P: Runkoja ja muuta aiheeseen liittyvää projektointia.

Ei tällä kokemukselle vielä kannata lähteä myyntiin tekemään ja tulevissakin rungoissa riittää tekemistä toistaiseksi. Tähän käytetty aika on tähän mennessä noin 20% ensimmäisestä rungosta.

Tänään pientä edistystä, etukolmio hitsattu, seuraavaksi jään odottelemaan sitä hetkeä kun saan hankituksi loput juotosvälineet. Sillä välin tarkotus tehdä toinen runko jossa ei tarvetta juotella kuin muutama pikkuosa.

Tietysti loppui akku kamerasta joten ei enempää kuvia.

Taustalla siintää jotku särmän oloset kammet, ettei vain roottorin maastomalli?

Maantielle 3Dplussat, kevätputsauksessa.
Saa nähdä tulisko tähän runkoon myös rotorin kammet.

Onhan se komiaa. Hyvä TIG-sauma pitäis lailla kieltää peittämästä maalin alle.
Mitä tähän tulee päälle?

eero - 20:15, 5.4.2013 » Onhan se komiaa. Hyvä TIG-sauma pitäis lailla kieltää peittämästä maalin alle.
Ei sauman peitto vaan sen hionta. Maali juuri mitään peitä.
eero - 20:15, 5.4.2013 » Onhan se komiaa. Hyvä TIG-sauma pitäis lailla kieltää peittämästä maalin alle. Mitä tähän tulee päälle?
Kohtuu tyytyväinen olen hitsaukseen, sauman olen yrittäny pitää mahdollisimman pienenä, ettei tule esiin maalin alta. Märkämaalaus olisi tarkoitus teettää, värivaihtoehtoja on pari, mutta siitä myöhemmin lisää.
Dasboot - 21:37, 5.4.2013 » Ei sauman peitto vaan sen hionta. Maali juuri mitään peitä.
Saumoja ei hiota, kun ei noissa ole yhtään ylimääräistä hiottavaksi. Alumiinisaumojen hionnan vielä ymmärrän, mutta en teräksen.

Homma etenee taas, chainstayt valmiina juotettavaksi. Tilasin myös jo kammet siinä uskossa, että tämä olisi jossain vaiheessa ajossakin.


Yritin myös opetella juottamista, kun välineet nyt on hallussa. Tulos on nyt on mitä on, mutta ehkä se siitä kun jaksaa opetella.

Päivän turailut. Dropoutit juotettu ja siistitty, juotteena Cycle Designin Fillet Pro. Juotteena olisi voinut myös käyttää nikkelipronssia, mutta fillet prohon päädyin kun sitä on tarkotus käyttää myöhemmin muuhunkin ja täyttää hopeaksia todella hyvin.

Juoksutteet siivoamatta, aavistus liikaa lämpöä.

Juoksutteet siivottu ja juotokset viilattu ja hiottu. Chainstayt vaihtui tässä välillä taivutettuihin ihan siitä syystä että sai perään vähän muotojakin.



http://i1237.photobucket.com/albums/ff461/j_u_k_i/yv/27_zps4f3c2749.jpg

Mitään muuta ei ole kuin aikaa, mutta silti ei ehdi tekemään.
No jotain taas edistytty, eilen chainstayt hitsattu paikalleen.
Tänään tarkistin droppien aseman toisiinsa nähden ja viilailin toisen seatstayn paikoilleen.

Kahden markan työkalulla kahden markan tarkkuus.

Hieman on vaaralliset nuo terävät piikit.

Hei täähän alkaa näyttämään jo pyörältä:D Tollasta kierretanko + kasa muttereita purkkapatenttia olen itsekkin käyttänyt. Piti olla väliaikaisratkaisu, mutta niin se vaan on jämähtänyt tallille, no jos sitä joskus jaksaisi tehdä kunnollisenkin työkalun tuohon.

Kaksi sisimmistä mutteria oli aluksi keskellä linjan mallauksessa ja sitten kun oli säätö kohdallaan niin kevyesti vaihtoi mutteri puolta.
Eipä Cycluksen työkalu olisi tuohon edes kallis, Park Tool on huomattavasti kalliimpi Cyclus Tools Control Gauge for Dropouts - bike-components
http://www.bike-discount.de/shop/k839/a97879/ffg-2-frame-and-fork-end-alignment-gauge-set.html

Ihan laadukkaita tuntuu muutenkin olevan Cycluksen välineet, varsinkin hintaan nähden.

Päivitys ruokatauolla

Runko alkaa olla kasassa, “jarrusilta” vai jarrusilta puuttu.
Haarukka jigissä odottamassa juottamista, liitokset hiottava vielä puhtaaksi ja jigiin lisättävä tuki haarukan jaloille. Haarukan dropeiksi oisi voinut valita jotkut muut kuin Sachsit, toimisivat paremmin taivutetussa haarukassa kun hahlon saisi pystysuoraan.






http://i1237.photobucket.com/albums/ff461/j_u_k_i/yv/35_zpse715db35.jpg

jukoliste!

Tuo satulaputken liitos näyttää vähän sekasikiöltä kun toinen sauma on hitsattu ja toinen juotettu(?). Hienohan tuo kyllä noin muuten on

makko - 15:53, 9.5.2013 » Tuo satulaputken liitos näyttää vähän sekasikiöltä kun toinen sauma on hitsattu ja toinen juotettu(?). Hienohan tuo kyllä noin muuten on
Aluperin olin suunnitelutkin juottavani seatstayt, kyllähän se toki jakaa mielipiteet muuten hitsatussa rungossa. Toisaalta seatstayt on aikamoista foliota joten ei ollut mielenkiintoa hitsata niitä.

Haarukka on juotettu ja tarkotus oli ehtiä käyttämään tänään sorvissa, mutta aikataulu petti, no huomenna uusi yritys.

Kuninkaalliset aplodit!

Huhuh. On olees pianon kantajia ja sit on pianon soittajia.

Ihan vaan mielenkiinnosta, paljonko tollasen jigin suunnittelu vaatii aikaa ja rahaa?

Vaara-Ali - 0:50, 10.5.2013 » Ihan vaan mielenkiinnosta, paljonko tollasen jigin suunnittelu vaatii aikaa ja rahaa?
Suunnittelu oli ilmaista, aikaa meni reilusti pyöritellessä eri vaihtoehtoja, tosin suurin osa ajasta meni mallinnus ohjelmien käyttöä opetellessa. Parit valmiit piirustukset helpotti aika paljon suunnittelussa. Runkojigin profiilit ja koneistetut palikat makso about 400€, sitten siihen päälle noita muita tarvikkeita. Profiilit menee jossain vaiheessa kyllä vaihtoon kun eivät ole kovinkaan jäykkiä.