Lähinnä fiilistelen et joku jaksaa väsätä. Oon itsekin nuorempana rakentanut kolme kitaraa.

Mietinkin, mikä ääni kuuluu Myllytieltä…

Keskipistekiinnitys oli hyvä vinkki.

Jos semmonen ei järjesty, voi tulostaa piirustukset luonnollisessa koossa, iskeä kunnon jäljet pistepuikolla kohdalleen ja porata sitten reiät aika huoletta kohdilleen.

http://i10.aijaa.com/b/00530/11996226.jpg
Kiitokset myötätunnosta, tämä ei ole osoitus taidosta vaan epätoivosta.
http://i1.aijaa.com/b/00446/11996222.jpg
Profiili on tulosta vajaan tunnin työstä, viilata ei jaksanu enää enempää, rullaa ketjun kanssa huolimatta rujosta olemuksesta. Piirtelin reikäkenttien jakoympyrät harpilla, puuruuvilla pisteet ja poraten. Jokaisessa työvaiheessa suurin osa tarjolla olleista vapausasteista oli tosiaan vapaana että sikäli. Ois kiekko mihin laittaa ni pääsis kokeilemaan, täytyy tilata napa saksasta, hommata akseli ja kasata kiekko, rattaan estimated time of survival on muutama kymmenen kilsaa mutta onpaha tekemistä.
Niin ja teräästä en tähän hommaan lähde, over and out =)

Aika kuumottavan vähän jää matskua pulttien ympärille. Muuten kyl peukutan menoa

Njuu mutta luotan siihen että tuohon suuntaan ei suuria voimia kohdistu. Muutenki suht huumoripitoisesti vaikka tosissaan suhtaudun tähä konseptiin että jos lasahtaa ni ei haittaa. Velosololta sitte ajohommiin. Tai koulun pajalla vesileikkurilla, ens talvena.

http://www.captionite.com/c/2013/1/9/33b26727.jpg

http://cdn.carthrottle.com/wp-content/uploads/2013/03/borat-meme.jpg

Tekiämies on vittu tekiämies. Rispekt! Ja pulttitakanapojahan ei pitänyt voida valmistaa kun CNC-koneistus on vasta kehittynyt jne…

Monarkki - 19:30, 28.3.2013 » pulttitakanapa
ois mielessä mutta vaatis jo sorvin, ei juuri muuta, konelaakerit ja pätkä alumiiniakselia. Joskus vielä, voi olla vaan että alkaa vaarantuun terveys siinä vaiheessa.